6 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Engeland
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
** Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Engeland | Wandelen over het South West Coast Path

De noord- en westkust van Cornwall hebben een unieke sfeer, met enkele van de wildste en meest dramatische landschappen langs de hele Engelse kustlijn. Het South West Coast Path is een echte must voor wandelaars. Het is een eeuwenoude wandelroute, die vroeger gebruikt werd door de kustwacht die langs de kust patrouilleerden, op zoek naar smokkelaars die vanuit Frankrijk Engeland binnen kwamen.

Deze wandelroute doorkruist twee Werelderfgoederen, vijf gebieden met het predicaat ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ en een nationaal park. Voeg daarbij de wilde dieren, van slechtvalken tot dolfijnen, het fascinerende mijnverleden, de sensatie van Land’s End, het prachtige openluchttheater Minack, en de mooie vissersdorpjes Mousehole en Newlyn toe, en je hebt een prachtige wandelvakantie met misschien wel de mooiste vergezichten van Europa!

Het is een van de meest afwisselende kustlandschappen in Europa met een uitstekend gemarkeerd wandelpad. De beste tijd om te wandelen loopt van het voorjaar tot het najaar. In de maanden juli en augustus is het hoogseizoen en het is dan erg druk langs de kust. Voor ons is het dan lastig om de accommodaties vast te leggen. Wilt u in deze periode wandelen boek dan op tijd en neem eerst contact met ons op.

Klimaat
In het zuidwestelijke puntje van Engeland is het weer vaak aangenaam. Op sommige locaties in Cornwall groeien zelfs palmbomen. Het natte imago van Engeland hoef je hier dus niet echt te vrezen, al kan het ook daar natuurlijk flink regenen wat te zien is aan de prachtig frisgroene landschappen.

Accommodaties
Tijdens deze reis verblijft u in de volgende eenvoudige familiehotels/appartementen in een 2-persoonskamer met eigen douche en toilet. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Hoe er te komen
Via Londen en per bus en trein naar St. Ives, ca. 6 uur (trein: www.nationalrail.com, bus: www.firstgroup.com) Of vliegveld Newquay (vluchten van Gatwick en Stansted), Exeter of Bristol. Verder per bus en trein naar St. Ives. Vanuit Penzance gaat u met de bus of trein terug naar het vliegveld of ferry naar Nederland.
Vanwege de brexit voldoet een identiteitskaart niet meer en heeft u een geldig paspoort nodig om Groot Brittanie in te komen.

Prijzen
08-04-2023 – 15-10 -2023 – € 775,- p/p (o.b.v. 2 personen)

Wilt u deze reis alleen wandelen?
De prijs die u ziet staan is per persoon o.b.v. twee personen. Het is mogelijk om deze reis te boeken met een éénpersoonskamer, echter moet u rekening houden met een toeslag van € 360,- en is afhankelijk van de bezetting en van de accommodatie die wij in de gewenste periode kunnen gebruiken. Mocht u geïnteresseerd zijn in een éénpersoonskamer of met uw eigen (wandel)groepje deze reis te willen boeken, neem dan telefonisch contact met ons op.

1

Dag 1

Aankomst in St. Ives
Deze badplaats biedt steile straatjes, prachtige uitzichten, een ruisende branding en een prachtig licht dat al eeuwenlang kunstenaars op magische wijze aantrekt. De Tate Gallery van St. Ives, het Barbara Hepworth Museum en de Sculpture Garden zijn slechts enkele van de redenen waarom St. Ives werd beschouwd als de culturele hoofdstad van Cornwall.
2

Dag 2

Rondwandeling St. Ives
Na het ontbijt begint u met een ontspannen wandeling van St. Ives naar Clodgy Point. Later wandelt u over heuvelachtig terrein naar de hoge kliffen van Zennor met schitterende uitzichten over de prachtige baaien. Zennor werd door D. H. Lawrence beschreven als “de mooiste plek, veel mooier dan de Middellandse Zee” en het gebied waar u wandelt is terecht aangeduid als natuurreservaat. Na afloop gaat u met de bus terug naar St. Ives.

Wandeling ca. 3,5 uur 11 km 240 m stijgen en 180 m dalen

3

Dag 3

St. Ives – St. Just
Na het ontbijt pakt u weer de bus naar Zennor, vanwaar uw wandeling u langs de kust naar het rotsachtige voorgebergte van Gurnard’s Head voert. U wandelt naar Cape Cornwall, het meest westelijke punt van Cornwall, waar de stromingen van de Atlantische Oceaan zich splitsen. Het is de moeite waard om enkele van de beroemde musea te bezoeken voordat u verder landinwaarts gaat naar St. Just naar uw accommodatie voor uw overnachting. Just is een populaire ontmoetingsplaats voor schilders en pottenbakkers, de charmante plaats met zijn cafés en bars nodigt u uit om langer te blijven.

Wandeling ca. 4 uur 18 km 350 m stijgen en 310 m dalen

.

4

Dag 4

St. Just – Porthcurno
Van St. Just naar Whitesand Bay, waar spectaculaire uitzichten over zee op u wachten. Misschien ziet u zelfs enkele zeehonden in dit gebied. De verscheidenheid aan zeevogels op weg naar het charmante vissersdorpje Sennan Cove met zijn mooie strand en wilde branding zal u zeker bekoren. Vandaag wandelt u naar het beroemde “Land’s End”, het zuidelijkste puntje van Groot-Brittannië. Geniet van het uitzicht op de brede, blauwe Atlantische Oceaan. Langs de steile kust wandelt u in een rustig tempo naar het openluchttheater Minack. Aan het eind van de dag eindigt u bij het idyllische strand van Porthcurno, waar u ook de nacht doorbrengt.

Wandeling ca. 5,5 uur 19 km  420 m stijgen en 490 m dalen

5

Dag 5

Porthcurno – Penzance
Vandaag gaat de laatste wandeling van Porthcurno naar de subtropische baai van Lamorna. U loopt door een schitterend natuurgebied, de route verandert bij elke stap en voert over ruige kliffen met enkele stijgingen en dalingen via Newlyn naar Penzance. De erfenis van de historische Artists’ Union is hier nog op elke hoek zichtbaar, zowel in Lamorna als in Newlyn kunt u schilders, schrijvers, pottenbakkers en ambachtslieden aan het werk zien.

Wandeling ca. 4,5 uur 19 km  240 m stijgen en 290 m dalen

6

Dag 6

Vertrek of verlenging
Na het ontbijt eindigt dit programma of u kunt ervoor kiezen om deze reis te verlengen en op eigen gelegenheid nog een stuk van het kustpad te wandelen.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Alle overnachtingen zoals vermeld
Ontbijt of ontbijtbuffet
Bagagetransfer (1 stuk bagage)
Zorgvuldig uitgewerkte routebeschrijving (Engelstalig)
Bagagetransfers van hotel naar hotel
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Overige persoonlijke uitgaven
Vervoer van en naar begin- en eindpunt
Eventuele parkeerkosten
Eventuele toeristenbelasting is niet bij de prijs inbegrepen.
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar