Spanje Groepswandelreis 8 dagen Sierra Nevada

Nadat een taxichauffeur de groep van het vliegveld in Malaga naar het witte stadje Cómpeta heeft gebracht, start deze vakantie met een diner op het centrale plein. We maken nader kennis met de overige wandelaars en onze organisator/gids Onne van Spanjeanders.nl Daarna snel naar bed, want de volgende twee dagen volgen zg. “inloopwandelingen”. Ook Onne`s broer Duncan heeft zich inmiddels als gids bij de groep gevoegd. We maken mooie wandelingen in de buurt van Cómpeta. We rijden naar het startpunt van de wandelingen met de rode Landrover van Spanjeanders. Eenmaal uitgestapt komen we niemand meer tegen. Wat een schoonheid!
Het hoogtepunt van deze reis volgt dan nog. Op dag vier en vijf wandelen we over de twee hoogste toppen van de Sierra Nevada (én van het vasteland van Spanje): De Múlhacen en de Veleta, beide ruim 3400 m hoog. Gids Duncan is erg betrokken en stimuleert waar nodig. Het is een flinke inspanning en iedereen bereikt in eigen tempo de top. Wederom genieten van prachtige uitzichten en een geweldige natuur!!
De laatste twee dagen zijn we in Granada. Na een laatste wandeling met Onne gebruiken we de resterende tijd voor een bezoek aan Granada. Het Alhambra is natuurlijk een must, maar de rest van de stad is ook heel mooi (en oud).
Deze reis is een absolute aanrader voor de geoefende wandelaar!

Ga naar deze reis->

Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar