7 dagen
Aantal dagen
6-8 personen
Aantal personen
Ierland
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Ierland | Wandelen over de Wicklow Way

Dit is een wandelvakantie waarbij u over de Wicklow Way wandelt waarbij u een bijzonder stukje Ierland ontdekt. Het wandelen over de Wicklow Way in Ierland is populairder dan ooit. De groene landschappen, de gastvrijheid van de bewoners in deze streek en de mooie natuur, maar ook de vele wandelpaden maken Ierland een ideaal vakantieland voor een wandelvakantie. Deze wandelroute over de Wiclow Way start ten zuiden van Dublin en is de oudste gemarkeerde route van Ierland. Velen zeggen dat dit ook een van de mooiste wandelroutes van Ierland is!

De Ieren zelf noemen hun eigen (ei-)land “Eire” en de hoofdstad Dublin “Baile Atha Cliath”. Oud Gaelisch taalgebruik dat u onderweg wel vaker tegenkomt, zoals in oude plaatsnamen en objecten in het landschap. Meteen ten zuiden van Dublin, beginnen de Wicklow Mountains. Echte bergen kun je het niet noemen; de toppen reiken slechts tot zo’n 800 meter en de wandelpaden komen niet hoger dan een paar honderd meter boven zeeniveau. Het landschap is heuvelachtig met over het algemeen geleidelijke stijgingen en dalingen.

De Wicklow Way is Ierlands oudste langeafstandspad en slingert zich door dit mooie heuvelgebied. Het landschap wordt gekenmerkt door een lappendeken van bossen, akkers en weiden. In fraai onderhouden parken vindt u oude statige buitenhuizen, de zogenaamde “mansions”. Wicklow wordt ook wel “de tuin van Ierland” genoemd. De wandelroute start in Marlay Park in een van de buitenwijken van Dublin. Het hoogtepunt is Glendalough, een bosrijke streek met een prachtig bergmeer, omringd door bergtoppen met een middeleeuwse nederzetting met vroegchristelijke kerken.

Verblijf
Tijdens deze reis verblijven wij op de campus van de National University of Ireland in Maynooth, een provincieplaats ca. 10 kilometer buiten de ring van Dublin. De universiteit stamt uit 1795 en is deels gevestigd in een historisch gebouwencomplex, uiteraard van binnen aangepast aan de moderne tijd, Gelegen in een fraaie tuin vindt u hier rust en ruimte – en dat op zo’n korte afstand van de hoofdstad!

Kamers
Functionele 1-persoonskamers met wastafel met koud/warm water; overig sanitair (toilet en douche) zijn op de gang voor algemeen gebruik.

Faciliteiten: receptie, “social areas” met zitjes binnen en buiten, ontbijtruimte, café.

Reisleiding
De reisleiding wandelt niet altijd mee, maar verzorgt de transfers naar en van de wandelgebieden en staat onderweg op bepaalde plekken u op te wachten. De route staat goed aangegeven en onze ervaring leert dat men het erg prettig vindt om een bepaalde mate van zelfstandigheid te hebben bij het wandelen

Vertrekdata

15/06/2021
beschikbaar
22/06/2021
beschikbaar
29/06/2021
beschikbaar
06/07/2021
beschikbaar
13/07/2021
beschikbaar
20/07/2021
beschikbaar
27/07/2021
beschikbaar
03/08/2021
beschikbaar
10/08/2021
beschikbaar
17/08/2021
beschikbaar
24/08/2021
beschikbaar
31/08/2021
beschikbaar
1

Dag 1

Amsterdam-Dublin per vliegtuig (Aer Lingus). Transfer per personenbus naar Maynooth.
2

Dag 2

Inleidende wandeling langs de kust van de Ierse Zee, de zogenaamde “cliff walk”” o.a. bovenlangs Cliff Manor, van Bray naar Greystones (ca. 9 km/3 uur).
3

Dag 3

Marlay Park-Knockree (ca. 21 km/7 uur). Beginpunt van de Wicklow Way, via Glencullen met prachtig zicht op Dublin en de Ierse Zee.
4

Dag 4

Dublin, stadswandeling (urban walk) (ca. 12 km/4 uur) door het uitgestrekte Phoenix Park, aangelegd in 1747, een van de grootste stadsparken van Europa waarin o.a. is gevestigd het Visitor Centre, Ashtown Castle en het langgerekte meer Fishpond. De afmetingen van het park zijn zo groot dat zelfs wilde herten voorkomen. Vervolg van de wandeling door het centrum van Dublin naar Dublin Castle en Trinity College, de oudste hogere school van Ierland, gesticht in 1592.
5

Dag 5

Knockree-Roundwood (ca. 18 km/6,5 uur). Door een heuvelachtig landschap naar Glencree River Valley en vervolgens via het prachtige bergmeer Loch Tay naar Rondwood.
6

Dag 6

Roundwood-Glendalough (ca. 12 km/4 uur), de Wicklow Way volgt de flank van de Paddock heuvel met zicht op de meren bij Roundwood. In Glendalough vindt u de ruïnes van een vroeg-christelijk kloostercomplex, gebouwd rond 2 meren en gesticht door Saint Kevin (†618). De plaats is gedurende vele eeuwen het centrum van het Ierse christendom geweest.
7

Dag 7

Transfer per personenbus naar de luchthaven. Dublin-Amsterdam per vliegtuig (Aer Lingus).

 

 

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Amsterdam-Dublin v.v. Aer Lingus
Luchthavenbelasting
Verblijf in Maynooth University Campus in 1-persoonskamer
Ontbijt en avondmaaltijd (niet op zaterdag)
Nederlandse deskundige reisleiding
Transfers per minibus
NIET INBEGREPEN Toeslag 1-pers. kamer € 0,- (GRATIS !)
versnaperingen onderweg & diner op dag 4
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt