8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Finland
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
Exclusief vliegticket
Vliegticket
Finland | Winters avontuur in Noord Lapland

In het noordelijke deel van Finland, vlakbij het grensgebied met Noorwegen, vindt u één van de laatste ongerepte natuurgebieden in Europa. Hier vindt u in de winter een verstild landschap bedekt door een dikke laag sneeuw. De uitgestrekte bossen, bergen en talloze bevroren meren maken het tot een geweldige bestemming voor liefhebbers van actieve sneeuwvakanties! Deze complete reis bevat alle ingrediënten om in korte tijd Lapland op een leuke en avontuurlijke manier te ontdekken.

Tijdens uw verblijf leert u veel over de Sami cultuur en de arctische natuur, en als u geluk heeft, kunt u het magische noorderlicht bewonderen. U kunt deelnemen aan diverse winteractiviteiten en safari’s, zoals sneeuwschoentochten, een husky safari in Tana en een rendiersafari. U overnacht in een mooi appartement en de eigenaars doen er alles aan om u een onvergetelijke reis te bezorgen.

Op deze 8-daagse reis gaat u op huskysafari waarbij u onderweg stopt voor het bereiden van de lunch op een kampvuur. Daarnaast maakt u een tweedaagse sneeuwschoenwandeling waarbij u één nacht in een wildernishut overnacht, een speciale ervaring! En natuurlijk kunt hier fantastisch langlaufen en ’s avonds heerlijk ontspannen in een echte Finse sauna.

De basis van deze actieve week is het Kylmäluoma gebied in het noordoosten van Finland. Daar kunt u genieten van een indrukwekkend landschap, van rust en ruimte, ver weg van enige toeristische drukte!

Noorderlicht
De kans om het Noorderlicht te zien geeft een extra meerwaarde aan deze reis. U krijgt een introductie over het Noorderlicht en wordt op de hoogte gehouden van de Noorderlicht verwachting.

Zwaarte
Personen met fysiek beperkingen, rugklachten, zwangere dames etc. worden afgeraden om de sneeuwscooter tocht te maken. Voor gebruik van een sneeuwscooter dient u in het bezit te zijn van een rijbewijs (minimum categorie B). Er geldt voor de sneeuwscooter een aansprakelijkheid bij schade / ongeval, de zogenaamde franchise. U kunt die franchise ter plaatse verlagen mits een afkoopsom te betalen. Thermische kleding wordt tijdens de excursies aangeboden en bestaat uit sokken, een muts, handschoenen, laarzen en een overall tijdens de actieve safari’s. De weersomstandigheden kunnen er voor zorgen dat excursies worden aangepast of geannuleerd, veiligheid gaat steeds boven alles. De excursies ter plaatse worden in het Engels begeleid.

Vliegticket
Wij adviseren u graag voor uw vliegticket, u kunt deze zelf boeken via onze site of u kunt ervoor kiezen dat wij dit voor u doen. U heeft de mogelijkheid om te vliegen met FinnAir of Lufthansa. Mocht u geïnteresseerd zijn in deze reis wacht dan niet te lang met boeken, vanwege de beperkte beschikbaarheid van vliegtickets in bepaalde periodes kan de prijs hiervan snel stijgen.

Deze boeking is altijd op aanvraag!

Na uw boeking nemen wij contact met u op om samen met u te kijken naar de beschikbaarheid in Finland en de beschikbare vluchten.

1

Dag 1

Aankomst te Ivalo of Kirkenes
Aankomst in Ivalo en transfer naar uw hotel waar u de komende 4 nachten zult verblijven. ’s Avonds kunt u genieten van een diner.

U verblijft in Nuorgam Holiday Village.

2

Dag 2

Sneeuwplezier
Na het ontbijt ontmoet u de gids en ontvangt u uw warme winterkleding. Daarna is het tijd om de winteractiviteiten te starten. U leert de juiste techniek over het langlaufen en krijgt tips over hoe u de sneeuwschoenen kunt gebruiken. Hierna maakt u een korte tocht in de nabijgelegen natuur, vergezeld van uw gids, die u over de natuur en de dieren zal vertellen. U leert ook hoe u de pootafdrukken van de dieren kunt lezen en hoe u vuur maakt. U maakt koffie bij het kampvuur en geniet van de stilte in de natuur. Afhankelijk van de tijd die rest tijdens uw bezoek, krijgt u de mogelijkheid om op een oude methode te vissen op kwabaal (kabeljauwachtige zoetwatervis). Daarna geniet u van een lunch in het restaurant. hierna heeft u vrije tijd. Diner in het restaurant.

U verblijft in Nuorgam Holiday Village.

3

Dag 3

Sneeuwscooterslede tocht en ijsvissen
Na het ontbijt kunt u een glimp opvangen van het leven van de lokale Sami bevolking. Een slede die getrokken word door een sneeuwscooter brengt u naar de top van de heuvels waar u de kracht van de arctische wildernis en het adembenemende witte landschap kunt ervaren. Hier kunt u genieten van de totale stilte, de natuur en van een prachtig uitzicht op de Noorse heuvels en de Teno riviervallei. Tijdens het kampvuur wordt de lunch geserveerd in een traditionele Lapse hut “Kota”, uw gids laat u zien hoe u een vuur maakt en vertelt u verhalen over de natuur, de dieren in het wild en de lokale levensstijl. Na de lunch is er een mogelijkheid om de geheimen van het ijsvissen te ontdekken op een vervallen meer, zoals de lokale bevolking op hun vrije dag nog altijd doen. Als u geluk heeft, kunt u een arctische forel of vlagzalm vangen.

Voor het diner kunt u nog genieten van de sauna van het hotel.

U verblijft in Nuorgam Holiday Village.

4

Dag 4

Bezoek aan Noorwegen en de Noordelijke IJszee.
Na het ontbijt gaat u vandaag de grens over naar Noorwegen (langs de EU-grens) en de Arctische oceaan. Bezoek aan een oud, traditioneel vissersdorpje Nesseby in Varangerfjord, gelegen aan de kust van de Noordelijke IJszee. U zult versteld staan van kristalhelder water en u kunt genieten van de steeds wisselende landschappen. U krijgt hier ook de verhalen te horen over de Noorse cultuur en het vissen. Op de terugweg staat een bezoek aan het Sami-museum in Varangerbotn op het programma, waar u meer te weten kunt komen over de manier waarop de Sami-bevoling in de fjord woonden. Lunchpauze in een lokaal restaurant en een bezoek aan de Sami-zilverwinkel. Avondmaal in het hotel.

U verblijft in Nuorgam Holiday Village.

5

Dag 5

Rendier safari en Sami Cultuur
Vandaag leert u het rendier beter kennen, deze zijn zeer belangrijk voor de Sami cultuur. Na een korte rit komt u aan in de rendierboerderij. U kunt er de rendieren ontmoeten en voederen voordat u aan een korte safari begint. Na de safari wordt er een warme drank geserveerd rond het kampvuur. Uw gids vertelt u over het rendier en het leven van de Sami. Lunch in het restaurant van het hotel. In de namiddag heeft u vrije tijd. ‘s Avonds wordt het diner in het restaurant geserveerd.

U verblijft in Nuorgam Holiday Village.

6

Dag 6

Husky Safari in Tana
Na het ontbijt gaat u naar Tana, dat aan de Noorse kant van de Teno rivier ligt. U ontmoet er uw husky gids. U krijgt er een uitleg over de husky’s, hun leven en hoe u de slede dient te besturen. Daarna start u aan een twee uur durende huskysafari in het prachtige winterlandschap – twee personen per husky team. Na de safari wordt er koffie en een picknicklunch rond het kampvuur geserveerd. Voordat u terugreist naar Nuorgam, heeft u de tijd om afscheid te nemen van de honden en foto’s te maken. Totale duur van de excursie bedraagt ca. 4 uur, inclusief transfers. Na terugkeer naar Nuorgam heeft u vrije tijd. ‘s Avonds wordt het diner in het restaurant geserveerd.

U verblijft in Nuorgam Holiday Village.

7

Dag 7

Vrije dag
U heeft de dag vrij. U kunt een optionele excursie reserveren of de omgeving gaan verkennen. Diner in het hotel.

U verblijft in Nuorgam Holiday Village.

8

Dag 8

Terugreis
Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Ivalo, waar u kunt inchecken voor de vlucht.
INBEGREPEN
7 nachten in het Nuorgam Holiday Village op basis van een tweepersoons appartement
Vol pension
Transfer van en naar de luchthaven van Ivalo/Kirkenes.
De excursies zoals die vermeld staan in het programma.
NIET INBEGREPEN Retourvlucht Amsterdam-Ivalo/Kirkenes (eventueel via ons te boeken)
lokale uitgaven
Optionele activiteiten op dag 7
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar