7 dagen
Aantal dagen
6-8 personen
Aantal personen
Ierland
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Ierland | Wandelen over de Wicklow Way

Dit is een wandelvakantie waarbij u over de Wicklow Way wandelt waarbij u een bijzonder stukje Ierland ontdekt. Het wandelen over de Wicklow Way in Ierland is populairder dan ooit. De groene landschappen, de gastvrijheid van de bewoners in deze streek en de mooie natuur, maar ook de vele wandelpaden maken Ierland een ideaal vakantieland voor een wandelvakantie. Deze wandelroute over de Wiclow Way start ten zuiden van Dublin en is de oudste gemarkeerde route van Ierland. Velen zeggen dat dit ook een van de mooiste wandelroutes van Ierland is!

De Ieren zelf noemen hun eigen (ei-)land “Eire” en de hoofdstad Dublin “Baile Atha Cliath”. Oud Gaelisch taalgebruik dat u onderweg wel vaker tegenkomt, zoals in oude plaatsnamen en objecten in het landschap. Meteen ten zuiden van Dublin, beginnen de Wicklow Mountains. Echte bergen kun je het niet noemen; de toppen reiken slechts tot zo’n 800 meter en de wandelpaden komen niet hoger dan een paar honderd meter boven zeeniveau. Het landschap is heuvelachtig met over het algemeen geleidelijke stijgingen en dalingen.

De Wicklow Way, die zich door het heuvelgebied slingert, is Ierlands oudste langeafstandswandelpad. Het landschap wordt gekenmerkt door een lappendeken van bossen, akkers en weiden. In fraai onderhouden parken vindt u oude statige buitenhuizen: zogenaamde ’mansions’. Wicklow wordt ook wel de tuin van Ierland genoemd. De wandelroute start in Marlay Park in een van de buitenwijken van Dublin. Het hoogtepunt – eigenlijk opnieuw met ’aanhalingstekens’ –  is Glendalough, een bosrijke plek met een prachtig bergmeer, omringd door hoge bergtoppen met een middeleeuwse nederzetting met vroegchristelijke kerken. Niet voor niets was Ierland een van de eerste landen in noordwest Europa dat gekerstend werd (5e eeuw) en is Saint Patrick († 461) de bekendste heilige van het land.

Vanuit Maynooth 6 kilometer verderop ligt het stadje Leixlip, waar de Arthur’s Way start. In de provincie Kildare dat evengoed Guinnes County had kunnen heten! Genoemd naar Ierlands beroemdste bierbrouwer is dat een 16 kilometer lange wandelroute in het spoor van Arthur Guinness (1725-1803). Aan de River Liffey ligt het imposante Leixlip Castle. In de Saint Mary’s Church bevindt zich het graf van aartsbisschop Price, de eerste financier van de startende brouwers-broers  Artur en Richard Guinness. Verderop in het middeleeuwse Celbridge groeide Arthur Guinness op. De route passeert het 19e eeuwse Grand Canal, in vorige eeuwen (en nu nog steeds) de verbinding van Dublin met het achterland. Een lunchstop is mogelijk op het landgoed The Village at Lyons. Eindpunt van de route is Oughterard (letterlijk ’high place’) met het hooggelegen kerkhof met de laatste rustplaats van Arthur Guinness. De hoogte biedt een prachtig uitzicht naar alle windrichtingen over Kildare, Leinster, Wicklow en Dublin.

Verblijf
Het verblijf bij deze reis is op de campus van de National University of Ireland Maynooth, een provincieplaats ca. 15 kilometer buiten de ring van Dublin. Daar is het in de zomer vrij rustig omdat de (meeste) studenten tijdelijk huiswaarts zijn gekeerd. De universiteit stamt uit 1795 en is deels gevestigd in een historisch gebouwencomplex, uiteraard van binnen aangepast aan de moderne tijd. Omgeven door een fraaie tuin is er rust en ruimte – en dat op zo’n korte afstand van de hoofdstad!

Kamers
Functionele 1-persoonskamers met wastafel met koud/warm water; overig sanitair (toilet en douche) zijn op de gang voor algemeen gebruik.

Faciliteiten: receptie, “social areas” met zitjes binnen en buiten, ontbijtruimte, café.

Reisleiding
De reisleiding wandelt niet altijd mee, maar verzorgt de transfers naar en van de wandelgebieden en staat onderweg op bepaalde plekken u op te wachten. De route staat goed aangegeven en onze ervaring leert dat men het erg prettig vindt om een bepaalde mate van zelfstandigheid te hebben bij het wandelen

Vertrekdata

28/06/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 975.00
05/07/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 995
12/07/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1015
19/07/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1015
26/07/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1015
02/08/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1015
09/08/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1015
16/08/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 1015
23/08/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 995
30/08/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 975.00
1

Dag 1

Amsterdam-Dublin per vliegtuig (Aer Lingus). Transfer per personenbus naar Maynooth.
2

Dag 2

Inleidende wandeling langs de kust (ca. 8 km/2,5 uur)
De wandeling is de zogenaamde Cliff Walk van Bray naar Greystones, een korte wandeling langs/boven Ierse Zee zuidelijk van Dublin met hier en daar uitzicht op mooie kliffen.
3

Dag 3

Wandeling van Roundwood naar Glendalough (ca. 12 km/4 uur)
De wandeling volgt de flank van de Paddock-heuvel naar Glendalough. Onderweg hebben we zicht op de meren bij Roundwood. In Glendalough vinden we de ruïnes van een vroeg-christelijke kloosternederzetting, gebouwd rond 2 meren en gesticht door Saint Kevin († 618). De plaats is gedurende vele eeuwen het centrum van het Ierse christendom geweest. 
4

Dag 4

Wandeling van Marlay Park naar Knockree (ca. 21 km/7 uur).
Van het beginpunt van de Wicklow Way aan de zuidelijke stadsrand van Dublin wandelen we via Glencullen naar Knockree. Onderweg hebben we een prachtig uitzicht over de Ierse Zee.
5

Dag 5

Wandeling van Knockree naar Roundwood (ca. 18 km/6,5 uur)
Door een heuvelachtig landschap wandelen we naar Glencree River Valley en vervolgens via het prachtige bergmeer Loch Tay naar Roundwood.
6

Dag 6

Vrije dag in Maynooth
Een bezoek aan Dublin is een absolute aanrader! Er is een treinverbinding tussen Maynooth en Dublin (ca. 40 minuten, niet inbegrepen). In Dublin kunt u een stadswandeling (urban walk) door het centrum maken. Tijdens deze wandeling komt u o.a. langs Dublin Castle en Trinity College. Deze universiteit is de oudste hogere school van Ierland, gesticht in 1592. Het meest bekend is de Trinity College Library en die is met een collectie van meer dan 4,5 miljoen werken de grootste bibliotheek van Ierland. Natuurlijk zijn er meerdere plaatsen in de stad waar u van een heerlijk Iers Guinness-biertje kunt genieten.
7

Dag 7

terugreis
Transfer per minibus naar de luchthaven van Dublin (ca. 45 minuten). Dublin-Amsterdam met Aer Lingus.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Amsterdam-Dublin v.v. Aer Lingus
6 overnachtingen in een 1-persoonskamer met gedeelde bad/douche en toilet
6 x ontbijt en 5 x diner (geen diner op vrijdag)
Transfers per minibus
Nederlandse route-uitleg
Toeristenbelasting
Nederlandse deskundige reisleiding
NIET INBEGREPEN Versnaperingen onderweg
ruimbagage € 25,- per enkele reis (max. 20 kg)
Diner op vrijdag
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar