5 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Duitsland
Bestemming
Vervoer per minibus
Busvervoer
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Duitsland | Wandelvakantie Eifelsteig : Manderscheid – Trier

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Het laatste – en voor Nederlanders “verste” – deel van de 313 km lange tocht gaat door een streek waar het accent nóg meer ligt op natuur. Dorpjes en stadjes liggen wat verder uit elkaar en de wandelingen gaan langduriger door het groen. In vergelijking met de drie andere Eifelsteig-reizen zijn de wandelingen iets gemakkelijker. Maar vlak voor Trier maken twee vrij spectaculaire dalingen deel uit van de route.

Hupperath bij Wittlich is zo’n typisch Duits dorp waar het hotel – zoals zo vaak het enige ter plaatse! – niet alleen passanten en toeristen herbergt maar waar ook de lokale bevolking samenkomt voor een paar glazen Bitburg-bier of Moezel-wijn. Het hotel heeft een uitstekende kok, wat goed uitkomt want de hele dag in de buitenlucht lopen, zorgt voor een stevige trek na thuiskomst.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet fout lopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Kaartmateriaal dat we meegeven, lijkt te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

Ligging Hotel Eifeler Hof: in het midden van het rustige dorp Hupperath. Afstand tot Wittlich ca. 5 km.
Faciliteiten: familiehotel met ca. 20 kamers, restaurant, ontbijtruimte, barruimte, kegelbaan.
Kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers, tv, gratis wifi.
Maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen; hapje en drankje verkrijgbaar bij winkels en horeca in de buurt en onderweg.
Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Vertrekdata

19/09/2022
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 465.00
17/10/2022
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 465.00
25/07/2022
Niet meer beschikbaar
€ 465.00
22/08/2022
Niet meer beschikbaar
€ 465.00
1

Dag 1

Eindhoven Station NS-Landscheid (ca. 220 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 7 km/2,5 uur) van Landscheid naar het kleine dorpje Bruch, aan de Dörbach. Een mooie eerste afwisselende route o.a. door het dal van de Salm. Transfer naar het hotel in Hupperath.
2

Dag 2

Wandeling (ca. 18 km/5,5 uur) van Manderscheid naar Abtei Himmerod. Een route met heel veel rust en idyllische natuur. Op de beboste heuvels van het inmiddels smaller geworden Liesertal wandelen we verder. De Ilgenbach is de naam van het volgende rivietrtje. De bosrijke wandeling wordt kortstondig onderbroken door agrarisch landschap. Het in de 12e eeuw door de Cisterciënzers gebouwde klooster Himmerod nodigt met de indrukwekkende barokke abdijkerk uit tot rust te komen aan het einde van deze etappe.
3

Dag 3

Wandeling (ca. 20 km/6 uur) van Bruch naar Rodt. Kort na Bruch verlaten we de Salmvallei om door een wisselend landschap van weiden en bossen, langs kleine dorpjes. Vervolgens komen we bij de uitkijktoren in Rodt, gelegen op 395 meter hoogte, met een ver uitzicht over de Eifel, de Hunsrück en zels het buurland Luxemburg.
4

Dag 4

Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur, inkortbaar tot ca. 13 km/4 uur) van Kordel of Burg Ramstein naar Trier. Een spannende wandeling: rotsachtig met spelonken en zelfs een hangbrug staat ons te wachten – en natuurlijk het einddoel: de Romeinse stad Trier! De route loopt door het schilderachtige Kylldal. Eindpunt is het Weisshauswald, een stadspark aan de rand van Trier. Eén kilometer verder staat de donkergekleurde Romeinse stadspoort Porta Nigra, dat zwarte poort betekent. Dit Romeinse bouwwerk is het grootste van Duitsland en werd in 160 v. Chr. gebouwd.
5

Dag 5

Wandeling van Landscheid, een rustiek Eifeldorpje, naar Abtei Himmerod (ca. 11 km/3,5 uur). Een fraaie route langs enkele watermolens aan de Salm. Na de wandeling komt dit arrangement ten einde en keren we per minibus huiswaarts (ca. 220 km/14.00-17.00 uur).

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Eindhoven Station NS-Manderscheid en Abtei Himmelrod-Eindhoven Station NS per minibus
Eénpersoonskamer met eigen douche/toilet) o.b.v. halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
Nederlandstalige reisleider
Transfers per minibus
Route-uitleg en gebruik van kaartmateriaal
NIET INBEGREPEN Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar