5 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Duitsland
Bestemming
Vervoer per minibus
Busvervoer
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Duitsland | Eifelsteig : Aachen – Steinfeld

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aken en Trier. Het eerste deel kent alleen maar klinkende namen zoals Hohes Venn, oftewel Hoge Venen, waar de Eifelsteig een snipper Duits-sprekend België meepikt. De uitvalsbasis bij deze reis is Einruhr, precies in het midden van het wandelgebied, wat als voordeel heeft dat daardoor de dagelijkse wegbreng- en ophaalritten relatief kort zijn. Hotel Haus am See ligt mooi aan de Rursee en, heel praktisch, 50 meter van de Eifelsteig-route.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet fout lopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. U wordt met het busje steeds naar het begin van de wandelroute gebracht en natuurlijk aan het eind weer opgehaald. Onze chauffeur/reisleider is altijd in buurt, zodat u deze altijd kunt bellen. Kaartmateriaal dat we meegeven, lijkt te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

En tot slot: Duitsers zijn vriendelijk, hulpvaardig en gezellig. Dat geldt óók voor Einruhr en Hotel Haus am See. De reis is op basis van halfpension, wat inhoudt dat de avondmaaltijd en het ontbijt zijn inbegrepen. En zoals u dat in Duitsland gewend bent: lekker, gezond en genoeg. Viel Vergnügen!

De route is heuvelachtig (ca. 250-600 m.) en gaan wisselend over hoogvlaktes en door rivierdalen, daartussen soms korte maar stevige stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt gemiddeld 17 km afgelegd.

Verblijf
Hotel Seemowe
Ligging
Aan de rand van het dorp Einruhr, direct aan de Rursee, op 50 meter afstand van de Eifelsteig (einde dag 3, start dag 4).

Faciliteiten
Modern en goed geleid familiehotel, ruim van opzet, met ca. 30 kamers, restaurant, ontbijtruimte, bar en buitenterras.

Kamers
Altijd met eigen douche/toilet, tv, gratis wifi.

Maaltijden
Avondmaaltijd en ontbijt (buffet) inbegrepen; versnaperingen voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horeca onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Vertrekdata

30/08/2021
11/10/2021
beschikbaar
09/08/2021
volgeboekt
1

Dag 1

 Eindhoven Station NS-Kornelimünster (ca. 135 km) per minibus (11.00-12.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 14 km/4,5 uur) van het officiële startpunt van de Eifelsteig Kornelimünster (gem. Aachen) naar Roetgen via de bijna 100 jaar oude stuwdam in de Dreilägerbach.
2

Dag 2

Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) van Roetgen naar Monschau via de Hohes Venn (hoge Venen) in België met de uit 1338 daterende kluizenaarsnederzetting Reinartzhof, nu een kapel, midden in het bos en het veen.
3

Dag 3

Wandeling (ca. 24 km/8 uur, inkortbaar met 6 km/1,5 uur) van Monschau naar Einruhr aan de Rurstausee via Höfen met de Eifeltor-Ausstellung (informatiecentrum National Park Eifel) en Weisses Kreuz met een prachtig uitzicht over het dal van de Rur.
4

Dag 4

Wandeling (ca. 21 km/6,5 uur) van Einruhr naar Gemünd met uitzichten over de Rurtal- en Urfttal-Stausee en langs de voormalige “NS-Ordensburg” Vogelsang, militair opleidingscentrum van 1936-1939, later basis van het Belgische leger, thans als museum te bezoeken (deels nog in ontwikkeling).
5

Dag 5

Wandeling (ca. 7 of 13 km/2 of 4 uur) van Golbach naar Kloster Steinfeld met een romaanse basiliek uit 1146. Kloster Steinfeld-Eindhoven (ca. 170 km) per minibus (14.30-17.00 uur).

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Eindhoven Station NS-Kornelimünster/Kloster Steinfeld-Eindhoven Station NS per minibus
Verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
Nederlandstalige reisleider
Transfers per minibus
Route-uitleg en gebruik van kaartmateriaal
Bijdrage Calamiteitenfonds
NIET INBEGREPEN Hapjes en drankjes onderweg
Eventuele reis- en annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt