5 dagen
Aantal dagen
6-16 personen
Aantal personen
Frankrijk
Bestemming
Inclusief busticket
Busvervoer
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
Frankrijk | Wandelen over de Santiago route

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella loopt vanuit heel Europa en zelfs Afrika naar het graf van de apostel Jakobus in Santiago de Compostella in Spanje. Ook vanuit Nederland en België liepen in de middeleeuwen pelgrims naar Santiago de Compostella, en weer terug. Wij bieden samen met onze partners wisselend enkele groepsreizen aan, dit is nu de vijfde in de lange Santiago- serie dus nog relatief dicht bij de eerdere start bij de Dom van het Duitse Aachen (Aken).

Wilt u de smaak van pelgrimeren eens beleven dan is deze korte wandelvakantie zeker iets voor u. Dit traject, dat soms bosrijk is en dan weer door agrarisch landschap loopt, gaat helemaal over Frans grondgebied, waar de bijna eindeloze reis nog bijna duizend kilometer lang zal blijven. Historisch gezien kende de pelgrimstocht naar Santiago vier belangrijke halteplaatsen in Frankrijk: Parijs, Vézelay, Le Puy en Arles. Onze Santiago-reizen volgt de route via Vézelay, de Limousin en de Dordogne naar de Pyreneeën. Dit traject nummer 5 is overigens het laatste met reliëf van betekenis, daarna wordt de lange weg naar de basiliek van Vézelay via Reims en Chalons/Champagne vrijwel continu vlak.

Het verblijf is in een comfortabel hotel aan de rand van Charleville-Mézières dat globaal halverwege ligt tussen de noordelijkste en zuidelijkste routeplaats van deze reis. De departementshoofdstad is een oude garnizoensplaats en straalt enige grandeur uit met haar statige gebouwen, kaarsrechte lanen en ruime strakke pleinen. De inbegrepen avondmaaltijd wordt in het restaurant van het hotel geserveerd, maar als u in de avond graag even een ommetje door het centrum maakt, is dat mogelijk want dat is niet ver weg.

We bieden deze reis aan in de lente, de zomer en het najaar, in dit klimaatgebied voor wandelaars de meest gewenste jaargetijden. De koude en de donkerte van de winter worden zo gemeden.

De – vele – volgende edities van deze Sint Jakobs-reis zullen de traverse van Frankrijk, de doorsteek van de Pyreneeën en de finale etappes in Spanje gaan behelzen. Het verdere verloop van dit project, begonnen in 2015, staat gepland voor de periode 2019-2035.

Route
De wandelroute kent hoogteverschillen tussen ca. 100 en 150 meter afgewisseld met golvend landschap, doorsneden met kleine riviertjes. Per wandeldag wordt ca. 19-20 km (de eerste en de laatste dag ca. 6 km) afgelegd.

Accommodatie
Tijdens deze reis verblijven we in Hotel Campanile aan de rand van (het centrum van) de levendige departementshoofdstad Charleville-Mézières.in

Maaltijden
maaltijden (ontbijt in buffetvorm, avondmaaltijd met 3 gangen waarvan gang 1 en 3 in buffetvorm). Een hapje en een drankje voor overdag onderweg worden meestal bij en van de naburige supermarkten gekocht.

Vertrekdata

02/10/2019
gegarandeerd
06/11/2019
beschikbaar
1

Dag 1

Eindhoven Station NS-Rimogne (ca. 260 km) per minibus (11.00-14.30 uur). Informatie over de reis en de route door de reisleider. Wandeling (ca. 6 km/2 uur) van Rimogne met de in het oog springende oude hoge mijnschacht naar Murtin-et-Bogny door het dal van La Sormonne.
2

Dag 2

Wandeling (ca. 21 km/6 uur) van Murtin-et-Bogny naar Signy l’Abbaye via Rouvroy sur Audry, route door overwegend licht-glooiend agrarisch terrein. Signy l’Abbaye aan de Malval heeft een fraaie historische kerk met gebrandschilderde ramen.
3

Dag 3

Wandeling (ca. 19 km/5,5 uur) van Signy l’Abbaye naar Wasigny door het Forêt Dominiale de Signy l’Abbaye. Wasigny heeft in het midden van de plaats een 15e eeuwse overdekte marktplaats die nog steeds in gebruik is.
4

Dag 4

Wandeling (ca. 22 km/6,5 uur) van Wasigny naar Château Porcien via de “Montagne” (150 m.!) van Sery. In de middag eventueel doorreis (per minibus, 10 km verder) naar Novion-Porcien met het Museé Guerre et Paix (‘oorlog en vrede’) een in januari 2018 geopend educatief museum over de laatste drie Franse oorlogen van 1870-1871 (Frankrijk-Duitsland), 1914-1918 (WO-I) en 1939-1945 (WO-II).
5

Dag 5

Wandeling (ca. 6 km/2 uur) van Bourg Fidèle via de Vallée de Misère naar Rocroi, een vestingstadje met verdedigingwerken en een strak symmetrisch stratenpatroon. Rocroi-Eindhoven Station NS (ca. 260 km) per minibus (13.30-17.00 uur).

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Eindhoven Station NS-Rimogne en Rocroi-Eindhoven Station NS per minibus
Verblijf in 1- of 2-persoonskamer met douche/toilet o.b.v. H/P (ontbijt en avondmaaltijd)
Reisleider
Transfers per minibus
Nederlandse routebeschrijving
NIET INBEGREPEN Toeslag 1-persoonskamer € 120,-
Versnaperingen onderweg
Reis- en annuleringsverzekering
Bijdrage GGTO € 15,-
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt