Heerlijke wandelvakantie Kreta

Heerlijke wandelvakantie. Voor mij was dit voor het eerst. Alles viel op zijn plaats. Mooi weer, goede organisatie, prima lokale locaties om te overnachten inclusief maaltijden bereid met lokale ingrediënten, leuke lokale ‘excursies’, uitdagende wandeltochten en last but not least: een meer dan fantastische wandelgids! Zeker voor herhaling vatbaar.

Ga naar deze reis ->

Frans de Vries

Wandelvakantie Kreta

Mooie reis. Uitstekende enthousiaste gids die ter plekke uitstekend op de hoogte is. Afwisselende wandelingen. Wandelingen bleken niet voor alle deelnemers even eenvoudig, vooral vanwege stukken met losliggende keien en grind. Leuke eetplekjes. Gids zorgt dat het het eten gevarieerd en altijd heerlijk is. Hotels zelf waren okay, maar niet met locale charme waar ik op had gehoopt

Ga naar deze reis ->

Kruijt

Een aanrader

Wij hebben een aantal keren via Natuurlijk Reizen een vakantie geboekt en dit is ons goed bevallen. De bestemmingen zijn vaak niet al te toeristisch en net even wat anders dan anders. Vaak meer gericht op natuur dan op vermaak. Op al onze reizen hebben we goede ervaringen, mede door de zeer bevlogen reisleid(st)ers. Zij doen alle moeite om het voor de deelnemers aan de reis tot een onvergetelijke ervaring te maken en dat door hun goede opleiding/voorbereiding.

Evelien

Leuke gepersonaliseerde vakantie

De accommodaties op de Rota Vicentina waren elke dag verschillend, er zaten hele goede en leuke bij maar ook 1 (Hospedagem Dona Maria in Odeceixe), die we niet aanbevelen.
We begeleiding en verzorging ter plaatse en het bagagevervoer werd door Ray en Marny van Ramblin’tejano gedaan, erg over te spreken! Toen een van ons met voetklachten niet meer verder kon, hebben ze ons zsm opgehaald en naar de volgende accomodatie gebracht en dachten met ons mee ‘hoe nu verder’.
De reis is door Natuurlijk Reizen geheel aan onze wensen aangepast, ze hebben moeite gedaan om ons overal te plaatsen samen met onze zoon in gezinskamers of appartementen. dit bevoel heel goed.
de twee dagen extra in Cascais op aparte kamers zijn ook goed bevallen.
De communicatie vooraf was erg goed, De heer Guijt belt regelmatig om iets nog eens door te spreken of te bevestigen. en zelf wordt je ook z.s.m. terug gebeld.

Ga naar deze reis->

Dijkstra

Uitstekend bevallen eerste wandelvakantie in Algarve

Eerste keer een wandelvakantie en eerste keer dat ik alleen op pad ging. Ik had geen wandelschoenen en heb alle dagen met een goedkoop, klein rugzak rondgelopen; dat lukte op zich prima. Dankzij de goede organisatie van Natuurlijk-Reizen, AktivaTours, Monte Rosa en de lokale NLse gids heb ik een geweldige week gehad.
We waren met 14 wandelaars en mede dankzij de groep vond ik mijn vakantie zo leuk: iedereen was aardig, sociaal en tolerant. Gelukkig waren er een aantal grappenmakers/mensen die het voortouw namen. Naar mijn mening maakt dit de groepssfeer direct leuker.
De wandelingen in Algarve zijn mooi en ik vond een week rondlopen precies goed, want in de 7 dagen zie je steeds iets anders en hiermee heb je de natuur goed gezien. De afwisseling tussen kust- en binnenlandwandelingen was leuk en het feit – dankzij onze gids Inge – dat je als wandelaar nergens op hoeft te letten was ook welkom. Qua hoogtemeters viel het mee.

Al met al is mijn eerste wandelvakantie zeer goed bevallen (ik heb ondertussen wandelschoenen gekocht). Een mooie tijd gehad, maar ik ben er wel achter gekomen dat ik liever hoogtemeters maak dus mijn eerste komende vakantie wordt een wandelvakantie in de bergen.

Revaro

Wandelvakantie Kreta

Mooie reis. Uitstekende enthousiaste gids die ter plekke uitstekend op de hoogte is. Afwisselende wandelingen. Wandelingen bleken niet voor alle deelnemers even eenvoudig, vooral vanwege stukken met losliggende keien en grind. Leuke eetplekjes. Gids zorgt dat het het eten gevarieerd en altijd heerlijk is. Hotels zelf waren okay, maar niet met locale charme waar ik op had gehoopt

Kruijt

Wandelen in Zuid-Limburg

Prima vakantie, goede wandelingen in prachtig Limburgs achterland. Restaurants (ontbijt, diner) waren prima en meer dan voldoende.
De accommodatie was netjes en schoon; prima in Mesch. Kamer voldeed ook aan de verwachting.
Alles was netjes verzorgd: punctueel en correct.

Brigitta

Mooie route over het kustpad

Zeer afwisselende route, van bos en duin tot bedrijvig (hoogovens). Ten noorden van Wijk aan Zee wordt het minder stedelijk en rustiger. Openbaar vervoer is nooit ver weg, ook een voordeel. Natuurlijk reizen heeft het goed en snel geregeld.

Margot

Spanje Groepswandelreis 8 dagen Sierra Nevada

Nadat een taxichauffeur de groep van het vliegveld in Malaga naar het witte stadje Cómpeta heeft gebracht, start deze vakantie met een diner op het centrale plein. We maken nader kennis met de overige wandelaars en onze organisator/gids Onne van Spanjeanders.nl Daarna snel naar bed, want de volgende twee dagen volgen zg. “inloopwandelingen”. Ook Onne`s broer Duncan heeft zich inmiddels als gids bij de groep gevoegd. We maken mooie wandelingen in de buurt van Cómpeta. We rijden naar het startpunt van de wandelingen met de rode Landrover van Spanjeanders. Eenmaal uitgestapt komen we niemand meer tegen. Wat een schoonheid!
Het hoogtepunt van deze reis volgt dan nog. Op dag vier en vijf wandelen we over de twee hoogste toppen van de Sierra Nevada (én van het vasteland van Spanje): De Múlhacen en de Veleta, beide ruim 3400 m hoog. Gids Duncan is erg betrokken en stimuleert waar nodig. Het is een flinke inspanning en iedereen bereikt in eigen tempo de top. Wederom genieten van prachtige uitzichten en een geweldige natuur!!
De laatste twee dagen zijn we in Granada. Na een laatste wandeling met Onne gebruiken we de resterende tijd voor een bezoek aan Granada. Het Alhambra is natuurlijk een must, maar de rest van de stad is ook heel mooi (en oud).
Deze reis is een absolute aanrader voor de geoefende wandelaar!

Ga naar deze reis->

Kees de Wit

Prima Reis

Reis is goed verlopen, prachtige wandelingen en prima hotel. Weer werkte ook mee, alleen op de laatste dag wat regen. Koos is een heel prettig mens en een uitstekende reisleider

Anny van der Zee

De wandelvakantie in Zuid-Limburg is top

De wandelvakantie in Zuid-Limburg is zeer aan te bevelen: schitterend landschap met heuvelbossen, holle wegen, prachtige vergezichten en een eigen cultuur (vakwerkhuizen, wegkruizen/kapelletjes en stegelkes). De reisleiding was prima geregeld, het hotel zeer goed bevallen en ook de (avond)maaltijden waren zeer smakelijk. Al met al weer een mooie ervaring rijker.

Ga naar deze reis->

Niels

Een prachtig wandelgebied

Een prachtig wandelgebied, wel grote tempoverschillen binnen de groep. Kamers in het gastenhuis van het klooster waren sober maar adequaat. Ontbijtbuffet en na het diner het dessert buffet waren uitstekend, voor- en hoofdgerecht bij het diner minder geslaagd.

Anke Vedder

Leuke reis

Leuke reis: mooie wandelingen, prima vervoer, goede reisbegeleiding, dag in Straatsburg een leuke onderbreking.
Hotel op fantastische locatie, prettige kamer (een keer schoonmaak zou fijn zijn geweest), goed ontbijt en tegenvallend diner, zeker het vegetarische menu.

Mirjam van Îijke

Enorm geboft met prachtig weer in Zillertal

Enorm geboft met prachtig weer, een leuke groep en wandelvaardigheden die goed op elkaar afgestemd bleken. Voeg daar een prettige gids, komische serveerster en adequate accommodatie bij, en je hebt het recept voor een geslaagd weekje in het prachtige landschap van het Zillertal.

Hans-Peter

Gezellige verblijfplaats die heel verzorgd was

Gezellige verblijfplaats die heel verzorgd was, lekkere maaltijden, heel fijne reisleider en geweldige groep! M.a.w. een geweldige eerste ervaring!

Elly

Alles prima geregeld

Alles prima geregeld. Leuke hotels.

Hans Kluin

Deskundig begeleide wandelvakantie

Perfect georganiseerde wandelreis met zeer ervaren reisbegeleidster in een mooi stuk van het Zwarte Woud in Duitsland. De gastvrije ontvangst in het hotel met prima hotelkamer maakte het helemaal af.

De hulp door Natuurlijk Reizen (telefonisch en per email) vooraf bij de keuze van een geschikte wandelreis was zeer professioneel. Om die reden alleen al kan ik Natuurlijk Reizen (en dit was de tweede reis met Natuurlijk Reizen) van harte aanbevelen.

Wouter

Prima vakantie

Mazzel met het weer, slecht voorspeld, heel weinig regen gehad. als opwarmer voor een wandel/hikingvakantie prima. Vooral de fishermenstrail was prima. Een vrije dag in november mag wel achterwege blijven.

door Liesbeth