8 dagen
Aantal dagen
8-16 personen
Aantal personen
Engeland
Bestemming
Vervoer per minibus
Busvervoer
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* licht niveau (voor iedereen)
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Engeland | Fietsvakantie Kent

In de groene zuidoosthoek van Engeland ligt het graafschap Kent, een mooie bestemming voor een fietsvakantie. Tijdens deze reis fietst u door een heuvelachtig landschap met kronkelende wegen, de typische Engelse dorpen, oude kerkjes, kastelen en historische plaatsen. De route leidt u natuurlijk ook langs de kust van Dover met haar imposante witte krijtrotsen. Moe geworden kunt u uitrusten bij één van de vele pubs die u onderweg tegenkomt.

Midden in de streek ligt Canterbury, een prachtig middeleeuws stadje met typisch Engelse vakwerkhuizen en vele smalle straatjes waar je heerlijk rond kunt dwalen. Het is een levendig stadje met vele winkels, pubs, brouwerijen en tea rooms. In het midden van de plaats staat stoer de enorme kathedraal van Canterbury: een imposant bouwwerk. Dit is Engeland’s beroemdste kathedraal en de zetel van de aartsbisschop van Canterbury.

Aan de noordrand van Canterbury ligt de universiteit van Kent, een complex van school- en collegegebouwen, studentenverblijven en recreatieve voorzieningen, doorvlochten met wandel- en fietsroutes, in een autoluwe en parkachtige omgeving. Hoewel voorzieningen zoals horeca, winkels en sportfaciliteiten ook in juli en augustus dagelijks open zijn – en gelukkig studentenprijzen blijven hanteren -, is het er in de zomermaanden slechts dun bevolkt omdat dan het onderwijs gestopt is en de studenten naar huis zijn gereisd. Op nauwelijks een paar stappen afstand van het verblijf bevinden zich twee van de vier studentenrestaurants waar doorgaans het ontbijt en de avondmaaltijd gebruikt worden. Dat studenten door-het- jaar-heen gezond moeten eten, is bekend in de keuken en die klus klaren ze in de zomer niet anders! Dat een dag lang buiten fietsen goed is voor de eetlust, is bij deze reis dus een bijkomend voordeel. Het systeem is self-service waarbij er een ruime keuze is uit vlees, vis, vegetarisch en diverse groenten en salades. Drankjes tijdens de maaltijd dient u zelf af te rekenen maar dat gaat tegen on- engelse studenten-prijzen. Zoals overal op de universiteit van Canterbury het geval, is het personeel in het restaurant vriendelijk en behulpzaam.

De omgeving
De omgeving van Canterbury leent zich prima om te fietsen. Weliswaar zijn de landweggetjes vrij smal maar auto’s houden daardoor extra rekening met fietsers. U ontvangt een Nederlandse fietsroutebeschrijving, maar de Nederlandse reisleider fietst ook mee en kent de weg. Op feitelijk een slechts korte afstand van het Europese vasteland maakt u kennis met een typisch stukje Engeland: een Britain-in-a-nutshell. Dat smaakt naar meer en kan u op de gedachte brengen: “We’ll meet again…”.

Bij deze reis heeft u een gratis 1- persoonskamer!  

route
U fiets door een glooiend landschap (hoogte max. 100 m.) met rivierdalen van o.a. de Wye en de Stour. Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 57 km (5,5 uur) afgelegd.

Universiteit van Kent
Het universiteitscomplex met de campus ligt aan de noordrand van het stadje Canterbury, in een rustige autoluwe en parkachtige omgeving. Afstand tot het centrum: ca. 4 km (per OV-bus ca. 10 min.).

faciliteiten: 
“Hut 8”  of “La Dolce Vita” voor ontbijt en avondmaaltijd, café-brasserie, supermarkt (geopend 08.00-22.00 uur), bibliotheek, sports centre, arts centre met theater en bioscoop.

Kamers Turing College
Ruime modern/functioneel ingerichte 1-persoons collegekamers voorzien van bed met laken-/dekbed, bureau, stoel, kastruimte, gratis wifi. Naar keuze zonder eigen douche/toilet (2 kamers delen dan 1 douche/toilet) of eigen douche/toilet. Zeer ruime keuken met zithoek, aanrecht, ijskast etc. voor algemeen gebruik (ca. 8 kamers samen).

Maaltijden
Ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen op de campus. Het is mogelijk een hapje en een drankje voor onderweg e.d. te kopen in de supermarkt op de campus.

1

Dag 1

Breda station NS-Canterbury (ca. 325 km) per minibus (10.00-17.00 uur) incl. veerboot Calais-Dover per P&O Ferries. Informatie over de reis en de route door de reisleider.
2

Dag 2

Fietstocht (ca. 50 km/5 uur) naar het leuke historische plaatsje Sandwich aan het riviertje de Stour, met drie kerken waarvan St. Peter’s Church opvallend is door zijn sterk Nederlands lijkende vierkante toren (gerestaureerd door vluchtelingen uit de Nederlanden in de Tachtigjarige Oorlog). Een omweg is mogelijk over het kustplaatsje Deal met een mooi zandstrand en Walmer Castle & Gardens (historisch object van English Heritage), gebouwd door koning Henry VIII.
3

Dag 3

Vrije dag. Mogelijkheid voor een bezoek aan Canterbury (elke zaterdag 15.15 uur Heilige mis met koorzang “Evensong”), de oude havenstad Rochester of evt. Londen (80 km) per trein.
4

Dag 4

Fietstocht (ca. 50 km/5 uur) door het dal van het riviertje de Wye naar Stelling Minnis, een gerestaureerde 19e eeuwse houten windmolen met het daarbij gelegen molenmuseum.
5

Dag 5

Fietstocht (ca. 65 km/6 uur) naar de Romeinse opgraving Faversham met een recent ontdekt theater en Chilham, een leuk dorpje bij een groot landgoed met een tearoom.
6

Dag 6

Fietstocht (ca. 45 km/4 uur) naar Herne Bay, met zijn markante vuur-/klokkentoren, aan de zuidoever van de trechtermonding van de Thames, en Whitstable met Whitstable Castle.
7

Dag 7

Fietstocht (ca. 75 km/7 uur, terug per trein is mogelijk, dan 40 km/4 uur) naar Dover met Dover Castle (historisch object van English Heritage) en het mooie en gezellige zandstrand aan de Marine Parade tussen de twee havenhoofden in.
8

Dag 8

Canterbury-Breda Station NS per minibus (09.30-17.30 uur) incl. veerboot Dover-Calais per P&O Ferries.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Breda Station NS-Canterbury v.v. per minibus incl. vervoer Calais-Dover v.v. per P&O Ferries
Verblijf in ruime 1-persoonskamers op basis van halfpension
Meefietsende reisleider
Batavus hybride fiets met 24 versnellingen
Nederlandse routebeschrijving
NIET INBEGREPEN Eten en drinken onderweg
Toeslag kamer met eigen douche/toilet € 84,-
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt