8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Denemarken
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Denemarken | Autorondreis langs kastelen en Jutland

Geniet tijdens deze autorondreis van de kastelen van Denemarken en het land in het algemeen.
Geniet van de natuur, de cultuur, de steden en de kust en bezoek het meest noordelijke punt van Jutland maar ook steden als Aarhus en Kolding. Een bezoek aan Denemarken is een bijzondere ervaring, waar u een cultuur ontdekt met vikingroots, gemengd met de sprookjes van Andersen en kastelen bezoekt die doen denken aan de periode van Shakespeare.

Het grootste gedeelte van Denemarken bestaat uit vruchtbare landbouwgronden, heuvels bedekt met beukenbossen en heide. In het land is geen enkele berg te vinden; de hoogste heuvel in de Yding Skovhoj in het Jutlands meren District, is ongeveer 173m hoog. Dit maakt Denemarken erg geliefd als fiets- en wandelland.

Wat ook een grote invloed heeft op het actieve toerisme is het klimaat, door de invloed van de warme Golfstroom.De temperaturen zijn over het algemeen koel, maar zelden vriezend. Aangezien Denemarken een land van eilanden is, heeft het veel met wind te maken. Er kunnen plotselinge veranderingen in de windrichting plaatsvinden, waardoor er grote temperatuursfluctuaties op een dag kunnen zijn. Lente en herfst zijn meestal mild. De lentemaanden zijn mei en juni met temperaturen van 10 tot 16 graden Celsius. De zomer loopt van juni tot augustus en de temperaturen zijn iets hoger, maar het is tevens vochtiger dan in de andere maanden. De winter is van december tot maart en dit is een lange periode van kou. Toch komt de temperatuur zelden onder de -1 graden Celsius. De koudste maand is februari.

Verblijf
De prijs is gebaseerd op basis van een overnachting in 3 & 4 sterrenhotels. Indien de vermelde hotels geen beschikbaarheid meer hebben, dan trachten wij u een alternatief evenwaardig hotel aan te bieden.

Prijs per persoon o.b.v. B&B’s & tweepersoonskamer:

Prijs per persoon 2023 januari- mei juni, juli, augustus en september oktober- december
tweepersoonskamer € 765,00 € 945,00 € 765,00

We kunnen deze reis ook samenstellen met een huurauto van Sunny Cars en een vlucht, prijs op aanvraag!

Eventueel half pension mogelijk in sommige hotels (prijs op aanvraag).

1

Dag 1

Kopenhagen

Aankomst te Kopenhagen, hoofdstad van Denemarken. De stad werd genoemd als groenste en één van de meest aangename steden om te wonen, volgens “The New York Times”! Kopenhagen is een moderne stad, met diepe wortels in het verleden. We raden u aan een wandeling te maken door Strøget, een winkelstraat, behorende tot één van de grootste in Europa. Kopenhagen is gebouwd op diverse eilanden, u ontdekt de stad dus best via de kanalen per boot of te voet. De wijk Christianshavn moet u zeker gezien hebben, dit ‘vrije stadsdeel’ wordt ook wel klein Amsterdam genoemd. Ook het koninklijk paleis Amalienborg mag u niet missen. Dit paleis is een mooi voorbeeld van 18de eeuwse architectuur, echter vergeet ook niet langs te gaan langs de Sankt Petri kerk. Tot slot kunt u ook de kastelen Christiansborg en Roseborg nog aanschouwen, evenals het stadhuis, de fabriek van Carlsberg (= jawel die van het bier), de kleine zeemeermin, het nationaal museum en natuurlijk Tivolipark.

U verblijf in First hotel G & suites of gelijkwaardig.

2

Dag 2

Kopenhagen – Helsingor – Roskilde (ong. 120 km)

Na uw ontbijt vertrekt u uit Kopenhagen, in noordelijke richting en u kunt eventueel het Elsinoremeer bezoeken, waar ook het Kronborgkasteel staat. Dit kasteel is bekend als het kasteel van Hamlet. U reist verder naar Hillerod, met het kasteel van Frederiksborg, waar u ook het Nationaal Deens geschiedkundig museum terugvindt. De reis gaat verder naar Roskilde, waar zich de koninklijke graftombe, uit de 12de eeuw, in de kathedraal bevindt. Bovendien kunt u in Roskilde het museum van de vikingschepen bezoeken, en er deze oude vaartuigen, van rond het jaar 1000, bewonderen.

U verblijft in Comwell hotel Roskilde of gelijkwaardig.

3

Dag 3

Roskilde – Odense (ong. 135 km)

Na het ontbijt rijdt u naar de langste brug van Europa : de Storebælt (tolgeld over de grote beltbrug ter plaatse te betalen), deze verbindt het eiland Sealand met Funen, dus de verbinding tussen het oostelijke en westelijke deel van Denemarken. U rijdt uiteindelijk naar Odense, stad van Hans Christian Andersen, Deens schrijver en dichter en vooral gekend vanwege zijn sprookjes. Deze stad is een mengeling van oud en nieuw, echter het is ook de ideale plaats om een bekend Deens product te proeven: een ambachtelijk bier!

U verblijf in First Hotel Grand Odense of gelijkwaardig.

4

Dag 4

Odense – Århus (ong. 145 km)

Ontbijt in het hotel. Vandaag reist u verder in westelijke richting, om één van de bekendste plaatsen van Denemarken te bereiken, met slechts 6.000 inwoners, namelijk Billund. Hier bevindt zich Legoland, een miniatuurwereld volledig opgebouwd in Lego. Hierna gaat u verder in noordoostelijk richting, tot Århus, de grootste stad van Jutland. Hier vindt u het openluchtmuseum “Den Gamle By”, dat gewijd is aan de cultuur en gebruiken van de lokale bevolking vanaf de jaren 1500 tot heden.

Overnachting in Scandic hotel Århus City of gelijkwaardig.

5

Dag 5

Århus – Skagen (ong. 225 km)

Na uw ontbijt is het tijd om verder naar het noorden te rijden naar Skagen. Hier trekt het land zich terug en gaat over in een witte zankbank, die de kracht van de golven van twee zeeën dient te ondergaan. Skagen is gelegen tussen witte duinen en heide met bloemen. Langs de kust kunt u kleine restaurants vinden die uitstekende garnalen en zeevruchten serveren.

Overnachting in Marienlund Badepension of gelijkwaardig.

6

Dag 6

Skagen – Kolding (ong. 315 km)

Na het ontbijt gaat u weer richting het zuiden naar Kolding. De belangrijkste geschiedkundige bezienswaardigheid van de stad is het kasteel, dat achtereenvolgens dienst deed als fort, koninklijke verblijfplaats, ruïne en uiteindelijk als museum. In de stad is er bovendien ook nog een kunstmuseum gewijd aan de moderne kunsten, genaamd Trapholt.

U verblijft in First hotel Kolding of gelijkwaardig.

7

Dag 7

Kolding – Kopenhagen (ong. 230 km)

Na het ontbijt rijdt u naar Kopenhagen. Het is een moderne stad die de charme van weleer wist te behouden. Kopenhagen behoort bij de aangenaamste steden ter wereld om te wonen, zeker vanwege zijn levenskwaliteit, die natuurlijk een prijskaartje heeft. Gezien de lange geschiedenis van de stad en de veelvoud aan attracties, is er altijd wel wat te zien of te doen. Bovendien is de stad niet uitgestrekt, wat het ideaal maakt om haar te voet te verkennen. København betekent in het Deens “handelshaven”.

U verblijft in Comfort hotel G & suites of gelijkwaardig.

8

Dag 8

Kopenhagen

Na het ontbijt vertrekt u uit Kopenhagen met het door u gekozen transportmiddel.

Einde van de diensten.

INBEGREPEN 7 nachten in het hotel zoals beschreven
alle ontbijten
Autoreisboek Scandinavië
Reispakket
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis (eventueel via ons te boeken)
Huurauto (eventueel via ons te boeken)
Reis-/annuleringsverzekering
Entreegelden
Lunch en dinner
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar