9 dagen
Aantal dagen
5-12 personen
Aantal personen
IJsland
Bestemming
2-persoonskamer, eenpersoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Singlereis
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
IJsland | Wandelreis Oost IJsland en Thorsmörk

Wilt u wandelen in IJsland? Dan is deze schitterende wandelreis door Oost IJsland echt iets voor u! Onder begeleiding van een ervaren gids maakt u mooie wandeltochten in het Borgarfjörður Eystri gebied, door mooie berglandschappen en langs de imposante fjordenkust van de East Fjords. Een prachtig gebied dat nog niet door het massatoerisme is ontdekt. Tijdens de wandelrondreis zijn alle maaltijden en entrees inbegrepen. Vervolgens keert u terug naar Reykjavik, van waaruit per 4×4 bus naar het wandelparadijs Thorsmörk in het hoogland gaat.

Thorsmörk ligt aan de voet van de beruchte Eyjafjallajökull vulkaan en hier overnacht in een hut. Er zijn hier verschillende wandeltrails, die in lengte varieren van 2 tot 5 uur. Deze 9-daagse reis laat u veel van IJsland zien. Zowel bus- als wandelroutes voeren langs tal van hoogtepunten en brengen u naar de mooiste plekken. Naast enkele langere rijdagen met korte uitstapjes en enerverende vergezichten zijn er veel wandelingen in het programma opgenomen. De bus vervoert de bagage, zodat we tijdens de wandelingen alleen een dagrugzak hoeven mee te dragen. De wandelingen variëren van licht tot stevig (zich opbouwend van enkele uren aan het begin van de reis tot een wandelduur van 6 tot 8 uur in de laatste week).

Als er één land is dat verslavend werkt op een wandelaar, dan is het IJsland wel. Het land van ‘vuur, ijs, geisers, vulkanen en eindeloze lavavlaktes‘ heeft zoveel te bieden op zo’n klein oppervlak dat u graag nog een keer terugkomt om nog meer natuur tot u te nemen.  Wie dus eenmaal in IJsland is geweest, is naar alle waarschijnlijkheid voor altijd verknocht aan dit bijzondere eiland. De groene kustgebieden met haar vele indrukwekkende watervallen steken zomers af tegen het binnenland die bedekt is met ijs en een maanlandschap van lavasteen. Deze reis wordt internationaal aangeboden waardoor we bijna voor alle data een gegarandeerd vertrek kunnen geven, de reisleiding is in handen van een Engelsprekende IJslandse gids.

Voor wie?
Deze reis is voor iedereen geschikt, van alleenreizenden, stellen en gezinnen. Minimumleeftijd voor inschrijving is 12 jaar.

Verblijf: In Bakkagerði verblijft u in het Alfheimar Country Hotel in kamers met douche/toilet en in Reykjavik verblijft u in het centraal gelegen Hotel Fron of gelijkwaardig. Ontbijt is inbegrepen. In Thorsmork verblijft u in de accommodatie Volcano Huts

Maaltijden: tijdens het verblijf in Bakkagerði zijn alle maaltijden inbegrepen. In Reykjavik verblijft u op basis van logies en ontbijt. In Thorsmork is het verblijf op basis Half Pension

Conditie: Voor de wandelingen dient u in een goede fysieke conditie te zijn. De wandelingen zijn goed te doen voor personen die regelmatig een flinke wandeling van 3-4 uur maken.

Kleding/schoenen: Het weer in IJsland is erg onvoorspelbaar en zorg daarom voor zowel warme als waterdichte kleding zodat de wandelingen een leuke ervaring voor u zijn. Zorg voor warme binnenkleding (wol, polyester of fleece; vermijd katoen of jeans), wind- en waterdichte broek en jack met capuchon, goede wandelschoenen, handschoenen en een muts.

Vertrekdata 2022
Gegarandeerd vertrek bij minimaal 2 personen, het maximum aantal deelnemers is 12 personen.
15 juni, 22 juni, 29 juni, 27 juli, 3 augustus, 17 augustus en 31 agustus.

Vluchten IJsland
Wij bieden u de keuze uit vluchten vanaf Amsterdam (of Brussel) met Icelandair

Boeking altijd op aanvraag
Wij moeten deze boeking voor u aanvragen. Dit wil zeggen dat deze reis niet uit voorraad boekbaar is, maar dat wij eerst contact op moeten nemen met de accommodaties.  Let op: Een boeking op aanvraag is niet vrijblijvend, dus als uw keuze beschikbaar is maken wij een definitieve boeking. Mocht een reisonderdeel of tarief niet beschikbaar zijn nemen wij eerst contact met u op om te overleggen over alternatieven en evt. toeslagen of reductie op de reissom. Uiteraard bent u, als er sprake is van toeslagen of alternatieve accommodatie niet verplicht dit te accepteren.

1

Dag 1

Amsterdam – Keflavik – Reykjavik: Vlucht van Amsterdam naar Keflavik. Transfer per Airport Express bus naar Hotel Fron in Reykjavik voor de eerste overnachting. Optioneel kunt u een stop maken bij de Blue Lagoon (toeslag ca. € 100, wel vooraf reserveren).

2

Dag 2

Vlucht naar Egilsstaðir – Borgarfjörður Eystri:  Ochtendvlucht naar Egilsstaðir in Oost IJsland. Vervoer naar Borgarfjörður Eystri (ook wel bekend onder de naam Bakkagerði), waar u de komende vier nachten zal verblijven in het Alfheimar Country Hotel. ’s Middags maken we eerst een rondwandeling door het dorp met bezoeken aan een oud turfhuisje, de concerthal en de visfabriek. Na de lunch een trektocht langs ongemarkeerde paden in de Borgarfjörður vallei. Via een schapenpad door de Dark Valley en de Glacier Valley naar de voet van de Door Mountains. Teruggekomen in Bakkagerði bezoeken we de Alfaborg heuvel, waar volgens de verhalen de koningin van de elfen (“the hidden people”) woont ! Dagafstand ca. 12 km.

3

Dag 3

Brunavik Bay: We beginnen de dag met een transfer naar het haventje van Borgarfjörður Eystri; dit is een van de beste plaatsen in IJsland om van dichtbij papegaaiduikers en andere vogels te observeren. Vervolgens starten we een wandeling vanaf de kust naar de 345 meter hoge Brúnavík pass en weer naar beneden naar de Brúnavík baai, met een fraai zwart lavastrand. We trekken de schoenen uit en steken een riviertje over en lopen naar het andere einde van het strand. Op de terugweg komen we over de 321 meter hoge Hofstrandarskarð pas en lopen langs de kleurrijke Helgárgil kloof terug naar Bakkagerði. Dagafstand: ca.16 km.

4

Dag 4

Storurð: Vanaf de Vatnsgarð bergpas starten we een uitdagende wandeling over de Geldingafjall berg (640 m.), met mooie uitzichten over de vallei en zwarte zandstranden. Een hoogtepunt is Storurð, een met groenblauw ijswater gevuld riviertje, omringd door ruige rotsformaties. Op de terugweg keuze uit twee routes: via de Dyrfjöll bergen of de gemakkelijker weg via de Rjupnafell vallei. Dagafstand: ca.16 km.

5

Dag 5

Breiðavik: Transport naar Afrett. Via fraai gekleurde rhyolietbergen naar de Breiðavik inham. Vanaf het zwarte strand klimmen we naar de top van de Gagnheiði (479 m.), met prachtige panorama’s. Dagafstand: ca.15 km.

6

Dag 6

Stapavík / Njarðvík – vlucht naar Reykjavik: Transfer naar de Unaós farm. We wandelen langs de Selfljót rivier naar de zeekust en de Stapavík Cove, een voormalige landingsplaats voor schepen. Vanuit Stapavík maken we een gemakkelijke wandeling over een oud ruiterpad door de Gönguskörð pas. Dit was vroeger de belangrijkste route tussen Borgarfjörður en de Fljótsdalshérað vallei, totdat de weg over de Vatnskarð pass werd aangelegd in 1955. Transfers vanaf de Njarðavík farm naar Bakkagerði. Dagafstand: ca.16 km. U wordt naar Egilsstaðir gebracht, waar u de avondvlucht neemt terug naar Reykjavik. Op eigen gelegenheid naar Hotel Frón.

7

Dag 7

Reykjavik – Thorsmörk: Om 08.00 uur neemt u de 4×4 lijndienstbus naar Thórsmörk, een adembenemend wandelgebied, waar u ’s middags heerlijk kunt gaan wandelen. De rit er naar toe is al een avontuur op zichzelf met een aantal diepe rivierdoorsteken waar de bus doorheen moet. Overnachting in de Volcano Huts of in een luxe “glamping” tent.
8

Dag 8

Thorsmörk – Reykjavik: Vandaag heeft u nog tijd om een wandeling te maken in de indrukwekkende Thorsmörk vallei. Er zijn verschillende wandeltrails, die in lengte variëren van 2 tot 6 uur. Om 14:50 uur neemt u de 4×4 bus terug naar Reykjavik, waar weer overnacht wordt in Hotel Fron.
9

Dag 9

Reykjavik – Keflavik – Amsterdam: Transfer met de Airport Express naar Keflavik Airport voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Retourvlucht vanaf Amsterdam of Brussel met Icelandair
Verblijf o.b.v. éénpersoonskamer met douche/toilet.
1x Airport Express transfers Keflavik-Reykjavik hotel
Air Iceland vlucht Reykjavik – Egilsstadir op dag 2
Air Iceland vlucht Egilsstadir – Reykjavik op dag 7
4×4 Busretour Thorsmörk op dag 7 heen en dag 8 terug
Airport Express transfers Reykjavik hotel – Keflavik Airport.
NIET INBEGREPEN Overige maaltijden
Korting 2-persoonskamer (indien met 2 personen geboekt binnen 1 boeking) € 595,- p/p
Reis-/annuleringsverzekering
Eventuele entreegelden
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar