8 dagen
Aantal dagen
10-16 personen
Aantal personen
IJsland
Bestemming
éénpersoonskamer
Kamerindeling
Singlereis
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
IJsland | 8-Daagse exclusieve rondreis IJsland

IJsland is lange tijd een mysterieus geweest en werd als een vergeten uithoek van Europa beschouwd. IJsland is een land van grote contrasten en kan niet gemakkelijk worden omschreven. Het bezit de langste gletsjer in Europa, maar ook een aantal van de meest actieve vulkanen. IJsland staat dan ook gekend als “Het land van ijs en vuur”. De vulkanen maken deel uit van het leven van de IJslanders, evenals de Aurora Borealis, de middernachtzon en heetwaterbronnen.

Tijdens de heldere winternachten is de Aurora Borealis een onvergetelijk lichtspel in de lucht, dat mensen van heinde en ver naar het eiland lokt. Geniet van dit eiland van de smaak met zijn voortreffelijke keuken. De IJslandse restaurants zijn omgeven door de beste viswateren ter wereld en hebben daardoor de puurste ingrediënten tot hun beschikking.

Deze 8-daagse groepsrondreis in IJsland is bijna identiek aan onze autorondreis van 8 dagen, alleen bezoek je nu ook de meestal overgeslagen Westfjorden. Dit prachtige fjordenlandschap met zijn stille baaien, hoge bergen, vogels, zeehonden, laat op iedere bezoeker een onuitwisbare indruk achter. Door zijn isolement heeft IJsland vele tradities kunnen bewaren, één daarvan is de taal. Deze lijkt nog het meest op Oudnoors, dat ooit in alle noordelijke landen werd gesproken.

Tijdens deze reis overnachten we in de volgende hotels:

ReykjavikHotel Klettur
VikHotel Katla
HöfnHotel Jökull
EgilsstadirHotel Edda Egilsstadir
MyvatnFosshotel Myvatn
AkureyriHotel Edda Akureyri

Reisdatum 2023 Prijs p/p
17-04-2023 € 4520,-
12-06-2023 € 5720,-
Korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking)
€ 160,- p/p

 

Vertrekdata

17/04/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 4520.00
12/06/2023
Voldoende plaatsen beschikbaar
€ 5720
1

Dag 1

Reykjavik
Vertrek per rechtstreekse lijndienst naar Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. De luchthaven Keflavik ligt op circa 45 minuten van de hoofdstad en tijdens de transfer naar ons hotel maken we gelijk kennis met het bijzondere landschap van lava, rotsen en mosbegroeing. In de hoofdstad woont ruim 1/3 van de totale IJslandse bevolking van 370.000 inwoners. We maken een korte rondrit door de stad en zien o.a. de opvallende Hallgrimskirkja. De kerk staat op een heuvel en torent met haar spits boven de stad uit. Door de opvallende architectuur zowel aan de buitenzijde als het interieur is het de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. In de avond volgt het welkomstdiner. Overnachting in Reykjavik.
2

Dag 2

Reykjavik – Gouden Cirkel – Vik
We hebben een lange maar prachtige dag voor de boeg! De Gouden Cirkel is verreweg de bekendste route van IJsland en laat de beroemdste bezienswaardigheden zien. De route start bij Thingvellir Nationaal Park, het eerste nationale park van IJsland dat in 1928 werd opgericht om zijn grote historische en geologische waarde. Het Þingvellir-gebied is erkend voor zijn uitstekende universele waarde en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De naam betekent letterlijk ‘bijeenkomst vlakte’ en symboliseert de geschiedenis van IJsland. Hier werd in 930 het IJslandse parlement opgericht en is daarmee het oudste werkende parlement ter wereld. Veel belangrijke bijeenkomsten hebben hier plaatsgevonden en IJslanders beschouwen deze plek als de geboorteplaats van hun land. Het landschap wordt gevormd door een spleetvallei in de kloof tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische continentale platen. De lavavelden worden verscheurd door tektonische krachten waardoor er kloven overblijven. De meest indrukwekkende is de Almannagja-kloof waarbij een wandelpad tussen de muren van basaltrotsen leidt naar een waterval. Thingvellir is de enige plek ter wereld waar je kan wandelen tussen de 2 continenten!
De volgende stop is het geothernische gebied van Geysir met borrelende modderpoelen en de bekende Strokkur-geiser die elke 6 tot 10 minuten een straal heet water omhoog spuit tot soms 20 meter hoog. Na de korte wandeling bij de imposante Gullfoss-waterval rijden we naar de zuidkust. Hier stoppen we bij de watervallen van Seljalandsfoss en Skógafoss waarbij je bij Seljalandsfoss achter de waterval langs kan wandelen. Bij het charmante plaatsje Vik maken we een wandeling over het zwarte Reynisfjara met basalten rotsformaties. Diner en overnachting nabij Vik.
3

Dag 3

Vik – Vatnajökull Nationaal Park & Jökulsárlón-gletsjerlagune – Höfn
Na het ontbijt rijden we verder langs de zuidkust en bereiken we Vatnajökull, de grootste ijskap van Europa. We maken een wandeling naar de Svartifoss-waterval waarbij de basaltkolommen die de waterval omlijsten lijken op enorme orgelpijpen. Vanaf het uitkijkpunt Sjónarsker hebben we een prachtig uitzicht op de Skaftafellsjökull-gletsjer. Een hoogtepunt van het Vatnajökull Nationaal Park is een bezoek aan de Jökulsárlón-gletsjerlagune. We varen per amfibieboot (in juni) tussen de enorme ijsbergen die in deze lagune drijven. Soms wordt er hier een zeehond gespot die nieuwsgierig zijn kop boven het water uitsteekt. Overnachting in het vissersdorp Höfn..
4

Dag 4

Höfn – Djupivogur – Egilsstaðir
Vanuit Höfn reizen we langs de oostkust van IJsland. Het gebied van de oostelijke fjorden staat bekend om de uitzichtpunten: Aan de ene kant prachtige bergen en aan de andere kant landbouwgrond die grenst aan de Atlantische Oceaan. In het plaatsje Djupivogur vinden we een eigenzinnig kunstwerk genaamd Eggin í Gleðivík. Het kunstwerk langs het water bestaat uit 34 eieren geslepen uit steen, die de 34 vogelsoorten vertegenwoordigen die in dit gebied nestelen.
5

Dag 5

Egilsstaðir – Tjornes – Husavik – Myvatn
Vandaag vervolgen we onze tour door de woestijnhooglanden van Möðrudalsöræfi, op weg naar de volgende attractie op onze weg: de machtige Dettifoss, de krachtigste waterval van IJsland én Europa, die in een 44 meter diepe kloof stort. Vervolgens maken we een korte wandeling in de kloof van Hljódaklettar en passeren we Ásbyrgi, een hoefijzervormige kloof die bekend staat als de hoefafdruk van Odins achtbenige paard Sleipnir. Rijdend rond het aantrekkelijke deel van de kustlijn van het schiereiland Tjörnes komen we aan in Húsavik..
6

Dag 6

Myvatn – Godafoss – Akureyri
Deze dag staat in het teken van de wonderen van het natuurreservaat Lake Mývatn. Een van de belangrijkste attracties is het geothermische gebied Námaskarð, waar u borrelende modderpoelen en sissende stoomopeningen vindt. Het Krafla-gebied met de krater Víti mogen we niet missen en later maken we een wandeling door het Dimmuborgir Lava Labyrinth. Op weg naar Akureyri stoppen we bij Goðafoss, de waterval van de heidense goden, een plaats die nauw verbonden is met een van de belangrijkste gebeurtenissen in de IJslandse geschiedenis, de bekering van het heidendom tot het christendom in het jaar 1000.
7

Dag 7

Varmahlid – Borgarfjordur – Hraunfossar – Reykholt – Reykjavik
Vanuit Akureyri vervolgen we onze reis naar de regio Skagafjörður, die bekend staat om het fokken van paarden en waar veel IJslandse paarden kunnen grazen in de velden van de Skagafjörður-vallei. Daarna voert de weg ons door de valleien van Noord-IJsland en over de Holtavorduheiði-heide naar Borgarfjördur.We bezoeken Reykholt en de prachtige watervallen van Hraunfossar en Barnafoss. Dan stoppen we bij Deildartunguhver; De grootste warmwaterbron van IJsland (in termen van waterproductie per seconde). Aan het einde van de middag komen we aan in Reykjavik waar ons afscheidsdiner plaatsvindt. Overnachting in Reykjavik.
8

Dag 8

Reykjavik
Transfer naar de luchthaven voor de terugreis.

Einde van de diensten.

INBEGREPEN Heen-/terugvlucht vanaf Amsterdam met Icelandair of gelijkwaardige IATA-luchtvaartmaatschappij
Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
Engelssprekende lokale gids
Nederlandstalige reisbegeleiding
Overnachtingen in een 1-persoonskamer in comfortabele 3–sterrenhotels
Verzorging op basis van halfpension (O/D)
Alle vervoer ter plaatse met airco
Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden (m.u.v. boottocht over Jökulasarlon Glacier Lagoon (afhankelijk van weersomstandigheden)
Luchthavenbelastingen en toeslagen
NIET INBEGREPEN Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
Korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 160,- p/p
Reis-/annuleringsverzekering
Entreegelden
Lunch en dinner
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar