Waarom Natuurlijk Reizen?

Natuurlijk Reizen is een kleinschalige reisorganisatie die actieve reizen aanbiedt in voornamelijk Europa en enkele bestemmingen buiten Europa. Met onze reizen leert u een land van binnenuit kennen en geniet u van de lokale gastronomie. U komt op plaatsen waar u anders aan voorbij zou gaan en verblijft in (vaak) bijzondere accommodaties. Vrijwel alle overnachtingsadressen, restaurants, wandel- en fietsroutes die tijdens een programma worden aangedaan zijn persoonlijk door ons bezocht en gecontroleerd. U komt op bijzondere plaatsen waar u kunt genieten van de schoonheid van de natuur en de rijkdom van de cultuur.

Duurzaam
In onze filosofie is het belangrijk dat de lokale omgeving profiteert van het toerisme, wij werken daarom zoveel mogelijk samen met kleinschalige accommodaties, restaurants en lokale transport bedrijven. Onze groepsreizen zijn over het algemeen niet groter dan 16 personen en u leert de streek waar u naar toe gaat, ook echt kennen! Binnen Europa proberen we zoveel als mogelijk gebruik te maken van eigen vervoer of treinreizen. Helaas lukt dit niet op alle bestemmingen, soms vanwege de hoge kosten van een treinticket of het feit dat de reis naar de bestemming gewoonweg te lang gaat duren. Zodra er een goede treinverbinding naar een bestemming is waar we nu nog op vliegen zullen wij hier gebruik van maken. Mocht u tips hebben voor een treinreis naar één van onze bestemmingen dan zijn deze meer dan welkom. Mochten we gebruik maken van een vliegreis dan werken we hoofdzakelijk met lijnvluchten of gerenommeerde charter maatschappijen. Zo werken we ondermeer samen met KLM, Transavia, Air Europe en Wizz Air deze maatschappijen hebben een goede reputatie en wij zijn verzekerd van een stukje service naar onze klanten toe.

Persoonlijk contact met de reiziger vinden wij belangrijk, ook als u alleen vliegtickets, een hotel of een huurauto nodig heeft. Wanneer u uw (zaken)reis via ons boekt scheelt u dat veel tijd en kosten. Niet uren zoeken op het internet, maar één mailtje of telefoontje, en u ontvangt van ons de beste reismogelijkheden.

Voor wie
Wij organiseren actieve reizen, waarin u loopt of fietst van plaats tot plaats en daardoor elke keer in een andere omgeving terecht komt. De wandelingen of fietstochten zijn over het algemeen niet te zwaar en goed te doen voor de gemiddelde wandelaar of fietser. Onze groepsreizen hebben gemiddeld tussen de 8 en 16 deelnemers en zijn geschikt voor mensen die van een actieve manier van reizen houden. Het is nooit verplicht om met de groep mee te gaan, u kunt indien u daar behoefte aan heeft altijd een dagje rust nemen. Bij een standplaatsreis is dit nooit een probleem en bij een trektocht kunt u eventueel met het bagagevervoer meerijden of op eigen gelegenheid naar de volgende accommodatie komen.

Andere landen
Op sommige reizen is het nodig om u te kunnen verplaatsen in een andere cultuur en uw eigen normen en waarden even te “parkeren”. Op deze reizen verwachten we dat u zich redelijk kunt aanpassen aan de andere normen en waarden die de cultuur met zich meebrengt. Wij hanteren voor al onze groepsreizen een minimum leeftijd van 18 jaar, mocht u met uw kinderen willen boeken op een groepsreis dan verzoeken wij u dit vooraf te melden zodat wij kunnen kijken of de reis geschikt hiervoor is. Voor onze individuele reizen en maatwerkreizen geldt deze minimum leeftijd vanzelfsprekend niet.

Singlereizen
Bij singlereizen heeft u altijd een éénpersoonskamer met eigen toilet/badkamer. Voor de groepsreizen geldt dat wanneer u alleen boekt, u een kamer op indeling boekt en mocht u deze kamer voor u alleen willen boeken dan komt daar een toeslag bij. Onze singlereizen zijn voor alle leeftijden, de gemiddelde leeftijd van onze singlereizen ligt net boven de 50 jaar. De meeste klanten van ons boeken een reis alleen en kiezen het liefst voor een éénpersoonskamer. Reist u graag samen met een collega, familielid of vriend(in) en wilt u een kamer met twee gescheiden bedden delen, dan ontvangt u bij ons een korting. U hoeft in het dagelijks leven overigens niet “single” te zijn om aan de reis deel te nemen, onze reizen zijn daarom ook géén dating reizen.