8-12 personen
Aantal personen
Bulgarije
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
*** Bergwandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Inclusief vliegticket
vliegticket
Bulgarije | Wandelen in het Rhodopigebergte – 8 dgn

Mooie wandelreis in het mythische Rhodopi gebergte, geboorteplaats van de legendarische musicus en zanger Orpheus uit de klassieke oudheid. Wij wandelen met een kleine groep door de indrukwekkende natuur van de Rhodopen. In dit gebergte vindt u diepe canyons, watervallen, grotten, rivieren en bijzondere natuurfenomenen. Tevens bezoeken wij de historische stad Plovdiv met haar rijke geschiedenis. Wij verblijven tijdens deze reis in mooie, karakteristieke Rhodopen dorpen.

We beginnen met een bezoek aan de oude stad Plovdiv met haar Romeinse amfitheater, smalle straatjes en bijzondere huizen uit de “National Revival” periode. Vanuit Plovdiv rijden we het Rhodopigebergte in waar we wandelend kennismaken met de indrukwekkende natuur, karakteristieke dorpen en gastvrijheid van deze regio. De afwisselende wandelingen brengen ons onder meer in de Trigrad kloof met haar 250 m hoge rotswanden, bij de zeven bergmeren van Chaira en bij de Chudnite Mostove oftewel de wonderlijke bruggen. Wij bezoeken tevens de indrukwekkende Yagodina grot die als één van de mooiste grotten van Europa wordt beschouwd.

Het Rhodopi gebergte in Bulgarije
De Rhodopen is een lang, groen bergmassief in het zuidwesten van Bulgarije dat zich uitstekend leent voor wandelreizen. Het is een oud gebergte met afgeronde toppen, grote delen zijn met bossen begroeid. De hoogste top is rond de 2000m en de gemiddelde hoogte is 800m. U vindt hier een grote diversiteit aan planten, paddenstoelen en wilde vruchten. De Rhodopen zijn het leefgebied van menig diersoort zoals: wilde zwijnen, herten, roofvogels, vleermuizen, wilde Balkan geiten en zelfs wolven en beren komen hier nog voor.

Rewilding Europe
De Rhodopen zijn onderdeel van het Rewilding Europe project waarbij het doel is om van Europa een wildere plek te maken met meer ruimte en begrip voor natuur en wildleven.

Voor wie
Deze wandelreis is voor mensen met een goede basisconditie en bergwandelervaring. Tijdens de wandelingen wordt er tussen de 300 – tot maximaal 700 m gestegen en maximaal 660 m gedaald. De wandelduur varieert van 4 – 6 uur in een rustig tempo.

Transport in Bulgarije
Tijdens deze reis is er een eigen busje aanwezig.

Accommodaties
Er wordt verbleven in gastenhuizen en familiehotels op basis van een 2-persoonskamer met eigen badkamer. Een 1-persoonskamer is bij beschikbaarheid te boeken, de toeslag hiervoor is € 115,-.

Maaltijden
Deze reis is op basis van half pension. U maakt kennis met de goede en uitgebreide Bulgaarse keuken met haar Turkse en Griekse invloeden en u zult van vele specialiteiten proeven.

Begeleiding
De reis wordt begeleid door onze vaste, ervaren gids die zowel Nederlands, Bulgaars als Engels spreekt.

1

Dag 1

Vlucht Amsterdam – Sofia, transfer naar hotel in Plovdiv, reisafstand 130 km.
2

Dag 2

Plovdiv en de “wonderlijke bruggen”
In de ochtend verkennen we Plovdiv, met haar 8000 jaar lange geschiedenis, één van de oudste steden van Europa. Wij dwalen hier door de smalle straatjes, bewonderen de bijzondere architectuur en het Romeinse amfitheater. Plovdiv zal in 2019 de culturele hoofdstad van Europa zijn.
In de middag rijden wij naar de unieke rotsformaties van Chudnite Mostove: twee natuurlijk gevormde bruggen die een indrukwekkend geheel vormen. Wij wandelen naar het dorp Zaborda waar onze bus ons opwacht en naar het mooie dorp Arda brengt waar wij de komende 3 dagen verblijven.

Reisafstand: Plovdiv – wonderlijke bruggen 75 km, 1,5 u en Zaborda – Arda 90 km, ca. 2 u

Wandelduur: 2 – 2,5 uur plus stadswandeling, ca. 350 m stijgen, 350 m dalen.

 

3

Dag 3

Arda – Kom Peak
Vandaag wandelen wij vanuit Arda naar de “Kom peak” op 1654 m. hoogte. Een mooie afwisselende wandeling met op de top prachtige uitzichten. U vindt hier ook een kleine kapel. Volgens de lokale bevolking heeft deze plaats een speciale energie. We wandelen via een andere route terug naar het dorp Arda waar een goede maaltijd op ons wacht.

Wandelduur: 5 – 5,5 uur, stijgen ca. 660 m, dalen ca. 660 m.

4

Dag 4

Arda
Na het ontbijt wandelen we langs de stromen van de Arda rivier, we zoeken een mooie plekje op voor een picknicklunch en lopen via een andere route terug naar het dorp. Avondmaaltijd en verblijf weer in Arda.
Wandelduur ca. 4 – 4,5 uur, 400m stijgen, 350m dalen.

5

Dag 5

Eco trail  – Buinovo
Transfer naar de eco trail The canyon of the waterfalls: een mooie route in het natuurreservaat van Soskovcheto. De trail leidt langs de rivier Elena met onderweg prachtig gevormde rotspartijen. Op een hoogte van 1700 m hebben we een indrukwekkend uitzicht. Op de omliggende rotsen kunnen we wilde geiten zien. Iets verderop staat ons busje klaar om ons, via een tussenstop in het dorp Shiroka Loko met haar typische Rhodopen architectuur, naar het dorp Buinovo te brengen. We genieten hier van een goede maaltijd en overnachten in het dorp.
Transfer: Arda – eco trail 40 km, eindpunt wandeling – Buinovo 60 km
Wandelduur: 5 – 6 u, ca. 700 m stijgen, 100 m dalen
6

Dag 6

Trigad – 7 Chaira meren – Buinovo
In de ochtend rijden we naar het dorp Trigrad waar vandaan we onze wandeling naar de 7 bergmeren van Chaira beginnen. Deze prachtige meren worden omringd door bergweiden en bossen. Een schitterende plek! Via een andere route lopen we terug naar het dorp Trigad dat bekend staat om haar indrukwekkende kloof met ca. 250 m hoge rotswanden. We bezoeken hier de grot van Trigad, een een unieke verticale grot waar we één van de hoogste ondergrondse watervallen van Europa vinden. In totaal zijn er zo’n 18 kleinere watervallen en al het water passeert door de “ Roaring Hall” voordat het uiteindelijk in de canyon terecht komt. Een legende van Orpheus is verbonden aan deze bijzondere plek. Een korte transfer brengt ons naar het dorp Buinovo waar we dineren en overnachten.
Wandelduur: ca. 4 – 5 uur, ca. 300 m stijgen, 450 m dalen.
7

Dag 7

Buinovo  – Yagodina –Orlovo oko – Buinovo
Korte transfer naar het centrum van Trigad waar op 1200 m hoogte onze wandeling vandaag start. We wandelen naar het dorp Yagodina en genieten onderweg van indrukwekkende panoramische uitzichten. Vanuit Yagodina klimmen we naar het bekende uitzichtpunt Orlovo oko oftwel adelaarsoog platform waar we vanaf 1563 m. hoogte een prachtig uitzicht hebben op de Rhodopen, het Pirin en Rila gebergte en een deel van Griekenland. We wandelen omlaag en de liefhebbers kunnen de indrukwekkende en zeer lange grot van Yagodina bezoeken met haar veelheid aan stalactieten, stalagmieten, kolommen en andere bijzondere formaties. Een korte transfer brengt ons terug in Buinovo waar weer een goede maaltijd voor ons klaar staat.
Wandelduur: ca. 4,5 – 5 uur, ca. 500 m stijgen, ca. 500 m dalen.
8

Dag 8

Buinovo  – Sofia
Vandaag een lange maar mooie rit naar Sofia voor de terugvlucht naar Nederland.  Onderweg wordt er gestopt voor een verfrissing en om de benen te strekken.
Reisduur: 250 km

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN

Retourvlucht Amsterdam – Sofia
Vervoer met eigen bus
Bagagevervoer
Nederlandstalige reisbegeleiding
verblijf o.b.v. 2-persoonskamer/badkamer
7 x ontbijt
1 x picknick lunch
Avondmaaltijden dag 1 – 7

NIET INBEGREPEN

drankjes bij de maaltijden
entreebewijzen
eenpersoonskamer € 120,-
optioneel bezoek Boyana kerk/historisch museum – Sofia, € 15 p.p. bij min. 6 pers.
in te checken bagage € 30,- per enkele reis
boekingskosten € 15,-

Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt