4 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Duitsland
Bestemming
Vervoer per minibus
Busvervoer
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Duitsland | Wandelroute Lieserpfad in de Eifel

In de Eifel kunnen bergtoppen tot ruim boven de 500 meter reiken. Echter, omdat de route van het Lieserpad dicht bij het gelijknamige riviertje “de Lieser” blijft lopen, zijn er wel regelmatig stijgingen en dalingen maar duren die slechts kort. De met loof- en dennenbos begroeide hellingen zijn continue een fraai decor. Het Lieserpfad is heel rustig en ongerept en is een constante aaneenschakeling van groene pure natuur. Op deze bijzondere wandelreis zult u weinig wandelaars maar wel een overdaad aan schitterende natuur tegenkomen.

Een autoweg zullen we slechts sporadisch tegenkomen tijdens deze wandelvakantie. Zo zult u tussen Manderscheid en Wittlich (wandelafstand 23 kilometer verdeeld over anderhalve dag) slechts één keer een verhard landweggetje tegenkomen die we moeten oversteken, de wandelroute gaat onafgebroken als over een uitgerold lint door de groene natuur.

Deze 4 dagen worden optimaal besteed want ook op de aankomst- en terugreisdag is er tijd om enkele uren te wandelen. Een logische keuze is daarom op de laatste dag een mooi traject van de Moselsteig te maken, precies daar waar de Lieser in de Moezel stroomt. De Moselsteig is pas een paar jaar oud en de kwaliteit van de wandelroutes is super te noemen.

Buitenlucht is goed voor de eetlust! Ook bij deze wandelreis zijn de maaltijden goed geregeld: een uitgebreid ontbijtbuffet zoals u dat in Duitsland kunt verwachten en een 3-gangen avondmaaltijd die ruimschoots voldoet aan de eisen: lekker, gezond en genoeg!

Met deze wandeling over het Lieserpad in de Eifel komt u weer met mooie herinneringen en helemaal opgeladen terug!

Route
De wandelroute gaat over heuvelachtig terrein (max. ca. 400 m) met kleine hoogteverschillen (max. ca. 50 m) want zo veel mogelijk wordt het dal van de Lieser gevolgd. Per wandeldag wordt resp. 6 of 10 km (1,5 of 2,5 uur), 17 km (5,5 uur), 18 km (5,5 uur) en 9 km (3 uur) afgelegd.

Accommodatie
Wij verblijven in Hotel Eifeler Hof die midden in het rustige dorp Hupperath gelegen is. Dit hotel heeft ca. 20 kamers, restaurant, ontbijtruimte, barruimte, kegelbaan.

Kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers, tv, gratis wifi.

Maaltijden
Ontbijt (buffet) en avondmaaltijd inbegrepen; eten en drinken voor onderweg verkrijgbaar bij winkels en horeca in de buurt en onderweg. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

1

Dag 1

Eindhoven Station NS-Hupperath (ca. 230 km) per minibus (11.00-14.00 uur). Inloopwandeling (ca. 6 km/1,5 uur) van de Alte Pleiner Mühle naar het provincieplaatsje Wittlich, de eindplaats is de Marktplatz met het in de Romantik-stijl gebouwde Altes Rathaus. Verlenging van de wandeling naar Hupperath met 4 km/1,5 uur is mogelijk.
2

Dag 2

Transfer naar Manderscheid. Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) van Manderscheid door het zeer fraaie dal van de Lieser naar de Alte Pleiner Mühle. Transfer naar Hupperath.
3

Dag 3

Transfer naar de Lieserbrücke in het midden van Wittlich. Wandeling (ca. 18 km/5,5 uur) van Wittlich door licht-heuvelachtig terrein naar het plaatsje Lieser aan de Moezel. Transfer naar Hupperath.
4

Dag 4

Transfer naar Mülheim a.d. Mosel. Wandeling (ca. 9 km/3 uur) over de Moselsteig door de wijnvelden van Mülheim a.d. Mosel naar Bernkastel Kues. Bernkastel Kues-Eindhoven Station NS (ca. 240 km) per minibus (14.00-17.00 uur).

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Eindhoven Station NS – Hupperath en Bernkastel Kues-Eindhoven Station NS per minibus
verblijf in 1-persoonskamer (eigen D/T) o.b.v. H/P (logies/ontbijt + diner)
Nederlandssprekende reisleider
Lokale transfers per minibus naar/van de begin- en eindpunten van de wandelingen
Nederlandse route-uitleg
NIET INBEGREPEN Hapjes en drankjes onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt