Wij van Natuurlijk Reizen maken heel wat mee als we reizen uitzetten. Van het bezoeken van hotels, restaurants of lokale reisagenten. Wij hopen dat wij altijd de juiste keuzes maken om voor u een mooie vakantie te organiseren. Eén van de lastigste dingen aan reizen is dus keuzes maken, zowel bij u als bij ons.

Er is zoveel om uit te kiezen, dus waar moet u naartoe op vakantie. Bent u op zoek naar een vakantiebestemming waar u actief kunt genieten van de natuur, cultuur of lokale gastronomie? Aangezien de wereld uit heel veel landen bestaat en men soms op internet door de bomen het bos niet meer ziet, hebben wij een top 10 gemaakt van de mooiste vakantiebestemmingen uit ons aanbod. Gekozen uit eigen ervaring en door tips van onze klanten.

 

1

Actieve cultuur- en wandelvakantie in Georgië


Georgië is een prachtig, ruig land aan de zonnige zuidzijde van de Kaukasus. Wij nemen u mee op een rondreis door dit fascinerende land met haar eeuwenoude cultuur, spectaculaire natuur en oude tradities. Onder begeleiding van de Vlaamse Simon en de organisatie van de Georgische Lela wandelen we in gebieden waar nauwelijks toeristen komen en geniet u van het directe contact met de lokale bevolking.

Ga naar deze reis 

2

Wandelen door het bijzondere landschap van Slovenië


Al wandelend en reizend door het landschap met haar groene heuvels en indrukwekkende bergen ervaren wij de eigenheid die het land tot zo’n bijzondere bestemming maakt. Tijdens deze reis bezoekt u kleine dorpen en mooie oude steden. Daarnaast heeft Slovenië ook nog een mooi stukje Adriatische kust en een aantal zeer interessante wijngebieden. Behalve de prachtige natuur vind je verspreid over het hele land mooie oude steden en authentieke dorpen. Slovenë is een ideaal land voor de natuurliefhebber maar zeker ook voor de levensgenieter!

Ga naar deze reis  

3

Wandelvakantie over het Nederlands Kustpad

Het Nederlands Kustpad (LAW 5) loopt van Sluis bij de Belgische grens tot aan Bad Nieuweschans bij de Duitse grens. Deze route heeft de wandelaar veel te bieden: rijke natuur, flink wat reliëf, veel onverharde paden en weinig last van grote wegen. Aan de duinrand passeert u mooie buitenplaatsen en bloeiende bollenvelden. U wandelt langs de mooiste stukjes van Nederland, zoveel mogelijk over onverharde paden en wegen, door bossen, heide en historische steden.

Ga naar deze reis

4

Rondreis door bijzondere landschappen van Mongolië


Unieke reis door Mongolië waarbij wij prachtige natuurgebieden verkennen en tijdens het Nadaam festival kennis maken met de lokale bevolking en haar traditionele spelen. Mongolië bestaat voornamelijk uit grasland, bossen en woestijn. Iets meer dan de helft van het land is bedekt met gras, hier grazen de kudden geiten, schapen en yaks. Een achtste van het land bestaat uit bos, vooral naaldbomen en berken en een derde van Mongolië bestaat uit woestijn.

Ga naar deze reis  

5

Wandelen in noordoost Polen


Noordoost Polen, gevormd tijdens de laatste ijstijd, is een uniek gebied in Europa. Het biedt met haar talrijke nationale parken dé perfecte bestemming voor uw wandelvakantie. Hier kunt u wandelen over onverharde weggetjes of oude trekkersporen en andere bijzondere wandelpaden. In het mooie glooiende landschap waar riviertjes, meren en kleinschalige landbouw elkaar afwisselen, zijn uitgestrekte natuurgebieden te vinden.

Ga naar deze reis  

6

Wandelen over de Rota Vicentina


Met deze wandelvakantie in Portugal loopt u samen met ons door kurkeikenbossen en langs de schitternde zuidwestkust van Portugal. Tijdens deze natuur- en wandelvakantie in de Alentejo verblijven wij op een prachtige plek midden tussen imposante kurkeiken en met een fantastisch uitzicht. De wandelingen leiden ons door traditionele gehuchten, langs oude boerderijen, beekjes en een ruige kust. De vele kurk- en steeneiken die je hier vindt steken prachtig af tegen de rode aarde waardoor het landschap vaak Afrikaans aandoet.

Ga naar deze reis  

7

Wandel- & cultuurreis in Bulgarije


Tijdens deze cultuur- en wandelreis in Bulgarije maakt u kennis met de vele facetten van de Rhodopen in zuidwest Bulgarije. Wij wandelen door ongerepte natuur, bezoeken historische steden, kleine dorpjes, eeuwenoude kloosters en kerkjes en proeven van lokale specialiteiten en goede wijnen. Enkele van de hoogtepunten tijdens deze reis zijn: het bezoek aan de mooie oude stad Plovdiv en de prachtige kloosters van Bachkovo en Rila. Wandelingen langs watervallen, kloven en rivieren.

Ga naar deze reis  

8

Wandelen in Portugal over onbekende paden


Ontdek met deze wandelvakantie in Portugal samen met ons de noordelijke Alentejo! Een landelijk, groen, cultuur- en waterrijk gebied. We wandelen langs de rivier de Taag, langs beekjes, oude watermolens, zwerfkeien, kastelen en de typische Alentejo huizen. Deze onbekende streek wordt wel “de andere Alentejo” genoemd en is veel groener en waterrijker dan de zuidelijke helft.

Ga naar deze reis

9

Ontdek de Elzas


Samen met hotel restaurant “Au Riesling” in de Franse Elzas hebben we een bijzonder verblijf op basis van half pension samengesteld dat alleen via ons is te boeken. Het hotel is slechts twintig minuten rijden van  Colmar en daarom een mooie uitvalsbasis om de Elzas en de Vogezen te ontdekken. De Elzas is de kleinste regio van Frankrijk die aan de grens met Duitsland ligt, van zuid tot noord loopt in het oosten de Rijn door het grensgebied. Deze regio is slechts een puur uur rijden vanuit Nederland.

Ga naar deze reis  

10

Wandelen in de Franse & Italiaanse Alpen


Ontdek met deze mooie, individuele wandelreis: Valle Monviso,  een onbekend deel van de Alpenregio van Italië. Hier maakt u prachtige wandelingen door een indrukwekkend landschap op de Frans- Italiaanse grens en door de mooie natuur van Piemonte in Noord-Italië. Tijdens deze week ervaart u de rust en stilte in dit bijzondere gebied.
Door de slechte economische situatie vertrokken in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw veel inwoners naar de Po vlakte om werk te zoeken.

Ga naar deze reis