6 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Engeland
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
** Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Engeland | Wandelen over het South West Coast Path

De noord- en westkust van Cornwall hebben een unieke sfeer, met enkele van de wildste en meest dramatische landschappen langs de hele Engelse kustlijn. Het South West Coast Path is een echte must voor wandelaars. Het is een eeuwenoude wandelroute, die vroeger gebruikt werd door de kustwacht die langs de kust patrouilleerden, op zoek naar smokkelaars die vanuit Frankrijk Engeland binnen kwamen.

Deze wandelroute doorkruist twee Werelderfgoederen, vijf gebieden met het predicaat ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ en een nationaal park. Voeg daarbij de wilde dieren, van slechtvalken tot dolfijnen, het fascinerende mijnverleden, de sensatie van Land’s End, het prachtige openluchttheater Minack, en de mooie vissersdorpjes Mousehole en Newlyn toe, en je hebt een prachtige wandelvakantie met misschien wel de mooiste vergezichten van Europa!

Het is een van de meest afwisselende kustlandschappen in Europa met een uitstekend gemarkeerd wandelpad. De beste tijd om te wandelen loopt van het voorjaar tot het najaar. In de maanden juli en augustus is het hoogseizoen en het is dan erg druk langs de kust. Voor ons is het dan lastig om de accommodaties vast te leggen. Wilt u in deze periode wandelen boek dan op tijd en neem eerst contact met ons op.

Klimaat
In het zuidwestelijke puntje van Engeland is het weer vaak aangenaam. Op sommige locaties in Cornwall groeien zelfs palmbomen. Het natte imago van Engeland hoef je hier dus niet echt te vrezen, al kan het ook daar natuurlijk flink regenen wat te zien is aan de prachtig frisgroene landschappen.

Accommodaties
Tijdens deze reis verblijf je in de volgende eenvoudige familiehotels/appartementen in een 2-persoonskamer met eigen douche en toilet. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Hoe er te komen
Via Londen en per bus en trein naar St. Ives, ca. 6 uur (trein: www.nationalrail.com, bus: www.firstgroup.com) Of vliegveld Newquay (vluchten van Gatwick en Stansted), Exeter of Bristol. Verder per bus en trein naar St. Ives. Vanuit Penzance gaat je met de bus of trein terug naar het vliegveld of ferry naar Nederland.
Vanwege de brexit voldoet een identiteitskaart niet meer en heb je een geldig paspoort nodig om Groot Brittanie in te komen.

Prijzen
08-04-2024 – 30-06 -2024 – € 775,- p/p (o.b.v. 2 personen)
01-07-2024 – 15-09 -2024 – € 825,- p/p (o.b.v. 2 personen)
16-09-2024 – 15-10 -2024 – € 775,- p/p (o.b.v. 2 personen)

Wilt je deze reis alleen wandelen?
De prijs die je ziet staan is per persoon o.b.v. twee personen. Het is mogelijk om deze reis te boeken met een éénpersoonskamer, echter moet je rekening houden met een toeslag van € 360,- en is afhankelijk van de bezetting en van de accommodatie die wij in de gewenste periode kunnen gebruiken. Mocht je geïnteresseerd zijn in een éénpersoonskamer of met je eigen (wandel)groepje deze reis te willen boeken, neem dan telefonisch contact met ons op.

1

Dag 1

Aankomst in St. Ives
Je aankomst in St. Ives markeert het begin van deze avontuurlijke reis. Deze charmante badplaats staat bekend om zijn steile straatjes, prachtige uitzichten, het rustgevende geluid van de branding en het magische licht dat al eeuwenlang kunstenaars aantrekt. Breng een bezoek aan de Tate Gallery van St. Ives, het Barbara Hepworth Museum en de Sculpture Garden, slechts enkele van de culturele hoogtepunten die deze stad tot de culturele hoofdstad van Cornwall hebben gemaakt.
2

Dag 2

Rondwandeling St. Ives
De wandeling begint als een rustige tocht uit St. Ives naar Clodgy Point en verandert al snel in een uitdagende wandeling met klimpartijen als achtbaan, terwijl je langs imposante kliffen afdaalt naar prachtige baaien, totdat je Zennor bereikt, zoals beschreven door D.H. Lawrence als “de mooiste plek, nog mooier dan de Middellandse Zee”. Het gebied rond Zennor is zowel aangewezen als een Milieugevoelig Gebied als een Gebied van Uitzonderlijke Natuurlijke Schoonheid. Er is hier beperkte accommodatie, dus je neemt een korte busrit terug naar St. Ives voor nog een overnachting daar.

Wandeling ca. 3,5 uur, 11 km, 240 m stijgen en 180 m dalen

3

Dag 3

St. Ives – St. Just
Na het ontbijt neem je opnieuw de bus naar Zennor, vanwaar je wandeltocht langs de kust begint richting het rotsachtige voorgebergte van Gurnard’s Head. Je wandelt verder naar Cape Cornwall, het meest westelijke punt van Cornwall, waar de stromingen van de Atlantische Oceaan zich splitsen. Voordat je landinwaarts trekt naar St. Just, kun je enkele van de beroemde musea bezoeken. St. Just is een geliefde ontmoetingsplaats voor kunstenaars en pottenbakkers, en het charmante stadje met zijn gezellige cafés en bars nodigt uit om te verkennen.

Wandeling ca. 4 uur, 18 km, 350 m stijgen en 310 m dalen

4

Dag 4

St. Just – Porthcurno
Je wandelt van St. Just naar Whitesand Bay, waar spectaculaire uitzichten op zee op je wachten. Misschien spot je zelfs enkele zeehonden in dit gebied. Onderweg naar het schilderachtige vissersdorpje Sennen Cove met zijn prachtige strand en wilde branding kun je genieten van de diversiteit aan zeevogels. Vandaag brengt je wandeling je naar het beroemde “Land’s End”, het meest zuidwestelijke punt van Groot-Brittannië. Hier kun je genieten van het weidse uitzicht over de uitgestrekte Atlantische Oceaan. Langs de steile kust loop je in een rustig tempo naar het openluchttheater Minack. Aan het einde van de dag kom je aan bij het idyllische strand van Porthcurno, waar je de nacht doorbrengt.

Wandeling ca. 5,5 uur, 19 km, 420 m stijgen en 490 m dalen

5

Dag 5

Porthcurno – Penzance
Vandaag staat de laatste etappe van je wandeltocht op het programma, van Porthcurno naar de subtropische baai van Lamorna. Je loopt door een prachtig natuurgebied en de route verandert bij elke stap. Je wandelt over ruige kliffen, maakt enkele klimmetjes en afdalingen, en uiteindelijk bereik je de schilderachtige baai van Lamorna via Newlyn, voordat je naar Penzance gaat. In Lamorna en Newlyn kun je nog steeds de erfenis van de historische Artists’ Union zien, met kunstenaars, schrijvers, pottenbakkers en ambachtslieden die hier aan het werk zijn.

Wandeling ca. 4,5 uur, 19 km, 240 m stijgen en 290 m dalen

6

Dag 6

Vertrek of verlenging
Na het ontbijt eindigt dit programma, maar je hebt de optie om je reis te verlengen en zelfstandig nog meer van het kustpad te verkennen.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPENAlle overnachtingen zoals vermeld
Ontbijt of ontbijtbuffet
Bagagetransfer (1 stuk bagage)
Zorgvuldig uitgewerkte routebeschrijving (Engelstalig)
Bagagetransfers van hotel naar hotel
NIET INBEGREPENHeen- en terugreis
Overige persoonlijke uitgaven
Vervoer van en naar begin- en eindpunt
Eventuele parkeerkosten
Eventuele toeristenbelasting is niet bij de prijs inbegrepen.
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar