Aanrader

Prachtige omgeving, reisleiders goed op de hoogte, gezellige en betrokken mensen. Aanrader!

reisperiode december 2022

Ga naar deze reis ->

Anoniem

Prachtige wandelingen

Prachtige wandelingen, soms pittig maar goed haalbaar, goede organisatie, prima verzorgd. Peter en Ini doen dit geweldig goed.

reisperiode december 2022

Ga naar deze reis ->

Elly

Genieten op Tenerife

Zeer afwisselende wandelingen. Spectaculaire kustwandeling

reisperiode november 2022

Ga naar deze reis ->

Cees

Volop genieten

Het was mijn eerste  singel wandelvakantie naar Zuid Spanje. En ik heb genoten! 2 geweldige gidsen Peter en Ini. Prachtig weer, schitterende wandeltochten, en een super fijn gezelschap. Zeker voor herhaling vatbaar!

reisperiode december 2022

Ga naar deze reis ->

Tineke

Goed georganiseerd op Tenerife

Een goed georganiseerde reis naar het prachtige eiland Tenerife, waar we in verschillende gebieden hebben gewandeld. Het was zeer gevarieerd en het hotel was prima. En daarbij een leuke groep en goede reisleiding. Een aanrader!

reisperiode november 2022

Ga naar deze reis ->

Anoniem

Fantastische begeleiding Tenerife

Prachtige reis door een verrassend mooi en divers gebied, iedere dag weer een ander landschap. Goede begeleiding, de reisleider en locale gidsen waren allen zeer kundig en enthousiast en het hotel was prima. De wandelingen zijn wel pittig en alleen voor geoefende wandelaars, veel klim-en klauterwerk! Er was wat weinig vrije tijd voor zo’n fysiek inspannende reis maar verder helemaal top 🙌

reisperiode november 2022

Ga naar deze reis ->

Marian

Mooi programma

Een heerlijk gevarieerd programma, met mooie wandelingen in uiteenlopende, kenmerkende landschappen verspreid over Tenerife, zeer vriendelijke, deskundige begeleiding en leuke lokale details.

Reisperiode november 2022

Ga naar deze reis ->

anoniem

Een prachtige reis op Corfu

Een prachtige reis, Corfu is verrassend groen en prachtige vergezichten. De wandelingen zijn goed te doen en mooi. Een dagje rust tussendoor was lekker. Het dorpje zelf is prima maar niet heel groot.
Prima reisleider. Een aanrader

Ga naar deze reis ->

Maaike

Wandelen over de Rota Vicentina

Verrassend mooi om te wandelen in deze fantastische ongerepte natuurgebieden.
Vriendelijke mensen te ontmoeten en goede verzorging voor onderweg

Ga naar deze reis ->

Margreet & Hans

Onbekend Albanië

Albanie, een nog redelijk onbekend land om op vakantie te gaan, verdient het om bezocht te worden! Het land kwam in beeld door het tv-programma Wie is de Mol, maar het is veel meer dan dit programma. Het land was een kruispunt van culturen/beschavingen waarvan de resten nog overal te zien en te proeven zijn want ook in de gerechten van Albanie zijn de sporen terug te vinden van bijvoorbeeld de Ottomanen (Turken). Het land maakt nadat het communistisch tijdperk is afgesloten, een forse groei en moderniseringsslag door. Wil je toch nog een deel van dat oude verleden meekrijgen, dan moet je eigenlijk nu naar het land gaan. De vriendelijke bevolking zal je van harte ontvangen.

Ga naar deze reis ->

Annemiek M.

Bijzondere kennismaking met de Eifel!

Mijn eerste wandelgroepsreis; blanco verwachtingen maar wel zin om door de mooie natuur te wandelen en me flink in te spannen. Mijn zin heb ik gekregen maar wat een fijne extra ervaring om dat met andere wandelaars te doen. We werden een samenhorige groep met veel onderling gezelligheid. Een goed idee om dit vaker te gaan doen.

 

Ga naar deze reis ->

Diana

Eifelsteig, Kloster Steinfeld – Hillesheim

Mijn eerste wandelvakantie! Is me erg goed bevallen. Heel gezellige groep, reisleider Roel is een topper! Mooie omgeving en prima hotel in Blankenheim. Voor mij als beginneling in een groep zeer ervaren (snelle) lopers waren de wandelingen op niveau 2 wel pittig. Ik ben niet mee gegaan op de langste wandeling. Ik heb ontdekt dat er in ‘wandelland’ gewerkt wordt met niveau’s 1 1,5 2 2,5 en 3. Niveau 2 was voor mij achteraf gezien een beetje hoog gegrepen maar ik ben steeds goed geholpen in de laatste zware kilometers. Ik ga zeker nog een wandelvakantie boeken, maar dan niveau 1!

Ga naar deze reis ->

Hélène

Oostenrijk

Een fantastische ervaring, looproutes waren uitdagend soms maar dat vond ik niet erg. Als je van de bergtoppen uitkijkt over het uitgestrekte landschap dat is echt heel bijzonder en ik kan het iedereen aanraden. Het hotel en het eten was zeer goed geregeld. Fijne accomodaties dicht bij het hotel. En het treinstation/busstation was ook maar een paar straten van het hotel verwijderd. Zou graag nog een keer naar Oostenrijk willen met Natuurlijk Reizen.

Ga naar deze reis ->

Rick

Wandelen Abdij Rolduc en Aachener Land

Leuke afwisselende wandelreis in het grensgebied waarin vooral de rivierdalen een mooie omgeving vormen. Zo dichtbij eigen land loop je in een andere cultuur, namelijk de Limburgse en de Duitse.

Ga naar deze reis ->

Anoniem

Matthiasroute

Eind augustus begin september heb ik het eerste del van de Matthiasroute gelopen. Dit waren vier etappes en een losse rondwandeling. Alle wandelingen waren bijzonder mooi. De route was over het algemeen goed aangegeven. We hebben in hotel Seemoewe gelogeerd. Kamers en sanitair waren schoon, maar wel wat gedateerd. Over het geheel gezien heb ik het prima naar mijn zin gehad tijdens deze reis en heb ik heerlijk gewandeld in de Eifel, een prachtig gebied.

Ga naar deze reis ->

Anoniem

Genoten van het klooster

Een fijne reis. Het klooster en de tuin zijn heerlijk om in te vertoeven. De wandelingen zijn mooi en bosrijk en  Straatsburg vind ik een prachtige stad.
De kathedraal is van een enorme schoonheid en er zijn veel bijzondere vakwerkhuizen te zien. anoniem

Ga naar deze reis ->

Bernadette

Heerlijk gefietst in het Zwarte Woud

Ik heb heerlijk gefietst met de groep en een leuke gids!

Ga naar deze reis ->

Herma

Heerlijk genoten in Drenthe

Een heerlijke groepsreis voor singles was het. Mooie en afwisselende wandelingen, een enthousiaste en  behulpzame groepsleider, en een geweldige groepsaccomodatie. Het was mijn eerste keer, zeker voor herhaling vatbaar!

Ga naar deze reis ->

Sietstke

Geweldige vakantie Zweden

We hebben een fantastische rondreis door Zuid Zweden gemaakt! We hebben de reis, in overleg met Natuurlijk reizen, uitgebreid naar 14 dagen. Mooie accommodaties met ontbijt, centraal gelegen in stad of juist weg van alle drukte.
Het contact met Peter van Natuurlijk Reizen hebben wij als zeer prettig ervaren. Correct en gericht op onze wensen en behoeften. Het informatiepakket wat we voor de reis hebben ontvangen was zeer uitgebreid en compleet.

Ga naar deze reis ->

Sander

Loiredal is schitterend!

Mooie reis die in samenwerking met Natuurlijk Reizen voor ons op maat is gemaakt. Zeer tevreden over de uiteindelijke invulling, het hotel en de omgeving.

Ga naar deze reis ->

Sandra D.

Rondje ijsselmeer

Natuurlijk reizen perfecte behandeling prima rondje IJsselmeer geen negatieve opmerkingen beslist een aanrader Natuurlijk reizen zowel het rondje als reisbureau een hoog cijfer

Ga naar deze reis ->

Kleingeld

Wandelvakantie Corfu is goed bevallen!

De eerste keer dat ik met een singlereis meeging. De wandelvakantie naar Corfu is me enorm goed bevallen. Dat de groep mensen zo’n goede klik met elkaar hadden was natuurlijk al heel bijzonder. Elke dag gewandeld op het mooie eiland. Wat is het er mooi in deze tijd van het jaar. De wandelingen waren wel pittig af en toe maar ook afwisselend en vaak eindigend bij de zee. Onze geweldige gids Yiannis zorgde zo goed voor ons en bedacht ook elke dag een verrassing voor ons. De beste gids die je maar kan bedenken! Het was echt een super vakantie waar ik alleen maar mooie herinneringen aan zal hebben.

Ga naar deze reis ->

Lia

Wandelvakantie Eifelsteig

Hele mooie korte reis. Pittige hoogteverschillen, maar voor een geoefende wandelaar goed te doen. Schitterende omgeving. Fantastisch hotel met elke avond heerlijk eten, geen standaard maaltijden. Flexibele instelling van reisleider en hotelstaf.

Ga naar deze reis ->

Peter

Portugal beeldhouwen

Goed georganiseerd van te voren op tijd alle papieren e.d. Fantastische ervaring voor het eerst mee met een groepsreis, afwisselend programma, mooie schone accommodatie, goed eten.
Reisleider was mee en daardoor verliep alles goed van op tijd kunnen eten, vervoer tot juiste afrekening aan het eind van de reis. De workshop was meer dan geweldig gegeven door Will Schopp. Goed voorbereid ook en prettig in begeleiden van de workshop.
Bij afsluiting een mooie drinkbeker als aandenken van de reis, van de organisatie Natuurlijk Reizen.
Zeker een aanrader en zeker weten dat ik nog een keer meega met Natuurlijk Reizen!

Ga naar deze reis ->

Anoniem

Wat is werken met hout leuk!

Wat is werken met hout leuk! Wil is zeer geïnspireerd, begeleid je heel goed bij het maken van een beeld, geeft goede suggesties. Je wilt direct als je thuis komt met je nieuwe hobby aan de gang. En wat leuk dat je eerst de natuur in gaat om te kijken naar de boomsoorten in de omgeving en het hout waar je later mee gaat werken.

Ga naar deze reis ->

Paméla van Rijswijk

Ik heb een heerlijke vakantie gehad.

Ik heb een heerlijke vakantie gehad. Het programma was afwisselend. De reis helemaal goed.

Ga naar deze reis ->

Carina

Wederom goed georganiseerd!

Voor de 3de keer wandelreis geboekt bij Natuurlijk Reizen. Heel veel zand en duinen en bezoek aan Cadiz en andere mooie plekken. Wie van wandelen houdt maar ook cultuur wil meepikken én de straat van Gibraltar wilt zien, is dit een uitstekende keuze. Deskundige en zeer betrokken reisleiding. Kortom: gewoon doen.

Ga naar deze reis ->

Wouter

Een spectaculaire reis

Een spectaculaire reis waarbij de natuur en wandelen voorop staat en je je helemaal kan vergapen aan de wonderen der natuur. Een absolute aanrader!!! Het verblijf in een grotwoning maakte het nog specialer.

Ga naar deze reis ->

M. Bier

Wandelen in Andalusië met verblijf in een hotel

Prachtige wandelingen gemaakt, elke dag weer verrassend anders. Prima temperatuur in de winter. Elke avond heerlijk in een ander restaurantje eten. En tussendoor genoeg tijd voor jezelf. Hotel met prachtig uitzicht.

Ga naar deze reis ->

M Van Leengoed

Wandelen Costa de la Luz

Fantastische reisleider en reisleidster, organisatie talenten, leuke boeiende conversaties over Spanje en het leven. Aandacht voor iedereen in de groep. Zorgen voor afwisseling van wandelingen en stadsbezoeken weten veel over de streek. Ze brengen zonneschijn ook al regende de eerste 2 dagen soms hard, dit kon de pret niet bederven. Unieke keuze restaurants.

Ga naar deze reis ->

anoniem

Wandelen in Andalusië

Fijne wandelingen in het mooie kustgebied en bezoek aan leuke plaatsen. Verblijf in het prachtige Vejer de la Frontiera (in de winter). Supergoede reisleiders. Deze reis is echt een aanrader!

Ga naar deze reis ->

anoniem

Wandelen in Andalusië – Costa de la Luz

Zelfs de zwaarste regenval ever kon deze wandelreis niet verpesten. Dankzij de flexibiliteit van de reisleiders (Ini & Peter) en hun perfecte kennis van de mooiste, meest begaanbare, enigszins overdekte en zeker ook lekkerste plaatsen om te verkennen was het een reis zonder feitelijke zon maar met een zonnig gezelschap dat toch genoten heeft.

Ga naar deze reis ->

W. de Graaff

Heerlijke wandelvakantie Kreta

Heerlijke wandelvakantie. Voor mij was dit voor het eerst. Alles viel op zijn plaats. Mooi weer, goede organisatie, prima lokale locaties om te overnachten inclusief maaltijden bereid met lokale ingrediënten, leuke lokale ‘excursies’, uitdagende wandeltochten en last but not least: een meer dan fantastische wandelgids! Zeker voor herhaling vatbaar.

Ga naar deze reis ->

Frans de Vries

Wandelvakantie Kreta

Mooie reis. Uitstekende enthousiaste gids die ter plekke uitstekend op de hoogte is. Afwisselende wandelingen. Wandelingen bleken niet voor alle deelnemers even eenvoudig, vooral vanwege stukken met losliggende keien en grind. Leuke eetplekjes. Gids zorgt dat het het eten gevarieerd en altijd heerlijk is. Hotels zelf waren okay, maar niet met locale charme waar ik op had gehoopt

Ga naar deze reis ->

Kruijt

Een aanrader

Wij hebben een aantal keren via Natuurlijk Reizen een vakantie geboekt en dit is ons goed bevallen. De bestemmingen zijn vaak niet al te toeristisch en net even wat anders dan anders. Vaak meer gericht op natuur dan op vermaak. Op al onze reizen hebben we goede ervaringen, mede door de zeer bevlogen reisleid(st)ers. Zij doen alle moeite om het voor de deelnemers aan de reis tot een onvergetelijke ervaring te maken en dat door hun goede opleiding/voorbereiding.

Evelien

Leuke gepersonaliseerde vakantie

De accommodaties op de Rota Vicentina waren elke dag verschillend, er zaten hele goede en leuke bij maar ook 1 (Hospedagem Dona Maria in Odeceixe), die we niet aanbevelen.
We begeleiding en verzorging ter plaatse en het bagagevervoer werd door Ray en Marny van Ramblin’tejano gedaan, erg over te spreken! Toen een van ons met voetklachten niet meer verder kon, hebben ze ons zsm opgehaald en naar de volgende accomodatie gebracht en dachten met ons mee ‘hoe nu verder’.
De reis is door Natuurlijk Reizen geheel aan onze wensen aangepast, ze hebben moeite gedaan om ons overal te plaatsen samen met onze zoon in gezinskamers of appartementen. dit bevoel heel goed.
de twee dagen extra in Cascais op aparte kamers zijn ook goed bevallen.
De communicatie vooraf was erg goed, De heer Guijt belt regelmatig om iets nog eens door te spreken of te bevestigen. en zelf wordt je ook z.s.m. terug gebeld.

Ga naar deze reis->

Dijkstra

Uitstekend bevallen eerste wandelvakantie in Algarve

Eerste keer een wandelvakantie en eerste keer dat ik alleen op pad ging. Ik had geen wandelschoenen en heb alle dagen met een goedkoop, klein rugzak rondgelopen; dat lukte op zich prima. Dankzij de goede organisatie van Natuurlijk-Reizen, AktivaTours, Monte Rosa en de lokale NLse gids heb ik een geweldige week gehad.
We waren met 14 wandelaars en mede dankzij de groep vond ik mijn vakantie zo leuk: iedereen was aardig, sociaal en tolerant. Gelukkig waren er een aantal grappenmakers/mensen die het voortouw namen. Naar mijn mening maakt dit de groepssfeer direct leuker.
De wandelingen in Algarve zijn mooi en ik vond een week rondlopen precies goed, want in de 7 dagen zie je steeds iets anders en hiermee heb je de natuur goed gezien. De afwisseling tussen kust- en binnenlandwandelingen was leuk en het feit – dankzij onze gids Inge – dat je als wandelaar nergens op hoeft te letten was ook welkom. Qua hoogtemeters viel het mee.

Al met al is mijn eerste wandelvakantie zeer goed bevallen (ik heb ondertussen wandelschoenen gekocht). Een mooie tijd gehad, maar ik ben er wel achter gekomen dat ik liever hoogtemeters maak dus mijn eerste komende vakantie wordt een wandelvakantie in de bergen.

Revaro

Wandelvakantie Kreta

Mooie reis. Uitstekende enthousiaste gids die ter plekke uitstekend op de hoogte is. Afwisselende wandelingen. Wandelingen bleken niet voor alle deelnemers even eenvoudig, vooral vanwege stukken met losliggende keien en grind. Leuke eetplekjes. Gids zorgt dat het het eten gevarieerd en altijd heerlijk is. Hotels zelf waren okay, maar niet met locale charme waar ik op had gehoopt.

Ga naar deze reis ->

Kruijt

Wandelen in Zuid-Limburg

Prima vakantie, goede wandelingen in prachtig Limburgs achterland. Restaurants (ontbijt, diner) waren prima en meer dan voldoende.
De accommodatie was netjes en schoon; prima in Mesch. Kamer voldeed ook aan de verwachting.
Alles was netjes verzorgd: punctueel en correct.

Ga naar deze reis ->

Brigitta

Mooie route over het kustpad

Zeer afwisselende route, van bos en duin tot bedrijvig (hoogovens). Ten noorden van Wijk aan Zee wordt het minder stedelijk en rustiger. Openbaar vervoer is nooit ver weg, ook een voordeel. Natuurlijk reizen heeft het goed en snel geregeld.

Ga naar deze reis ->

Margot

Spanje Groepswandelreis 8 dagen Sierra Nevada

Nadat een taxichauffeur de groep van het vliegveld in Malaga naar het witte stadje Cómpeta heeft gebracht, start deze vakantie met een diner op het centrale plein. We maken nader kennis met de overige wandelaars en onze organisator/gids Onne van Spanjeanders.nl Daarna snel naar bed, want de volgende twee dagen volgen zg. “inloopwandelingen”. Ook Onne`s broer Duncan heeft zich inmiddels als gids bij de groep gevoegd. We maken mooie wandelingen in de buurt van Cómpeta. We rijden naar het startpunt van de wandelingen met de rode Landrover van Spanjeanders. Eenmaal uitgestapt komen we niemand meer tegen. Wat een schoonheid!
Het hoogtepunt van deze reis volgt dan nog. Op dag vier en vijf wandelen we over de twee hoogste toppen van de Sierra Nevada (én van het vasteland van Spanje): De Múlhacen en de Veleta, beide ruim 3400 m hoog. Gids Duncan is erg betrokken en stimuleert waar nodig. Het is een flinke inspanning en iedereen bereikt in eigen tempo de top. Wederom genieten van prachtige uitzichten en een geweldige natuur!!
De laatste twee dagen zijn we in Granada. Na een laatste wandeling met Onne gebruiken we de resterende tijd voor een bezoek aan Granada. Het Alhambra is natuurlijk een must, maar de rest van de stad is ook heel mooi (en oud).
Deze reis is een absolute aanrader voor de geoefende wandelaar!

Ga naar deze reis->

Kees de Wit

Prima Reis

Reis is goed verlopen, prachtige wandelingen en prima hotel. Weer werkte ook mee, alleen op de laatste dag wat regen. Koos is een heel prettig mens en een uitstekende reisleider

Anny van der Zee

De wandelvakantie in Zuid-Limburg is top

De wandelvakantie in Zuid-Limburg is zeer aan te bevelen: schitterend landschap met heuvelbossen, holle wegen, prachtige vergezichten en een eigen cultuur (vakwerkhuizen, wegkruizen/kapelletjes en stegelkes). De reisleiding was prima geregeld, het hotel zeer goed bevallen en ook de (avond)maaltijden waren zeer smakelijk. Al met al weer een mooie ervaring rijker.

Ga naar deze reis->

Niels

Een prachtig wandelgebied

Een prachtig wandelgebied, wel grote tempoverschillen binnen de groep. Kamers in het gastenhuis van het klooster waren sober maar adequaat. Ontbijtbuffet en na het diner het dessert buffet waren uitstekend, voor- en hoofdgerecht bij het diner minder geslaagd.

Anke Vedder

Leuke reis

Leuke reis: mooie wandelingen, prima vervoer, goede reisbegeleiding, dag in Straatsburg een leuke onderbreking.
Hotel op fantastische locatie, prettige kamer (een keer schoonmaak zou fijn zijn geweest), goed ontbijt en tegenvallend diner, zeker het vegetarische menu.

Mirjam van Îijke

Enorm geboft met prachtig weer in Zillertal

Enorm geboft met prachtig weer, een leuke groep en wandelvaardigheden die goed op elkaar afgestemd bleken. Voeg daar een prettige gids, komische serveerster en adequate accommodatie bij, en je hebt het recept voor een geslaagd weekje in het prachtige landschap van het Zillertal.

Hans-Peter

Gezellige verblijfplaats die heel verzorgd was

Gezellige verblijfplaats die heel verzorgd was, lekkere maaltijden, heel fijne reisleider en geweldige groep! M.a.w. een geweldige eerste ervaring!

Elly

Alles prima geregeld

Alles prima geregeld. Leuke hotels.

Hans Kluin

Deskundig begeleide wandelvakantie

Perfect georganiseerde wandelreis met zeer ervaren reisbegeleidster in een mooi stuk van het Zwarte Woud in Duitsland. De gastvrije ontvangst in het hotel met prima hotelkamer maakte het helemaal af.

De hulp door Natuurlijk Reizen (telefonisch en per email) vooraf bij de keuze van een geschikte wandelreis was zeer professioneel. Om die reden alleen al kan ik Natuurlijk Reizen (en dit was de tweede reis met Natuurlijk Reizen) van harte aanbevelen.

Wouter

Prima vakantie

Mazzel met het weer, slecht voorspeld, heel weinig regen gehad. als opwarmer voor een wandel/hikingvakantie prima. Vooral de fishermenstrail was prima. Een vrije dag in november mag wel achterwege blijven.

door Liesbeth