8 dagen
Aantal dagen
8-14 personen
Aantal personen
Albanië
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
Groepsreis, voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Albanië | Actieve rondreis Albanië – 8 dagen

Met deze bijzondere groepsrondreis door Albanië ontdekt u het groene bergachtige binnenland, de bijzondere kustgebieden, de onstuimige geschiedenis en maken we prachtige wandelingen door de ongerepte natuur. Albanië is ook het land van kloosters, kerken en ruïnes en sfeervolle steden. Slapen doen we in kleinschalige accommodaties waar we altijd gastvrij ontvangen worden en veel smakelijke, lokale maaltijden zijn inbegrepen in de reissom.

Albanië is misschien niet direct de eerste bestemming waar u aan denkt als u op zoek bent naar een vakantie, maar dit bijzondere land is een bezoek meer dan waard! In Albanië reizen is veelal terug gaan in de tijd.  U ervaart de gastvrijheid van de lokale bevolking en bezoekt indrukwekkende overblijfselen uit de Griekse, Romeinse en Ottomaanse periode. Wij verkennen op een rustig tempo de bekendste hoogtepunten van het land en u ervaart de gastvrijheid van de lokale bevolking die hier nog met hoofdletters wordt geschreven.

Daarbij komen nog indrukwekkende overblijfselen uit de Griekse, Romeinse en Ottomaanse tijd en het aangename Mediterrane klimaat. Al met al is Albanië een prachtige en interessante bestemming!  Albanië, dat tot 1991 door het communistisch regime afgesloten was van de rest van de Europa, heeft haar deuren nu wagenwijd openstaan. En het land heeft veel te bieden!

Tijdens deze reis ontdekt u Albanië op een bijzondere manier. Zo wandelen we door de beroemde Valbona Vallei en in het Llogara Nationaal Park. Bergen worden afgewisseld door groene weides en de mooie kust van Albanië. Ook bezoeken we de hoofdstad Tirana met het vernieuwde, moderne Skanderbegplein met het standbeeld van Skanderbeg, de Et´hem Bey Moskee, de klokkentoren naast de Et´hem Bey Moskee en lopen we door het hippe gedeelte van Tirana, Blloku. Met deze reis door Albanië ontdekt u de cultuurschatten en schitterende natuur van dit (nu nog) onontdekte land.

Deze gevarieerde rondreis leidt u langs het het wereldberoemde meer van Ohrid, indrukwekkende bergketens, vele cultuurschatten, blauwe meren en langs de Albanese Rivièra. Ook maakt u kennis met de vriendelijke Albanese bevolking en geniet u van de heerlijke Albanese keuken waardoor deze kennismaking met Albanië een feest is voor uw zintuigen!

Vertrekdata

04/06/2021
beschikbaar
17/09/2021
beschikbaar

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

1

Dag 1

Amsterdam – Shkodra: Aankomst op vliegveld “Nene Tereza” (moeder Teresa) waar u wordt opgewacht door onze gids en chauffeur. Vanaf het vliegveld volgt een rit naar de noordelijkste stad van Albanie, Shkodra. Voordat we bij het hotel aankomen kunnen we het Rozafa kasteel met een prachtig uitzicht en de oude Ottomaanse Mesi Brug bezoeken. Hierna rijden we door naar het hotel in de stad.
2

Dag 2

Shkodra – Koman Ferry – Valbona: Na een vroeg ontbijt vertrekken we richting de plaats Koman, de start van de Koman Ferry. De Ferry naar Fierze duurt ongeveer 3 uur en tijdens deze reis over het prachtige meer kunt u genieten van adembenedende schoonheid en de hoge bergen van de Albanese Alpen. Na aankomst in Fierze is het ongeveer een uur rijden door prachtige natuur voordat u in het bergdorp Valbona aankomen. Na het inchecken bij het guesthouse kunt u genieten van een wandeling.
3

Dag 3

Valbona:Vandaag hebben jullie een prachtige wandeling naar Cerem. Dit gebied is rijk aan alpine flora en fauna en tijdens deze dag kom je door isolatie en gebrek aan infrastructuur waarschijnlijk geen andere toeristen tegen. Tijdens deze wandeling heb je een prachtig uitzicht en kun je van een picnic lunch genieten. Dit is een wandeling van ongeveer 13 kilometer met 800m klimmen en dalen en een wandeling van ongeveer 5 uur. Het is ook mogelijk om naar het dorpje Kukaj te wandeling en hier van een lunch te genieten met uitzicht over de berg Jezerca, deze wandeling is wat makkelijker.

(13 km, 700m klimmen, 700m dalen, rond de 5 uur wandelen)

4

Dag 4

Valbona – Prizren – Durres: Vandaag kunnen we nog een korte wandeling door de bergen van Valbona maken voordat we weer richting het zuiden van Albanie rijden. Vandaag steken we ook de grens met Kosovo over en bezoeken Prizren, een prachtige Ottomaanse plaats in het jongste land van Europa. Hierna rijdt u verder naar de kustplaats Durres, de tweede grootste plaats van Albanie en havenstad. Hier bekijken we het amphiteater voordat we richting het hotel rijden.
5

Dag 5

Durres – Ardenica – Apollonia – Llogara National Park: Na het ontbijt vertrekken we richting het nationale park van Llogara. Onderweg naar deze prachtige plek bezoekt u Ardenica en Apollonia. Ardenica is een Orthodox klooster, gebouwd in de 13e eeuw. Mensen zeggen dat de beroemde Skanderbeg in de 15e eeuw hier is getrouwd. Op ongeveer 45 minuten van Ardenica ligt het archeologische park van Apollonia, gelegen aan de beroemde Via Egnatia. Apollonia is aan het begin van de 7e eeuw vC door de Grieken gesticht en tijdens de Romeinse tijd was het een grote en bloeiende stad, met 50.000 inwoners in de 2e eeuw vC. Het ligt vlakbij de Aos rivier (nu Vjosa). De tuin van het klooster (waar het museum te vinden is) huisvest een Byzantijnse kerk uit de 14e eeuw. Vanaf hier is het nog ongeveer een uur naar het park van Llogara waar we in de namiddag nog een wandeling kunnen maken.
6

Dag 6

LLogara National Park: Vandaag staat er weer een wandeling op het programma, een prachtige wandeling naar de berg “Cika”. Deze wandeling brengt ons zigzaggend door een dennenbos naar het uitzichtspunt “Dhjorupi” op 1600 meter hoogte. Hierna begint de echte klim richting de berg “Cika” waar jullie een adembenemend uitzicht hebben over de Albanese Riviera. Na deze wandeling keren jullie weer terug bij het hotel. De wandeling duurt ongeveer 6 uur en is ongeveer 8km lang met dalen en stijgen van 600 tot 1000 meter.
7

Dag 7

Llogara National Park – Ber: Na het ontbijt rijden we naar Berat rijden, een stad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Berat wordt ook wel de “stad met de duizend ramen” genoemd. Voordat we bij Berat aankomen hebben we eerst nog een wijnproeverij bij “Cobo”, hierna rijden we door naar het kasteel van Berat en het Onufri museum. Mensen wonen nog steeds binnen de muren van het kasteel, zoals hun voorouders deden. Onufri was een Albanese kunstenaar die tijdens de 16e eeuw leefde. Hij heeft veel orthodoxe kerken in Albanië en Griekenland geschilderd. In de avond kunt u genieten van het flaneren op de boulevard.
8

Dag 8

Berat – Tirana  – Tirana Vliegveld: Na het ontbijt hebben we nog wat tijd om door Berat te wandelen voordat we in 2 uur naar Tirana rijden waar we de volgende plaatsten kunnen bezoeken: Het vernieuwde, moderne Skanderbegplein met het standbeeld van Skanderbeg, de Et´hem Bey Moskee, de klokkentoren naast de Et´hem Bey Moskee en een paar van de overheidsgebouwen gebouwd aan de zuidkant van het plein. Op dit plein vindt u het Nationaal Historisch Museum en het operagebouw van Tirana. Ook lopen we door het hippe gedeelte van Tirana, Blloku. Hierna volgt de transfer naar het vliegveld.
INBEGREPEN Vlucht Amsterdam – Tirana in de voordeligste vluchtklasse v.v.
Nederlandstalige reisleiding
Alle transfers met eigen bus
Hotel Colosseo in Shkodra B&B
Guesthouse Vila Dini in Valbona B&B
Hotel Klajdi in Durres (of Hotel Amphiteater) B&B
Hotel Llogara Tourist Village (of Hotel Alpin) B&B
Hotel White City in Berat B&B
5 x Lunch en 4x dinner
Entreegelden
Koman ferry tickets
NIET INBEGREPEN Ruimbagage € 26,- per enkele reis
Toeslag éénpersoonskamer € 190,-
Reis-/annuleringsverzekering
Extra drankjes
Entreegelden
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt