5 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Duitsland
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis
Reistype
Duitsland | Eifelsteig : Steinfeld – Hillesheim

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Een zeer mooi deel ligt in de wijde omgeving van Blankenheim. Dat deel van de Eifel wordt ook wel de “Schneifel” genoemd vanwege de witte winters – maar in de andere jaargetijden is het gebied groen, en ook natuurlijk en vriendelijk.

Blankenheim is het uitgangspunt van de reis: een historisch stadje, aan de voet van een slotberg, met straten met kinderkopjes en oude pandjes in zwart- en bruin-witte vakwerkstijl. De Eifelsteig doorklieft letterlijk de plaats en haar omgeving bijna halverwege de route, op de grens van het stroomgebied van de Rijn en de Moezel en ook van de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet fout lopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Kaartmateriaal en routeboekjes die we in bruikleen geven, lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

En tot slot: Duitsland is natuurlijk gezellig. Dat geldt voor de mensen, het stadje Blankenheim en Hotel Schloßblick. De reis wordt aangeboden in de lente, de zomer en de herfst. Viel Spass in der Eifel!

De route gaat over heuvels (max. ca. 500 m) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, met lichte tot matige hoogteverschillen. Afwisselend bos, akkers en weiland. Per wandeldag wordt ca. 14-22 km (op de eerste en laatste dag ca. 9 km) afgelegd.

Verblijf
Hotel Schlossblick aan de rand van het centrum van het stadje Blankenheim, direct tegenover de Blankenheimer Weiher (stadspark).

Faciliteiten
Goed georganiseerd en sympathiek familiehotel met ca. 20 kamers, binnenzwembad (inclusief) en sauna.

Kamers
Altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-) kamers, tv, gratis wifi.

Maaltijden
Ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; hapje en drankje voor onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt en horeca onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Vertrekdata

19/10/2020
1

Dag 1

Eindhoven-Station NS-Blankenheim (ca. 180 km) per minibus (11.00-13.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling (ca. 9 km/2,5 uur) van Blankenheim naar Ripsdorf of andersom via de Schillertsberg, het Nonnenbachtal en de Brotpfadhütte.
2

Dag 2

Wandeling (ca. 21 km/6,5 uur) van Ripsdorf naar Nohner Mühle via Alendorf met de Kalvarieberg en de Sankt Agatha-kapel, Mirbach met de Erlöserkapelle en de waterval van Dreimühlen.
3

Dag 3

Wandeling (ca. 14 km/5 uur) van Nohner Mühle naar Hillesheim via Kerpen met een hooggelegen middeleeuwse burcht.
4

Dag 4

Wandeling (ca. 22 km/6,5 uur) van Kloster Steinfeld naar Blankenheim via Nettersheim. Op verschillende plaatsen staan gerestaureerde delen van het 2000 jaar oude Romeinse aquaduct dat Keulen 100 km verder (!) van Eifel-water voorzag. Route door de dalen van de Urft en de Houbach.
5

Dag 5

Uitloopwandeling (ca. 9 km/2 uur) in de omgeving van het historische stadje Badmünstereifel met een oude stadswal met poorten en torens. Badmünstereifel-Eindhoven Station NS (ca. 170 km) (15.00-17.00 uur).

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Eindhoven Station NS-Blankenheim en Bad Münsterheim-Eindhoven Station NS per minibus
Verblijf in 2-persoonskamer (eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
Nederlandstalige reisleider
Transfers per minibus
Route-uitleg en gebruik van kaartmateriaal
bijdrage Calamiteitenfonds
NIET INBEGREPEN Toeslag 1-persoonskamer € 65,-
Hapjes en drankjes onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt