5 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Duitsland
Bestemming
Vervoer per minibus
Busvervoer
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Duitsland | Eifelsteig : Manderscheid – Trier

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Het laatste – en voor Nederlanders “verste” – deel van de 313 km lange tocht gaat door een streek waar het accent nóg meer ligt op natuur. Dorpjes en stadjes liggen wat verder uit elkaar en de wandelingen gaan langduriger door het groen. In vergelijking met de drie andere Eifelsteig-reizen zijn de wandelingen iets gemakkelijker. Maar vlak voor Trier maken twee vrij spectaculaire dalingen deel uit van de route.

Hupperath bij Wittlich is zo’n typisch Duits dorp waar het hotel – zoals zo vaak het enige ter plaatse! – niet alleen passanten en toeristen herbergt maar waar ook de lokale bevolking samenkomt voor een paar glazen Bitburg-bier of Moezel-wijn. Het hotel heeft een uitstekende kok, wat goed uitkomt want de hele dag in de buitenlucht lopen, zorgt voor een stevige trek na thuiskomst.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet fout lopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Kaartmateriaal dat we meegeven, lijkt te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

Ligging Hotel Eifeler Hof: in het midden van het rustige dorp Hupperath. Afstand tot Wittlich ca. 5 km.
Faciliteiten: familiehotel met ca. 20 kamers, restaurant, ontbijtruimte, barruimte, kegelbaan.
Kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers, tv, gratis wifi.
Maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen; hapje en drankje verkrijgbaar bij winkels en horeca in de buurt en onderweg.
Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Vertrekdata

25/10/2021
1

Dag 1

Eindhoven Station NS-Manderscheid (ca. 260 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 10 km/2,5 uur of 13,5 km/3,5 uur) van Manderscheid naar Karl of Großlittgen, deels door het zeer mooie dal van de Lieser, via de Lieserbrücke en de Kaufmannbrücke. Transfer naar het hotel in Hupperath.
2

Dag 2

Wandeling (ca. 20 km/6 uur) van Landscheid naar Rothaus door het Kailbachtal en het mooi gelegen Bruch met verschillende oude watermolens.

3

Dag 3

Wandeling (ca. 16 km/5,5 uur) van Rothaus naar Kordel via de uitzichttoren bij Rodt en het dal van de Kyll.
4

Dag 4

Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) van Kordel naar Trier via Burg Ramstein, eindpunt is de donkergekleurde Romeinse stadspoort Porta Nigra (= zwarte poort, het grootste Romeinse bouwwerk van Duitsland, bouwjaar 160).
5

Dag 5

Wandeling van Landscheid naar Abtei Himmerod (ca. 8,5 km/3 uur), fraaie route door het dal van het riviertje de Salm. Abtei Himmerod-Eindhoven (ca. 240 km) per minibus (14.00-17.00 uur).

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Eindhoven Station NS-Manderscheid en Abtei Himmelrod-Eindhoven Station NS per minibus
Eénpersoonskamer met eigen douche/toilet) o.b.v. halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
Nederlandstalige reisleider
Transfers per minibus
Route-uitleg en gebruik van kaartmateriaal
NIET INBEGREPEN Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt