7 dagen
Aantal dagen
6-8 personen
Aantal personen
Engeland
Bestemming
Vervoer per minibus
Busvervoer
éénpersoonskamer
Kamerindeling
* licht niveau (voor iedereen)
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis
Reistype
Engeland | Wandelvakantie Kent Stour Valley

Wandel samen met ons in Kent door “de tuin van Engeland” dwars door de Engelse graafschappen Surrey, Sussex en Kent. Hier lopen de wandelroutes North Downs en de South Downs met daartussen een streek die Low Weald heet en waardoor het riviertje de Stour stroomt. Deze wandelreis volgt de Stour dwars door een fraai Engels landschap van de bron bij Lenham tot de monding in de Strait of Dover. Overigens door een “Area of Outstanding Natural Beauty” – een streek die door de Britse overheid is erkend vanwege zijn buitengewone natuurlijke schoonheid.

Alles wat typisch Engels is, komt u tijdens deze reis tegen. Kent is Engeland in miniatuur. Het is een gebied van heuvels en rivieren, weiden en akkers – die als een patchwork het landschap indelen. En natuurlijk treft u hier kastelen en landhuizen, parken en tuinen, oude stadjes en dorpen.

Engeland is mede uniek om te wandelen door de eeuwenoude Right of Way. Deze wet geeft wandelaars het recht om over alle privébezit te mogen wandelen.

Canterbury
Vooraan in Kent ligt Canterbury, een middeleeuws aandoend stadje met hobbelige straatjes waaraan typisch Engelse vakwerkhuizen staan. In het midden van de plaats staat stoer de enorme kathedraal: de eeuwenoude Metropolitical Church of Christ. Dit is de hoofdkerk van de Anglicanen, waarvan Koningin Elisabeth II het hoofd is, samen met de aartsbisschop.

Verblijf
Tijdens deze wandelreis verblijven wij in de University of Kent, aan de noordrand van Canterbury. Het is een complex van school- en collegegebouwen, studentenverblijven en recreatieve voorzieningen, doorvlochten met wandel- en fietspaden, in een parkachtige omgeving. Afstand tot het centrum: ca. 4 km (per OV-bus ca. 10 min.).

Kamers Rutherfod College en Tyler Court
 Er wordt verbleven op ruime modern ingerichte 1-persoonskamers voorzien van bed met laken-/dekbed-set, bureau, stoel, kastruimte, gratis wifi en eigen douche/toilet.

Maaltijden
Op nauwelijks een paar stappen afstand van het verblijf bevindt zich de “Dining Hall” waar doorgaans het ontbijt en de avondmaaltijd gebruikt wordt. Het systeem in de Dining Hall is self-service waarbij er een ruime keuze is uit vlees, vis, vegetarisch en diverse groenten en salades van goede kwaliteit. Drankjes tijdens de maaltijd dient u zelf af te rekenen maar dat gaat tegen on-Engelse “studenten”-prijzen.
Op het terrein is ook een supermarkt aanwezig waar u inkopen kunt doen voor de lunch voor onderweg.

Reisleiding
De reisleiding wandelt niet altijd mee, maar verzorgt de transfers naar en van de wandelgebieden en staat onderweg op bepaalde plekken u op te wachten. De route staat goed aangegeven en onze ervaring leert dat men het erg prettig vindt om een bepaalde mate van zelfstandigheid te hebben bij het wandelen.

Vertrekdata

17/04/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 845.00
24/04/2023
€ 845.00
26/06/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 845.00
03/07/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 845.00
10/07/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 845.00
24/07/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 845.00
31/07/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 845.00
14/08/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 845.00
21/08/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 845.00
28/08/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 845.00
1

Dag 1

Breda Station NS – Canterbury
Om 09.30 uur vertrekken we vanuit Breda naar Calais waar we de ferry naar Dover pakken. Onderweg doemen de beroemde witte kliffen op en aan het eind van de middag komen we aan in Canterbury. We verblijven op de campus van de University of Kent, een complex van school- en collegegebouwen, studentenverblijven en recreatieve voorzieningen, doorvlochten met wandel- en fietspaden in een autoluwe en parkachtige omgeving. Na het inchecken worden we bijgepraat over de wandelroutes.
2

Dag 2

Wandeling van Hollingbourne naar Boughton Lees (ca. 18 km/6 uur).
De start van de wandeling is in Hollingbourne bij Maidstone. De wandeling is rustig en niet moeilijk. We volgen voor een groot deel een oude pelgrimsroute. Eindpunt is Boughton Lees. Inkorting van de route is mogelijk.
3

Dag 3

Wandeling van Boughton Lees naar Canterbury (ca. 19 km/7 uur)
We starten in Chilham, een van de mooiste dorpjes van Engeland met mooie houten vakwerkhuizen, een kasteel, een 15e eeuwse kerk en een 16e eeuwse (!) pub. We wandelen naar de West Gate bij de kathedraal van Canterbury. Het stadje heeft een mooi en levendig centrum met vele historische gebouwen en gezellige terrasjes. Langs de voor een deel oude stadsmuren stroomt de Stour, waarover u eventueel een historische rondvaart kunt maken. In de middeleeuwse straatjes zijn leuke winkeltjes gevestigd.
4

Dag 4

Vrije dag in Canterbury 
Vrije dag. U kunt op de campus of in de omgevinge ervan blijven maar er zijn genoeg leuke plaatsen te ontdekken in de omgeving! Bezoek bijvoorbeeld het historische centrum van Canterbury, de stad Ashford (20 km) met de Saint Mary’s Church, de kustplaatsjes Whitstable (9 km) en Herne Bay (11 km) met de markante Clock Tower aan de monding van de Thames of Londen (80 km) per trein.
5

Dag 5

Wandeling (ca. 16 km/5 uur) van Canterbury naar Upstreet via Fordwich
Wandeling van Canterbury naar Fordwich, de kleinste stad van Engeland met het ’Watergate House’ uit de 16e eeuw, het historische stadhuis, de prachtige brug over de Stour-rivier en de fameuze ’The George & Dragon Pub’. We eindigen in Upstreet.
6

Dag 6

Wandeling (ca. 15 km/3,5 uur) van Sheperdswell naar Dover
Wandeling van Canterbury via Waldershare Park met het buitenhuis Waldershare naar Dover, aan het einde een spectaculaire daling vanaf de white cliffs naar het havenstadje. Eindpunt is het Dover Discovery Centre.
7

Dag 7

Canterbury – Breda Station NS
We vertrekken om 9.00 uur naar de ferryboot waar we van van Dover naar Calais varen. Onderweg verdwijnen de beroemde krijtrotsen langzaam uit het zicht en rond 17.30 uur arriveren we weer in Breda.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Breda Station NS-Canterbury v.v. per minibus
Veerboot Calais-Dover v.v. per P&O Ferries
Verblijf in ruime eenpersoons collegekamers met eigen douche/toilet
Ontbijt en diner
Nederlandstalige reisleider
Transfers per minibus
Nederlandse routebeschrijving
NIET INBEGREPEN Overige maaltijden (versnaperingen voor overdag onderweg)
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar