8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Duitsland
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Exclusief treinticket
Trein ticket
Duitsland | Fietsvakantie in het groene hart van Duitsland

De Duitse deelstaat Thüringen is sinds de val van het IJzeren Gordijn steeds hoger opgeklommen in het lijstje van Europese toeristische topbestemmingen. Dat is niet verwonderlijk want in Thüringen ligt niet alleen de stad Weimar, ‘hoofdstad van de Duitse klassieke tijd’, maar word je ook bekoord door de mooiste landschappen, net als Goethe en Schiller destijds die er inspiratie vonden voor literaire kunst. Deze fietsroute volgt de Klassiker Strasse met culturele hoogtepunten als Weimar, Erfurt, Gotha, Jena en met rustpunten als de Weissensee en andere oases waar zoveel sprookjes zijn ontstaan.

Fietsen door een landschap met burchten en kastelen aan de horizon, van de ene muzikale herinnering naar de andere met Johann Sebastian Bach voorop, van de ene cultuurstad naar de andere. De deelstaat Thüringen is in feite een miniatuur Duitsland.

Fietsen in Thüringen is makkelijk, er moet wel eens wat geklommen worden maar dat kan echt geen probleem vormen voor elke recreatieve fietser. Er zijn veel rustpunten en de talloze bezienswaardigheden onderweg maken van elke fietstocht een onvergetelijke ervaring.

U verblijft twee nachten in Weimar, één van de grootste Europese cultuursteden waar u de cultuur in al zijn vormen kan bewonderen, van de barokke bouwkunst in het Goethehaus tot de bauhauskunst uit het begin van de 20ste eeuw. U fietst naar Erfurt, nog een cultuurstad van formaat, waar ieder orgel door Bach is bespeeld en waar Goethe zijn mooiste gedichten schreef. U fietst door naar Jena, de stad van Schiller, waar Karl Marx promoveerde aan de universiteit en waar de studenten en de arbeiders met hun protesten een stevige bijdrage leverden tot de val van de Muur. Na ieder cultureel hoogtepunt kunt u al fietsend ontspannen in de gordel van groen die de steden omringt. Thüringen wordt niet voor niets het ‘groene hart van Duitsland’ genoemd.

Indien gewenst kunnen wij voor u ook de heen- en terugreis met de trein verzorgen. (richtprijs treinreis Nederland – Weimar vv ± € 150,-). Hoe eerder u boekt des te goedkoper is het treinticket. 

1

Dag 1

Aankomst Weissensee
2

Dag 2

Weissensee – Apolda (69 km)
3

Dag 3

Apolda – Weimar (72 km)
4

Dag 4

Rondrit naar Buchenwald (31 km)
5

Dag 5

Weimar – Apfelstädt (43 km)
6

Dag 6

Rondrit Gotha/Eisenach (28 – 63 km)
7

Dag 7

Apfelstädt – Weissensee (68 km)
8

Dag 8

Vertrek Weissensee
INBEGREPEN 2 pers. kamer met douche/bad en wc
Ontbijt en diner
Bagagetransport
Gebruik sauna in Apolda en Apfelstädt
Gebruik zwembad en stoombad in Weimar
Toeristenbelasting
Nederlandstalige routebeschrijving
Kaartmateriaal
Roadbookdrager
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Lunch en dranken
Treinrit Eisenach of Gotha (dag 6)
Extra nacht Weissensee HP € 75
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar