8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Noord-Ierland
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
Noord-Ierland | De ronde van Noord-Ierland

Ierland is een land om te beleven. Denk aan helden, betovering en spanning, in Ierland mag u het allerbeste verwachten. Ongelofelijke landschappen, warme mensen en bijzonder charmante dorpjes. Bezoek de kleurrijke vissersdorpjes waar fascinerende verhalen liggen.
Waai uit op de Wild Atlantic Way, langs de oceaankust die u nergens anders vindt. Of laat u overdonderen door wat u ziet op de Causeway Coastal route.

Doe eens wat anders op vakantie, in Ierland barst het van de mogelijkheden, van traditionele muziek tot een eilandkabelbaan. Loop over een touwbrug, doe een Vikingen-tour of geniet van de traditionele muziek in een van de vele pubs.

De Keltische cultuur is in Ierland overal aanwezig en de Ieren zijn trots op hun roots. Het bruisende stadsleven van Dublin met zijn Guiness en pubs kunt u in een wip inruilen voor de prachtige landschappen die de rest van het land rijk is. En nét die combinatie maakt van Ierland een topbestemming.

Met de atlantische Oceaan, de Ierse zee en de Keltische zee rondom kunt u als u dit wilt ook heerlijk actief zijn op het water. Zo kunt u (zee)vissen, zwemen of een boottocht maken. Maar vooral het vaste land staat bekend om haar mooie natuur waar u nog heerlijk kunt fietsen, wandelen. De Giant’s Causeway is hier een mooi voorbeeld van. Dit gedeelte van Ierland mag u dan ook zeker niet missen en zult u zeker bijblijven tijdens deze reis. Het is niet te verwonderen dat er veel scenes uit the Game of Thrones hier werden gefilmd . Een beroemde attractie langs de Causeway kust is Carrick-a-Rede Rope Bridge. Na het oversteken van deze brug vindt u een gevarieerd landschap met een grote verscheidenheid aan vogelsoorten. Bij helder weer ziet u ook de Rathlin eilanden en zelfs Schotland.

Ierland zal u telkens blijven verbazen!

Prijs per persoon 2023 o.b.v. B&B’s:

januari-juni juli-augustus September – december
€ 860,- € 895,- € 860,-

Eventueel kunnen we deze reis ook samenstellen met overnachtingen in 3* & 4* hotel en een huurauto van Sunny Cars, prijs op aanvraag!

1

Dag 1

Dublin

Aankomst te Dublin. Bezoek de stad en ontdek één van Europa’s populairste hoofdsteden. U vindt er Trinity College, the Book of kells, het nationaal museum, de trendy Temple bar, etc.

Inbegrepen: Trinity College met The book of Kells, Guinness Storehouse.

U verblijft in de regio Dublin.

2

Dag 2

Newgrange

Ontbijt in uw hotel. Vandaag gaat de reis richting Belfast, stop onderweg zeker bij het oude wonder Newgrange. Dit Megalithisch graf te Newgrange toont mooie steeninscripties / tekeningen en de tombe zelf dateert van voor de Romeinse beschaving, is ouder dan Stonehenge en zelfs ouder dan de piramides van Gizeh.

Inbegrepen: Toegang tot de site van Newgrange.

U verblijft in de regio Antrim.

3

Dag 3

Belfast

Ontbijt in het hotel. Belfast, hoofdstad van Noord-Ierland heeft heel wat te bieden, waaronder het Titanic museum, de Black taxi tour of Belfast city, etc. Het Titanic museum mag u zeker niet missen. Er zijn negen onderverdelingen in het museum waaronder een rit in het donker, het onderwater ontdekkingsdeel, animatie en ontspanning te vinden op het scheepsdek en in de kajuiten en een luxueuze ruimte voor congressen en banquetten. De aanblik van het museum is iets wat u niet snel zal vergeten. De maritieme invloeden in de architectuur, waaronder de voorsteven van het schip, maken van dit museum echt een bepalend gebouw voor de stad. De stad zelf is ingedeeld in vier verschillende stadsdelen waaronder het Gaeltacht kwartier, het kathedraal kwartier, het Koninginnen kwartier en het Titanic kwartier. Elk stadsdeel heeft zijn eigenheid, wat hen echter het meest definieert zijn hun inwoners en hun charisma en warm onthaal.

Inbegrepen: toegang tot het Titanic museum.

U verblijft in de regio Antrim.

4

Dag 4

The Giant’s Causeway

Ontbijt in het hotel. Vandaag wordt een lange en goedgevulde dag. U zult vandaag de schitterende en adembenemende Causeway kust bezoeken. Het is niet te verwonderen dat zovele scenes uit the Game of Thrones hier werden gefilmd . Een beroemde attractie langs de Causeway kust is Carrick-a-Rede Rope Bridge. Na het oversteken van deze brug vindt u een gevarieerd landschap met een grote verscheidenheid aan vogelsoorten. Bij helder weer ziet u ook de Rathlin eilanden en zelfs Schotland. Natuurlijk is de meest populaire attractie van de Causeway kust : Giant’s Causeway. Dit landschap is echt een magische plaats, met zijn ruwe kliffen en het water van de Atlantische oceaan dat inbeukt op de kuststrook.

Inbegrepen: Carrick-a-Rede Rope bridge ticket en Giant’s Causeway.

U verblijf in de regio Derry.

5

Dag 5

Derry – Donegal

Ontbijt in uw hotel. De stad Derry (of Londonderry zoals de Britten haar noemen) wordt ook de ommuurde stad of Maiden city genoemd, en is gekend voor haar cultuur, creativiteit en haar stadsomwallingen die teruggaan tot de 17de eeuw. De reis van Derry naar Donegal verloopt via het schiereiland Inishowen. De mooie kustlijn is rijk aan activiteiten en een verbluffende natuur en vergezichten. Slieve Snaght is het hoogste punt van Inishowen, maar ook Knockamany Bens is de moeite. Hier staat u op de top van de kliffen en kunt u genieten van het uitzicht op het strand van de vijf vingers. Er is ook nog een fort in de buurt (oorspronkelijk voor de militaire doeleinden, nu een militair museum) dat u zeker kunt bezoeken.

U verblijft in de regio Donegal.

6

Dag 6

De kust van Donegal

Ontbijt in uw hotel. Geniet van een dag aan de kust van Donegal. U zult genieten van een natuurlijke schoonheid en weidse landschappen. Glenveagh nationaal Park (het grootste nationale park van Ierland) is een ideale plaats om de frisse plattelandslucht en de mooie omgeving tot u te nemen.

U verblijft in de regio Donegal.

7

Dag 7

Ulster American Folk Park

Ontbijt in uw hotel. De reis gaat vandaag terug in de richting van Dublin. U kunt onderweg stoppen aan American Folk Park. Dit openluchtmuseum in Castletown (net buiten Omagh) laat u de historisch link tussen Ulster en Amerika ontdekken. Vooral de immigratie vanuit Ulster in de 18de en 19de eeuw naar Amerika komt sterk aan bod. Het folk park is één van de drie nationale musea van Noord-Ierland dat het leven en de ervaringen belicht, van de mensen die de stap naar de nieuwe wereld gezet hebben.

U verblijft in de regio Dublin.

8

Dag 8

Dag 8 : Dublin

Ontbijt in uw hotel. Eventueel nog vrije tijd om Dublin verder te bezoeken of wat souvenirs in te kopen, alvorens de stad te verlaten,

INBEGREPEN Retourvlucht met Aer Lingus
7 nachten in een B&B met Iers ontbijt.
De vermelde inbegrepen excursies.
NIET INBEGREPEN Huurauto (eventueel via ons te boeken)
Reis-/annuleringsverzekering
Entreegelden
Lunch en dinner
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar