5 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Duitsland
Bestemming
Vervoer per minibus
Busvervoer
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Duitsland | Wandelvakantie Eifelsteig : Steinfeld – Hillesheim

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Een zeer mooi deel ligt in de wijde omgeving van Blankenheim. Dat deel van de Eifel wordt ook wel de “Schneifel” genoemd vanwege de witte winters – maar in de andere jaargetijden is het gebied groen, en ook natuurlijk en vriendelijk.

Blankenheim is het uitgangspunt van de reis: een historisch stadje, aan de voet van een slotberg, met straten met kinderkopjes en oude pandjes in zwart- en bruin-witte vakwerkstijl. De Eifelsteig doorklieft letterlijk de plaats en haar omgeving bijna halverwege de route, op de grens van het stroomgebied van de Rijn en de Moezel en ook van de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet fout lopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Kaartmateriaal en routeboekjes die we in bruikleen geven, lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit!

En tot slot: Duitsland is natuurlijk gezellig. Dat geldt voor de mensen, het stadje Blankenheim en Hotel Schloßblick. De reis wordt aangeboden in de lente, de zomer en de herfst. Viel Spass in der Eifel!

De route gaat over heuvels (max. ca. 500 m) afgewisseld met dalen van riviertjes en beken, met lichte tot matige hoogteverschillen. Afwisselend bos, akkers en weiland. Per wandeldag wordt ca. 14-22 km (op de eerste en laatste dag ca. 9 km) afgelegd.

Verblijf
Hotel Schlossblick aan de rand van het centrum van het stadje Blankenheim, direct tegenover de Blankenheimer Weiher (stadspark).

Faciliteiten
Goed georganiseerd en sympathiek familiehotel met ca. 20 kamers, binnenzwembad (inclusief) en sauna.

Kamers
Altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-) kamers, tv, gratis wifi.

Maaltijden
Ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; hapje en drankje voor onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt en horeca onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Vertrekdata

03/10/2022
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 495.00
05/09/2022
Niet meer beschikbaar
€ 495.00
1

Dag 1

Van Eindhoven Station NS naar Blankenheim (ca. 190 km) per minibus (11.00-13.30 uur). In het hotel aangekomen ontvangt iedereen van de reisleider de nodige informatie over de reis en de routes. Na de briefing gaan we op pad voor een inloopwandeling (ca. 11 km/3 uur) van Alendorf naar Blankenheim via de Sankt Agathakapel bij het kerkhof, Ripsdorf met een uit de kluiten gewassen kerk, de Brotpfadhütte en het natuurgebied de Nonnenbach.
2

Dag 2

Vandaag ontdekken we het gebied tussen Alendorf en de Nohner Mühle (ca.18 km/6 uur) via het grootste natuurgebied in Noordrijn-Westfalen en zijdal van het Ahrdal: het Lampertstal. Ook passeren we het dorp Mirbach met de Neomaanse Erlöserkapelle en Wasserfall Dreimühlen. Dit natuurmonument is waarschijnlijk de meest bijzondere waterval in de Eifel. Die bestaat namelijk uit kalkafzettingen van drie verschillende rivieren en groeit hierdoor ca. 10 cm per jaar naar voren het dal in.
3

Dag 3

Het startpunt van de wandelroute van vandaag (ca. 14 km/5 uur) is de Nohner Mühle. We wandelen via Kerpen met de op 500 meter hoogte gelegen middeleeuwse burcht. Ook passeren we de hoge heuvel ‘Weinberg’ met prachtige vergezichten. Onze wandeling eindigt in het gezellige stadje Hillesheim waar het goed toeven is.
4

Dag 4

Wandeling (ca. 22 km/6,5 uur) van Kloster Steinfeld naar Blankenheim via het uitkijkpunt de Königsberg, het gerestaureerde Römerkanal-aquaduct en Nettersheim met een Naturzentrum met een permanente tentoonstelling over de geologie en de flora/fauna van de Eifel. Op verschillende plaatsen langs de route staan gerestaureerde delen van het 2000 jaar oude Romeinse aquaduct dat Keulen 100 km verder (!) van Eifel-water voorzag. De route vervolgt zich door het dal van het riviertje de Urft en het natuurgebied Haubachtal.
5

Dag 5

Helaas is het alweer tijd voor de laatste wandeling van deze reis (naar keuze ca. 10 km/3 uur of ca. 15 km/4,5 uur). De Kneippwanderweg brengt ons door de bosrijke omgeving van het historische Bad Münstereifel, een vakwerkstadje met oude stadsmuren, poorten en torens. Na de wandelroute gaan we per minibus op weg naar Eindhoven Station NS (ca. 170 km/14.30-17.00 uur) en komt deze wandelreis ten einde.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Eindhoven Station NS-Blankenheim en Bad Münsterheim-Eindhoven Station NS per minibus
Verblijf op kamer met eigen douche/toilet op basis van halfpension (logies/ontbijt + avondmaaltijd)
Nederlandstalige reisleider
Transfers per minibus
Route-uitleg en gebruik van kaartmateriaal
bijdrage Calamiteitenfonds
NIET INBEGREPEN Hapjes en drankjes onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar