8 dagen
Aantal dagen
Noord-Ierland
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Noord-Ierland | Game of Thrones Tour

In Noord-Ierland liggen de groene Riverlands zij aan zij met de Iron Islands, grenst de Dothraki Sea aan Winterfell en weet je nooit wanneer je een schrikwolf tegenkomt. Ontdek de landschappen van de populaire tv-serie Game of Thrones tijdens deze bijzondere autorondreis. Bezoek de verschillende filmlocaties in Noord-Ierland, waaronder oude bossen, ruïnes uit de 12e eeuw en Castle Ward (de Winterfell-locatie in seizoen één).

Rij langs de kust van Antrim en geniet van het mooie landschap een bezoek diverse filmlocaties van het Shane’s Castle, nabij Randalstown, Shillanavogy Valley, Glens of Antrim en Cairncastle. U zult tijdens deze autorondreis ook de schitterende Causeway kust bezoeken. Het zal u niet verbazen dat er veel scenes uit the Game of Thrones hier werden gefilmd.

In de Cushendun grotten schonk de rode priesteres het levenslicht aan de “Shadow baby”. In de baai van Murlough (één van de mooiste baaien van de Antrim kust) reden Theon Greyjoy en Yare toen ze op weg waren naar Pyke. Ballycastle is een mooi klein dorp in deze regio, en sommige delen van dit dorp werden gebruikt als achtergrond voor de vrije steden waar Varys geboren werd.

Bezoek Dark Hedges (de bomenlaan), niet ver van Armoy waar de ontsnappingsscene van Arya uit King’s Landing is gefilmd. Een andere beroemde attractie langs de Causeway kust is Carrick-a-Rede Rope Bridge. Durft u het aan om deze hangbrug over te steken? Carrick-a-Red werd ook gebruikt als achtergrond voor Storm’s End, de zetel van het huis van Baratheon.
Met deze de reis komt u ook langs Ballintoy Harbour, deze kleine haven is te zien in als Lordsport haven op de Pyke & Iron eilanden. Natuurlijk is de meest populaire attractie van de Causeway kust : Giant’s Causeway. Dit deel wordt nog niet gebruikt in de film maar wie weet komt er nog een vervolg? Echter u mag dit zeker niet missen!

Uw laatste bestemming tijdens deze reis is Dublin en tijdens uw rit moet u zeker even stoppen in Boyne Valley, één van Ierlands oudste regio’s, waar u de graftombes van Newgrange en Knowth kunt bezoeken die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Beide tombes dateren van voor 4000 voor Christus, wat hen ouder maakt dan Stonhenge en de piramides van Gizeh. Newgrange kan niet zomaar bezocht worden, u moet uw navigatiesysteem instellen op een bepaalde plaats waar een speciaal informatiecentrum staat. In dit informatiecentrum kunt u toegangskaarten kopen en gaat u verder met een shuttlebus voor een rondleiding. U kunt ook in Dublin een dagtrip kopen en u lekker met de bus naar deze bijzondere plek laten rijden. Wij weten zeker dat wanneer u weer thuis bent en een volgende keer naar de Games of Thrones kijkt, u vele mooie locaties uit Noord-Ierland zult herkennen.

prijs per persoon 2022 april mei juni-aug. sept. okt. nov.-dec.
o.b.v. 2 personen € 665,- € 695,- € 725,- € 695,- € 675,- € 665,-
1

Dag 1

Dag 1 : Belfast

Aankomst te Belfast voor de start van de “Game of Thrones” tour door Noord-Ierland. Belfast, hoofdstad van Noord-Ierland heeft heel wat te bieden, waaronder het Titanic museum, de Black taxi tour of Belfast city, etc. In Belfast is niet direct veel te vinden v.w.b. de Game of thrones maar het is meer dan de moeite waard om hier te beginnen.

Inbegrepen: Titanic museum

U verblijft in de regio Antrim.

2

Dag 2

Dag 2 : County Down

Na het ontbijt reist u zuidwaarts en ontdekt u County Down. Hier zijn heel wat locaties te vinden waar er gefilmd werd voor Game of Thrones, wanneer u hier rijdt begrijpt u waarom. County Down en de Mourne bergen zijn verbluffend! Bezoek zeker de volgende plaatsen : Tollymore Forest Park, Inch Abbey end Castle ward, nabij Strangford. Op het einde van deze  dag, raden wij u aan terug te keren naar de regio Antrim voor uw overnachting.

U verblijft in de regio Antrim.

3

Dag 3

Dag 3 : De kust van Antrim

Na het ontbijt staat de kust van Antrim op het programma. Gedurende uw reis hier naartoe, raden wij u aan niet alleen te genieten van het mooie landschap, echter ook de volgende filmlocaties te bezoeken : Shane’s Castle, nabij Randalstown, Shillanavogy Valley, Glens of Antrim en Cairncastle.

U verblijft in de regio Antrim.

4

Dag 4

Dag 4 : Antrim – Derry

Na het ontbijt rijdt u naar de schitterende en adembenemende Causeway kust. Het zult u niet verwonderen dat veel scenes uit the Game of Thrones hier werden gefilmd. In de Cushendun grotten schonk de rode priesteres het levenslicht aan de “Shadow baby”. De baai van Murlough, één van de mooiste baaien van de Antrim kust, reden Theon Greyjoy en Yare toen ze op weg waren naar Pyke. Het dorp Ballycastle werd gebruikt als achtergrond voor de vrije steden waar Varys geboren werd. Maak zeker ook de omweg van ong. 30 minuten naar de Dark Hedges (de bomenlaan), niet ver van Armoy. Deze plaats was al populair, zelfs lang van voor de opnames. Deze bijzondere locatie is te bewonderen in de ontsnappingsscene van Arya uit King’s Landing. Een andere beroemde attractie langs de Causeway kust is Carrick-a-Rede Rope Bridge. Durfu het aan om deze hangbrug over te steken? Carrick-a-Red werd ook gebruikt als achtergrond voor Storm’s End, de zetel van het huis van Baratheon.

Langs de reis komt u ook langs Ballintoy Harbour, deze kleine haven is te zien als Lordsport haven op de Pyke & Iron eilanden. Natuurlijk is de meest populaire attractie van de Causeway kust de Giant’s Causeway. Dit deel werd nog niet gebruikt in de film, echter u mag dit zeker niet missen!

Inbegrepen: ticket voor de Carrick-a-Rede rope bridge en voor de Giant’s Causeway.

U verblijf in de regio Derry.

5

Dag 5

Dag 5 : Derry city

Na het ontbijt maakt u zich op voor weer een bijzondere dag. Vandaag gaat u de historische stad, de tweede grootste van Noord-Ierland ontdekken. De stad is staat bekend als het creatief- en cultureel centrum van Noord-Ierland en vele festivals worden in deze stad georganiseerd. Maak een wandeling of bus tour door de stad, en leer alles over hoe deze stad  uit de schaduw van haar verleden is herrezen. Een wandeling langs de stadswallen van Derry zijn echt een must!

De vele musea en culturele centra, zoals Guildhall, St. Columba kathedraal, het Tower museum enz. vragen om een bezoek. Meng dit alles met ontelbare bars, restaurants en shops en de cocktail is meer dan geslaagd. De stad heeft voor ieder wat wils, geniet er dus van met volle teugen.

Inbegrepen: toegang tot het Tower museum

U verblijft in de regio Derry.

6

Dag 6

Dag 6 : Derry – Dublin

Na het ontbijt reist u naar Dublin. U heeft kunnen genieten van de hoogtepunten van zowel de regio als de filmlocaties. Wanneer u dus een volgende keer naar GoT kijkt, dan zullen de mooie locaties uit Noord-Ierland nog meer in het oog springen.

Tijdens uw rit moet u zeker even stoppen in Boyne Valley, één van Ierlands oudste regio’s, waar u de graftombes van Newgrange en Knowth kunt bezoeken die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Beide tombes dateren van voor 4000 voor Christus, wat hen ouder maakt dan Stonhenge en de piramides van Gizeh.

Inbegrepen: toegang voor de site van Newgrange.

U verblijft in de regio Dublin.

7

Dag 7

Dag 7 : Dublin

Na uw ontbijt is er tijd om de hoogtepunten van de Ierse hoofdstad te ontdekken. Bezoek Trinity College en the Book of Kells en ontdek ook de Viking geschiedenis in Dublin bij een bezoek aan Dublinia in de Liberties wijk. U kunt ook meegaan met een echte Viking splash tour. Dit stadsbezoek, geleid door een Viking, neemt u mee op een amfibievoertuig en toont u alle hoogtepunten van de stad. Of u kunt genieten van een echte ‘Guinness’ in de Gravity bar van het Guinness opslaghuis, waar u een fantastisch zicht heeft over de daken van Dublin, de baai van Dublin en de bergen in de buurt van Dublin.

Inbegrepen: ticket voor Trinity College en the book of Kells.

U verblijft in de regio Dublin.

8

Dag 8

Dag 8 : Dublin

Na het ontbijt heeft u nog vrije tijd om Dublin verder te bezoeken alvorens deze reis af te sluiten.

INBEGREPEN 7 nachten in 3* & 4* hotels op basis van B&B
ticket voor de Carrick-a-Rede rope bridge en voor de Giant’s Causeway (Dag 4)
toegang tot het Tower museum (Dag 5)
toegang voor de site van Newgrange (Dag 6)
ticket voor Trinity College en the book of Kells (Dag 7)
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis (eventueel via ons te boeken)
Huurauto (eventueel via ons te boeken)
Reis-/annuleringsverzekering
Entreegelden
Lunch en dinner
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar