5 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Duitsland
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis
Reistype
Duitsland | Winterwandelen in het Aachener Land

Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang te zijn van het industriële gebied Parkstad Limburg en de zachtgolvende groene stilte in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltochten, die over Duits grondgebied gaan en ook het meest zuidoostelijk stukje van Nederland meenemen, gaan door het oude Hertogdom Limburg gelegen tussen Prinsbisdom Luik en Hertogdom Gulik (dit lag in de Middeleeuwen iets voorbij Aken).

Uitvalsbasis van deze wandelreis is het hotel van Abdij Rolduc, een fors kloostercomplex waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren, precies op de grens Nederland/Duitsland. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen o.a. de kerk met de crypte, de bibliotheek en de bisschopskamer is inbegrepen. In en rondom de gebouwenverzameling, bestaande uit een kerk, hotel, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige brasserie “de Kanunnik” kunt u genieten van een lekker biertje of wijntje, en het restaurant “de verloren zoon” gebruiken we voor ons diner. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension – ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen.

De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal “iets” historisch aan is… Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zélf staan goed beschreven in de route/kaartenboekjes waarvan er per groep een voldoende aantal in bruikleen meegegeven wordt.

De combinatie van de verblijfsaccommodatie in het oude klooster, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De zomer, herfst-, winter- en lentetinten, liefst beschenen door een vriendelijke zon, maken het wandelen in het Limburg/Duitse grensgebied extra aantrekkelijk.

Over het abdijhotel Rolduc

Ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade, ca. 10 km van Vaals en Aachen.
Faciliteiten: groot en mooi gastenverblijf in een historisch gebouw, met ruime ontbijtruimte, gezellige brasserie en restaurant, grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard.
Kamers: eigen douche/toilet
Maaltijden: ontbijt (buffet) en diner inbegrepen, op 24 en 25 december een uitgebreid en luxe diner-buffet met 4 gangen; tijdens de wandelingen hapje en drankje verkrijgbaar bij horeca en in winkels onderweg.

Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

REISSOMTABEL:
vertrekdatum                                   23.12       27.12       31.12      
(indeling in) 2-pk comfort € 465,- € 415,- € 440,-
1-pk comfort € 515,- € 465,- € 490,-

Kerstperiode
Ontbijt en avondmaaltijd, van bovengemiddelde kwaliteit, staan dagelijks gereed en op zowel 24, 25 als 31 december gaat dat in uitgebreide vorm en is dat dan extra smakelijk en rijk gesorteerd. De prachtige ambiance en professionele werkwijze van Rolduc leent zich uiteraard perfect voor deze sfeervolle maaltijden.

3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 2 x (24 en 25 december) extra luxe/uitgebreid en feestelijk: menu 24 december, menu 25 december

27.12 Tussen kerst en nieuw: 3 x ontbijt, 3 x diner

31.12 Oud en nieuw: 3 x ontbijt, 3 x diner waarvan 1 x (31 december) extra luxe/uitgebreid en feestelijk

1

Dag 1

Eindhoven Station NS-Rolduc (ca. 105 km) per minibus (11.00-12.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 11 km/3 uur) van Herzogenrath via het Broichbachtal, Schloss Ottenfeld (oudste delen 14e eeuw) en de kleine vrij toegankelijke Tiergarten Alsdorf terug naar Herzogenrath en door naar Rolduc (eindpunt van de wandeling). Inchecken. Diner.
2

Dag 2

Ontbijt. Transfer naar Verlautenheide. Wandeling (ca. 17 km/5 uur) via het natuurgebied Münsterbusch, het Brander Wald, de mooie vallei van het riviertje de Inde en de Kornelimünsterer Klause (kapel) naar het fraaie plaatsje Kornelimünster met de Sankt Korneliuskirche met prachtige gebrandschilderde ramen. Transfer naar Rolduc. Diner.
3

Dag 3

Ontbijt. Optie A: Wandeling (ca. 17 km/5 uur) van Rolduc via Herzogenrath naar Verlautenheide via het Wurmtal, Haaren, het Jüdische Friedhof en de kapel Haarener Kreuz met weids uitzicht over de omgeving. Transfer naar Rolduc. Optie B (indien gewenst, uitsluitend vertrekdatum 23.12 i.v.m. Heilige (Hoog-)Mis in de Aachener Dom op Eerste Kerstdag): Wandeling (ca. 10 km/3 uur) van Aachen (Dom), via een “groene” route de stad uit door het Preuswald naar de bedevaartsplaats Moresnet Chapelle in België met de Kalvarieberg met kruiswegstaties. Transfer naar Rolduc. Diner.
4

Dag 4

Ontbijt. Uitchecken. Wandeling (ca. 15 km/4 uur) naar het kunstenaarsdorp Rimburg (koffiestop) en terug door het Wurmtal. Rolduc-Eindhoven (ca. 105 km) per minibus (15.30-17.00 uur). 
[/timeline_item]

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Eindhoven Station NS – Herzogenrath/Teuven-Eindhoven station NS per minibus
Verblijf in 1- of 2-persoonskamer (= standaard) of met eigen douche/toilet) op basis van halfpension (logies/ontbijt/diner)
Reisleider
Rondleiding door Rolduc
Transfers per minibus
Nederlandse route-uitleg
NIET INBEGREPEN Hapjes en drankjes onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt