9 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Denemarken
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Denemarken | Autorondreis in stijl

Denemarken in stijl is de rondreis als u graag in charmante hotels verblijft buiten de grote steden. De bijzondere hotels die wij voor u geselecteerd hebben liggen voornamelijk midden in de natuur. Tijdens deze reis leert u Denemarken van een andere kant kennen en u zult vooral de bijzondere natuur waarderen. Denemarken is vanuit Nederland eenvoudig te bereiken met uw eigen auto of u kunt ervoor kiezen om met de trein of vliegtuig te gaan en vanaf Kopenhagen een auto te huren. Wij helpen u graag met alle mogelijkheden.

Ontdek met deze autorondreis de mooiste plekjes van Denemarken en vertrek vanuit Kopenhagen naar Jutland en terug naar het “eiland” Funen. Maak een bezoek aan de Kleine Zeemeermin, een van de belangrijkste toeristische attracties in Kopenhagen. Bezoek de geboortestad van Hans Christian Andersen en rij over de Margrietroute richting het zuiden waar de natuur prachtig is en laat u verrassen door de schoonheid van middeleeuwse Vikingstadjes, gezellige winkels, prachtige landschappen en nog veel meer. Eventueel kunt u tijdens deze autorondreis een bezoek brengen aan Legoland in Billund, leuk voor jong en oud!

De temperaturen zijn over het algemeen aangenaam wat het een perfect vakantie maakt. Denemarken bestaat eigenlijk uit een aantal “eilanden” en een recht omhoog staand gedeelte land dat we kennen als Jutland, dat als een schiereiland aan Duitsland vast zit. Ten oosten ligt tussen Jutland en Zweden twee grote eilanden “Funen” en “Seeland” en er is het kleinere eiland Bornholm dat recht onder Zweden ligt. Denemarken zelf heeft ongeveer 405 eilanden, waarvan buiten de bovenstaande Lolland, Falster, Langeland, Als, Møn, Bornholm en Amager de belangrijkste zijn. Denemarken schijnt het gelukkigste land ter wereld te zijn. De Denen zijn bekend vanwege hun fietscultuur, het ecologisch bewustzijn en ook hun uitstekende gastronomie. Het Deense begrip ”hygge”, een bepaald gevoel van warmte en geluk, wordt over de hele wereld uitgezonden.

Denemarken is rijk aan witte zandstranden, koninklijke kastelen, buitenverblijven aan zee en ’s werelds meest leefbare steden. Natuurlijk mogen we ook de befaamde legoblokjes en de kleine zeemeermin niet vergeten, want ook zij maken onvervalst deel uit van dit prachtige land. Met deze bijzondere autorondreis maakt u op een bijzondere manier kennis met dit bijzondere vakantieland. U kunt er gemakkelijk met de auto heenrijden, maar ook het vliegtuig naar Kopenhagen brengt u er snel naartoe. Vanzelfsprekend kunnen wij voor u het vliegticket en de huurauto regelen!

Informatie :
* Dag 5 en dag 6 mogen NIET op een vrijdag of zaterdag vallen
De prijs is gebaseerd op basis van een overnachting in de vermelde hotels. Indien de vermelde hotels geen beschikbaarheid meer hebben, dan trachten wij u een alternatief gelijkwaardig hotel aan te bieden.

1

Dag 1

Tønder (Zuid Jutland)

Aankomst in Denemarken. Via de Margrietroute rijdt u naar het stadje Tønder.

U verblijft in hotel Tønderhus.

2

Dag 2

Dag 2 :Tønder

Ontbijt in uw hotel. Tønder ligt in het zuiden van het grootste “schiereiland” Jutland. U kunt er tal van uitstappen maken, zoals bijv. naar het schiereiland Rømø met de breedste zandstranden van Noord- Europa. De absolute aanrader is Ribe. Dit is de oudste stad van Denemarken. Het oude centrum met als blikvanger de oude Domkerk is de moeite om te bezoeken. Aan de rand van de stad kunt u het Ribe Vikingecenter bezoeken, hier kunt u zien en beleven hoe de Vikingen leefden.

U verblijft in hotel Tønderhus.

3

Dag 3

Tønder – Silkeborg (Midden Jutland)

Na het ontbijt rijdt u richting Silkeborg. U komt langs Legoland waar u een stop kunt maken, of u rijdt verder door het Deense merengebied. Silkeborg ligt in het hart van het merengebied. Himmelbjerget is het hoogste punt van deze regio en geeft u een prachtig zicht over de streek en de meren. Viborg is een oude stad ten noorden van het merengebied. Hald Sø is één van de meest bekende meren in de buurt en de natuur rondom dit meer is prachtig. Silkeborg is een gezellig stadje met een kleine haven waar de rondvaarten naar Himmelbjerget vertrekken. Bent u sportief, huur dan zeker een kano en trek er zelf op uit.

U verblijft in hotel Dania.

4

Dag 4

Silkeborg

Vandaag maakt u een lange tocht naar het Mariagerfjord, waar u overblijfselen vindt van een oude Vikingnederzetting in Hobro. In het stadje Mariager vindt u tal van oude gebouwen en straten en kunt u zien hoe men aan zoutwinning deed.

U verblijft in hotel Dania.

5

Dag 5

Silkeborg- Stouby (Zuidoost Jutland)*

Na het ontbijt rijdt u naar Aarhus, om een dagje cultuur op de snuiven. Deze stad was de culturele hoofdstad van 2017 en u kunt er vele van musea vinden. Daarna rijdt u verder via de Margrietroute richting het zuiden waar de natuur prachtig is (Marselisskov). Het hotel ligt in de buurt van Vejle.

U overnacht in het hotel Vejlefjord .

6

Dag 6

*Vejlefjord

Hotel Vejlefjord ligt aan de rand van het Vejlefjord. Het statige pand wordt omgeven door een mooi park met een uitzicht over het water. Het park grenst aan een bosgebied waar u mooie wandelingen kunt maken. Het hotel heeft tevens een wellnesscenter, indien u zich vandaag liever een dagje laat verwennen.

Wenst u liever toch iets actiefs te doen, ga dan op stap naar Kolding. Deze stad staat bekend als de designstad van Denemarken, in het oude centrum vindt u talrijke winkels van jonge kunstenaars en designers. In het Trapholt museum vindt u het werk van meer bekende kunstenaars. Wenst u de bekendste attractie van Denemarken niet te missen, ga dan zeker naar Legoland (ligt op ongeveer 45 min. van het hotel).

U verblijft in hotel Vejlefjord.

7

Dag 7

Stouby- Taastrup (Kopenhagen)

Na het ontbijt rijdt u richting het eiland Funen. U bereikt het eiland via de Lille Bælt Bro (kleine belt brug). Onderweg komt u langs Odense, de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. Houdt u van kastelen, breng dan onderweg zeker een bezoek aan het Egeskov Slot, dit is één van de oudst bewaard gebleven waterburchten uit de Renaissance in Europa. Vanuit Funen rijdt u via de Stora Bælt bro (grote beltbrug, tol niet inbegrepen) richting het eiland Sjælland. Dit is het eiland waar Kopenhagen ligt.

U verblijft in Taastrup Park Hotel (rand van de stad).

8

Dag 8

Taastrup

Het hotel ligt in een rustige wijk Taastrup In de omgeving heeft u talrijke luxe winkels, maar ook uitstekende mogelijkheden om met het openbaar vervoer richting het centrum van de hoofdstad te gaan. De bekendste attracties zijn uiteraard Tivoli, de kleine zeemeermin en het koninklijk paleis Amaliënborg (met de wissel van de wacht). De stad Roskilde is een aanrader, hier vindt u de Domkerk die onder het Unesco werelderfgoed valt. In de kerk vindt u vele graven van Deense koningen en koninginnen. Van het oude centrum is het een korte wandeling naar de oever van het Roskilde fjord. U vindt er een museumwerf waar u kunt zien hoe de Vikingschepen op ambachtelijke wijze gebouwd worden. Als u op tijd bent, kunt u er zelf een tocht maken in een Vikingschip. Kom dan wel op tijd, want dit is een populaire attractie.

U verblijft in Taastrup Park Hotel

9

Dag 9

Dag 9 : Na het ontbijt heeft u alle tijd om uw koffers weer in te pakken en hopelijk met een ontspannen gevoel weer huiswaarts te keren. U rijdt naar het zuiden om de ferry te nemen van Rødby naar Puttgarden. Indien u dit wenst kunnen we deze voor u ook reserveren.
INBEGREPEN 8 nachten in hotels van Small Danish Hotels
Opgelet, dag 5 en 6 mogen geen vrijdag of zaterdag zijn!
alle ontbijten
Margrietroute boekje of gelijkwaardig
Reispakket
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis (eventueel via ons te boeken)
Huurauto (eventueel via ons te boeken)
Reis-/annuleringsverzekering
Entree- en tolgelden
Lunch en dinner
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar