28 dagen
Aantal dagen
Argentinië
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
Exclusief vliegticket
Vliegticket
Argentinië | 28-Daagse rondreis Noord en Zuid Argentinië

Een individuele reis door Argentinië is ongetwijfeld een reis vol diverse afwisseling en hoogtepunten. Ondanks dat grote afstanden is een individuele rondreis die zowel het noorden als het zuiden aandoet goed mogelijk. Naast de hoofdstad Buenos Aires bezoekt u de regio van Salta, ziet u bergen meren en de gletsjers van Patagonië, de pinguïns op Peninsula Valdés en uiteraard ook de watervallen van Iguazu. Kortom een complete rondreis door Argenitinië.

Na aankomst ontdekt u eerst het zuiden van Argentinië en gaat u eerst naar Zuid Patagonië. De Perito Moreno gletsjer en het Torres del Paine National Park zijn van een grote schoonheid. De ongerepte natuur toont zich in haar meest wonderlijke vorm bij de grootste gletsjers ter wereld waar we ons nietig voelen als er met luid gebulder een stuk ijs afbreekt. Het blauw van het ijs en de witte bergtoppen van de Andes in het zuiden, staan in groot contrast met de rode en gele tinten die dezelfde Andes tonen in Salta, in het noorden van het land. En het zijn de intens groene tinten die de omgeving van de machtige Foz do Iguacu kleuren.

Tijdens deze rondreis ontdekt u dit kleurenspel en gaat u walvissen walvissen spotten bij het schiereiland Valdez. Natuurlijk bezoekt u ook Buenos Aires, met haar koloniale architectuur, het graf van Evita en de volkswijk La Boca, waar de passie van de trotse Argentijnen in elke hoek van de straat voelbaar is. Kortom, een prachtige reis door Argentinië waar u zeer van zult genieten. Argentinië is een land van uitersten. Gekend om de uitgestrekte natuur, de tango en uiteraard het voetbal! De hoofdstad Buenos Aires met zijn kleurrijke huizen, historische gebouwen en heerlijke keuken. In het noorden zien we de kleurrijke bergen en uitgestrekte wijngaarden bij Mendoza. In het zuiden daarentegen de ijsmassa’s, gletsjers, drijvende ijsschotsen van Patagonië. Hier ziet u de zeeleeuwen en maakt u mooie wandeltochten. We mogen zeker de jungle bij de watervallen van Iguazú niet vergeten. Argentinië heeft het allemaal!

Klimaat
De uitgestrektheid van het land zorgt ervoor dat er meerdere klimaatzones zijn. De beste periode om Argentinië te bezoeken is tijdens hun zomermaanden, onze winter, dus van oktober tot februari. Het noorden kent een subtropisch klimaat met in de zomer temperaturen die tot 40 graden kunnen oplopen. In de wintermaanden kan er in de regenwouden veel regen vallen, dit in tegenstelling met de droge pampa’s, in het noordwesten, waar er heel weinig neerslag valt. Het midden heeft een mediterraan klimaat met het hele jaar door een temperatuur van +/- 20 graden. Het zuiden heeft een zeeklimaat met gemiddeld 21 graden in de zomer en 5 in de winter. Hoe meer zuidelijker hoe meer regen of sneeuw er kan vallen.

Religie
Meer dan 90% van de bevolking is Christelijk. Argentinië heeft de grootste Joodse gemeenschap van Latijns-Amerika. Nog een kleine minderheid is Islamitisch of heeft geen religie. Van de Christelijke gemeenschap gaat echter slechts 20% naar de kerk.

Eten en drinken
Het Argentijnse ontbijt verschilt enigszins van ons ontbijt en wordt gekenmerkt door zoete gerechten. Op het ontbijtbuffet treft u ook altijd zuivel en vleeswaren. De lunches in Argentinië zijn doorgaans warm maar is ook een selectie aan salades of tosti’s. Daarnaast zijn er diverse pasteitjes, de zogenoemde empanadas. Deze zijn gevuld met kip, gehakt, kaas of groenten. Het diner in Argentinië is min of meer te vergelijken met hetgeen wij gewend zijn. Het bestaat vaak uit (veel) vlees, rijst, aardappelen of pasta en groenten. Voor de Argentijn is een maaltijd meer dan alleen eten, het is een gelegenheid om samen te zijn en te genieten. Vandaar dat ze zelden alleen eten. Het diner wordt in Argentinië heel laat genuttigd, rond 21:00 uur, vandaar dat ze vaak rond 18u een tussendoortje nemen.

Drinkwater
Het drinkwater in Argentinië is over het algemeen genomen van goede kwaliteit. Het is toch aan te raden om flessen mineraalwater te kopen.

Elektriciteit in Argentinië
Argentinië heeft 220 volt netspanning. U heeft in Argentinië een wereldstekker nodig om uw apparaten aan te sluiten op het lichtnet. Men gebruikt stekkers met platte pinnen.

Tijdverschil
Tijdens onze wintertijd is het in Argentinië 4u vroeger dan bij ons.

Taal
De officiële taal is Spaans, in de grote steden wordt al goed Engels gesproken. Daarnaast spreekt een deel van de inheemse bevolking nog hun eigen taal zoals het Mapuche, Guarani, Tobas en Quechua. Toch zal niet iedereen je verstaan, vandaar is het goed een aantal Spaanse woordjes te spreken.

Chili
Tijdens deze reis zijn we ook een paar dagen in Chili. Doordat het land zo lang is en het tussen de Grote Oceaan en de Andes ingeklemd ligt, kom je er alle klimaatzones tegen. Tevens is Chili een van de meest stabiele en welvarende landen van Zuid-Amerika. Het was relatief vrij van de staatsgrepen en willekeurige regeringen die het continent hebben verwoest. De ongewone, lintachtige vorm van Chili – 4.300 km lang en gemiddeld 175 km breed – heeft het een enorm gevarieerd klimaat gegeven. Dit varieert van ‘s werelds droogste woestijn – de Atacama – in het noorden, via een mediterraan klimaat in het centrum, tot een sneeuwgevoelig alpenklimaat in het zuiden, met gletsjers, fjorden en meren. Chili is een multi-etnische samenleving, inclusief mensen van Europese en Indiase afkomst.

Bagage
Voor al onze reizen geldt dat u in de touringcar één koffer per persoon met een maximumgewicht van 20 kg mag meenemen. Deze regelgeving kan dus afwijken van de regels die de luchtvaartmaatschappij die uw vliegreis uitvoert. De regels en afmetingen voor ruimbagage en handbagage verschillen tegenwoordig per luchtvaartmaatschappij en per bestemming. De actuele regels per luchtvaartmaatschappij treft u op de website de uitvoerende luchtvaartmaatschappij.
Let Op! Voor de binnenlandse vluchten mag u slechts 15 kg bagage bij u hebben. Bij overgewicht tot 23 kg wordt er een meerprijs berekend van 11–15 euro per KG.
Voor reizen naar Argentinië is een harde, waterdichte koffer geen overbodige luxe: de wegen zijn deels onverhard en regen en stof komt de bagageruimte van de touringcar gemakkelijk binnen.

Kledingadvies
Onze reis gaat van noordelijk deel van Argentinië naar het zuidelijk deel. Zodoende krijgen we te maken met verschillende klimaatzones. In het noorden van het land en in Buenos Aires kan het erg warm zijn maar in het zuiden kunnen we te maken hebben met vier seizoenen in één dag. Belangrijk is dus om in laagjes te kleden. In het noorden en Buenos Aires draagt u bij voorkeur lichte kleding en voor het zuidelijk deel raden wij u aan zeker een sjaal, handschoenen, muts en regenkleding mee te nemen. Goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe. Belangrijk is ook om voldoende zonnebrandcrème en antimuggenspray mee te nemen.

Conditie van de reizigers
Voor deelname aan onze groepsreizen naar Argentinië is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent. Er moet tijdens de Argentinië-reizen veel gewandeld worden over veelal ongelijk ondergrond.

Paspoort, visa en douanebepalingen
Voor een reis naar Argentinië heeft u een geldig paspoort nodig welke bij uitreis nog 6 maanden geldig is. Het is handig om tijdens uw vakantie kopieën bij u te hebben van uw identiteitsbewijs. Niet alleen komt dit van pas bij eventueel verlies van uw documenten of het verkrijgen van leeftijdskorting op de entree van een bezienswaardigheid, er wordt ook vaak naar gevraagd bij het inchecken in hotels.

Douane
Het is verboden verse producten zoals fruit, melkproducten en vleeswaren mee te nemen.
De controle hierop bij aankomst in Argentinië is erg streng.

Fotograferen
Het gebruik van een fototoestel of videocamera in musea en bij bezienswaardigheden is meestal toegestaan. Het gebruik van een flits is vaak verboden in musea en kerken. Verder is het verboden militaire en strategische objecten te fotograferen. Ook wordt het niet op prijs gesteld als je de zelfkant van de samenleving wilt vastleggen (vervallen gebouwen, dronken personen, etc.). De bevolking laat zich wel fotograferen, maar vraag eerst even om toestemming, dat is wel zo netjes.

Geld
De nationale munteenheid is de Argentijnse Pesos. Via de reisleider Maurits kunt u uw Dollars en Euro’s omwisselen in de lokale munteenheid de Peso. Dit omdat er in Argentinië diverse wisselkoersen worden gehanteerd, waarbij de bankkoers erg nadelig is.
Cash geld is te adviseren omwille van de gunstige marktkoers i.p.v. de officiële wisselkoers via bankkaarten/creditkaarten.

Creditcards
Creditcards worden in hotels, de betere restaurants en de betere winkels geaccepteerd. Houdt u er rekening mee dat een pincode steeds vaker vereist is bij een creditcardbetaling of geldopname. Vraag deze pincode dus tijdig aan bij uw creditcardmaatschappij of bank.  Zorg dat u tijdens uw reis voldoende contant geld bij u heeft. Dit kunnen zowel euro’s maar bij voorkeur dollars zijn. Dollars kunt u bij uw reisbegeleider omwisselen in Pesos. In de meeste restaurants kunt u enkel in de peso betalen. Bij souvenirmarkten en andere toeristische omgevingen kunt u vaak in dollars betalen. Om in Argentinië met uw bankpas geld te kunnen pinnen dient u voor uw vertrek uw bankpas op niveau ‘wereld’ te zetten.

De wisselkoers tussen de pesos en euro’s is aan verandering onderhevig. Euro’s of dollars kunt u ter plaatse wisselen bij een wisselkantoor of bank. Tevens kunt u met uw bankkaart geld afhalen. Het is altijd verstandig om voldoende peso’s cash op zak te hebben. Uiteraard kunt u bij de hotels uw euro’s of dollars wisselen, echter is de koers vaak ongunstiger. Geld wisselen op de zwarte markt is niet te adviseren i.v.m. veiligheid evenals valse biljetten. Tip: Het is handig om een app te installeren op uw telefoon zodat u altijd weet wat de officiële wisselkoers is.

Fooien
Het is gebruikelijk in Argentinië om een fooi te geven. De richtlijn is zeker 10% van de rekening als u op restaurant gaat of iets consumeert in een bar. De gidsen en chauffeurs in Argentinië verwachten ook een fooi als zij het werk goed hebben gedaan.
Voor de diverse gidsen / chauffeurs en wordt er een fooienpot gemaakt. De richtlijn is € 6,- per persoon per dag. De fooien zullen worden verzameld aan het begin van de reis.

Vaccinaties
Voor een reis naar Argentinië is er bij een bezoek aan nationaal Park Iguazu een verhoogd risico op (sub)tropische ziekte(s), en daarom worden er inentingen en voorzorgsmaatregelen aangeraden. Neem voor meer informatie contact op met uw huisarts.

Accommodaties
Tijdens uw 18-Daagse fascinerende Nederlandstalige rondreis Patagonië – Argentinië verblijft u in onderstaande 4* & 5* accommodaties of gelijkwaardig, die zorgvuldig zijn geselecteerd en behoren tot de best beoordeelde accommodaties. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen!

Buenos AiresNH Buenos Aires City

Puerto Madryn – Hotel Dazzler

El Calafate – Hotel Design Suites Calafate

El Chaltén – Chalten Suites Hotel

Bariloche – NH Hotel Edelweiss

San Martín de los AndesEl Oasis Apart Hotel

Salta – Hotel Design Suites Salta

CachiCasa del Tejedor

CafayateVilla Vicuña Wine & Boutique Hotel

PurmamarcaColores de Purmamarca

Iguazu – Hotel Mercure Iguazu Iru

1

Dag 1

Aankomst Buenos Aires
Vandaag arriveert u op de luchthaven van Buenos Aires. De vertegenwoordiger van ons zal u welkom heten voor de transfer naar uw hotel. Vandaag kunt u uitrusten en de stad al op eigen gelegenheid verkennen.

 

2

Dag 2

Fietstour door Buenos Aires
Om een grote stad zoals Buenos Aires te ontdekken kunt u wijk per wijk bezoeken met het openbaar vervoer. Buenos Aires kent een uitgebreid metronetwerk maar een leuke eerste indruk van de stad krijgt u bovengronds. Vandaag gaat u eerst kennismaken met de stad middels een fietstour. In de ochtend neemt de fietsgids u mee voor een interessante tour door Buenos Aires. De tour zal zo’n 3,5 uur in beslag nemen en er worden diverse stops gemaakt bij hoogtepunten van de stad zoals het Roze Huis (presidentieel paleis), Plaza de Mayo, het legendarische Teatro Colón, diverse pleinen maar ook de begraafplaats van Recoleta waar Evita Perón haar laatste rust heeft gevonden. Na de fietstocht bent u vrij om Buenos Aires verder op eigen gelegenheid te verkennen. Overnachting in Buenos Aires.  

3

Dag 3

Vrije dag in Buenos Aires
Buenos Aires is een stad waar veel te zien en te beleven is. De diverse stadswijken ademen een eigen karakter wat het de moeite maakt deze wijken op eigen tempo te verkennen. Het kleurrijke La Boca waar de tango op straat wordt gedanst is een grote trekpleister onder toeristen. Houdt u het liever traditioneler, denk dan aan San Telmo me haar koloniale huizen en vele antiekwinkeltjes. De oude pakhuizen van Puerto Madeiro en de talloze restaurants zijn populair onder de lokale bevolking. ’s Avonds kunt u Palermo bezoeken, de grootste “barrio” en tevens meest bruisende wijk van de stad. De wijk wordt gekenmerkt door oetiekwinkeltjes, startende designers en ’s avonds hangt hier een relaxte sfeer in één van de vele restaurantjes en cafeetjes.  

4

Dag 4

Buenos Aires – Punta Tomobo – Puerto Madryn
In de ochtend vertrek met het vliegtuig richting het zuiden. Na aankomst haalt u de huurauto op aan de luchthaven en rijdt u naar Punta Tomobo, gekend om de grootste kolonie Magelhaenpinguïns van Patagonië. Met zo’n miljoen pinguïns is dit een prachtig schouwspel maar ook gevaarlijk leven voor de dieren, want in dit gebied komen ook de aalscholvers en de Patagonische vos voor. Overnachting in Puerto Madryn. 

5

Dag 5

Puerto Madryn – Peninsula Valdés – Puerto Madryn
Verkenning van Peninsula Valdés. Het schiereiland staat omwille van de rijke fauna op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een van de mooiste natuurreservaten ter wereld. Op zijn ruige 500 km lange kust leeft een verbluffende en gemakkelijk waarneembare keur aan zeefauna, waaronder zeeolifanten, zeeleeuwen en Magelhaen pinguïns en miljoenen zeevogels. Naast de zeedieren zijn er ook vossen, hazen, lama’s guanacos en gordeldieren te zien. Vandaag bezoeken we plaatsen zoals Punta Delgada, Caleta Valdés & Punta Norte. In het juiste seizoen kunt u vanuit Puerto Pirámides een boottocht in de baai maken, op zoek naar de walvissen, genaamd zuidkapers. Het binnenland is een dorre wildernis, die in het oosten aansluit op de Patagonische steppe, waar dieren leven die tegen de droogte kunnen, zoals guanaco`s en de struisvogelachtige nandoe. Middenin liggen twee grote zoutmeren. Overnachting in Puerto Madryn.

6

Dag 6

Vlucht naar El Calafate
Vandaag vliegt u van Trelew naar El Calafate. El Calafate is gelegen aan de oevers van Lago Argentino. Met de kolossale Andesbergen op de achtergrond is het stadje de toegangspoort tot Glaciares National Park, hetgeen u morgen gaat verkennen. In de hoofdstraat Libertador General San Martín treft u leuke winkeltjes, restaurants en barretjes. Breng zeker een bezoekje aan het Museo Regional Municipal El Calafate, dat de geschiedenis van de streek vertelt vanaf de komst van de eerste inheemse groepen.  

7

Dag 7

Dagexcursie Perito Moreno gletsjer met trekking
Met zijn blauwe ijskap is de 74 m hoge Perito Moreno gletsjer zonder twijfel een indrukwekkend natuurfenomeen. U bezoekt vandaag dit icoon van Patagonië. Met maar liefst 31 km lengte en 4 km breedte perst het ijs zich door de bergketen naar het Lago Argentino. De combinatie excursie vandaag is zowel per boot als te voet, en dit met stijgijzers (schoeisel wordt voorzien), loopt u over de gletsjer. Vervolgens maakt u een tocht per catamaran vanwaar u vanuit een heel ander perspectief getuige bent van afbrokkelende stukken ijs.  
8

Dag 8

Busreis naar El Chaltén
Vandaag reist u in nog geen drie uur van El Calafate naar El Chaltén. De route is erg afwisselend en neemt u mee langs de prachtige bergtoppen van Patagonië. De route volgt Lago Argentino en Lago Viedma richting El Chaltén, gelegen aan de voet van Mount Fitz Roy en Mount Cerro Torre. Dankzij de centrale ligging is het de ideale uitvalsbasis om Parque Nacional Los Glaciares te gaan verkennen. 
9

Dag 9

Dagwandeling door Parque Nacional Los Glaciares
Een verblijf in El Chaltén is onmisbaar om spectaculaire wandelingen richting Mount Fitz Roy te maken. Eén van de mooiste wandelingen in het noordelijke gedeelte is die van Laguna de los Tres. Deze beroemde wandeling neemt u mee naar Cerro Fitz Roy,  een afwisselende wandeling door prachtige landschappen en talloze uitzichtpunten. Alternatief is de wandeling naar Laguna Torre. In deze zuidelijke sector van Parque Nacional los Glaciares treft u de schitterende gletsjers van het Zuid-Patagonische IJsveld. 
10

Dag 10

Busreis naar El Calafate
Rond het middaguur vertrekt de bus die voor u gereserveerd is naar El Calafate. 
11

Dag 11

Vlucht van El Calafate naar Bariloche
Vandaar vliegt u van El Calafate naar Bariloche waar u de huurauto ophaalt. U kunt naar eigen gelang de omgeving van Bariloche verkennen. 
12

Dag 12

Selfdrive Bariloche en omgeving
San Carlos de Bariloche wordt omringd door hoge bergen en talloze meren. Bariloche als stadje is gezellig en doet ons denken aan Zwitserland. Vanaf het centrale plein ziet u al het Nahuel Huapimeer. Naast de vele chocoladefabrieken treft u in het centrum het Museo de la Patagonia waar u een goed beeld krijgt van de natuur, cultuur en oorspronkelijke bewoners van deze regio. Een must-do is uiteraard een boottocht over het meer. 
13

Dag 13

Selfdrive van Bariloche naar San Martín de los Andes
Vandaag rijdt u van Bariloche via het oudste nationale park van Argentinië, Parque Nacional Nahuel Huapi richting San Martín de los Andes. Het park leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen of u kunt een van de kleine dorpen bezoeken.  Een gedeelte van deze route staat bekend als “Ruta de las Siete Lagos”oftewel de Zevenmerenroute. Het behoort tot de mooiste routes van Argentinië is. De bochtige wegen in combinatie met de 7 kraakheldere meren en vergezichten vormen een bijzonder schouwspel.  
14

Dag 14

Selfdrive door het nationale park Lanín
Vraag een willekeurige Argentijn wat het mooiste dorp van Argentinië is en men zal San Martín de los Andes antwoorden.  In de nabijheid kunt u Parque Nacional Lanín bezoeken, met recht een divers natuurpark. Het park staat naast de besneeuwde Lanín-vulkaan bekend om de prachtige bomen, meren en rivieren want de regio voor watersportliefhebbers erg aantrekkelijk maakt. 
15

Dag 15

Terug naar Bariloche
Uw tocht door het Merengebied is bijna ten einde gekomen. Als afwisseling adviseren wij u route 234/237 te volgen. De route loopt voor een groot gedeelte langs de rivier Neuquén. Het is de moeite onderweg te lunchen in Junín de Los Andes. De route vandaag wordt gekenmerkt door prachtige vergezichten op de omgeving en Lanín, snelstromende rivieren en bossen.
16

Dag 16

Salta
Salta is gelegen in het noordwesten van Argentinië en gesticht in de 16e eeuw. De talloze monumentale gebouwen herinneren ons aan de Spaanse overheersing. Op het centrale plein “Plaza 9 de julio” is het altijd een gezellige drukte. De neoklassieke 19e eeuwse Catedral Basílica de Salta met haar crèmeroze facade is een opvallende verschijning. Het bezoeken waard is het MAAM Museum, dat zich richt op de geschiedenis van de Inca’s. Neem zeker de kabelbaan naar Cerro San Bernardo. Deze kabelbaan vertrekt vanaf Parque San Marin en neemt je mee naar het uitzichtpunt op een kilometer hoogte. ‘s Avonds is het een gezellige sfeer in Calle Balcarce. Hier treft u een divers aanbod van bars en restaurants, sommigen al dan niet met lokale folkore.  
17

Dag 17

Van Salta naar Cachi
Om 9:00 uur staat uw huurauto gereed bij het hotel. Vanaf vandaag gaat u op eigen tempo naar het noordwesten van Argentinië, de provincie Salta. Deze regio wordt gekenmerkt door afwisselende natuur en diverse nationale parken zoals Parque Nacional los Cardónes. Door het dorre klimaat groeien de cactussen maar enkele millimeters per jaar maar in dit park treft u tal van zuilcactussen aan, sommige meer dan 7 meter hoog. De Ruta 33 neem u mee van Salta richting Cachi. Met de kilometers die u aflegt, verandert het landschap naar het typische rode gesteente tot groene bergen. U volgt de bergpas naar het plateau Cuesta del Obispo, vanwaar u een prachtig panorama heeft. Verder door het Los Cardones Nationaal Park waar het groen langzaam plaats maakt voor de besneeuwde pieken van het Andesgebergte.  Cachi was het voormalige thuis van de koloniale aristocratie. Het pittoresk dorpje staat bekend om meesterlijke architectonische gebouwen en een gezellig dorpsplein met daaromheen enkele traditionele restaurantjes en cafeetjes. Het bezoeken waard is het nabijgelegen Museo Arqueológico Pío Pablo Díaz waar u meer leert over de inheemse bevolking. Bezienswaardig is de Iglesia San José met een opmerkelijk altaar van cactushout. Overnachting in Cachi. 
18

Dag 18

Van Cachi naar Cafayate
Begeleid door de hoge bergtoppen rijdt u verder zuidwaarts. Onderweg passeert u diverse traditionele dorpjes maar het landschap voert hier de boventoon. De vallei wordt gekenmerkt door de uitgestrekte groene wijngaarden tegen een achtergrond van grillige, rode bergketens.  Op zo’n uurtje van Cafayate treft u de ruïnes van Quilmes. Deze archeologische site bevindt zich op de hellingen van de bergketen, genaamd Calchaquí, waar de vroegere stammen hun naam aan ontleenden: Quilmes en Calchaquí. Deze  vroegere nederzetting diende als bolwerk tegen de oprukkende Inca’s en heeft tot de 17e eeuw bestaan, tot de komst van de Spaanse overheersers. Overnachting in Cafayate.  
19

Dag 19

Vrije dag in Cafayate
Zonder twijfel is Cafayate één van de gezelligste stadjes van Argentinië. Gelegen op een hoogte van 1.683 meter komen de meeste reizigers hier voor de omliggende Calchaquíes én de uitstekende wijnen, waaronder de bekende Torrontés. Het is zeker aan te raden om in de omgeving van de stad enkele bodegas te bezoeken en te zien welke wijn bij u past. Aanrader is Bodega Piatelli. Iets buiten de stad kunt u naar hartelust fietsen of paardrijden en dat met zicht op prachtige kloven en watervallen. Overnachting in Cafayate.
20

Dag 20

Cafayate – Purmamarca (5,5 uur)
Het fijne van een selfdrive door Argentinië met WorldExperts is dat u onderweg zelf bepaalt waar u wenst te stoppen. Vandaag maakt u namelijk kennis met de Argentijnse versie van de Grand Canyon: de Quebrada de Cafayate. De grote rode rotsformaties met een veelzijdigheid aan tinten rood zijn indrukwekkend en wordt afgewisseld door de Rio de las Conchas, de snelstromende rivier doorheen de vallei. Direct langs de weg treft u de mooiste stopplaatsen aan zoals Los Médanos en El Obelisco. Het meest opzienbarend is het Anfiteatro en La Garganta del Diablo.  Verder noordwaarts richting Salta en via Ruta 9 verder naar Jujuy. Overnachting in Purmamarca.  
21

Dag 21

Las Salinas
Vandaag staat in het teken van de zoutvlakte genaamd Salinas Grandes. De panoramische route naar de zoutvlakte is al een beleving op zich. Het landschap waar u doorheen rijdt is prachtig en fotogeniek. Na het doorkruisen van de bergpas (4.170m) doemt in de verte de gigantische witte zoutvlakte al op, met maar liefst een oppervlakte van 12 hectare en vormt hiermee de derde grootste zoutvlakte ter wereld. Overnachting in Purmamarca.  
22

Dag 22

Purmamarca – Maimará – Tilcara – Humahuaca – Purmamarca (100 km – 8 uur)
Begin de dag in Purmamarca, idyllisch gelegen aan de voet van de Cerro de los Siete Colores – leuk om hier net na zonsopgang naartoe te gaan om te fotograferen. Te midden van de droge vallei Quebrada de Humahuaca ligt het idyllische dorpje Tilcara. Typisch zijn de lage, pastelkleurige huizen welke een contrast vormen met het donkerrood van de omgeving. Hier kunt u een bezoek brengen aan de pre-Inca nederzetting. Onderweg hiernaartoe kunt u eventueel nog een fotostop maken bij Maimará met haar imposante begraafplaats.  Zo’n 45 km verderop treft u Humahuaca, een idyllisch dorp waar de huizen van klei zijn gemaakt. In het centrum treft u tal van winkeltjes aan waar traditionele waar aan de man gebracht wordt. Leuk is om hier de traditionele Mate te kopen. Overnachting in Purmamarca. 
23

Dag 23

Purmamarca – Salta – Iguazu
Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Salta waar u de huurwagen inlevert. Vervolgens vliegt u naar Iguazu. Overnachting in Iguazu. 
24

Dag 24

Bezoek aan de Braziliaanse kant van de watervallen
Nét over de grens van Brazilië, in het uiterste westen van Paraná treffen we een van de wereldwonderen, namelijk Cataratas do Iguaçu, de watervallen van de Iguaçu rivier. Iguaçu is Guaraní voor ‘grote rivier’. Een toepasselijker naam kan niet bedacht worden voor de 275 watervallen die samen voor een ongeëvenaard natuurspektakel zorgen. De gemiddelde hoogte van de watervallen bedraagt 65 meter. Ze zijn weliswaar niet de hoogste maar wel de breedste ter wereld. Gelegen in het tropische regenwoud is de schoonheid van de maar liefst 275 watervallen een spektakel op zich. Aan de Braziliaanse kant is het zicht op de watervallen het mooist. Vooral de Garganta del Diablo (Duivelsstrot), een complex van 15 watervallen, is aan deze kant goed te zien. Per lift of via loopbruggen wordt u naar de mooiste panorama’s geleid. Enorme witte wolken spuiten omhoog en donderend geraas markeert de plaats waar de watermassa naar beneden stort. De watervallen van Garganta del Diablo zijn met 90 meter de hoogste. 
25

Dag 25

Argentijnse zijde van de watervallen
Vandaag staat in het teken van de Iguazu watervallen langs de Argentijnse zijde. Er zijn een tweetal wandelroutes; Circuito Superior en Circuito Inferior. Het grote verschil is het wisselende perspectief op de watervallen waarbij u vanaf Circuito Superior een mooi panorama heeft op vrijwel alle watervallen. WorldExperts raadt u ook zeker aan om het Circuito Inferior te bewandelen. Deze route ligt lager en daardoor kijkt u tegen de watervallen aan. Overnachting in Iguazu. 
26

Dag 26

Vlucht naar Buenos Aires
Vandaag vliegt u van Iguazú naar Buenos Aires. U heeft nadien vrije tijd in Buenos Aires. Overnachting in Buenos Aires. 
27

Dag 27

Vlucht huiswaarts
Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht huiswaarts.
18

Dag 18

Aankomst
Aankomst Amsterdam


Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Binnenlandse vluchten met Aerolineas Argentinas
Transfer van de luchthaven naar het hotel en v.v.
Engelssprekende lokale gidsen tijdens de excursies
Overnachtingen in comfortabele middenklasse hotels op basis van logies/ontbijt
Luchthavenbelastingen en toeslagen
Uitgebreid reispakket met o.a. kaart en informatie van de omgeving
NIET INBEGREPEN Heen-/terugvlucht – bij vroege boeking al vanaf € 850,-
Reserveringskosten
Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Minimaal aantal deelnemers: 2
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar