8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Slovenië
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
**Fietservaring gewenst
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Slovenië | Fietsen in de Sloveense Alpen

In het noordwesten van Slovenië ligt een prachtig ongerept natuurgebied met majestueuze bergen, heuvels, bossen, meren en talrijke rivieren. De naam van deze fietsreis laat het al vermoeden: tijdens onze tocht doen we de mooiste natuurparels van het land aan. Onze reis start in het beroemde Bled. Het meer van Bled, de parel van de Julische Alpen met zijn groen-blauwe waterplas ligt prachtig tussen de groene heuvels en de bergen.

Het eilandje met de oude pelgrimskerk en het kasteel zorgen voor een schilderachtig tafereel. Van daaruit, omringd door de majestueuze Julische Alpen, brengt een transfer ons tot op het hogergelegen Pokljukahoogvlakte en kunnen we makkelijk verder richting de spectaculaire vallei van Bohinj fietsen. Ook in dit stadje zorgt een kristalhelder meer voor een prachtig decor. Vanaf hier zijn we echt omringd door de heuvels en kunnen we genieten van dichte bossen, kleine typische boerderijen, stilstaan bij monumenten voor de Tweede Wereldoorlog en prachtige vergezichten.

Het hoogtepunt van de reis wordt het mooie Kranskja Gora, een wintersportparadijs dat in de lente, zomer en herfst een ideale uitvalsbasis is voor mooie tochten. Hier bevinden we ons in het hart van het imponerende Triglav National Park. In de vallei van Radnovna komen we aan de voet van de berg Triglav. Enige kilometers verder bereiken we ons startpunt Bled.

Op dag 3 staat de langste klim naar de Jelovica hoogvlakte gepland. Wie zonder al te veel inspanning van deze dag wil genieten, kan vooraf een transfer reserveren (20 euro p.p.)

PRIJZEN per persoon

Basisprijs
€ 585
26/03/2022  – 06/05/2022
17/09/2022  – 15/10/2022
€ 615
07/05/2022  – 16/09/2022
Fietsverhuur
€ 75
Elektrisch fietsverhuur
€ 170

Op het moment dat u deze reis heeft geboekt, zullen wij telefonisch contact met u opnemen om deze reis verder met u te bespreken.

1

Dag 1

Aankomst Bled
Vandaag komt u op eigen gelegenheid aan in Bled bij uw hotel. Bled wordt wel één van de mooiste steden van Slovenië genoemd. Deze unieke stad wordt gedomineerd door een kasteel op de top van een klif en ligt aan een prachtig gletsjermeer, omgeven door bergen. Maak een boottocht naar de mooie eilandkerk van het meer, wandel naar het kasteel voor een prachtig uitzicht over het meer en vergeet niet een theeschenkerij te bezoeken om de uitstekende lokale roomtaarten te proeven.
2

Dag 2

Bled – Ribcev Laz (transfer+20/35 km)
Na het ontbijt wordt u (indien u dit wenst) eerst per minibus naar het nabijgelegen Pokljuka plateau gebracht (12 km). Hier start uw fietstocht naar de prachtige Bohinj vallei. Langs de vallei fietst u door een reeks kleine alpendorpjes. Aan het einde van deze prachtige vallei bereikt u het meer van Bohinj en het dorp Ribčev Laz waar u zult overnachten. Als u verder wilt fietsen, kunt u rond het meer naar de Savica waterval fietsen en even verder met de kabelbaan omhoog naar het skistation Vogel waar u een prachtig uitzicht heeft over het meer en de beboste vallei naar de berg Triglav, de hoogste berg van de Julische Alpen.
3

Dag 3

Ribcev Laz – Skofja Loka (57 km)

Na het ontbijt fietst u eerst langs een mooie, rustige vallei naar het dorpje Bohinjska Bistrica. Daarna gaat het bergopwaarts naar de hoogvlakte van Jelovica* waar uw inspanningen worden beloond met een verkoelende rit door een schaduwrijk bos. Na een tijdje bereikt u een klein gehucht genaamd Sorica, de geboorteplaats van Ivan Grohar, een beroemde Sloveense schilder wiens werk wordt tentoongesteld in een kleine galerie. Het is de perfecte plek voor een picknick bij het standbeeld van de schilder net na de kerk – het uitzicht is prachtig! Hier fiets u naar beneden door de mooie vallei langs een bergbeek naar Železniki. Dit is een stad die vroeger bekend stond om zijn ijzersmelterijen. In het dorp kunt u een oude oven bekijken. Hiervandaan fietst u over een gnmakkelijke route door de vallei naar het middeleeuwse stadje Škofja Loka. Als u nog wat energie over hebt, kunt u de klim naar het kasteel met uitzicht op de oude stad maken. s Avonds zijn de oude smalle straatjes een genot om te voet te verkennen.

*Belangrijk: Het is mogelijk om met uw fiets een lift naar de top van het Jelovica plateau te boeken als u denkt dat de klim te zwaar voor u is. De kosten bedragen ongeveer 20 euro per persoon en moeten worden geboekt via onze lokale vertegenwoordiger bij aankomst in Bled.

4

Dag 4

Skofja Loka – Preddvor (34 km)
Na het ontbijt fietst u over een vlakke route over de Sora-vlakte met op de achtergrond de Alpen. U rijdt langs de stad Kranj en stopt voor de lunch in Glavni Trg, met zijn mooie stadsplein. U fietst vervolgens in noordoostelijke richting langs het kasteel van Brdo naar het kleine dorpje Preddvor of het nabijgelegen Predoslje.
5

Dag 5

Preddvor – Begunje
Na het ontbijt fietst over een bijzondere route weer langs het mooie oude stadje Kranj (ooit de hoofdstad) en de oude stad Kropa. Vervolgens rijdt u langs de rand van het hoge Jelovica plateau naar het prachtig bewaard gebleven stadje Radovljica/Begunje, waar u zult overnachten. Geniet van het uitzicht over de vallei van de rivier de Sava vanaf het mooie oude stadsplein. U vindt er ook talrijke musea, winkels en restaurants.(43 km)
6

Dag 6

Begunje – Kransjka Gora (43/58 km)
Na het ontbijt fietst u door Begunje. Vanaf hier voert de route u tussen het Karawanke gebergte en de Julische Alpen naar het bekendste bergresort van Slovenië – Kranjska Gora. Het is een zeer populaire skibestemming en in de zomer wordt het gebruikt als uitvalsbasis voor klimmen en andere buitenactiviteiten. Er is een lichte klim naar Kranjska Gora, maar die is geleidelijk en levert niet veel problemen op. Als u tijd hebt, kunt u een ritje maken naar de schansspringplaats Planica (15 km heen en terug). Neem vervolgens uw intrek in uw hotel in dit bruisende stadje in de Alpen.
7

Dag 7

Kransjka Gora – Bled (35/42 km)
Na het ontbijt start u uw laatste fietsdag van Kranjska Gora bergafwaarts naar het meer van Bled. U keert terug naar het Triglav Nationaal Park waar nog even heerlijk kunt ontspannen, eerst langs de rivier Sava Dolinka tot waar deze samenkomt met de Sava Bohinjka en overgaat in de eigenlijke rivier Sava. Dan gaat het naar de weelderig groene Krma-vallei en de voet van de berg Triglav zelf, de hoogste van de Julische Alpen. Het uitzicht is adembenemend, net als de Vintgar kloof, die u kunt bezoeken en misschien kunt genieten van een maaltijd van verse forel voordat u terugkeert naar Bled voor de laatste nacht van uw fietsvakantie.
8

Dag 8

Vertrek Bled
Na het ontbijt is het tijd om uit te checken voor uw terugreis.
INBEGREPEN  2 persoonskamer met douche/bad en wc
Ontbijt
Bagagetransport
Transfer Bled – Pokljuka
Toeristenbelasting
Nederlandstalige wegbeschrijving + kaart
Roadbookdrager
NIET INBEGREPEN Lunch en dranken
Transfer luchthaven Ljubljana – Bled € 30 p/p
Optionele transfer Jelovica € 20 p/p
Huurfiets / e-bike
Extra nacht Bled K&O € 60
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten

PRIJZEN B&B per persoon

17/03/2018 – 13/10/2018: € 585,-

PRIJZEN HALF PENSION (O/D) per persoon

17/03/2018 – 13/10/2018: € 705,-

Fietsverhuur € 75
Elektrisch fietsverhuur € 170

Kinderkorting 0 – 2 jaar* -100%
Kinderkorting 3 – 6 jaar* -50%
Kinderkorting 7 – 11 jaar* -25%
Kinderkorting > 12 jaar* -10%

* Kinderkorting enkel geldig bij 2 volbetalende personen op de kamer
* Kinderkorting wordt berekend op de basisprijs

Standaard boekt u de reis o.b.v. Logies & Ontbijt in de laagste prijsklasse, mocht u deze reis willen boeken o.b.v. half pension (ontbijt & diner) dan dient u dit bij de opmerkingen op het inschrijfformulier in te vullen of ons hiervan telefonisch op de hoogte te brengen. Op de uiteindelijke factuur/boekingsbevestiging passen wij de prijs handmatig aan en staan alle eventuele extra’s vermeld. Op het moment dat u deze reis heeft geboekt, zullen wij telefonisch contact met u opnemen om deze reis verder met u te bespreken.

Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar