7 dagen
Aantal dagen
4-7 personen
Aantal personen
Engeland
Bestemming
Vervoer per minibus
Busvervoer
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Engeland | Wandelvakantie Kent Downs & Stour Valley

Wandel samen met ons in Kent door “de tuin van Engeland” dwars door de Engelse graafschappen Surrey, Sussex en Kent. Hier lopen de wandelroutes North Downs en de South Downs met daartussen een streek die Low Weald heet en waardoor het riviertje de Stour stroomt. Deze wandelreis volgt de Stour dwars door een fraai Engels landschap van de bron bij Lenham tot de monding in de Strait of Dover. Overigens door een “Area of Outstanding Natural Beauty” – een streek die door de Britse overheid is erkend vanwege zijn buitengewone natuurlijke schoonheid.

Alles wat typisch Engels is, komt u tijdens deze reis tegen. Kent is Engeland in miniatuur. Het is een gebied van heuvels en rivieren, weiden en akkers – die als een patchwork het landschap indelen. En natuurlijk treft u hier kastelen en landhuizen, parken en tuinen, oude stadjes en dorpen.

Engeland is mede uniek om te wandelen door de eeuwenoude Right of Way. Deze wet geeft wandelaars het recht om over alle privébezit te mogen wandelen.

Canterbury
Vooraan in Kent ligt Canterbury, een middeleeuws aandoend stadje met hobbelige straatjes waaraan typisch Engelse vakwerkhuizen staan. In het midden van de plaats staat stoer de enorme kathedraal: de eeuwenoude Metropolitical Church of Christ. Dit is de hoofdkerk van de Anglicanen, waarvan Koningin Elisabeth II het hoofd is, samen met de aartsbisschop.

Verblijf
Tijdens deze wandelreis verblijven wij in de University of Kent, aan de noordrand van Canterbury. Het is een complex van school- en collegegebouwen, studentenverblijven en recreatieve voorzieningen, doorvlochten met wandel- en fietspaden, in een parkachtige omgeving. Afstand tot het centrum: ca. 4 km (per OV-bus ca. 10 min.).

Kamers Rutherfod College en Tyler Court
 Er wordt verbleven op ruime modern ingerichte 1-persoonskamers voorzien van bed met laken-/dekbed-set, bureau, stoel, kastruimte, gratis wifi en eigen douche/toilet.

Maaltijden
Op nauwelijks een paar stappen afstand van het verblijf bevindt zich de “Dining Hall” waar doorgaans het ontbijt en de avondmaaltijd gebruikt wordt. Het systeem in de Dining Hall is self-service waarbij er een ruime keuze is uit vlees, vis, vegetarisch en diverse groenten en salades van goede kwaliteit. Drankjes tijdens de maaltijd dient u zelf af te rekenen maar dat gaat tegen on-Engelse “studenten”-prijzen.
Op het terrein is ook een supermarkt aanwezig waar u inkopen kunt doen voor de lunch voor onderweg.

Reisleiding
De reisleiding wandelt niet altijd mee, maar verzorgt de transfers naar en van de wandelgebieden en staat onderweg op bepaalde plekken u op te wachten. De route staat goed aangegeven en onze ervaring leert dat men het erg prettig vindt om een bepaalde mate van zelfstandigheid te hebben bij het wandelen.

Vertrekdata

12/04/2021
beschikbaar
26/04/2021
beschikbaar
28/06/2021
beschikbaar
12/07/2021
beschikbaar
26/07/2021
beschikbaar
09/08/2021
beschikbaar
23/08/2021
beschikbaar
06/09/2021
beschikbaar
1

Dag 1

Breda Station NS-Canterbury (ca. 325 km) per minibus (09.45-16.30 uur) incl. veerboot Calais-Dover per P&O Ferries. Informatie over de reis en de route door de reisleider.
2

Dag 2

Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) van Ashford via Wye naar Godmersham. Start is Ashford waar de East Stour en Great Stour samenvloeien bij de oude watermolen bij East Mill. Route via Wye, volgens de Sunday Times (2013) “the nr. 3 best place to live in the UK” met de Wye Crown een 100 jaar oude omvangrijke tekening in het landschap. Verder via Crundale met de hoge Crundale Down naar Goldmersham.
3

Dag 3

Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) van Godmersham naar Canterbury via Chilham met een authentiek plein waaraan het oude Chilham Castle staat, en ook de pub White Horse die dateert uit de 16e eeuw!
4

Dag 4

Vrije dag: mogelijkheid voor een bezoek aan Canterbury, de stad Ashford (20 km) met de Saint Mary’s Church, de kustplaatsjes Whitstable en Herne Bay met zijn markante vuur-/klokkentoren aan de monding van de Thames of evt. London (80 km) per trein.
5

Dag 5

Wandeling (ca. 14 km/6 uur) van Canterbury naar Upstreet via Sturry met de typisch Engelse Saint Nicholas’ Church (British heritage = Britse monumentenzorg).
6

Dag 6

Wandeling (ca. 17 km/5,5 uur) van Upstreet naar Sandwich aan de Strait of Dover via East Stourmouth aan de monding van de Stour. Sandwich (afgeleid van het Nederlands: Zandwijds) heeft een middeleeuws centrum met drie kerken w.o. de Saint Peter’s Church die opvalt door zijn sterk Nederlands lijkende vierkante toren (gerestaureerd door vluchtelingen uit de Nederlanden in de 80-jarige Oorlog in de 16e/17e eeuw).
7

Dag 7

Transfer naar Wrabness. Wandeling Wrabness-Harwich (ca. 14 km/5 uur) via het Stour Estuary Nature Reserve en de Ramsey Windmill. Transfer naar Colchester.
8

Dag 8

Canterbury-Breda Station NS per minibus (09.15-18.00 uur) incl. veerboot Dover-Calais per P&O Ferries.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Breda Station NS-Canterbury v.v. per minibus
Veerboot Calais-Dover v.v. per P&O Ferries
Verblijf in ruime eenpersoons collegekamers halfpension (= ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen)
Nederlandstalige reisleider
Transfers per minibus
Nederlandse routebeschrijving
NIET INBEGREPEN Overige maaltijden (versnaperingen voor overdag onderweg)
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt