8 dagen
Aantal dagen
6-12 personen
Aantal personen
Griekenland
Bestemming
2-persoonskamer, éénpersoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Griekenland | Wandelvakantie op Kreta

Kreta is een van de grootste eilanden van de Middelandse Zee, het eiland van de contrasten! Kreta heeft dan ook een eigen dialect en karakter. Zodra je de noordkust verlaat, zijn het dorpjes waar de toeristen nauwelijks of niet komen. De bewoners zijn heel gastvrij en hartelijk. Traditie trouw, houden ze zich aan de eeuwen oude gebruiken en vieringen die ze graag met ons delen. Ze koken er nog steeds met de recepten van grootmoeder met wilde groenten en eigen producten. Het is een ruig eiland met hoge bergen, kloven en zee.

Iedere dag ontdek je een ander landsschap met spannende tochten via groene valleien met olijfbomen en sinaasappelgaarden, bergtoppen, ravijnen en prachtige kustpaden met zicht op de turquoise zee. We wandelen vier a zes uur per dag en verblijven in de dorpen, in accommodaties met een authentieke sfeer en goede Kretenzische keuken (met heerlijke olijfolie). Op Kreta staan de oudste olijfbomen ter wereld van meer dan 3000 jaar, of zoals sommigen beweren: zelfs 5000 jaar oud, uit de tijd van de Minoen.

Met onze wandelgids Tanit, ontdekken we te voet het eiland van Zeus, de Mythologie en de Minoïsche beschaving, de Griekse oudheid, de Byzantijnse kerken en nog veel meer.

Over de accommodaties
We verblijven in een fijne sfeervolle en comfortabele accommodatie, speciaal uitgezocht op authenticiteit. Wij hebben hierbij in het bijzonder gelet op kleinschaligheid, sfeer, comfort en gastvrijheid en iedere kamer heeft een eigen badkamer en bijna altijd een balkon of terras.

Wandelingen
De wandelingen zijn geschikt voor ieder met een goede conditie en enige bergwandel-ervaring. Tijdens de reis maken we mooie, gevarieerde wandelingen door een heuvel- en bergachtig gebied met soms pittige klimmetjes en afdalingen. In het zuiden van Kreta moet men rekening houden met een rotsachtig gebied met veel losliggende stenen op de smalle paden, waarvoor goede wandelschoenen met stevige zool en stokken zijn aan te raden.

Begeleiding
Deze reis wordt begeleid door een bijzonder gepassioneerde Nederlandstalige gids, zij woont al ruim dertig jaar op Kreta en spreekt de taal vloeiend.

Kamer op indeling
Boek je met één persoon een tweepersoonskamer, dan gebeurt dat op indeling en deel je een tweepersoonskamer (gescheiden bedden) met een medereiziger van hetzelfde geslacht.

Vertrekdata

13/10/2024
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1575.00
1

Dag 1

Aankomst in Chania
Transfer naar het hotel en kennismaken met Chania. Chania is een stad met een prachtig oud gedeelte, waar in de architectuur de hele geschiedenis van Kreta terug te zien is. Met meer dan 5000 jaar geschiedenis, is het een belangrijke stad. er is een mengeling van Byzantijnse, Osmaanse, Venetiaanse, Neoclassicistische en hedendaagse architectuur. Het is ooit de grootste en belangrijkste haven geweest van het Venetiaanse Rijk. We dineren dan ook‘s avonds in en heerlijk restaurantje aan de oude haven.

Verblijf: Familie hotel, 1 nacht. Transfer luchthaven – Chania: 20mn.

2

Dag 2

Hoogvlakte Omalos
We vertrekken vroeg in de ochtend met de bus naar de hoogvlakte Omalos. Omalos ligt op 1200 meter midden op de “Witte Bergen”, de Lefka Ori, een bergmassief met maar liefst 57 toppen boven de 2000 meter. Daar verblijven wij twee nachten in een accommodatie waar veel wandelaars komen. Direct van het hotel begint onze wandeling. We nemen een pad naar boven in de bergen en al snel genieten we van met een adembenemend uitzicht op het plateau en over de prachtige “Witte Bergen”.

Hoogteverschil: +500 meter/ – 500 meter. Wandelduur: ca. 4 uur, 10 km.
Verblijf: 1 nacht in een pension met een uitstekende keuken.

3

Dag 3

De Samaria kloof
Een hele beroemde kloof en dus veel bezocht.Vandaag vertrekken we dus extra vroeg om als eerste en in alle rust, door één van de diepste en indrukwekkendste kloven van Europa te lopen. De eerste vier kilometer van deze wandeling dalen we sterk af door een prachtig bos vas cipressen een pijnbomen. Vervolgens daalt het pad geleidelijk tot aan de zee! Diep in de kloof ligt een legendarisch dorp. Dit dorp werd enkel tijdens de droge maanden bewoond en diende o.m. als een schuilplaats voor de verzetsstrijders, gedurende de vele eeuwen dat het eiland onderworpen was. Na een pick-nick in de kloof, volgen we de rivierbedding tot het mythische dorp Tarra en verder tot aan de zee. De wanden van de kloof zijn maar liefst tot 900 meter hoog en het smalste punt is slechts drie meter. Na afloop nemen we een verdiende frisse duik in de kristalheldere Libische zee

Hoogteverschil: 1200 meter dalen. Wandelduur: ca. 6 uur, 15 km.
Verblijf: 1 nacht in een pension met een uitstekende keuken.

4

Dag 4

Uitzicht op de Libische Zee
Dit is een schitterende kustwandeling. Gedurende anderhalf uur volgen we de zee tot aan Agios Pavlos, een eeuwenoud Byzantijns kerkje. De route gaat vervolgens door een dennenbos, langs een prachtig oud pad omhoog naar Selouda, ook wel bekend als het Balkon. Het uitzicht vanaf de klif is werkelijk adembenemend. Na het bereiken van de hoogvlakte van Anopolis, met een weids zicht op de majestueuze Witte Bergen, de Lefka Ori, maken we een transfer naar Aradena en het herdersdorp Anopolis, gelegen op 600 meter hoogte. Anopolis fungeert als een kleine oase te midden van een meedogenloos rotsachtig gebied en ruige bergen.

Hoogteverschil: + 700 – 100. Wandelduur: 4 uur, 6 km.
Verblijf: Drie nachten in een pension met een uitstekende keuken.

5

Dag 5

Aradena kloof en de gieren
We maken een transfer van 10 minuten naar het verlaten dorpje Aradena om de Aradena-kloof en zijn gieren te verkennen. Hier begint een schilderachtige, roodachtige kloof met een wild karakter. Het pad leidt tussen en over grote rotsen, zonder echte klimpartijen, maar met momenten waarop we onze handen zullen gebruiken. Onderweg zullen we veel geiten tegenkomen en de majestueuze gieren in de lucht zien zweven. De wandeling eindigt bij een betoverende baai aan de Libische Zee, waar we de mogelijkheid hebben om te zwemmen en te lunchen bij een charmant klein restaurantje. Na de pauze rest ons nog 20 minuten wandelen tot Livaniana, vanwaar we met transport terugkeren naar ons verblijf.

Hoogteverschil: – 700 + 200. Wandelduur: 4 uur, 11 km.

6

Dag 6

De hoogste top, Pachnes
Vertrek met transport tot aan de voeten van de hoogste berg, de Pachnes! Een betoverende tocht. We rijden door dennenbossen, en naarmate we hoger komen, verandert het in een woestijn. We gaan te voet verder door een maanlandschap, tussen de vele hoge toppen, de Lefka Ori (Witte Bergen), en na een mooie klim bereiken we de hoogste top, 2,453 meter, Pachnes. Een panoramisch uitzicht over land en zee. We nemen dezelfde weg terug.

Wandelduur: ca. 4 uur, hoogteverschil: +700/ -700 m. 10 km

7

Dag 7

Zoet water en wijn
We vertrekken direct vanuit het hotel en lopen via een rustig zigzag pad van Anopolis naar het kustplaatsje Loutro. We volgen de kust verder tot het bijzondere strand Glyka Nera (Zoet Water). Hier nemen we de tijd om nog even te genieten van de zee. We lopen door naar het vissersplaatsje Chora Sfakion en rijden terug naar het noorden, naar Chania. Onderweg stoppen we om wijnen te proeven bij een van de oudste wijnhuizen.

Wandeling: 3,5 uur wandeltijd. 12 km. 
hoogteverschil: -700 +200 m.
Verblijf: familie hotel. 1 nacht in Chania.

8

Dag 8

Transfer naar de luchthaven van Chania en vlucht terug naar Schiphol. Afhankelijk van het vluchtschema wordt er vroeg in de ochtend gevlogen of laat in de middag. Voor een late vlucht kan er gekozen worden voor een vrije dag in Chania waar u nog even heerlijk op het strand kunt genieten van deze laatste dag!


Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPENRetourvlucht (Transavia)
verblijf in pensions en hotels op basis van tweepersoonskamers
Alle ontbijten
Half pension (Ontbijt+Diner)
Nederlandstalige gids
Alle kosten voor de in het programma vermelde excursies
Alle transport gerelateerd aan het programma
luchthaventransfers
NIET INBEGREPENToeslag kamer voor alleengebruik € 210,-
Ruimbagage € 90,- per reis (max. 20 kg)
Toeslag eventuele handbagage
Overige maaltijden
persoonlijke uitgaven
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten

Wij kunnen de prijs voor de vlucht van deze reis tot 2 maanden voor vertrek vastzetten. Na deze periode zullen de vliegticketprijzen snel stijgen, en zullen wij genoodzaakt zijn de prijs dienovereenkomstig aan te passen.

Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar