10 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Albanië
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
Exclusief vliegticket
Vliegticket
Albanië | Rondreis Albanië – 10 dagen

Albanië is misschien niet direct de eerste bestemming waar u aan denkt als u op zoek bent naar een vakantie maar dit bijzondere land is een bezoek meer dan waard! In Albanië reizen is veelal terug gaan in de tijd. U rijdt door een mooi berglandschap met adembenemende uitzichten, bergpassen, kloven waar adelaars over zweven, oude bergvestigingen en heuvels bezaaid met wilde bloemen. U ervaart de gastvrijheid van de lokale bevolking en bezoekt indrukwekkende overblijfselen uit de Griekse, Romeinse en Ottomaanse periode.

Tijdens deze bijzondere rondreis verkent u op een rustig tempo de bekendste hoogtepunten van het land. U verblijft in leuke familiehotels en onze Nederlandstalige agent ter plaatse zal u altijd bijstaan voor de nodige informatie tijdens uw reis. Al met al is Albanië een prachtige en interessante bestemming met een fijn klimaat! U ervaart de gastvrijheid van de lokale bevolking die hier nog met hoofdletters wordt geschreven. Daarbij komen nog indrukwekkende overblijfselen uit de Griekse, Romeinse en Ottomaanse tijd en het aangename Mediterrane klimaat.

Albanië was een land dat vanaf de jaren dertig in de vorige eeuw tot begin jaren 90 een land dat onder een dictatuur leefde en moeilijk toegankelijk was voor buitenlanders. Na de dood van dictator Enver Halil Hoxha werd het land toegankelijk voor de rest van de wereld en kwamen de verschrikkelijkheden waaronder de bevolking heeft geleefd pas goed naar buiten! De laatste 20 jaar is het land in rap tempo begonnen te vernieuwen en hebben de Albanezen zich eigenlijk pas een eigen identiteit kunnen geven. Tenslotte kwamen ze van een overheersing van enkele eeuwen door de Ottomanen terecht in een overheersing van een dictator die berucht stond om zijn wreedheid ten opzichte van andersdenkenden! De laatste 20 jaar groeit het toerisme en zijn er vele initiatieven gestart meer toeristen naar Albanië te krijgen. Daarbij komen nog indrukwekkende overblijfselen uit de Griekse, Romeinse en Ottomaanse tijd en het aangename Mediterrane klimaat, de ruige bergen, wonderschone valleien en een bijzonder gastvrije bevolking! Dit alles maakt Albanië een perfecte bestemming voor een autorondreis!

Al met al is Albanië een prachtige en interessante bestemming! Tijdens deze fly-drive vakantie verkent u op een rustig tempo de bekendste hoogtepunten van het land. U verblijft in leuke familiehotels en onze Nederlandstalige agent ter plaatse zal u altijd bijstaan voor de nodige informatie tijdens uw reis. U wordt bij aankomst op de luchthaven verwelkomt, naar uw hotel gebracht en van de nodige informatie voorzien. Na het inchecken kunt u de interessante stad Tirana verkennen met haar imposante gebouwen uit een rijk verleden maar ook het hippe gedeelte, Blloku, is zeker een bezoek waard. De wegen in Albanië zijn goed en zelfs de laatste jaren sterk verbeterd, maar wellicht anders dan u gewend bent.

Autorijden in Albanië
In Albanië wordt er over het algemeen netter gereden dan in Nederland, al zult u dit niet denken als u aankomt in Tirana. Albanezen rijden niet agressief maar u dient wel rekening te houden dat men spontaan stopt op de weg om iemand eruit te laten of op te pikken (ook op de snelweg). Albanië is vanwege de gewenste aansluiting bij de Europese Unie in een rap tempo bezig om de wegen te verbeteren, toch dient u rekening te houden dat buiten de hoofdwegen u nog geregeld wegen kunt tegenkomen met gaten en hobbels. De hoofdwegen zijn meestal vrij goed. Ook kunt op de weg nog regelmatig dieren en zelfs fietser tegenkomen, dus let altijd goed op. Autorijden in Albanië prima te doen en u bent al snel gewend aan het weggedrag.

Heen- en terugreis
Omdat de prijzen voor vliegtickets naar Tirana per periode sterk fluctueren dient u zelf uw retourvlucht op Tirana kiezen. U kunt rechtstreeks met Wizz Air van Eindhoven naar Tirana vliegen, of u kunt met een lijnvlucht vanaf Amsterdam met een tussenstop naar Tirana vliegen. Wij adviseren u om dan met Austrian Airlines of Air Serbia te vliegen. Bel ons gerust op voor een goed advies over de vluchten. U dient er rekening mee te houden dat u de vlucht niet eerder boekt dan dat u van ons een bevestiging heeft gekregen dat alle accommodaties en de huurauto beschikbaar is in de periode die u heeft geboekt. Op het vliegveld van Tirana wordt u door een chauffeur van onze lokale agent opgewacht en naar uw hotel in Tirana gebracht. Aan het eind van u reis wordt u weer van het hotel in Tirana naar het vliegveld gebracht. Eventueel kunt u ook de vlucht door ons laten regelen.

Wij regelen graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@natuurlijkreizen of telefoonnummer: 020 751 1340

U kunt deze reis boeken o.b.v. min. 2 personen!

1

Dag 1

Amsterdam – Tirana: Aankomst op vliegveld “Nene Tereza” (moeder Teresa), begroeting door onze agent of een medewerker gevolgd door een rit naar het hotel. Na het inchecken kunt u de hele dag in Tirana rondlopen waar u de volgende plaatsten kunt bezoeken: Het vernieuwde, moderne Skanderbegplein met het standbeeld van Skanderbeg, de Et´hem Bey Moskee, de klokkentoren naast de Et´hem Bey Moskee en een paar van de overheidsgebouwen gebouwd aan de zuidkant van het plein. Op dit plein vindt u het Nationaal Historisch Museum en het operagebouw van Tirana. Ook kunt u het hippe gedeelte van Tirana, Blloku bezoeken.
2

Dag 2

Tirana – Shkodra:  Om 9 uur ontvangt u uw auto en daarna rijdt u in ongeveer 2,5 uur naar Shkodra. Voordat u bij het hotel aankomt kunt u het Rozafa kasteel met prachtig uitzicht en de oude Ottomaanse Mesi Brug bezoeken. Hierna rijdt u naar het hotel in de stad waar u in de avond kunt genieten aan de boulevard van Shkodra.
3

Dag 3

Shkodra – Koman Ferry – Valbona:  Na een vroeg ontbijt kunt u richting de plaats Koman vertrekken, de start van de Koman Ferry. De Ferry naar Fierze duurt ongeveer 3 uur en tijdens deze reis over het prachtige meer kunt u genieten van adembenedende schoonheid en de hoge bergen van de Albanese Alpen. Na aankomst in Fierze is het ongeveer een uur rijden door prachtige natuur voordat u in het bergdorp Valbona aankomen. Na het inchecken bij het guesthouse kunt u genieten van een wandeling.
4

Dag 4

Valbona: Vandaag kunt u een wandeling door de bergen van Valbona maken, maar het is ook mogelijk om heerlijk te genieten in de tuin van het guesthouse.
5

Dag 5

Valbona – Prizren – Kruja: In de ochtend is het nog mogelijk om een wandeling te maken voordat u weer richting het zuiden rijdt. Het is mogelijk om via Prizren te rijden, een prachtige Ottomaanse plaats in het jongste land van Europa, Kosovo. Hierna rijdt u verder naar de plaats Kruja, het centrum van het legendarische Albanese verzet tegen de Turken geleid door de nationale held, Skanderbeg. Kruja is gebouwd op de flanken van de berg Kruja wat een schitterend uitzicht over de kust en de nabijgelegen plaatsen biedt.
6

Dag 6

Kruja – Durres – Berat: Na het ontbijt rijdt u in ongeveer 2,5 uur naar Berat. Onderweg naar Berat kunt u een korte stop in de tweede grootste plaats van Albanie, namelijk de havenstad Durres maken. Hier kunt u het amphiteater bezoeken. Na een korte stop in Durres rijdt u door richting het zuiden, naar de stad Berat, de eerste stad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Berat wordt ook wel de “stad met de duizend ramen” genoemd. Na het inchecken bij het hotel kunt u een wandeling door de oude wijk “Mangalem” maken en het etnografisch museum bezoeken. Na dit bezoek kunt u doorlopen naar het kasteel en het Onufri museum. Mensen wonen nog steeds binnen de muren van het kasteel, zoals hun voorouders deden. Onufri was een Albanese kunstenaar die tijdens de 16e eeuw leefde. Hij heeft
veel orthodoxe kerken in Albanië en Griekenland geschilderd.
7

Dag 7

Berat – Ardenica – Apollonia – Llogara National Park: Na het ontbijt vertrekt u richting het Nationale Park van Llogara. Onderweg naar dit park kunt u Ardenica en Apollonia bezoeken. Ardenica is een Orthodox klooster, gebouwd in de 13e eeuw. Mensen zeggen dat de beroemde Skanderbeg in de 15e eeuw hier is getrouwd. Op ongeveer 45 minuten van Ardenica ligt het archeologische park van Apollonia, gelegen aan de beroemde Via Egnatia. Apollonia is aan het begin van de 7e eeuw vC door de Grieken gesticht en tijdens de Romeinse tijd was het een grote en bloeiende stad, met 50.000 inwoners in de 2e eeuw vC. Het ligt vlakbij de Aos rivier (nu Vjosa). De tuin van het klooster (waar het museum te vinden is) huisvest een Byzantijnse kerk uit de 14e eeuw. Vanaf hier is het nog ongeveer 1,5 uur naar Llogara.
8

Dag 8

Llogara – Himara – Porto Palermo – Butrint – Blue Eye Spring – Gjirokastra: Vandaag rijdt u alleen maar via de prachtige kustroute langs de Albanese Riviera. De eerste stop is na ongeveer 10 minuten, waar u kunt genieten van het adembenemende uitzicht. Hierna rijdt u door naar Himara en daarna naar Porto Palermo, waar het kasteel van Ali Pasha uitkijkt over de zee om het land te verdedigen. De baai van Porto Palermo was eens een geheime onderzeebasis tijdens de dagen van het communistische regime. De half verlaten basis en de tunnel zijn nog steeds zichtbaar. Na uw bezoek aan Porto Palermo vervolgt u de trip naar Butrint, een plaats die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze stad is gesticht door de Trojanen tijdens het eerste millennium vC en was eeuwenlang bewoond. Hierna vervolgt u de reis naar Gjirokastra, maar voordat u hier aankomt, kunt u het “blauwe oog” gevormd door ondergrondse bronnen bezoeken. Van Gjirokastra, ook een werelderfgoedplaats van UNESCO, wordt gezegd dat het één van de mooiste historische steden van Albanië is en wordt ook wel “museumstad” genoemd.
9

Dag 9

Gjirokastra – Tirana: Vandaag heeft u de hele dag in Gjirokastra om rustig rond te wandelen en verschillende bezienswaardigheden te bezoeken, waaronder het grootste fort van Albanië, gebouwd in de 4e eeuw, waarin het Nationale Wapenmuseum gevestigd is. Hierna kunt u het Etnografisch museum dat gevestigd is in het geboortehuis van de oud-dictator van Albanië, Enver Hoxha, bezoeken. Ook is het mogelijk om naar een van de mooiste gebouwen van Gjirokastra, namelijk het huis van “Skendulli” te gaan waar u een rondleiding krijgt van de eigenaar van het huis. Ook is het mogelijk om de grote nucleaire bunker onder het kasteel te bezoeken. Hierna rijdt u weer richting de hoofdstad van Albanie.
10

Dag 10

Vandaag heeft u nog de hele dag in Tirana voordat u naar het vliegveld rijdt om de auto in te leveren.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Transfer van het vliegveld naar het hotel
Huurauto (Skoda Rapid) van dag 2 tot dag 10
Diner in Valbona
Hotel Vila 60 in Tirana
Hotel Rose Garden in Shkodra
Guesthouse Jezerca in Valbona (volpension)
Hotel Panorama in Kruja
Hotel White City in Berat
Hotel Llogara Tourist Village in Llogara
Hotel Argjiro in Gjirokastra
Alle ontbijten
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Overige maaltijden
Reis-/annuleringsverzekering
Extra drankjes
Entreegelden
Lunch en dinner (alleen in Valbona)
Koman Ferry ticket
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar