5 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
België
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Licht niveau
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
België | Fietsen door Vlaanderen

De prachtige regio van Vlaanderen leent zich uitstekend voor een bijzonder fietsavontuur door een glooiend heuvellandschap en door de prachtig bloeiende heidevelden, langs de kust of door uitgestrekte bosgebieden. Naast de prachtige natuur heeft Vlaanderen ook veel te bieden op cultureel vlak. Deze fietsvakantie is gevuld met prachtige landschappen, historische gebouwen, musea, grote kathedralen en vele culturele – en culinaire hoogstandjes! 

Deze gevarieerde tocht door het achterland van de kust gaat van Roeselare, winkelstad met het Nationaal Wielermuseum, naar Ieper met de mooie Lakenhallen en door een streek die getekend is door oorlog en geweld. Het zijn de loopgraven en de kerkhoven, volgestouwd met eenvoudige grafstenen van jonge mannen uit alle hoeken van de wereld, die ons blijven zeggen ‘nooit meer oorlog!’.

U fietst door de Westhoek en langs de mooiste plekjes van het Heuvelland. In het vlakke landschap ziet u de torens van de dorpskerken, de IJzertoren van Diksmuide en als het weer helder is de kustlijn. In de regio tussen Brugge en de kust stromen bochtige riviertjes en lopen lijnrechte kanalen. Er langs liggen fietspaden, weg van het gemotoriseerd verkeer en veilig.

De overnachting in het middeleeuwse Brugge is uiteraard een hoogtepunt en we gaan hier zeker niet voorbij aan de streekbieren. Maar niet te veel Straffe Hendrik of Brugse Zot want de volgende dag zit u alweer op de fiets, langs de Kastelenroute, door de bossen in de Brugse rand, terug naar Roeselare.

Onderstaande prijs is per persoon o.b.v. 2 personen.

Prijs Datum Regime
€ 395 22/04/2023 – 16/09/2023 Ontbijt
€ 545 22/04/2023 – 16/09/2023 Half pension

Mocht u deze reis alleen willen boeken neem dan contact met ons op!

Op het moment dat u deze reis heeft geboekt, nemen wij telefonisch contact met u op om deze reis verder met u te bespreken.
Standaard boekt u de reis o.b.v. Logies & Ontbijt in de laagste prijsklasse, mocht u deze reis willen boeken o.b.v. half pension (ontbijt & diner) dan dient u dit aan te vinken!

1

Dag 1

Aankomst Roeselare   + optionele rondrit naar Leuven (65 km)
Aankomst in Roeselare waar het wielermuseum in de stad en de stad zelf wordt gezien als de poort van het Vlaamse wielerleven. Roeselare ligt centraal en en als u vroeg bent kunt u vanuit hier al een rit naar Leuven fietsen of gewoon rustig aan doen en de stad verkennen.
2

Dag 2

Roeselare – Ieper (40 km)
De streek waar u door fietst was het middelpunt van de strijd in eerste wereldoorlog! Hier werd een zware onzinnige strijd uitgevochten waar de vele kerkhoven onderweg van getuigen. In het middeleeuwse Ieper wat praktisch vernietigd was in de eerste wereld oorlog flaneert u nu langs de majestueuze Lakenhallen, de indrukwekkende Sint-Maartenskathedraal, het romantische Lapidarium, het Vleeshuis, de Oude Vismarkt, de Sint-Pieterskerk en het Steen.
3

Dag 3

Ieper – Diksmuide (58 km)
Vanuit Ieper fietst u richting het noorden naar Diksmuide, deze stad aan de IJzerstroom heeft het ook zwaar te verduren gehad in de Eerste Wereldoorlog. Talrijke monumenten, begraafplaatsen en loopgraven herinneren aan de gruwel van de hiervan. In Diksmuide valt nog veel te ontdekken zoals bijvoorbeeld de Diksmuidse Dodengang is het enige bewaarde Belgische loopgravenstelsel uit de Eerste Wereldoorlog.
.
4

Dag 4

Diksmuide – Brugge (57 km)
Vanuit Diksmuide fiets u naar Brugge, misschien wel een van de mooiste steden van België!  Al jarenlang komen er duizenden toeristen af op de historische binnenstad die sinds het jaar 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Op het moment dat je de binnenstad van Brugge binnen fietst dan lijkt het wel alsof je door een openluchtmuseum fietst.
5

Dag 5

Rondrit Knokke (59 km)
Vandaag fietst u vanuit Brugge naar een van de bekendste badplaatsen in West-Vlaanderen, Knokke. Knokke telt meer dan 85 kunstgalerieën waar je niet alleen werken van lokale kunstenaars kunt bekijken en kopen, maar ook van beroemdheden als Karel Appel en Zadkine. In de badplaats zelf is het ook mogelijk om een mooie fietsroute te fietsen op de 9 kilometer lange Zeedijk, het langste fietspad van Knokke. Hiervandaan fiets u met een mooie route terug naar Brugge waar u weer overnacht.
6

Dag 6

Brugge – Roeselare (56 km)+ vertrek Roeselare of extra nacht
Met een mooie route vanuit Brugge fietst u door levendige stadjes en een afwisselend landschap terug naar het beginpunt, Roeselare. Dit is het einde van uw vakantie of u misschien boekt u een extra nacht.

Bij het reispakket ontvangt u een uitgebreide reisbeschrijving van deze reis.

Start op: Zaterdag

INBEGREPEN 2 persoonskamer met d/t
Ontbijt
Diner (indien H/P)
Bagagetransport tot Brugge
Gebruik sauna Brugge
Museumkortingskaart Brugge
Routebeschrijving + Vlaanderen fietsroutegids
Roadbookdrager
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Lunch en dranken
Huurfiets / e-bike
Extra nacht Roeselare B&B € 65,-
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar