6 dagen
Aantal dagen
6-14 personen
Aantal personen
Duitsland
Bestemming
eenpersoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Minibus
Vervoer
Duitsland | Wandelen in Sachsen – Harz

De Harz is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland en is een schitterende reisbestemming die voor een groot gedeelte een National Park is, waardoor wandelen tot een ontspannen vakantie wordt. Door een goed aangegeven netwerk is de Harz een echt wandelparadijs. We wandelen over goed onderhouden uitdagende routes. In de uitlopers van dit gebergte, dus iets lager in meer heuvelachtig terrein dat Harzvorland heet, liggen op een rijtje enkele boeiende provincieplaatsjes.

In Drübeck, aan de Harzer Klosterwanderweg, staat onze accommodatie van deze wandelweek. Het is een klooster met een indrukwekkend verleden. Sinds 20 jaar is het Evangelisches Zentrum Kloster Drübeck: een plaats voor mensen van buiten, om er te verblijven, te leren en te ontmoeten. Het gebouw is gemoderniseerd en iedereen is welkom. Elke bezoeker bewondert de uitstraling, de geschiedenis en de sfeer van het complex.

Het wandelniveau van deze reis is een serieuze 2. Vanuit de voet van de Harz maken één of twee routes over de Klosterwanderweg een stijging van ca. 200-250 meter. Twee andere routes die het Nationalpark inschieten, stijgen 300-350 meter. De wandeling op de laatste dag naar de top van de Brocken gaat van 300 naar 1200 meter, maar wel gelijkmatig en zonder tussentijdse onregelmatigheden in het reliëf. Echter, er rijdt ook een treintje naar boven.

Accommodatie
Evangelisches Zentrum Kloster Druebeck
Ligging: aan de rand van het plaatsje Drübeck (gemeente Ilsenburg), direct grenzend aan de natuur
faciliteiten: restaurant voor ontbijt en avondmaaltijd, koffiehuis, café en weinstube (alleen in de avond)
Kamers: overwegend modern ingerichte éénpersoonskamer met douche en toilet, die alle gelegen zijn in een van de oude historische huizen van het kloostercomplex, wifi overal in het hele complex
Maaltijden: restaurant voor ontbijt en 3-gangen diner.

Vertrekdata

13/04/2022
beschikbaar
24/04/2022
beschikbaar
10/07/2022
beschikbaar
07/08/2022
beschikbaar
1

Dag 1

Arnhem Station NS-Ilsenburg (ca. 430 km) per minibus (10.00-16.00 uur). Nadat we ons hebben geïnstalleerd, maken we een oriënterende wandeling in de directe omgeving van het klooster en het plaatsje Drübeck. Daarna is er de eerste gezamenlijke avondmaaltijd.
2

Dag 2

Wandeling (ca. 20 km/5,5 uur) over de Harzer Klosterwanderweg van Timmenrode naar Wernigerode
De route kent een spectaculaire start langs de Teufelsmauer (“de duivelsmuur”), gaat door het monumentale stadje Blankenburg en eindigt in Wernigerode met een fraai kasteel en een gezellige oude binnenstad.
3

Dag 3

Wandeling Eckertal, Eckerstausee en Scharfenstein (ca. 21 km/6 uur)
Een lange wandeling langs het riviertje de Ecker (de voormalige grens BRD-DDR) naar het stuwmeer de Eckerstausee, terug naar Drübeck via het rangerstation en het uitzichtpunt Scharfenstein.
4

Dag 4

Wandeling Steinerne Renne-Plessenburg-Ilsenburg (ca. 15,5 km, 4,5 uur)
Een boswandeling dwars door de Harz van de waterkrachtcentrale Steinerne Renne via de Paternosterklippe (een grote rotspunt met een kruis er boven op) naar Drübeck.
5

Dag 5

Wandeling naar de top van de Brocken (ca. 10,5 of 17 km/3 of 6 uur)
Een pittige wandeling naar het hoogste punt van de Harz: de Brocken (1141 meter). De wandeling kan tot de top gemaakt worden, dan wel inclusief de afdaling via Schierke. Reizigers die willen afzien van de wandeling maar wel graag naar de Brocken-top gaan, kunnen heen en terug een treintje nemen.
6

Dag 6

Ilsenburg-Arnhem Station NS (ca. 430 km) per minibus (09.00-15.00 uur).  

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Arnhem station NS-Ilsenburg v.v. per minibus
5 overnachtingen in een 1-persoonskamer met douche en toilet
ontbijt en diner
transfers per minibus
reisleider
Nederlandse route-uitleg
toeristenbelasting
NIET INBEGREPEN Eten en drinken onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt