7 dagen
Aantal dagen
6-8 personen
Aantal personen
Engeland
Bestemming
Vervoer per minibus
Busvervoer
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Engeland | Wandelvakantie in Kent

Met deze wandelvakantie in Kent wandelt u door een prachtig landschap met veel kronkelende wegen en paden langs historische plaatsen en kastelen. In Kent vindt u vredige dorpen, lommerrijke laantjes en stille stukjes bos. Her en der liggen verscholen landhuizen omzoomd door fraaie tuinen en boomgaarden. Het gebied wordt de tuin van Engeland genoemd, ideaal om te wandelen en tot rust te komen. Kent is het deel van Engeland dat u binnenrijdt bij Dover, dus de reistijd vanuit Nederland is kort!

Wij lopen hier een flink deel van de North Downs Way: een lange afstandspad door fraaie loofbossen met mooie uitzichten over de weidse omgeving. Het landschap is typisch Engels: vele holle weggetjes met hoge heggen langs weiden en akkers die begrensd zijn door muurtjes waarover de wandelroutes soms met trapjes gaan. Het reliëf is golvend tot licht heuvelachtig. Cultuur vindt u terug in Rochester met zijn rijke maritieme verleden waar eeuwenlang de grote zeilschepen gemaakt werden die Engeland tot een wereldmacht maakten. De werf waar dit werd gedaan was in de 17de eeuw het doelwit van de Nederlandse vloot van De Ruyter en de Wit tijdens de tweede Engelse oorlog. Tevens is Rochester de hoofdplaats van de Anglicaanse Kerk Canterbury met zijn monumentale middeleeuwse kathedraal.

Verblijf in klooster
Het sympathieke verblijfsadres is eenvoudig en uniek tegelijk: het gastenverblijf, The Friars geheten, van een gemoderniseerd middeleeuws klooster. De Aylesford Priory wordt omgeven door een parkachtige tuin van vele hectaren, direct aan de rivier de Medway. De 1- en 2-persoonskamers hebben alle gescheiden bedden en mocht u ervoor kiezen om deze reis met twee personen te boeken dan krijgt u een korting van € 40 euro (indien met 2 personen geboekt in 1 boeking). Sanitair is voor algemeen gebruik maar is ruimschoots aanwezig.

De uitstraling van het kloostercomplex is een combinatie van rust, sfeer en devotie. U bent van harte welkom een van de dagelijkse diensten van de paters-karmelieten mee te maken maar uiteraard is dat beslist geen must. Het ontbijt, dat genuttigd wordt in de zogenoemde Pilgrims Hall en avondmaaltijd is inbegrepen. Desgewenst kunt u er ook voor kiezen om de avondmaaltijd te nuttigen in één van de nabijgelegen pub’s die op 500 meter afstand zijn van het klooster.

Wandelingen
U ontvangt een prima route-uitleg, maar de markeringen zijn sowieso zó goed dat u beslist niet kunt verdwalen! De reisleider brengt u met de bus naar het startpunt en staat altijd halverwege de route. Aan het einde van de route staat hij u weer op te wachten om u weer terug te brengen naar de accommodatie. De reisleider wandelt dus niet altijd mee maar is altijd in de buurt voor het geval u hem/haar nodig heeft!

Vertrekdata

29/03/2021
beschikbaar
10/05/2021
beschikbaar
07/06/2021
beschikbaar
05/07/2021
beschikbaar
02/08/2021
beschikbaar
30/08/2021
beschikbaar
27/09/2021
beschikbaar
25/10/2021
beschikbaar
1

Dag 1

Breda Station NS-Aylesford (ca. 375 km) per minibus (09.45-17.00 uur) incl. veerboot Calais-Dover per P&O Ferries. Informatie over de reis en de route door de reisleider.
2

Dag 2

Wandeling van Otford naar Holly Hill (ca. 20 km/6 uur), naar keuze verlenging/verkorting mogelijk, inlooproute met twee keer een klim, afwisselend door open landschap en bos.
3

Dag 3

Wandeling van Medway Bridge naar Hollingbourne (ca. 20 km/5,5 uur), naar keuze verlenging/verkorting mogelijk, in het begin vlak, later enkele hoogteverschillen, een geweldig uitzicht over de Medway Valley, langs de “standing Stone” Kit’s Coty House.
4

Dag 4

Aylsford, vrij. Suggestie: bezoek per trein (ca. 5 p €6,-) aan de stad Rochester aan de River Medway, een vriendelijk en historisch havenstadje, al beschreven door Charles Dickens in zijn “Seven Poor Travellers”, met het Rochester Castle, de Kathedraal, het Guildhall Museum en de Watts Charity het museum dat ook Poor Travellers heet.
5

Dag 5

Wandeling van Hollingbourne naar Boughton Lees (ca. 20 km/6 uur) naar keuze verlenging/verkorting mogelijk, via Charing, grotendeels door stil glooiend open terrein.
6

Dag 6

Wandeling van Boughton Lees naar Canterbury (ca. 21 km/7 uur) via Chilham met een 15e eeuwse (!) pub en Chartham. Het eindpunt is de West Gate van kathedraal; Canterbury heeft ook een gezellige binnenstad met oude straatjes met leuke winkeltjes.
7

Dag 7

Aylesford-Breda Station NS per minibus (09.30-18.00 uur) incl. veerboot Dover-Calais per P&O Ferries.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Vertrek per minibus vanaf Breda Station naar Aylesford v.v.
veerboot Calais-Dover v.v. per P&O Ferries
verblijf in gastenverblijf klooster in éénpersoonskamer (logies/ontbijt)
Nederlandse routebeschrijving
Nederlandstalige reisleider
transfers per minibus
NIET INBEGREPEN overige maaltijden
Uitgaven tijdens uitstapjes
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt