5 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Duitsland
Bestemming
Vervoer per minibus
Busvervoer
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Duitsland | Wandelvakantie Eifelsteig : Aachen – Steinfeld

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aken en Trier. Het eerste deel kent alleen maar klinkende namen zoals Hohes Venn, oftewel Hoge Venen, waar de Eifelsteig een snipper Duits-sprekend België meepikt. De uitvalsbasis bij deze reis is Einruhr, precies in het midden van het wandelgebied, wat als voordeel heeft dat daardoor de dagelijkse wegbreng- en ophaalritten relatief kort zijn. Hotel Haus am See ligt mooi aan de Rursee en, heel praktisch, 50 meter van de Eifelsteig-route.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet fout lopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. U wordt met het busje steeds naar het begin van de wandelroute gebracht en natuurlijk aan het eind weer opgehaald. Onze chauffeur/reisleider is altijd in buurt, zodat u deze altijd kunt bellen. Kaartmateriaal dat we meegeven, lijkt te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

En tot slot: Duitsers zijn vriendelijk, hulpvaardig en gezellig. Dat geldt óók voor Einruhr en Hotel Haus am See. De reis is op basis van halfpension, wat inhoudt dat de avondmaaltijd en het ontbijt zijn inbegrepen. En zoals u dat in Duitsland gewend bent: lekker, gezond en genoeg. Viel Vergnügen!

De route is heuvelachtig (ca. 250-600 m.) en gaan wisselend over hoogvlaktes en door rivierdalen, daartussen soms korte maar stevige stijgingen en dalingen. Per wandeldag wordt gemiddeld 17 km afgelegd.

Verblijf
Hotel Seemowe
Ligging
Aan de rand van het dorp Einruhr, direct aan de Rursee, op 50 meter afstand van de Eifelsteig (einde dag 3, start dag 4).

Faciliteiten
Modern en goed geleid familiehotel, ruim van opzet, met ca. 30 kamers, restaurant, ontbijtruimte, bar en buitenterras.

Kamers
Altijd met eigen douche/toilet, tv, gratis wifi.

Maaltijden
Avondmaaltijd en ontbijt (buffet) inbegrepen; versnaperingen voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horeca onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Vertrekdata

26/09/2022
€ 495.00
24/10/2022
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 495.00
1

Dag 1

Eindhoven Station NS-Aachen Kornelimünster (ca. 120 km) per minibus (11.00-12.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. We maken vandaag al een eerste wandeling van ca. 14 km / 4,5 uur. We starten bij het officiële startpunt van de Eifelsteig op het plein van Kornelimünster (gem. Aachen) en wandelen naar Roetgen via de bijna 100 jaar oude stuwdam in de Dreilägerbach. 
2

Dag 2

Wandeling (ca. 18 km/5 uur) van Roetgen naar Monschau. Meteen aan het begin van deze etappe lopen we een stukje over Belgisch grondgebied en steken we in Roetgen het tracé van de oude Vennbahn over. Eigenlijk is Roetgen een Duitse exclave want dit deel van Roetgen wordt helemaal omgeven door België. We passeren de oude hut Reinartzhof en lopen daarna over een lang recht pad weg door de geheimzinnige Hoge Venen. Een beloning staat aan het einde van dit routedeel te wachten: we bereiken op 658 meter het hoogste punt van de Eifelsteig: het uitzichtpunt ’Steling’. Vervolgens verder naar het eindpunt van deze Eifelsteig-etappe: de vroegere lakenweversplaats Monschau. U treft er volop kleine cafés en restaurantjes. Een specialiteit zijn de ’Monschauer Dütchen’ – echt iets voor zoetekauwen!
3

Dag 3

Wandeling (ca. 23 km/7 uur, inkortbaar met ca. 6 km/1,5 uur) van Monschau naar Einruhr. De Roer, die door het oude lakenweversstadje kabbelt, zal ons een groot deel van de dag vergezellen. Maar eerst wandelen we nog door de heuvels en kijken we nog een keer terug naar Monschau voordat we het bos ingAan. We passeren de Perlenbachstuwdam. In het Nationale Park-Tor in Höfen kunt u een kleine expositie bezoeken over de geologie en het landschap van de Eifel. Vanaf het uitzichtpunt de Wolfsheuvel kunnen we ons einddoel Einruhr zien liggen.
4

Dag 4

Wandeling (ca. 21 km/6,5 uur) naar Gemünd. We starten in Einruhr, dat we eerst licht bergopwaarts in een grote boog omcirkelen. Het water van de Obersee wijst ons de weg, tot we zelfs heel dicht langs de steile rotsoever wandelen. We passeren de Urftstuwdam: een imposant en solide bouwwerk en een van de oudste stuwdammen van Duitsland. Vervolgens bergopwaarts waar we worden beloond met een panorama over de stuwdam en de meren. We wandelen verder langs de verlaten plaats Wollseifen en de voormalige NS-Ordensburg Vogelsang. Het gebouwencomplex is indrukwekkend en herbergt tegenwoordig een expositie over internationale samenwerking. Daarna bergafwaarts naar het dal van de Urft in de richting van het doel van de etappe Gemünd.
5

Dag 5

Wandeling (ca. 7 of 13 km/2 of 4 uur) van Golbach naar Kloster Steinfeld met een romaanse basiliek uit 1146. Kloster Steinfeld-Eindhoven (ca. 170 km) per minibus (14.30-17.00 uur).

[/timeline]


Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Eindhoven Station NS-Kornelimünster/Kloster Steinfeld-Eindhoven Station NS per minibus
Verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
Nederlandstalige reisleider
Transfers per minibus
Route-uitleg en gebruik van kaartmateriaal
Bijdrage Calamiteitenfonds
NIET INBEGREPEN Hapjes en drankjes onderweg
Eventuele reis- en annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar