5 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Duitsland
Bestemming
Vervoer per minibus
Busvervoer
eenpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Duitsland | Eifelsteig : Hillesheim – Manderscheid

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door een prachtig heuvellandschap tussen de oude steden Aachen en Trier. Halverwege de route, voorbij Gerolstein, verandert het landschap van karakter. Markant zijn er de ruim 80 rondvormige vulkanische kratermeren, Maaren genoemd, die nu geen kwaad meer doen want ze zijn al sinds duizenden jaren inactief. Bekend van de Eifel is dat die streek bosrijk is en een variatie kent aan naald- en loofbomen, en het Staatsforst Gerolstein en het Staatsforst Wittlich bij Manderscheid zijn daar sprekende voorbeelden van.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet fout lopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Routeboekjes en kaarten die we meegeven, lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

De route gaat over heuvels (max. ca. 500 m) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, met lichte tot matige hoogteverschillen. Afwisselend bos, akkers en weiland. Per wandeldag wordt ca. 14-22 km (op de eerste en laatste dag ca. 9 km) afgelegd.

Verblijf: Hotel zur Neroburg in het midden van het plaatsje Neroth, aan de rustige hoofdstraat.

Faciliteiten: gezellig familiehotel met ca. 20 kamers, restaurant, ontbijtruimte, terras aan de straatzijde, bar en kegelbaan. Gratis wifi.

Kamers: altijd met eigen douche/toilet

Maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; hapje en drankje onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt of horeca onderweg tijdens de wandelingen.

Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Vertrekdata

30/08/2021
20/09/2021
beschikbaar
1

Dag 1

Eindhoven Station NS-Gerolstein (ca. 220 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 11,5 km/3,5 uur) over de Eifelsteig van Gerolstein naar Neroth via de Löwenburg en de top Dietzenley (620 meter).
2

Dag 2

Wandeling (ca. 20 km/6,5 uur) over de Eifelsteig van Hillesheim naar Gerolstein via Bolsdorf met het schilderachtige Bolsdorfer Tälchen en de hoogste top van deze wandeldag de geologisch bizar gevormde Rother Kopf.
3

Dag 3

Lokale rondwandeling (ca. 15 km/5 uur) in de omgeving van Gerolstein en Pelm, o.a. naar de Kasselburg.
4

Dag 4

Wandeling (ca. 20 km/6 uur) over de Eifelsteig van Daun naar Manderscheid langs de Gemünder Maar, de Meinfelder Maar en de Schalkenmehrer Maar en verder via de Udersdorfer Mühle.
5

Dag 5

Wandeling (ca. 13,5 km/4,5 uur, inkortbaar tot ca. 10 km/3 uur) over de Eifelsteig van Neroth naar Daun of eventueel tot de Neunkirchener Mühle. Daun-Eindhoven (ca. 220 km) per minibus (14.00-17.00 uur).

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Eindhoven Station NS-Gerolstein en Daun-Eindhoven Station NS per minibus
éénpersoonskamer met eigen douche/toilet o.b.v. halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
Nederlandstalige reisleider
Transfers per minibus
Route-uitleg en gebruik van kaartmateriaal
Bijdrage Calamiteitenfonds
NIET INBEGREPEN Hapjes en drankjes onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt