5 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Duitsland
Bestemming
Vervoer per minibus
Busvervoer
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Duitsland | Wandelvakantie Sauerland

De schitterende omgeving in Sauerland met haar vele heuvels en uitgestrekte bossen en velden leent zich uitstekend voor een prachtige wandelvakantie. Op deze wandeltocht in het mooiste deel van het Sauerland volgt u grotendeels de goed gemarkeerde wandelpaden van de lange-afstands wandelroute Uplandsteig. De topografische variatie kent geen weerga: beuken- en dennenwouden maar ook gemengd bos, afgewisseld met velden en weiden, heidevelden op de plateaus en moerassige poelen in de dalen.

Sauerland is een van de gebieden in Duitsland die gezien de afstand ideaal is voor een korte reis. Direct na de heenrit dwars door het Ruhrgebied verandert het landschap tamelijk abrupt: van vlak, druk en industrieel naar flink heuvelachtig, weldadig rustig en uitgesproken natuurlijk. Elke dag kunt u genieten van weidse panorama’s en prachtige beekjes. U loopt door gemengd bos, dennenbos en door velden en weiden. U klimt regelmatig, maar dit wordt beloond met prachtige uitzichten.

Enkele toppen waarlangs en -over de wandelingen gaan, reiken tot ca. 850 meter hoogte. Dat lijkt hoog maar schijn bedriegt hier: de verblijfsplaats Eimelrod heeft een ligging in het dal van 500 meter, dus de stijgingen en dalingen zijn vergelijkbaar met andere reizen. In het wandelgebied worden routes gevolgd die op de aankomst- en vertrekdag ca. 10 kilometer bedragen en de overige dagen ca. 20 kilometer. U komt de reisleider met de minibus dagelijks tenminste enkele keren tegen, u kunt dan indien u wilt de wandeling inkorten.

Sauerland kent enkele deelgebieden zoals Hochsauerland en Upland, wat zo veel betekent als “hoog land” – feit is dat Sauerland ten opzichte van Nederland het dichtstbijzijnde middelgebergte is. In deze wandelreis is de Uplandsteig, een wandeling van ca. 64 kilometer die in een ruime cirkel rond Willingen loopt, helemaal opgenomen. Naar de start- en eindpunten voert de reisleider korte transfers per minibus uit. Sauerland is een aaneenreiging van beschermde natuurgebieden dus dat is een landschapsbeleving ten voeten uit.

Vertrekdata

15/09/2021
beschikbaar
16/08/2021
volgeboekt
1

Dag 1

Eindhoven Station NS-Eimelrod (ca. 245 km) per minibus (11.00-14.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Inloopwandeling (ca. 6 of 9 km/2 of 3 uur) rond de platte top van de Sähre naar de Osterkopf en terug.
2

Dag 2

Wandeling (Berg- of Tal-variant, ca. 18 of 22 km/5,5 of 6,5 uur) over de Uplandsteig van Eimelrod naar Usseln via het natuurgebied Groten-Berg.
3

Dag 3

Wandeling (ca. 24 km/6,5 uur) over de Uplandsteig van Usseln naar Willingen via de bron van de Diemel en het natuurgebied Neuer Hagen.
4

Dag 4

Wandeling (ca. 13,5 km/4,5 uur) over de Uplandsteig van Rattlar naar Eimelrod via het uitzichtpunt Dommel, de heuveltop Niegelscheid en het pittoreske Hemmighausen.
5

Dag 5

Wandeling (ca. 11 km/3,5 uur) over de Uplandsteig van Rattlar naar Willingen via het Itterbachtal en de Schwalenburg met een uitzichttoren. Willingen-Eindhoven per minibus (13.30-17.00 uur).

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Eindhoven Station NS-Eimelrod/Willingen-Eindhoven Station NS per minibus
verblijf in 1-persoonskamer (eigen d/t) o.b.v. H/P
Nederlandstalige reisleider
transfers per minibus
route-uitleg
Toeristenbelasting
NIET INBEGREPEN Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reserveringskosten
Reis- en annuleringsverzekering
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt