7 dagen
Aantal dagen
6-8 personen
Aantal personen
Engeland
Bestemming
Inclusief busticket
Busvervoer
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis, voor singles
Reistype
Engeland | Wandelvakantie in Kent

Met onze wandelvakantie in Kent wandelt u door een prachtig landschap met veel kronkelende wegen en paden langs historische plaatsen en kastelen. In Kent vindt u vredige dorpen, lommerrijke laantjes en stille stukjes bos. Her en der liggen verscholen landhuizen omzoomd door fraaie tuinen en boomgaarden. Het gebied wordt de tuin van Engeland genoemd, ideaal om te wandelen en tot rust te komen. Kent is het deel van Engeland dat u binnenrijdt bij Dover, dus de reistijd vanuit Nederland is kort!

Wij lopen hier een flink deel van de North Downs Way: een lange afstandspad door fraaie loofbossen met mooie uitzichten over de weidse omgeving. Het landschap is typisch Engels: vele holle weggetjes met hoge heggen langs weiden en akkers die begrensd zijn door muurtjes waarover de wandelroutes soms met trapjes gaan. Het reliëf is golvend tot licht heuvelachtig.

Cultuur vindt u terug in Rochester met zijn rijke maritieme verleden en in de hoofdplaats van de Anglicaanse Kerk Canterbury met zijn monumentale middeleeuwse kathedraal.

Verblijf in klooster
Het sympathieke verblijfsadres is eenvoudig en uniek tegelijk: het gastenverblijf, The Friars geheten, van een gemoderniseerd middeleeuws klooster. De Aylesford Priory wordt omgeven door een parkachtige tuin van vele hectaren, direct aan de rivier de Medway. De 1- en 2-persoonskamers hebben alle gescheiden bedden. Sanitair is voor algemeen gebruik maar is ruimschoots aanwezig.

De uitstraling van het kloostercomplex is een combinatie van rust, sfeer en devotie. U bent van harte welkom een van de dagelijkse diensten van de paters-karmelieten mee te maken maar uiteraard is dat beslist geen must. Het ontbijt, dat genuttigd wordt in de zogenoemde Pilgrims Hall, is inbegrepen. Desgewenst kunt u er ook de avondmaaltijd gebruiken voor ± £ 8,- (± € 9,00), maar op 500 meter afstand zijn enkele pubs met smakelijke maaltijden.

English Winter-Break
Engeland, zeker het zuidoosten, is ook heel goed in de winter te bezoeken. Hoewel het er kan regenen in alle jaargetijden, regent het er beslist geen 365 dagen per jaar! Tegen eind februari zijn vorst, sneeuw en ijs er zeldzaam.

Wandelingen
U ontvangt een prima route-uitleg, maar de markeringen zijn sowieso zó goed dat u beslist niet kunt verdwalen! De reisleider wandelt niet altijd mee maar is altijd in de buurt voor het geval u hem/haar nodig heeft!

1

Dag 1

Breda Station NS-Aylesford (ca. 375 km) per minibus (09.45-17.00 uur) incl. veerboot Calais-Dover per P&O Ferries. Informatie over de reis en de route door de reisleider.
2

Dag 2

Wandeling van Otford naar Holly Hill (ca. 20 km/6 uur), naar keuze verlenging/verkorting mogelijk, inlooproute met twee keer een klim, afwisselend door open landschap en bos.
3

Dag 3

Wandeling van Medway Bridge naar Hollingbourne (ca. 20 km/5,5 uur), naar keuze verlenging/verkorting mogelijk, in het begin vlak, later enkele hoogteverschillen, een geweldig uitzicht over de Medway Valley, langs de “standing Stone” Kit’s Coty House.
4

Dag 4

Aylsford, vrij. Suggestie: bezoek per trein (ca. 5 p €6,-) aan de stad Rochester aan de River Medway, een vriendelijk en historisch havenstadje, al beschreven door Charles Dickens in zijn “Seven Poor Travellers”, met het Rochester Castle, de Kathedraal, het Guildhall Museum en de Watts Charity het museum dat ook Poor Travellers heet.
5

Dag 5

Wandeling van Hollingbourne naar Boughton Lees (ca. 20 km/6 uur) naar keuze verlenging/verkorting mogelijk, via Charing, grotendeels door stil glooiend open terrein.
6

Dag 6

Wandeling van Boughton Lees naar Canterbury (ca. 21 km/7 uur) via Chilham met een 15e eeuwse (!) pub en Chartham. Het eindpunt is de West Gate van kathedraal; Canterbury heeft ook een gezellige binnenstad met oude straatjes met leuke winkeltjes.
7

Dag 7

Aylesford-Breda Station NS per minibus (09.30-18.00 uur) incl. veerboot Dover-Calais per P&O Ferries.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Vertrek per minibus vanaf Breda Station naar Aylesford v.v.
veerboot Calais-Dover v.v. per P&O Ferries
verblijf in gastenverblijf klooster in 1- of 2-persoonskamer (logies/ontbijt)
Nederlandstalige reisleider
transfers per minibus
NIET INBEGREPEN overige maaltijden
toeslag 1-persoonskamer € 0,- (GRATIS!)
Uitgaven tijdens uitstapjes
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt