6 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
België
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
België | Fietsvakantie langs de Noordzeekust

Deze zesdaagse fietsreis staat in het teken van de cultuur en de natuur. Op een ontspannen manier maakt u kennis met het historische Brugge, met de bekendste badsteden langs de Noordzeekust en de mooiste polderdorpen.

Over Brugge kan men alleen maar in superlatieven spreken. De rijkdom aan kunstschatten en historische bezienswaardigheden is overweldigend en in het Venetië van het Noorden kunt u ook genieten van chocolade, streekbieren en gastronomische hoogstandjes.

In Brugge is de fiets de koning van de weg en u kunt de historische binnenstad makkelijk al fietsend verkennen. Brugge is ook een fantastische uitvalsbasis voor fietsuitstappen. Neem bijvoorbeeld de rit van Brugge naar Oostende, die loopt door het vlakke land, van het ene naar het andere schilderachtige dorp. Lissewege met zijn typische kerktoren is een oase van rust.

De kust is dichtbij want met de fiets staat u zo in De Haan, door velen gezien als de mooiste badplaats. Het is er aangenaam fietsen door de wijk met de Belle Epoque huizen en langs de dijk die een prachtig uitzicht biedt over strand en zee. We fietsen verder naar Oostende, naar de Koningin der Badsteden.

De overnachtingplaats in Oostende is een meer dan waardige afsluiter van een onvergetelijke fietsdag. De derde dag fietsen we richting binnenland, naar Gistel met het gerenoveerde Sint-Godelievemuseum op het domein van de abdij Ten Putte en naar het Kasteel van Wijnendale dat in een bosrijk gebied ligt. De vierde dag gaat het richting natuurgebied Ysermonde, naar Nieuwpoort, bekend om zijn goede visrestaurants en naar Veurne, de hoppestad met de Sint-Niklaastoren en het Bakkerijmuseum. Van Oostende naar Brugge fietst u door een mooi bosgebied tot bij het Museum Constant Permeke in Jabbeke en het observatorium van het natuurgebied Beisbroek.

PRIJZEN B&B per persoon

Basisprijs
€ 345
24/04/2022  – 18/09/2022
Toeslag hoogseizoen
€ 35
12/06/2022  – 21/08/2022

PRIJZEN H/P per persoon

Basisprijs
€ 490
24/04/2022  – 18/09/2022
Toeslag hoogseizoen
€ 35
12/06/2022  – 21/08/2022

 


Standaard boekt u de reis o.b.v. Logies & Ontbijt in de laagste prijsklasse, mocht u deze reis willen boeken o.b.v. half pension (ontbijt & diner) dan dient u dit aan te vinken. Deze reis dient u op een zondag te beginnen. Op het moment dat u deze reis heeft geboekt, zullen wij telefonisch contact met u opnemen om deze reis verder met u te bespreken.

1

Dag 1

Aankomst Brugge
Brugge, misschien wel een van de mooiste steden van België!  Al jarenlang komen er duizenden toeristen af op de historische binnenstad die sinds het jaar 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Op het moment dat u de binnenstad van Brugge binnenkomt dan lijkt het wel alsof je in een openluchtmuseum zit. Bezoek hier een van de vele musea of geniet op het terras van een heerlijk Belgisch biertje!
2

Dag 2

Brugge – Oostende (43 km)
Vandaag start uw fietsvakantie en u fiets vandaag door het vlakke land via verschillende dorpen richting de kust naar De Haan. Via deze bijzondere badplaats fietst u langs de kust naar Oostende.
3

Dag 3

Rondrit Nieuwpoort (64 km)
Vanuit Oostende fiest u langs de kust naar het natuurgebied Ysermonde waar de rivier de IJzer uitmondt in zee. Waar zout en zoet water elkaar ontmoeten, ontwikkelde zich een bijzondere biotoop met slikken, schorren, duinen, strand en polders. Heerlijk om hier te genieten van de rust! Hiervandaan fietst u door naar Nieuwpoort, bekend om zijn goede visrestaurants. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bij de Slag om de IJzer raakte Nieuwpoort zwaar beschadigd. Het was een steunpunt voor de verdediging van het Belgisch leger dat zich kon handhaven na de inundatie van een gebied gelegen tussen de IJzer en de spoorwegbedding van de spoorweglijn Nieuwpoort-Diksmuide.
4

Dag 4

Rondrit Torhout (62 km)
Na het ontbijt heeft u nog even de tijd om Nieuwpoort te bezoeken of u fietst gelijk door richting het binnenland. U fietst richting Gistel met het gerenoveerde Sint-Godelievemuseum. Hier vandaan gaat u verder naar het Kasteel van Wijnendale, een waterburcht dat staat in de bosrijke omgeving vlakbij Torhout. Een gedeelte van het kasteel wordt bewoond en een deel is ingericht als museum. Na een eventueel bezoek fietst u verder naar uw overnachtingsadres in Oostende.
5

Dag 5

Oostende – Brugge (47 km)
De laatste fietsdag van deze reis gaat door een bosrijke omgeving naar Jabbeke. Daar kunt u naar het Museum Constant Permeke. Wie Permeke was én dat zijn kunst meer en veelzijdiger was dan de paar overbekende beelden, ontdekt u in huis ‘De Vier Winden’ dat hij in 1929 zelf bouwde en waar hij tot aan zijn dood woonde. Na een eventueel bezoek fietst u via de sterrenwacht van het natuurgebied Beisbroek fietst u naar Brugge voor de overnachting.
6

Dag 6

Vertrek Brugge
Na het ontbijt is het fietsprogramma afgelopen. Wij raden aan nog een nacht extra te blijven in het prachtige Brugge dit kunt u aangeven bij het boeken van deze reis
INBEGREPEN  2 persoonskamer met douche/bad en wc
Ontbijt
Diner (indien H/P)
Bagagetransport
Gebruik sauna
Museumkortingskaart Brugge
Routebeschrijving
Roadbookdrager
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Lunch en dranken
Huurfiets / e-bike
Extra nacht Brugge B&B € 50,- / H/P € 75,-
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar