8 dagen
Aantal dagen
8-16 personen
Aantal personen
Cyprus
Bestemming
eenpersoonskamer, kamer op indeling
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis, voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
vliegticket
Cyprus | Wandelen op onbekend Cyprus

Laat u verrassen door Cyprus. Bij ons is dit mooie eiland vooral bekend vanwege de zonnige stranden! Maar, wist u dat Cyprus de meeste bossen heeft van alle eilanden in de Middellandse Zee, en dat maakt Cyprus zeer geschikt voor een wandelvakantie in het voor- of naseizoen. Het heerlijke middellandse zee klimaat in combinatie met de bergen, de uitgestrekte natuur, authentieke dorpjes en de aangename temperatuur vormen juist in deze periodes de ingrediënten voor een onvergetelijke wandeltocht.

Cyprus staat bekend om de wijngaarden, velden met eeuwenoude olijfbomen en de bloemenpracht. Bovendien staat de Cypriotische bevolking bekend om haar vriendelijkheid en gastvrijheid. De Cypriotische keuken lijkt erg veel op de keukens van de omringende landen, niet zo gek dat er vooral grote overeenkomsten met de Griekse en de Turkse keuken zijn. Als u van verse vis, heerlijke gegrilde vleesgerechten en fantastische salades houdt is Cyprus een bestemming waar u geen spijt van krijgt en waarschijnlijk snel nog een keer zult bezoeken!

We starten deze wandelweek op het Troödosplateau. In Troödos wandelen we de eerste dagen op de uitlopers van de berg Olympos, zonder veel hoogteverschillen te overbruggen. De gaan over soms smalle en steile bospaden en landweggetjes die goed begaanbaar zijn. Terwijl je wandelt geniet je van de bergen om je heen en ervaar je het dagelijkse leven in traditionele dorpjes. In het bos van Stavros tis Psokas vang je met een beetje geluk een glimp op van een moeflon; het Cypriotisch schaap dat ook voorkomt op de kleinste euromunten van Cyprus. Later in de week dalen we af naar het Akamas National Park in het kustgebied, dichtbij zee waar we ook weer wandelen over schitterende wandelpaden die om de hoek liggen van ons hotel. Hier ervaren we het authentieke Cyprus in de ruige en ongerepte natuur van dit schiereiland. Ontdek de valleien, kloven en wilde bloemen. We sluiten deze wandelvakantie op Cyprus af op een mythische plek: de baden van Aphrodite. Daar zien we de natuurlijke poel in de grot waar volgens de Griekse mythologie de godin van de liefde haar schoonheidsbaden nam.

Eén dag van het programma is gereserveerd voor een bezoek aan verschillende bezienswaardigheden en bijzonderheden in Nicosia de hoofdstad van Cyprus.

De wandelingen zijn zo’n 4 – 5 uur per dag (exclusief pauzestops), we stijgen en dalen rond de 100 tot 300 meter. Onderweg is er voldoende tijd om te pauzeren en mooie fotomomenten. We verblijven in zes verschillende, heel fijne hotels. Het prettige van deze hotels is bovendien dat we voor alle wandelingen geen of slechts een korte transfer nodig hebben, zodat we alle tijd hebben voor de wandelingen.

Vertrekdata

12/11/2019
beschikbaar
1

Dag 1

Aankomst op de luchthaven. Transfer naar ons hotel in het gebergte van het Troodos plateau.
Overnachting in het
Troodos Hotel
2

Dag 2

Troodos – Pano Platres.  Onze wandelvakantie op Cyprus begint op het Troödosplateau. Over boswegen en een natuurpad lopen we naar het bergdorp Pano Platres (1150 meter hoogte). Soms is het natuurpad smal en steil, maar het heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad.

Afstand: 13 km
Wandelduur: ong. 4 uur
Overnachting: Semiramis Hotel

3

Dag 3

Platres – PedoulasVanuit Pano Platres wandelen we door het bos en een natuurpad naar het bergdorp Pedoulas (1100 meter hoogte). Het natuurpad is net als op de eerste dag smal en soms steil maar het heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad.

Afstand: 24 km
Wandelduur: 7 uur
Stijging: 500 meter
Overnachting: Elyssia Hotel

4

Dag 4

Culturele dag, bezoek aan Nicosia.

Overnachting in Pedoulas

5

Dag 5

 Stavros tis Psokas via Kykkos Klooster– SimouMet een transfer rijden we in anderhalf uur naar het bos Stavros tis Psokas (800 meter hoogte). Onderweg stoppen we in het beroemde Kykkos Klooster voor een bijzonder bezoek, daarna rijden we door naar het beginpunt van onze wandeling. Vanuit het bezoekerscentrum maken we een mooie afdaling naar het westelijke deel van Cyprus. Via boswegen en landweggetjes wandelen we naar het dorp Simou (400 meter hoogte).

Afstand: 18 km
Wandelduur: 5 uur
Hoogteverschil: 200 meter
Overnachting: Droushia (Palates Hotel)

6

Dag 6

Droushia – Aphrodiets BadenVanuit het dorp Droushia maken we een pittoreske wandeling naar het Akamas schiereiland en de baden van Aphrodite. Over landwegen en natuurpaden zakken we langzaam af naar de zee.

Afstand: 16 km
Wandelduur: 5 uur
Stijging: 200 meter
Overnachting: Aphrodite Beach Hotel (Neo Chori)

7

Dag 7

Akamas National ParkOp de laatste dag van onze wandelvakantie op Cyprus maken we een wandeling rond de baden van Aphrodite op het Akamas schiereiland. De route over de natuurpaden is af en toe steil met smalle stukken.

Afstand: 18 km
Wandelduur: 5 uur
Overnachting: Aphrodite Beach Hotel (Neo Chorio)

8

Dag 8

Afhankelijk van het tijdstip van vertrek hebben we nog wat tijd voor ons zelf of maken we er nog een ontspannen wandeling. Tijdstip van vertrek is o.a. afhankelijk waarvandaan we terugvliegen. Een vlucht vanaf Larnaca zorgt dat we een langeren transfer tijd hebben naar het vliegveld dan dat we vanaf Pafos vertrekken. 

Let op! Door (weers)omstandigheden kan het gebeuren dat het programma aangepast wordt en de dagen omgewisseld worden.

INBEGREPEN Amsterdam Schiphol naar Pafos of Larnaca
Alle vervoer ter plekke volgens het programma
7 nachten op basis van half pension
6 picknick lunches
Nederlands sprekende gids op alle wandeltochten
Nederlands sprekende gids voor de culturele dag
transfers van/naar de luchthaven van Larnaka of Pafos
transfers volgens de programma
bagage transfers
NIET INBEGREPEN Eten en drinken onderweg
toeslag 1-persoonskamer € 175,-
bijdrage reisgarantiefonds  15,-
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt