7 dagen
Aantal dagen
6-8 personen
Aantal personen
Engeland
Bestemming
Vervoer per minibus
Busvervoer
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Engeland | Wandelvakantie in Kent

Met deze wandelvakantie in Kent wandelt u door een prachtig landschap met veel kronkelende wegen en paden langs historische plaatsen en kastelen. In Kent vindt u vredige dorpen, lommerrijke laantjes en stille stukjes bos. Her en der liggen verscholen landhuizen omzoomd door fraaie tuinen en boomgaarden. Het gebied wordt de tuin van Engeland genoemd, ideaal om te wandelen en tot rust te komen. Kent is het deel van Engeland dat u binnenrijdt bij Dover, dus de reistijd vanuit Nederland is kort!

Wij lopen hier een flink deel van de North Downs Way: een lange afstandspad door fraaie loofbossen met mooie uitzichten over de weidse omgeving. Het landschap is typisch Engels: vele holle weggetjes met hoge heggen langs weiden en akkers die begrensd zijn door muurtjes waarover de wandelroutes soms met trapjes gaan. Het reliëf is golvend tot licht heuvelachtig. Cultuur vindt u terug in Rochester met zijn rijke maritieme verleden waar eeuwenlang de grote zeilschepen gemaakt werden die Engeland tot een wereldmacht maakten. De werf waar dit werd gedaan was in de 17de eeuw het doelwit van de Nederlandse vloot van De Ruyter en de Wit tijdens de tweede Engelse oorlog. Tevens is Rochester de hoofdplaats van de Anglicaanse Kerk Canterbury met zijn monumentale middeleeuwse kathedraal.

Verblijf in klooster
Het sympathieke verblijfsadres is eenvoudig en uniek tegelijk: het gastenverblijf, The Friars geheten, van een gemoderniseerd middeleeuws klooster. De Aylesford Priory wordt omgeven door een parkachtige tuin van vele hectaren, direct aan de rivier de Medway. De 1- en 2-persoonskamers hebben alle gescheiden bedden en mocht u ervoor kiezen om deze reis met twee personen te boeken dan krijgt u een korting van € 40 euro (indien met 2 personen geboekt in 1 boeking). Sanitair is voor algemeen gebruik maar is ruimschoots aanwezig.

De uitstraling van het kloostercomplex is een combinatie van rust, sfeer en devotie. U bent van harte welkom een van de dagelijkse diensten van de paters-karmelieten mee te maken maar uiteraard is dat beslist geen must. Het ontbijt, dat genuttigd wordt in de zogenoemde Pilgrims Hall en avondmaaltijd is inbegrepen. Desgewenst kunt u er ook voor kiezen om de avondmaaltijd te nuttigen in één van de nabijgelegen pub’s die op 500 meter afstand zijn van het klooster.

maaltijden: ontbijt en 3-gangendiner (op de aankomstdag een “supper”) (incl. water, koffie en thee) inbegrepen. Overige drankjes (frisdrank, bier en wijn) tegen betaling.

Wandelingen
U ontvangt een prima route-uitleg, maar de markeringen zijn sowieso zó goed dat u beslist niet kunt verdwalen! De reisleider brengt u met de bus naar het startpunt en staat altijd halverwege de route. Aan het einde van de route staat hij u weer op te wachten om u weer terug te brengen naar de accommodatie. De reisleider wandelt dus niet altijd mee maar is altijd in de buurt voor het geval u hem/haar nodig heeft!

Vertrekdata

03/04/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 875.00
01/05/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 875.00
15/05/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 875.00
12/06/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 875.00
10/07/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 875.00
07/08/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 875.00
04/09/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 875.00
18/09/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 875.00
16/10/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 875.00
1

Dag 1

Breda Station NS-Aylesford (ca. 375 km) per minibus (09.45-17.00 uur) incl. veerboot Calais-Dover per P&O Ferries. Informatie over de reis en de route door de reisleider.
2

Dag 2

Wandeling van Otford naar Holly Hill (ca. 18 km/6 uur)
We maken een inloopwandelroute. Meteen aan het begin maken we een klim, daarna gaat het tot aan Wrotham wisselend licht omhoog en omlaag. Na Wrotham volgt weer een klimmetje. De route gaat wisselend door open terrein en door bos. We lopen redeljik beschut langs de vele, typisch Engelse, houtsingles. Mocht de route te kort of te lang zijn, dan is een verlenging of een verkorting mogelijk.
3

Dag 3

Wandeling van Aylesford naar Hollingbourne (ca. 18 km/5,5 uur)
We beginnen met een vlak stuk, later op de route zijn er enkele hoogteverschillen. We hebben een geweldig uitzicht over de Medway Valley en River en wandelen langs een verzameling stenen (megalieten) uit de prehistorie, genaamd Kit’s Coty House. We eindigen in Hollingbourne, een pittorest dorpje. Naar keuze verlenging of verkorting mogelijk.
4

Dag 4

Vrije dag. U kunt met reisgenoten de stad Rochester bezoeken, in slechts 18 minuten met de trein te bereiken (kosten ca. 5 pond/enkele reis). Rochester ligt aan de Medway-rivier en is een historische havenstad, die al beschreven werd door Charles Dickens in zijn ‘Seven Poor Travellers’. Mogelijkheid voor een bezoek aan Rochester Castle, de Kathedraal, het Guildhall Museum en de Watts Charity. Ook de oude werf waar eeuwenlang grote zeilschepen werden gebouwd die in de 17e/18e eeuw Engeland tot een wereldmacht maakten, is nog te bezoeken. De stad was in juni 1667 het strijdtoneel van de Battle of Medway, die door de Nederlandse Michiel de Ruyter gewonnen werd.
5

Dag 5

Wandeling van Hollingbourne naar Boughton Lees (ca. 18 km/6 uur)
We beginnen in Hollingbourne, waar we eergisteren geëindigd zijn. De wandeling is rustig en niet moeilijk, we volgen voor een groot deel een oude pelgrimsroute. We eindigen in Boughton Lees. Uiteraard kunt u ook deze route verlengen of inkorten.
6

Dag 6

Wandeling van Boughton Lees naar Canterbury (ca. 19 km/7 uur)
We starten waar we gisteren geëindigd zijn. Via Chilham, een van de mooiste dorpjes van Engeland met mooie houten vakwerkhuizen, een kasteel, een 15e eeuwse kerk en een 16e eeuwse pub, wandelen we naar de West Gate van de kathedraal van Canterbury. Canterbury heeft een mooi en levendig centrum met vele historische gebouwen en gezellige terrasjes. De stad heeft gedeeltelijk oude stadsmuren en ligt rond de pittoreske rivier de Stour, waarop u eventueel een historische rondvaart kunt maken. In de middeleeuwse straten zijn leuke winkeltjes gevestigd.
7

Dag 7

Aylesford-Breda Station NS per minibus (09.30-18.00 uur) incl. veerboot Dover-Calais per P&O Ferries.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Vertrek per minibus vanaf Breda Station naar Aylesford v.v.
Veerboot Calais-Dover v.v. per P&O Ferries
Verblijf in gastenverblijf klooster in éénpersoonskamer
(H/P ontbijt + avondmaaltijd)
Op de aankomstdag: “supper” = 1 gang
Nederlandse routebeschrijving
Nederlandstalige reisleider
Transfers per minibus
NIET INBEGREPEN Overige maaltijden
Uitgaven tijdens uitstapjes
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar