7 dagen
Aantal dagen
6-8 personen
Aantal personen
Engeland
Bestemming
Vervoer per minibus
Busvervoer
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Engeland | Wandelen in Essex

Het graafschap Essex is de provincie die tussen de havenplaats Harwich en Londen ligt. Een typisch Engels boerenlandschap, met afwisselend vlak tot glooiend terrein. Een prachtige lappendeken van stukjes bos, water, wei- en akkerland, constant repeterend en zonder eentonig te zijn. Hier vindt u de riviertjes Stour, Brett en Colne die flink stromen na regenval maar ongeveer droogvallen bij droogte en vele pittoreske, schilderachtige dorpjes met oude huisjes gegroepeerd bij elkaar.

Essex Way

Dwars door Essex loopt van west naar oost slingerdeslang de Essex Way, met een totale lengte van 95 “footpath miles” = 155 kilometer. Dat is te veel voor een week en het beginstuk zou te ver weg van Colchester zijn. In deze reis wandelt u over vier officiële secties van Coggeshall naar Harwich over een afstand van 64 kilometer met uw verblijfsplaats precies in het midden. Halverwege de week maakt u een wandeling door het natuurgebied van Dedham Vale, een “area of outstanding natural beauty”.

Onze verblijfsplaats Colchester ligt exact in het midden en deze stad bestond al aan het begin van de jaartelling en was zelfs een tijdje hoofdstad van het Britse deel van het Romeinse Rijk (Brittannia Londinium). Hier en daar herinneren stadswallen nog aan de Romeinen. Op de plek waar eens een Romeinse tempel stond, staat nu Colchester Castle.

Accommodatie
Ruim 3 kilometer buiten het centrum ligt het uitgebreide complex van de University of Essex. Het heeft een campus en is het er in de zomermaanden rustiger omdat de studenten zijn afgereisd naar huis in Engeland of daarbuiten. Bij de campus horen uiteraard ook voorzieningen zoals restaurants (waar u het ontbijt en de avondmaaltijd, die inbegrepen zijn, nuttigt), cafés en een klein winkelcentrum waar alles te koop is wat nodig is. Met het centrum is er een snelle en frequente busverbinding.

Kamers met eigen sanitair
in laagbouw (max. 2 verdiepingen), geen lift. Ca. 6 kamers delen 1 kleinere keukenruimte. Dagelijkse service van gezamenlijke ruimtes en slaapkamers. De kamers zijn modern en functioneel ingericht en beschikken over een 1-persoonsbed (bij aankomst opgemaakt met dekbed/onderlaken/sloop), een bureau, een stoel, een kast.

Maaltijden
Ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen op de campus. Het is mogelijk een hapje en een drankje voor onderweg e.d. te kopen in de supermarkt op de campus (ca. 16 uur per dag open).

Wandelingen
U ontvangt een prima route-uitleg, maar de markeringen zijn sowieso zó goed dat u beslist niet kunt verdwalen! De reisleider wandelt niet altijd mee omdat hij u naar de beginpunten rijdt en ophaalt na de wandeling, maar is altijd in de buurt voor het geval u hem/haar nodig heeft!

1

Dag 1

Hoek van Holland-Harwich per Stena Line (vertrek 14.00 uur, vaartijd 6 uur 30 min.). Transfer Harwich-Colchester per Aktiva-minibus, direct aansluitend kleine snack.
2

Dag 2

Wandeling Coggeshall-Great Horkesley (ca. 19 km/6 uur)
Transfer naar Coggeshall. Wandeling via diverse dorpjes: Great Tey met de imposante Saint Barnabas kerk, Ford Street met een picknickplaats aan de River Colne, het gehucht Hall met een oud alleenstaand kerkje midden tussen de akkers en West-Bergholt, de geboorteplaats van de schilder John Constable. De wandeling eindigt in Great Horkesley, aansluitend transfer naar Colchester. Avondmaaltijd in een van de mensarestaurants van de universiteit (zoals de overige avonden).
3

Dag 3

TWandeling Great Horkesley-Dedham (ca. 15 km/4,5 uur)
Transfer naar Great Horkesley. Aansluitend wandeling over de Essex Way door het dal van de Stour, langs de Dedham Vale wijngaard en Langham met een mooie kerk. Eindpunt is Dedham, gelegen in een beroemd en geliefd stukje platteland aan de rivier de Stour, in de volksmond het ‘Land van Constable’ genoemd. John Constable was een beroemde 18e eeuwse schilder die uit deze regio kwam, en unieke romantische landschappen heeft geschilderd. Transfer terug naar Colchester.
4

Dag 4

Wandeling (ca. 11 km/3,5 uur) door het natuurgebied van de Dedham Vale
Transfer naar Dedham en aansluitend een wandeling door het natuurgebied Dedham Vale, gelegen in het stroomgebied van de Stour-rivier. We wandelen onder andere langs East Bergholt met het huis van John Constable en een kerk met mooie gebrandschilderde ramen. Ook komen we door Flatford, een gehucht met verschillende oude historische bouwwerkjes, zoals Flatford Mill, Willy Lotts House, Bridge Cottage, Valley Farm en de Granary.
5

Dag 5

Wandeling Dedham-Wrabness (ca. 16 km/5 uur)
Transfer naar Dedham en wandeling naar Wrabness via Manningtree, de kleinste gemeente van Engeland. Bij Manningtree verandert de rivier de Stour van een rivier in een waddenzee die in open verbinding met de Noordzee staat. We kunnen genieten van mooie uitzichten over dit waddengebied. We eindigen in Wrabness, aansluitend transfer naar Colchester.
6

Dag 6

Wrabness-Harwich (ca. 14 km/4,5 uur)
Transfer naar Wrabness. Wandeling door het Stour Estuary natuurreservaat, een belangrijke broedplaats en overwinteringsplek voor veel verschillende soorten (water)vogels. Ook leven hier rode vossen, dassen en grijze eekhoorns. Eindpunt is het officiële eindpunt van de Essex Way: Harwich, al eeuwenlang een havenstad met vele historische gebouwen. Transfer terug naar Colchester.
7

Dag 7

Terugreis
In verband met het vroege tijdstip van vertrek (ca. 07.00 uur) is er geen ontbijt maar ontvangt u een ontbijtpakketje. Transfer naar Harwich. Harwich-Hoek van Holland per ferry van Stene Line (09.00-17.15 uur, vaartijd ca. 7 uur).

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Hoek van Holland-Harwich v.v. per Stena Line
Transfers Harwich-Colchester v.v.
Verblijf in 1-persoonskamers met eigen sanitair op basis van H/P
Dagelijkse transfers naar de wandelingen v.v.
Nederlandstalige reisleider
Nederlandse route-uitleg
NIET INBEGREPEN eten en drinken onderweg
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar