18 dagen
Aantal dagen
Argentinië, Chili
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
* licht niveau (voor iedereen met enige wandelervaring)
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Argentinië | 18-Daagse natuur rondreis Argentinië

Argentinië behoort qua natuurschoon tot de mooiste landen ter wereld met een van de meest bruisende steden van Zuid-Amerika: Buenos Aires, de stad van de passievolle tango. Argentinië is een van de grootste landen ter wereld. Het land is uitgestrekt over delen van de Andes, enorme gletsjermeren en de droge Pampavlaktes, Argentinië beslaat bijna de helft van Zuid-Amerika en verleidt haar bezoekers met de grillige natuur, de opzwepende latinomuziek, de streetart, de passionele tango en de pure keuken.

Na aankomst ontdekken we eerst het veelzijdige noorden van Argentinië en vanuit daar gaan we ruigere Zuid Patagonië. De Perito Moreno gletsjer en het Torres del Paine National Park zijn van een grote schoonheid. We sluiten de reis af in het bruisende Buenos Aires. De ongerepte natuur toont zich in haar meest wonderlijke vorm bij de grootste gletsjers ter wereld waar we ons nietig voelen als er met luid gebulder een stuk ijs afbreekt. Het blauw van het ijs en de witte bergtoppen van de Andes in het zuiden, staan in groot contrast met de rode en gele tinten die dezelfde Andes tonen in Salta, in het noorden van het land. En het zijn de intens groene tinten die de omgeving van de machtige Foz do Iguacu kleuren.

Tijdens onze rondreis ontdekt u dit kleurenspel, zoeken we naar walvissen bij het schiereiland Valdez en reizen we naar de wolken als we met ‘el tren de las Nubes’ over het viaduct van La Polvorilla tot 4200 meter hoogte rijden. Natuurlijk bezoeken we ook Buenos Aires, met haar koloniale architectuur, het graf van Evita en de volkswijk La Boca, waar de passie van de trotse Argentijnen in elke hoek van de straat voelbaar is. Kortom, een prachtige reis door Argentinië waar u zeer van zult genieten. Argentinië is een land van uitersten. Gekend om de uitgestrekte natuur, de tango en uiteraard het voetbal! De hoofdstad Buenos Aires met zijn kleurrijke huizen, historische gebouwen en heerlijke keuken. In het noorden zien we de kleurrijke bergen en uitgestrekte wijngaarden bij Mendoza. In het zuiden daarentegen de ijsmassa’s, gletsjers, drijvende ijsschotsen van Patagonië. Hier ziet u de zeeleeuwen en maakt u mooie wandeltochten. We mogen zeker de jungle bij de watervallen van Iguazú niet vergeten. Kortom: Argentinië heeft het allemaal! Naast het vaste land claimt Argentinië ook de eilandengroep onder gezag van het Verenigd Koninkrijk en een deel van Antarctica; de Falklandeilanden (voor de Argentijnen heten deze ‘Islas Malvinas’), Zuid-Georgië en de Zuidelijke Sandwicheilanden. Argentinië telt circa 45 miljoen inwoners, waarvan 92% in de steden woont. Alleen al in de provincie Buenos Aires wonen meer dan 16 miljoen inwoners. Het dunst bevolkte gebied van Argentinië is Patagonië, waar slechts 1% van de bevolking woont.

Klimaat
De uitgestrektheid van het land zorgt ervoor dat er meerdere klimaatzones zijn. De beste periode om Argentinië te bezoeken is tijdens hun zomermaanden, onze winter, dus van oktober tot februari. Het noorden kent een subtropisch klimaat met in de zomer temperaturen die tot 40 graden kunnen oplopen. In de wintermaanden kan er in de regenwouden veel regen vallen, dit in tegenstelling met de droge pampa’s, in het noordwesten, waar er heel weinig neerslag valt. Het midden heeft een mediterraan klimaat met het hele jaar door een temperatuur van +/- 20 graden. Het zuiden heeft een zeeklimaat met gemiddeld 21 graden in de zomer en 5 in de winter. Hoe meer zuidelijker hoe meer regen of sneeuw er kan vallen.

Religie
Meer dan 90% van de bevolking is Christelijk. Argentinië heeft de grootste Joodse gemeenschap van Latijns-Amerika. Nog een kleine minderheid is Islamitisch of heeft geen religie. Van de Christelijke gemeenschap gaat echter slechts 20% naar de kerk.

Eten en drinken
Het Argentijnse ontbijt verschilt enigszins van ons ontbijt en wordt gekenmerkt door zoete gerechten. Op het ontbijtbuffet treft u ook altijd zuivel en vleeswaren. De lunches in Argentinië zijn doorgaans warm maar is ook een selectie aan salades of tosti’s. Daarnaast zijn er diverse pasteitjes, de zogenoemde empanadas. Deze zijn gevuld met kip, gehakt, kaas of groenten. Het diner in Argentinië is min of meer te vergelijken met hetgeen wij gewend zijn. Het bestaat vaak uit (veel) vlees, rijst, aardappelen of pasta en groenten. Voor de Argentijn is een maaltijd meer dan alleen eten, het is een gelegenheid om samen te zijn en te genieten. Vandaar dat ze zelden alleen eten. Het diner wordt in Argentinië heel laat genuttigd, rond 21:00 uur, vandaar dat ze vaak rond 18u een tussendoortje nemen.

Drinkwater
Het drinkwater in Argentinië is over het algemeen genomen van goede kwaliteit. Het is toch aan te raden om flessen mineraalwater te kopen.

Elektriciteit in Argentinië
Argentinië heeft 220 volt netspanning. U heeft in Argentinië een wereldstekker nodig om uw apparaten aan te sluiten op het lichtnet. Men gebruikt stekkers met platte pinnen.

Tijdverschil
Tijdens onze wintertijd is het in Argentinië 4u vroeger dan bij ons.

Taal
De officiële taal is Spaans, in de grote steden wordt al goed Engels gesproken. Daarnaast spreekt een deel van de inheemse bevolking nog hun eigen taal zoals het Mapuche, Guarani, Tobas en Quechua. Toch zal niet iedereen je verstaan, vandaar is het goed een aantal Spaanse woordjes te spreken.

Chili
Tijdens deze reis zijn we ook een paar dagen in Chili. Doordat het land zo lang is en het tussen de Grote Oceaan en de Andes ingeklemd ligt, kom je er alle klimaatzones tegen. Tevens is Chili een van de meest stabiele en welvarende landen van Zuid-Amerika. Het was relatief vrij van de staatsgrepen en willekeurige regeringen die het continent hebben verwoest. De ongewone, lintachtige vorm van Chili – 4.300 km lang en gemiddeld 175 km breed – heeft het een enorm gevarieerd klimaat gegeven. Dit varieert van ‘s werelds droogste woestijn – de Atacama – in het noorden, via een mediterraan klimaat in het centrum, tot een sneeuwgevoelig alpenklimaat in het zuiden, met gletsjers, fjorden en meren. Chili is een multi-etnische samenleving, inclusief mensen van Europese en Indiase afkomst.

Bagage
Voor al onze reizen geldt dat u in de touringcar één koffer per persoon met een maximumgewicht van 20 kg mag meenemen. Deze regelgeving kan dus afwijken van de regels die de luchtvaartmaatschappij die uw vliegreis uitvoert. De regels en afmetingen voor ruimbagage en handbagage verschillen tegenwoordig per luchtvaartmaatschappij en per bestemming. De actuele regels per luchtvaartmaatschappij tref je op de website de uitvoerende luchtvaartmaatschappij.
Let Op! Voor de binnenlandse vluchten mag u slechts 15 kg bagage bij u hebben. Bij overgewicht tot 23 kg wordt er een meerprijs berekend van 11–15 euro per KG.
Voor reizen naar Argentinië is een harde, waterdichte koffer geen overbodige luxe: de wegen zijn deels onverhard en regen en stof komt de bagageruimte van de touringcar gemakkelijk binnen.

Kledingadvies
Onze reis gaat van noordelijk deel van Argentinië naar het zuidelijk deel. Zodoende krijgen we te maken met verschillende klimaatzones. In het noorden van het land en in Buenos Aires kan het erg warm zijn maar in het zuiden kunnen we te maken hebben met vier seizoenen in één dag. Belangrijk is dus om in laagjes te kleden. In het noorden en Buenos Aires draag je bij voorkeur lichte kleding en voor het zuidelijk deel raden wij aan zeker een sjaal, handschoenen, muts en regenkleding mee te nemen. Goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe. Belangrijk is ook om voldoende zonnebrandcrème en antimuggenspray mee te nemen.

Conditie van de reizigers
Voor deelname aan onze groepsreizen naar Argentinië is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat je volledig zelfredzaam bent. Er moet tijdens de Argentinië-reizen veel gewandeld worden over veelal ongelijk ondergrond.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Voor een reis naar Argentinië heb je een geldig paspoort nodig welke bij uitreis nog 6 maanden geldig is. Het is handig om tijdens je vakantie kopieën bij je te hebben van je identiteitsbewijs. Niet alleen komt dit van pas bij eventueel verlies van je documenten of het verkrijgen van leeftijdskorting op de entree van een bezienswaardigheid, er wordt ook vaak naar gevraagd bij het inchecken in hotels.

Douane
Het is verboden verse producten zoals fruit, melkproducten en vleeswaren mee te nemen.
De controle hierop bij aankomst in Argentinië is erg streng.

Fotograferen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc.). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.

Geld
De nationale munteenheid is de Argentijnse Pesos. Via de reisleider Maurits kan je je Dollars en Euro’s omwisselen in de lokale munteenheid de Peso. Dit omdat er in Argentinië diverse wisselkoersen worden gehanteerd, waarbij de bankkoers erg nadelig is.
Cash geld is te adviseren omwille van de gunstige marktkoers i.p.v. de officiële wisselkoers via bankkaarten/creditkaarten.

Creditcards
Creditcards worden in hotels, de betere restaurants en de betere winkels geaccepteerd. Houdt u er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank.  Zorg dat u tijdens uw reis voldoende contant geld bij je hebt. Dit kunnen zowel euro’s maar bij voorkeur dollars zijn. Dollars kan je bij je reisbegeleider omwisselen in Pesos. In de meeste restaurants kan je enkel in de peso betalen. Bij souvenirmarkten en andere toeristische omgevingen kan men vaak in dollars betalen. Om in Argentinië met een bankpas geld te kunnen pinnen dient men voor uw vertrek de bankpas op niveau ‘wereld’ te zetten.

De wisselkoers tussen de pesos en euro’s is aan verandering onderhevig. Euro’s of dollars kunt u ter plaatse wisselen bij een wisselkantoor of bank. Tevens kunt u met uw bankkaart geld afhalen. Het is altijd verstandig om voldoende peso’s cash op zak te hebben. Uiteraard kunt u bij de hotels uw euro’s of dollars wisselen, echter is de koers vaak ongunstiger. Geld wisselen op de zwarte markt is niet te adviseren i.v.m. veiligheid evenals valse biljetten. Tip: Het is handig om een app te installeren op uw telefoon zodat u altijd weet wat de officiële wisselkoers is.

Fooien
Het is gebruikelijk in Argentinië om een fooi te geven. De richtlijn is zeker 10% van de rekening als je in een  restaurant eet of iets consumeert in een bar. De gidsen en chauffeurs in Argentinië verwachten ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan.
Voor de diverse gidsen / chauffeurs en wordt er een fooienpot gemaakt. De richtlijn is € 6,- per persoon per dag. De fooien zullen worden verzameld aan het begin van de reis.

Vaccinaties
Voor een reis naar Argentinië is er bij een bezoek aan nationaal Park Iguazu een verhoogd risico op (sub)tropische ziekte(s), en daarom worden er inentingen en voorzorgsmaatregelen aangeraden. Neem voor meer informatie contact op met uw huisarts.

Accommodaties
Tijdens deze 18-Daagse fascinerende Nederlandstalige rondreis Patagonië – Argentinië verblijft u in onderstaande 4* & 5* accommodaties of gelijkwaardig, die zorgvuldig zijn geselecteerd en behoren tot de best beoordeelde accommodaties. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het ontbijt en diner is bij deze reis inbegrepen!

Buenos AiresNH Buenos Aires City

Salta – Hotel Design Suites Salta

Purmamarca – Hotel Cerro Chico lo del Frances

Iguazu – Hotel Mercure Iguazu Iru

Puerto Madryn – Hotel Dazzler by Wyndham Puerto Madryn

Ushuaia – Hotel Fueguino Patagónico

El Calafate – Hotel Design Suites Calafate

Vertrekdata

01/11/2024
€ 7045.00
01/07/2024
Niet meer beschikbaar
€ 7045.00
01/08/2024
Niet meer beschikbaar
€ 7045.00

1

Dag 1

Vertrek
Vandaag vertrekken we vanaf Schiphol naar de hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires. Na aankomst in de morgen volgt de transfer naar ons hotel.

2

Dag 2

Buenos Aires
Buenos Aires is gesticht door de Spaanse ontdekkingsreiziger Pedro de Mendoza in 1536 en gelegen aan de Río de la Plata. Het is dan ook niet vreemd dat Buenos Aires een Europees mediterrane sfeer ademt. Tijdens onze stadsverkenning zien we de belangrijkste pleinen en gebouwen zoals het majestueuze Teatro Colón,  de Obelisk op de 9 de Julio avenue vanwaar we de grootste afbeelding van Evita Perón zien, het Plaza de Mayo met de kathedraal en het regeringsgebouw La Casa Rosada. Verder naar het hippe Puerto Madero, waar het heerlijk wandelen is langs het water met zicht op de oude pakhuizen welke nu dienst doen als restaurants. Hier nuttigen we tevens onze lunch. De dag sluiten we af met een bezoek aan het kerkhof Recoleta, bekend door de imposante graftombes waaronder die van Evita Perón. Overnachting in Buenos Aires.(L, D)

 

3

Dag 3

Buenos Aires – Salta
Na het ontbijt kennismaking met de kleurrijke volkswijk La Boca, waar dagelijks nog de tango wordt gedanst. In de kleine straatjes is het een gezellige drukte. De vele kunstenaarswinkeltjes en traditionele cafés geven het gevoel in het Parijse Montmartre te zijn. Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar het noorden, naar Salta. Overnachting in Salta.(O, L, D)

4

Dag 4

Salta – San Antonia de los Cobres – Salinas Grandes – Purmamarca
Vandaag staat in het teken van een droomrit. Op ons wacht “El tren de las Nubes”, ook wel bekend als de “Trein van de wolken”. De rit naar het traditionele San Antonio de los Cobres trakteert ons op prachtige vergezichten van de Argentijnse Puna. In het kleine mijnstadje gaan wij aan boord van de trein welke ons meeneemt door de uitlopers van het Andesgebergte. We dalen af in diepe valleien en klimmen tot 4220 m, het eindpunt genaamd het viaduct van La Polvorilla welke maar liefst 223 m overspant. Eenmaal terug in de vallei nemen we ons vervoer richting Purmamarca. Onderweg passeren we de Salinas Grandes (Grote Zoutvlakte). Hier wordt u verwelkomd door een surrealistische vlakte van wit schijnend zout. Overnachting in Purmamarca. (O, D)

5

Dag 5

Purmamarca – Tilcara – Salta
In de morgen kennismaking van Purmamarca, idyllisch gelegen aan de voet van de Cerro de los Siete Colores. Te midden van de droge vallei Quebrada de Humahuaca  ligt het idyllische dorpje Tilcara. Typisch zijn de lage, pastelkleurige huizen welke een contrast vormen met het donkerrood van de omgeving. Hier bezoeken we de pre-Inca nederzetting. Verder door een prachtig landschap naar Salta. Overnachting in Salta. (O, L, D)

6

Dag 6

Salta – Cafayate – Buenos Aires
Onze weg naar Cafayate neemt ons mee door de Quebrada de las Conchas, een prachtig gebied wat gekenmerkt wordt door roodbruine rotsformaties. Door de erosie van wind en water worden we vandaag de dag getrakteerd op natuurfenomenen zoals de Duivelskeel, het Amfitheater en de Obelisk en de Kastelen. De regio van Cafayate staat bekend om de prachtige wijngaarden. In het rustige dorpje worden de koloniale huizen afgewisseld door restaurants en aristocratische estancias waar vandaag de dag de wijnhuizen zijn gevestigd. Een wijnproeverij laat ons kennismaken met de torrontes wijnen. Terug naar de luchthaven van Salta voor de binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. Overnachting in Buenos Aires. (O, L) 

7

Dag 7

Salta – Iguazu (Argentijnse zijde)
In de morgen een binnenlandse vlucht naar Iguazu. Na aankomst bezoeken we het Nationale Park Iguazu, een natuurlijk wereldwonder bestaande uit 275 afzonderlijke watervallen. Een volle dag tussen de prachtige flora en fauna met als hoogtepunt de Duivelskeel, de grootste waterval. Overnachting in Iguazu. (O – D)
8

Dag 8

Foz do Iguaçu (Braziliaanse zijde)
De watervallen vormen zich over een breedte van zo’n 3 km en storten zo’n 80 meter naar beneden. Langs de aangelegde paden heeft u de gelegenheid om deze van dichtbij te benaderen. De constante nevel van de watervallen zorgt voor een unieke fauna in dit prachtige junglegebied. Overnachting in Iguazu. (O)
9

Dag 9

Iguazu – Buenos Aires
Binnenlandse vlucht van Iguazu naar Buenos Aires. Overnachting in Buenos Aires. (O, D)
10

Dag 10

Buenos Aires – Trelew – Peninsula Valdés – Puerto Madryn
Een vroege vlucht brengt ons naar Trelew. Na aankomst rijden wij richting Peninsula Valdés. Onze eerste stop is Puerto Pirámides, vanwaar we een boottocht in de baai maken op zoek naar de walvissen, genaamd zuidkapers. Overnachting in Puerto Madryn. (O, L, D)
11

Dag 11

Peninsula Valdés – Puerto Madryn
Het schiereiland staat omwille van de rijke fauna op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Naast de zeedieren zijn er hier ook vossen, hazen, lama’s guanacos en gordeldieren te zien. Vandaag maken we nader kennis met het eiland en bezoeken plaatsen zoals Punta Delgada, Caleta Valdés & Punta Norte. Overnachting in Puerto Madryn. (O, L, D)
12

Dag 12

Puerto Madryn – Trelew – Ushuaia
Vertrek met een binnenlandse vlucht naar Ushuaia. De Vuurlandse bossen en flora markeren de route van Ushuaia naar Tierra del Fuego National Park. Vanaf de mooi aangelegde wandelpaden hebben we een prachtig uitzicht op de Groene Lagune. Het zicht op de Lapataia baai vormt het zuidelijkste punt van onze reis door Argentinië. (O, D)
13

Dag 13

Ushuaia – El Calafate
Ushuaia is gelegen tussen het Beagle kanaal en de hoge Martial Gletsjer en vormt hiermee de zuidelijkste stad ter wereld. Gedurende onze boottocht door het kanaal zien we zeeleeuwen, pinguïns en zeehonden. Na de lunch maken we kennis met het centrum van de stad om vervolgens naar de luchthaven te gaan voor de vlucht naar El Calafate. Overnachting in El Calafate. (O, L)
14

Dag 14

El Calafate
Met zijn blauwe ijskap is de 74m hoge Perito Morenogletsjer zonder twijfel een indrukwekkend natuurfenomeen. De druk doorheen de eeuwen waarmee het ijs is samengeperst, zorgt voor een onwerkelijk helderblauwe kleur. Onder luid gekreun bent u getuige van de afbrokkelende stukken ijs. Voor diegene (-65 jaar) die wensen kunnen optioneel een wandeltocht maken over de gletsjer. Overnachting in El Calafate. (O, D)
15

Dag 15

El Calafate
Een mooie rit neemt ons mee naar de haven waar we aan boord gaan voor een cruise over Lago Argentino. Onderweg varen we langs de steeds groter wordende ijsbergen en maken we kennis met de vele tinten blauw van het ijs. Einddoel van vandaag zijn de Upsala en Spegazzini gletsjers. Overnachting in El Calafate. (O, D)
16

Dag 16

El Calafate  Buenos Aires
Vertrek naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. Vrije namiddag. In de avond volgt het afscheidsdiner met een tangoshow.  (O, D) 
17

Dag 17

Buenos Aires
Na het ontbijt heeft u afhankelijk van de vlucht nog even de tijd om op eigen gelegenheid Buenos Aires te bezoeken, daarna gaan we naar de internationale luchthaven van Buenos Aires voor de terugvlucht huiswaarts. (O)
18

Dag 18

Aankomst
Aankomst Amsterdam


Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPENHeen-/terugvlucht vanaf Amsterdam met KLM of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
Binnenlandse vluchten
Transfer van de luchthaven naar het hotel en v.v.
Engelssprekende lokale gids
Nederlandstalige reisbegeleiding
Overnachtingen in comfortabele 4- en 5-sterrenhotels op basis van logies/ontbijt
Alle diners
Afscheidsdiner met tangoshow
Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden en parkgelden
Luchthavenbelastingen en toeslagen
Uitgebreid reispakket met o.a. kaart en informatie van de omgeving
NIET INBEGREPENLunch, dranken en andere uitgaven van persoonlijke aard
Eventuele toeristenbelasting is niet bij de prijs inbegrepen.
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar