5 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Duitsland
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis
Reistype
Duitsland | Wandelen in het Aachener Land

Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang te zijn van het industriële gebied Parkstad Limburg en de zachtgolvende groene stilte in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltochten, die over Duits grondgebied gaan en ook het meest zuidoostelijk stukje van Nederland meenemen, gaan door het oude Hertogdom Limburg gelegen tussen Prinsbisdom Luik en Hertogdom Gulik (dit lag in de Middeleeuwen iets voorbij Aken).

Uitvalsbasis van deze wandelreis is het hotel van Abdij Rolduc, een fors kloostercomplex waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren, precies op de grens Nederland/Duitsland. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen o.a. de kerk met de crypte, de bibliotheek en de bisschopskamer is inbegrepen. In en rondom de gebouwenverzameling, bestaande uit een kerk, hotel, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige brasserie “de Kanunnik” kunt u genieten van een lekker biertje of wijntje, en het restaurant “de verloren zoon” gebruiken we voor ons diner. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension – ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen.

De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal “iets” historisch aan is… Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zélf staan goed beschreven in de route/kaartenboekjes waarvan er per groep een voldoende aantal in bruikleen meegegeven wordt.

De combinatie van de verblijfsaccommodatie in het oude klooster, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De zomer, herfst-, winter- en lentetinten, liefst beschenen door een vriendelijke zon, maken het wandelen in het Limburg/Duitse grensgebied extra aantrekkelijk.

Over het abdijhotel Rolduc

Ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade, ca. 10 km van Vaals en Aachen.
Faciliteiten: groot en mooi gastenverblijf in een historisch gebouw, met ruime ontbijtruimte, gezellige brasserie en restaurant, grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard.
Kamers: naar keuze standaard = zonder eigen douche/toilet (ca. 10 kamers delen 2 sanitaire units – dames/heren apart – met meerdere douches en toiletten) dan wel met faciliteiten = eigen douche/toilet, zowel bij standaard als faciliteiten altijd gescheiden bedden.
Maaltijden: ontbijt (buffet) en diner inbegrepen, op 24 en 25 december een uitgebreid en luxe diner-buffet met 4 gangen; tijdens de wandelingen hapje en drankje verkrijgbaar bij horeca en in winkels onderweg.

Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

REISSOMTABEL 
reissom (indeling in) 2-persoonskamer zonder douche/toilet € 395,-
reissom (indeling in) 2-persoonskamer met douche/toilet € 455,-
reissom 1- persoonskamer zonder douche/toilet € 425,-
reissom 1- persoonskamer met douche/toilet € 535,-

Graag opgeven (bij de opmerkingen) op het inschrijfformulier welke kamer u wilt. Standaard staat deze reis op € 395,- Wij zullen uw keuze handmatig veranderen wat zichtbaar is op de eindfactuur. Na de aanbetaling ontvangt u van ons de aangepaste factuur per e-mail.

Kerstperiode
Ontbijt en avondmaaltijd, van bovengemiddelde kwaliteit, staan dagelijks gereed en op zowel 24, 25 als 31 december gaat dat in uitgebreide vorm en is dat dan extra smakelijk en rijk gesorteerd. De prachtige ambiance en professionele werkwijze van Rolduc leent zich uiteraard perfect voor deze sfeervolle maaltijden. Zie verder: details.

1

Dag 1

Eindhoven Station NS-Herzogenrath (ca. 105 km) per minibus (11.00-12.30 uur). Informatie over de reis en de routes door de reisleider. Wandeling (ca. 11 km/3 uur) van Herzogenrath via het Broichbachtal en Kellersberg naar Rolduc (eindpunt van de wandeling).
2

Dag 2

Wandeling (ca. 14 km/5 uur) van het oude centrum van Vaals met het deftige Von Clermonthuis (thans het gemeentehuis) en het voormalige douanehuisje via Seffent met het oude kasteeltje en Laurensberg met het statige Schloss Rahe naar de Teutenhof aan het begin van het rivierdal van de Worm. In de avond rondleiding door Rolduc.
3

Dag 3

Wandeling (ca. 9 km/3 uur) door het Wormtal via de Alte Mühle, de Bardenberg met Burg Wilhelmstein en Herzogenrath met de Sankt Maria Himmelfahrtskirche en Burg Rode. Aansluitend wandeling (ca. 10 km/3 uur) door het Ansteldal en langs Kasteel Erenstein.
4

Dag 4

Wandeling (naar keuze ca. 15 km/5 uur of ca. 19 km/6 uur) van Rolduc via het 14e eeuwse Haus Heiden en het landgoed Overhuizen met de oude Capella Domestica naar Wahlwiller of Mechelen.
5

Dag 5

Wandeling (ca. 14 km/4 uur) van Rolduc naar Baalsbruggen met de 9 eeuwen oude abdijmolen en Kasteel Rimburg. Rolduc-Eindhoven Station NS per minibus (15.30-17.00 uur).

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Eindhoven Station NS – Herzogenrath/Teuven-Eindhoven station NS per minibus
Verblijf in 1- of 2-persoonskamer (= standaard) of met eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt/diner)
Reisleider
Rondleiding door Rolduc
Transfers per minibus
Nederlandse route-uitleg
NIET INBEGREPEN Hapjes en drankjes onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt