8 dagen
Aantal dagen
6-14 personen
Aantal personen
Hongarije
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis, Individuele reis
Reistype
Inclusief vliegticket
vliegticket
Hongarije | Wandelvakantie in Hongarije

Met deze wandelvakantie wandelt u over uitgestrekte heuvels, bossen en geniet u van unieke uitzichten. Hongarije is een mooi land om al wandelend te verkennen en heeft verrassend veel te bieden. Tijdens deze reis verblijft u in de streek Somogy in het zuiden van het land vlakbij het imposante Balatonmeer. U vindt hier een mooi, zacht, bebost heuvellandschap. Niet gehinderd door hekken en omheiningen is het fijn wandelen door de uitgestrekte heuvels en bossen, langs wijngaarden en meren.

In de omgeving zijn mooie historische stadjes te vinden die een bezoek zeker waard zijn. In de thermale baden in de buurt is het goed ontspannen na een lange wandeling en heerlijk om met name de gewrichten en huid eens lekker te verwennen. De wandelingen leiden langs traditionele dorpen waar veel mensen nog hun eigen groenten en wijn verbouwen. Op het erf staat vaak een apart wijnhuisje met kelder op de wijnberg. Interessant om eens een kijkje binnen te nemen.

De wandelingen variëren tussen de 14 en 22 km door een glooiend landschap met soms wat klimmetjes en afdalingen. De tochten worden begeleid door een Nederlands sprekende gids die in de omgeving woont en de regio zeer goed kent.

Gastheer en gastvrouw
Uw gastheer en gastvrouw tijdens deze week zijn een Nederlands stel dat inmiddels al weer ruim 10 jaar in Hongarije woont. Zij dragen de Hongaarse cultuur en de mensen een zeer warm hart toe en trachten zoveel mogelijk met de plaatselijke bevolking samen te werken. Zij zijn de eigenaren van de tanya’s waar tijdens de groepsreis op verbleven wordt en verzorgen de wandelingen en verder organisatie van deze reis.

Groepsreis
Tijdens de groepsreis verblijft u in gerenoveerde tanya’s, de kenmerkende boerderijen van deze streek in het dorp Somogyacsa. Vauit de tanya’s heeft u uitzicht over de glooiende heuvels. Er is een zwembad met groot terras vanwaar u een geweldig uitzicht heeft over de Koppany vallei. Het verblijf is op basis van een tweepersoons kamer en voor de maaltijden worden zoveel mogelijk streekproducten gebruikt. Op de Hongaarse avond wordt er buiten gekookt in een ketel aan de driepoot boven een houtvuur.

Single reizen
Omdat we tijdens de singlereizen er meer vraag is naar  eenpersoonskamers, hebben we voor deze reizen gekozen om in een leuk familiepension/hotel in het plaatsje Igal te verblijven. Het hotel staat vlakbij het thermale bad waar dit plaatsje beroemd door is geworden. In dit hotel waar een gemoedelijke sfeer hangt kunnen wij grotere groepen laten overnachten.

Het dagprogramma is voor beide reizen is praktisch hetzelfde.

Tijdens de single reis verblijft u in een hotel in het plaatsje Igal met haar thermale baden. Tijdens de groepsreis is het verblijf in gerenoveerde traditionele tanya’s –boerderijen– midden in het dorp Somogyacsa met uitzicht over de glooiende heuvels. Voor zowel de groeps- als de singlereizen hebben we aparte data die u in de kalender kunt terugvinden.

1

Dag 1

Aankomst op het vliegveld van Budapest, transfer naar de accommodatie in Igal of in Somogyacsa, afhankelijk van de reis. U wordt ontvangen met een Hongaars welkomstdrankje en hapje. Na de kamerverdeling kunt u lekker bijkomen of zelf eventueel het dorp verkennen.
2

Dag 2

Na een goed ontbijt maken we ons klaar voor de wandeling door de directe omgeving. We wandelen de zogenoemde “ 4-dorpen route”. U krijgt met deze tocht al een goede indruk van het leven in Hongarije. Onderweg genieten we van een lekkere picknick lunch die onderweg voor ons klaar staat. De wandeling is ca. 20 km en kan, afhankelijk van de groep, iets langer of korter gemaakt worden.
3

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we naar het beginpunt van de wandelroute “Kereki”. We wandelen via een pittig klimmetje langs de restanten van een middeleeuwse burcht en genieten van onze meegebrachte lunch in één van de dorpscafés in het wijndorp Kötcse. De tocht leidt ons langs wijngaarden en door dichte bebossing maar ook weidse vergezichten trekken voorbij. Regelmatig zien we herten, reeën en zwijntjes. We komen langs het hoogste punt van de provincie Somogy (316 m) en het einde van de wandeling brengt ons in het beeldenpark van Szóbor waaronze chauffeur ons op staat et wachten. De wandeling, met wat klimmetjes en dalingen, is ca. 22 km maar eventueel in te korten.
4

Dag 4

Na het ontbijt worden we bij het beginpunt van de wandelroute “Deséda-meer” afgezet. Deze mooie route loopt langs het meer en is geheel vlak. We starten aan de zuidkant en komen ondermeer een uitkijkpost en diverse monumenten tegen. Op het eerste gedeelte komen we nog wat bebouwing tegen maar verderop lopen we puur door de natuur. Prachtige uitzichten over het water afgewisseld met een bosrijke omgeving. De lunch is weer geheel verzorgd en staat klaar als we op de overdekte lunchplaats komen. Het tweede deel van de wandeling leidt ons door ‘een Arboretum’: een tuin met zeldzame bomen. De rondwandeling is ca. 22 km.
5

Dag 5

Vandaag een vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt bijvoorbeeld de bus nemen naar Kaposvár, de provincie hoofdstad of naar het thermálbad in Igal, waar u kunt zwemmen in geneeskrachtig water of een heerlijke massage kunt ondergaan. U kunt natuurlijk ook lekker “thuisblijven”, luieren, lezen of de directe omgeving wat verder verkennen.
6

Dag 6

We rijden met onze minibus naar het startpunt van de wandelroute in Ságvár. De “Ságvár-route” is afwisselend en met hier en daar een klimpartij. Feitelijk lopen we over drie heuvelruggen vanwaar we mooie uitzichten hebben op het machtige Balatonmeer. Onderweg genieten we op een mooi plekje van onze meegebrachte picknick lunch. Aan het eind van de route worden we weer opgehaald.
7

Dag 7

Vandaag maken we een wandeling over het schiereiland Tihany. We steken met de pont het Balatonmeer over, wandelen langs grotten waar in de 11e eeuw monniken leefden en hebben prachtig uitzichten over het Balatonmeer. We lunchen in een restaurant in het centrum van Tíhany. We wandelen verder rond het Belsö Tó (meertje) en komen o.a. langs het Arany-Ház –het gouden huis– dat bestaat uit rotspartijen die miljoenen jaren geleden zijn ontstaan en ons een fraai uitzicht over het schiereiland bieden. Het laatste gedeelte van deze tocht voert door een klein bosgebied van waar we langzaam weer in de bewoonde wereld komen. Na de wandeling hebben we nog tijd om in het stadje van Tihany rond te lopen voordat we weer opgehaald worden. Wandeling totaal ca. 14 km.

Op een mooie dorpslokatie hebben we ’s avonds de “Hongaarse avond”. Er wordt buiten pörkölt gekookt boven een knapperend vuurtje. Met de klanken van Hongaarse muziek en dansen voor de liefhebbers of gewoon heerlijk rond het vuur zittend, komt zo ook deze dag teneinde. Korte terugrit naar het hotel.

8

Dag 8

Na het ontbijt einde programma en vertrek naar het vliegveld van Budapest.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN

Retourvlucht Amsterdam – Boedapest
Transfer Somogyacsa/Igal v.v.
Nederlandstalige reisbegeleiding
Verblijf o.b.v. 2-persoonskamer/badkamer
Ontbijten
Lunches (zelf te maken tijdens het ontbijt)
Avondmaaltijden dag 1 – 7 Bij late aankomst dag 1: snack, fruit e.d.

NIET INBEGREPEN Entreegelden
Drankjes bij de maaltijden
Maaltijden die niet bij inbegrepen staan
In te checken bagage € 25,- per stuk (23 kg) per enkele reis
Boekingskosten  € 15,-
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt