16 dagen
Aantal dagen
8-12 personen
Aantal personen
West Afrika
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis
Reistype
Exclusief vliegticket
vliegticket
Burkina Faso | Bijzondere rondreis in gastvrij West-Afrika

Schilderachtige dorpjes, nijlpaarden, indrukwekkende rotsformaties, stuwmeren en eeuwenoude rotswoningen: onze Burkina Faso wandelreis is een aaneenschakeling van bijzondere plaatsen en belevenissen! Deze wandelreis voert naar het landelijke westen van Burkina Faso met haar gastvrije bewoners. Natuurschoon, rust en een kennismaking met de lokale bevolking en hun cultuur gaan hand in hand. Met toestemming van de dorpschefs wordt er overnacht in karakteristieke dorpjes met lemen huizen.

U maakt kennis met de dorpsbewoners, slaapt onder kraakheldere sterrenhemels en wandelt over paadjes die gedeeld worden met de lokale bevolking. Proef de vruchten van het seizoen, terwijl de gids verhaalt over het dagelijkse leven van de hier voornamelijk animistische bevolking.
Wandelend van Niansogoni naar Tengrela ervaart u Burkina Faso op een unieke manier en geeft u op respectvolle wijze een mooie inkijk in het leven in dit Afrikaanse land.

Burkina Faso ligt in West-Afrika, gedeeltelijk in de Sahelstrook ten zuiden van de Sahara woestijn, onder Mali. De inwoners noemen hun land liever ‘ Het Land van eerlijke mensen’ zij luchten regelmatig hun hart via plagerijen waarmee ze onvrede op een speelse en humoristische wijze wegnemen. Door dit “ritueel” leven de ruim zestig etnische groepen al eeuwenlang vreedzaam samen. Elke groep heeft haar eigen artistieke stijl. Zo staan de Mossi bekend om hun grote antilopenmaskers, de Lobi om hun uitdrukkingsvolle beeldhouwwerken en de Bobo om hun vlindermaskers en muziekinstrumenten

Voor deze reis werken we samen met partijen die op een verantwoorde manier zorgen dat de lokale bevolking ook profiteert van de toeristen die “even” op bezoek komen. Door deze samenwerking ervaart u Burkina Faso op een unieke manier en ondersteunt u tevens de werkzaamheden van een prachtig lokaal initiatief: Association Solidarité Djiguiya in Sindou.

Reizen in Burkina Faso vraagt om een open en flexibele instelling. Comfort en sanitaire voorzieningen voldoen niet overal aan de westerse normen. Stromend water en elektriciteit zijn niet altijd aanwezig. Onvoorziene omstandigheden kunnen ertoe leiden dat het reisprogramma aangepast dient te worden.

Heen- en terugreis
Deze reis wordt aangeboden zonder vlucht. Vanaf Brussel is het vaak makkelijker om naar Burkina Faso te vliegen, echter is het aan u om te beslissen of u vanaf Brussel of Amsterdam vliegt. U kunt het ticket via ons of via internet aanschaffen, mocht u het ticket zelf aanschaffen overleg dan altijd eerst met ons om de vluchttijden met elkaar af te stemmen. Wij adviseren u graag hierover.

Eenpersoonskamer
In de prijsberekening zijn wij ervan uit gegaan van een boeking van één persoon. Mocht u deze reis als (vrienden)stel boeken en een kamer delen dan krijgt u een aantrekkelijke korting van € 75,- per persoon. Deze korting zullen wij handmatig op uw eindfactuur verwerken.

Visum
Voor Burkina Faso heeft u een visum nodig, van ons krijgt u een uitnodigingsbrief die u bij de aanvraag nodig heeft. U kunt het visum zelf aanvragen in Brussel of dit door een visumdienst laten regelen.

Deze reis is inclusief

  • Privétransport: als beschreven in de reisroute, inclusief alle aan het transport gerelateerde kosten, zoals chauffeur, brandstof, tol en park-entree voor het voertuig
afhankelijk van de groepsgrootte een terreinwagen of minibus
  • Gids: meereizende Engels sprekende gids en lokale gidsen of assistenten
  • Activiteiten: alle kosten gerelateerd aan de activiteiten als beschreven in de reisroute, inclusief entreegelden, toeristenbelastingen, gestes om respect te betuigen aan dorpschef en dorpsoudsten, evenals transport indien van toepassing
  • Accommodatie: als vermeld, op basis van verblijf in tweepersoons kamer
    maaltijden: ontbijt dag 2-14, lunch dag 3-4, 6 en 8, diner dag 2, 5, 7-8
  • Eerlijke vergoeding: voor alle producten en diensten aan een ieder waarmee we samenwerken

Vertrekdata

01/11/2019
beschikbaar
1

Dag 1

De dag staat in het teken van de reis naar Burkina Faso. Aankomsttijd op de luchthaven van Ouagadougou is afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij. Van harte welkom op het Afrikaanse continent. Na de noodzakelijke douaneformaliteiten, wordt u door de gids naar de accommodatie gebracht.
2

Dag 2

Alvorens het land in te trekken, wordt de ochtend benut voor de kennismaking met de gids en reisgenoten, voor het regelen van praktische zaken zoals geld wisselen, het doornemen van het programma en een bezoek aan een markt in Ouagadougou.
Na de lunch vertrek naar Tiébélé in het zuiden (nabij de grens met Ghana). Het dorp wordt bewoond door de Kassena bevolkingsgroep, wiens traditionele familie-erven ware kunstwerken zijn. De vorm van de gebouwen en de traditionele versieringen van de muren – gemaakt door de vrouwen – hebben allemaal een betekenis.
Bezoek aan een familie-erf en/of de Koninklijke hof in de namiddag.
overnachting in: Tiébélé
Inbegrepen maaltijden: O-D
reisafstand en geschatte reistijd: 180 km – 3,5 uur
3

Dag 3

Breng de ochtend door in en om Tiébélé. Het programma van vanochtend wordt mede bepaald door het al dan niet plaatsvinden van de markt (elke drie dagen). Als het marktdag is, wordt de levendige markt aan de grens met Ghana bezocht. Andere opties voor bezoeken zijn een pottenbakkersdorp en de goudmijnen.
Na de lunch vertrek naar Nazinga Park. In de namiddag wordt een safari in het park gemaakt met een lokale gids. In Park Nazinga leven onder meer olifanten, nijlpaarden, krokodillen, wrattenzwijnen, buffels, bavianen, rode apen, diverse soorten gazelles en honderden vogelsoorten.
overnachting in: Nazinga Ranch
inbegrepen maaltijden: O-L
reisafstand en geschatte reistijd: 135 km – 3-4 uur
4

Dag 4

Een vroege start van de dag biedt nogmaals de mogelijkheid om op safari te gaan. De vroege ochtend is, evenals de namiddag – een perfect moment om wild te spotten.
Aansluitend gaat de reis door het zuiden van Burkina Faso, langs de grens met Ghana, naar het westen; bestemming Gaoua, de hoofdstad van het Land van Lobi. Aankomst in Gaoua in de namiddag.
overnachting in: Gaoua
inbegrepen maaltijden: O
reisafstand en geschatte reistijd: 345 km – 7 uur
5

Dag 5

Het is marktdag in Gaoua, een lange sliert mensen komt met handelswaar de stad in lopen. Er wordt een kijkje genomen bij een van de toegangswegen en de weekmarkt wordt bezocht. 
De middag staat in het teken van een bezoek aan een traditioneel genezer in Kampti en aan de ruïnes van Loropeni (UNESCO werelderfgoed). In de namiddag gaat de reis door naar Obiré, waar met toestemming van de Koning van Gan gekampeerd wordt bij het dorp.
overnachting in: Obiré
inbegrepen maaltijden: O-D
reisafstand en geschatte reistijd: 100 km – 2 uur
6

Dag 6

Na het ontbijt wordt een bezoek gebracht aan de plek, waar alle voormalige koninklijke hoogheden hun gedenkhuis hebben.
De rest van de dag staat in het teken van de reis naar Banfora; circa 150 km onverharde weg. Er wordt onderweg gestopt voor een picknicklunch. 
Aankomst in Banfora is voorzien voor het eind van de middag.
overnachting in: Banfora
inbegrepen maaltijden: O-L
reisafstand en geschatte reistijd: 170 km – 3,5-4 uur
7

Dag 7

De dag start met een vrije ochtend.
In de middag gaat de reis naar Niansogoni, voor een bezoek aan het troglodietdorp op de berg. Op een hoogte van 400 meter ligt een goed bewaard gebleven dorp, beschermd door zowel de rotsen als de lokale bevolking. Oude graanschuren, huizen en gereedschappen vertellen het verhaal van vroeger tijden. 
Een deel van het dorp is nog steeds in gebruik voor animistische ceremonieën.
Reis naar Sindou in de namiddag.
overnachting in: Sindou
inbegrepen maaltijden: O-D
reisafstand en geschatte reistijd: 140 km – 2,5-3 uur
8

Dag 8

De dag staat in het teken van het dorp Sindou en de Pieken van Sindou. De indrukwekkende rotsformatie heeft een lange historie. Het gebied werd in het verleden bewoond en sporen daarvan zijn tot op de dag van vandaag zichtbaar. 
overnachting in: Sindou
inbegrepen maaltijden: O-L-D
9

Dag 9

Na het ontbijt gaat de reis naar de Karfiguéla watervallen. Houd een handdoek en zwemkleding bij de hand. De hoger gelegen bassins van de watervallen zijn geschikt voor het nemen van een verfrissend bad. Een wandeling van enkele kilometers brengt je van de watervallen naar de Dômes de Fabedougou. Deze fraaie rotsen hebben een geologische overeenkomst met de bekende Australische Bungle Bungles. Terwijl de Bungle Bungles jaarlijks duizenden bezoekers trekken, zijn de Dômes de Fabedougou nog weinig bekend. 
In de middag gaat de reis vanuit Banfora door naar Bobo Dioulasso.
overnachting in: Bobo Dioulasso
inbegrepen maaltijden: O
reisafstand en geschatte reistijd: 135 km – 2 uur
10

Dag 10

Bobo Dioulasso, de op een na grootste stad van Burkina Faso heeft een fraaie lemen moskee in Soedanese stijl, die vanochtend bezocht wordt, evenals de oude wijk en de markt. Met een beetje geluk mag de moskee van binnen bezichtigd worden.
In de namiddag wordt een bezoek gebracht aan Dafra. De aanwezigheid van de heilige meervallen heeft van de plek een pelgrimsoord gemaakt. Mensen komen er van heinde en verre heen. Er wordt geofferd aan de fetisj en de vissen; er wordt hulp gevraagd om gezondheid, gemoedsrust, overvloed, liefde en aardse zaken te verkrijgen.
Een wandeling door een fraai rotslandschap voert naar de pelgrimsplek en naar een lokale ervaring.
Bobo Dioulasso’s levendige muziekscene geniet bekendheid. Liefhebbers kunnen in de avond hun muzikale hart ophalen in een van de lokale gelegenheden.
overnachting in: Bobo Dioulasso
inbegrepen maaltijden: O
reisafstand en geschatte reistijd: 15 km – 0,5 uur
11

Dag 11

Vroeg op voor een bezoek aan het Bala-meer om nijlpaarden te spotten. 
Na de tussenstop in het Bala-bos voor een boottocht op het meer gaat de reis door naar Dédougou, waar vandaag het internationale maskerfestival Festima van start gaat. Aan het begin van de middag staat de openingsceremonie op het programma, waarbij honderden maskers het festivalterrein betreden.
overnachting in: Dédougou
inbegrepen maaltijden: O
reisafstand en geschatte reistijd: 180 km – 3.5-4 uur
12 - 13

Dag 12 + 13

Geniet twee dagen lang van de optredens van de verschillende groepen maskerdansers en van de avonden in het dorp. Proef de lokale snacks en sappen, meng je onder de lokale bevolking en heb een goede tijd.
overnachting in: Dédougou
inbegrepen maaltijden: O
14

Dag 14

Het moment is aangebroken om Dédougou gedag te zeggen. Via Koudougou en gaat de reis terug naar Ouagadougou. Onderweg bezoeken we een pottenbakster en krijgen we een indruk van de graanschuren in dit gebied. 
Gebruik de middag naar eigen inzicht, bijvoorbeeld om souvenirs te kopen in het village artisanal. 
Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht wordt er een afscheidslunch of – diner genuttigd.
 Transfer naar de luchthaven.
 Mogelijkheid te douchen voor vertrek in: Ouagadougou
inbegrepen maaltijden: O
reisafstand en geschatte reistijd: 250 km – 3,5-4 uur
[/timeline_item]
INBEGREPEN Alle overnachtingen
Alle ontbijten
Vol pension en gefilterd water tijdens de wandeltocht
Gebruik van tenten en matrasjes
Engels- en Franstalige lokale gidsen
bagagevervoer tijdens de trektocht
alle kosten voor de in het programma vermelde excursies
alle transport gerelateerd aan het programma
luchthaventransfers
toeristenbelastingen
NIET INBEGREPEN Reis naar Burkina Faso v.v.
Visa
Vaccinaties
Verzekeringen
Aanvullende excursies of activiteiten
Dranken en overige maaltijden
Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven
Afdracht reisgarantiefonds € 15,-
Eventuele Visumverzorging € 130,-
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt