4 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Frankrijk
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Frankrijk | Ontdek de Elzas, meer dan wijn alleen!

Samen met hotel restaurant “Au Riesling” in de Franse Elzas hebben we een bijzonder verblijf op basis van half pension en een wijnproeverij samengesteld dat alleen via ons is te boeken. Het hotel is slechts twintig minuten rijden van  Colmar en daarom een mooie uitvalsbasis om de Elzas en de Vogezen te ontdekken. De Elzas is de kleinste regio van Frankrijk die aan de grens met Duitsland ligt, van zuid tot noord loopt in het oosten de Rijn door het grensgebied. Deze regio is slechts een puur uur rijden vanuit Nederland.

In het verleden is de streek vele malen het toneel van zware strijd geweest tussen Duitsers en Fransen. Je kunt er in de Elzas dan ook niet omheen dat de streek wisselend Duits en Frans gebied is geweest. Er zijn dan ook op vele plaatsen herinneringen te zien aan de oorlogen die hier gestreden zijn.

De geschiedenis van de Elzas gaat heel ver terug. Ongeveer 1500 voor Christus werden voor het eerst Kelten in de Elzas aangetroffen. In de omgeving van Dieffenthal zijn zelfs de Keltische invloeden voelbaar. Ook de Romeinen hebben vanaf 58 v Christus een stempel op de regio gezet. In de middeleeuwen werden burchten, kastelen en versterkte dorpen en steden gebouwd. Je struikelt hier bij wijze van spreken over de kastelen en burchten. Rond Achenheim zijn zelfs sporen gevonden uit de prehistorie.

Het hotel waar u verblijft wordt door de familie Brand gerund en staat langs de bekende Elzasser wijnroute. Een verblijf hier betekent aangenaam ontspannen in het hart van de Elzas midden tussen de wijngaarden! De 36 kamers zullen u verrassen met hun stijl en comfort. Het restaurant heeft een schitterend uitzicht op de Elzasser laagvlakte, de Vogezen en het Zwarte Woud! U geniet tijdens uw verblijf hier van heerlijke traditionele maaltijden met ingrediënten uit de streek die met passie voor u zijn bereidt.

Het bijzondere arrangement dat wij voor u hebben samengesteld bestaat uit:

  • 3 nachten in een superior tweepersoonskamer
  • 3 ontbijtbuffet
  • 1 Elzasser streekmenu op de eerste avond
  • 1 gastronomisch 5-gangenmenu op de tweede avond
  • 1 driegangenmenu op de derde avond
  • 1 gratis toegang tot het kasteel van Haut-Koenigsbourg
  • 1 bezoek en proeverij van de BOTT FRERES-wijnmakerij in Ribeauvillé
  • 1 doos met 3 flessen Elzas-wijn (1 doos per 2 personen)

LAAGSEIZOEN € 345,-  van 1 januari 2022 tot 30 april 2022 (m.u.v. paasweekend)
HOOG SEIZOEN € 395,- (van 1 mei 2022 tot 31 oktober 2022)

Dit arrangement is alleen boekbaar vanaf 2 personen en de getoonde prijzen zijn per persoon. Mocht u dit arrangement met 3 personen willen boeken of een extra (éénpersoons)kamer willen boeken, dan is het verstandig om voor uw boeking contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan de beschikbaarheid controleren en de extra kosten opvragen.

1

Dag 1

Aankomst in hotel ‘Au Riesling” hotel. Inchecken vanaf 15:00 uur. Op verzoek kunnen wij ervoor zorgen dat u eerder kunt inchecken. Nadat u ben ingecheckt geniet u ‘s avonds van een heerlijk Elzasser streekmenu.
2

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt heeft u de gehele dag om de omgeving te verkennen, u kunt bijvoorbeeld naar het kasteel van Haut-Koenigsbourg rijden voor een bezoek of in de omgeving een mooie wandeling maken. ‘s Avonds wacht er een bijzondere gastronomisch 5-gangenmenu op u. 
3

Dag 3

Na het ontbijt heeft u weer de gehele dag om naar eigen inzicht te besteden. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de BOTT FRERES-wijnmakerij in Ribeauvillé waar u een proeverij krijgt aangeboden. Een bezoek aan de plaats Colmar moet u zeker gedaan hebben als u deze streek bezoekt. Vanavond geniet u van een 3-gangendiner met natuurlijk weer allemaal lokale ingrediënten.
4

Dag 4

Alweer de laatste dag. Na het ontbijt gaat u alweer uitchecken. U verlaat het hotel niet met lege handen, u krijgt een heerlijk aandenken bestaande uit 3 flessen lokaal gemaakte wijnen. Zo kunt u thuis nog even nagenieten van deze bijzondere streek. Mocht de wijn naar meer smaken dan bent u natuurlijk van harte welkom om nogmaals dit hotel via ons te bezoeken. 

Let op! Dranken bij het eten zijn niet inbegrepen!

INBEGREPEN 3 overnachtingen in hotel restaurant Au Riesling
3 x ontbijt
Elzasser streekmenu op de eerste avond
1 gastronomisch 5-gangenmenu op de tweede avond
1 driegangenmenu op de derde avond
gratis toegang tot het kasteel van Haut-Koenigsbourg
bezoek en proeverij van de BOTT FRERES-wijnmakerij in Ribeauvillé
1 doos met 3 flessen Elzas-wijn (1 doos per 2 personen)
NIET INBEGREPEN Vervoer naar het hotel en ter plaatse
Prijs extra kamer voor eenpersoonsgebruik op aanvraag
Dranken bij de maaltijden
Eventuele verzekeringen
Bijdrage Calamiteitenfonds
Bijdrage reisgarantiefonds GGTO € 15,-
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar