8 dagen
Aantal dagen
6-12 personen
Aantal personen
Italië
Bestemming
eenpersoonskamer
Kamerindeling
n.v.t.
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis
Reistype
Inclusief vliegticket
Vliegticket
Italië | Beeldhouwworkshop in onbekend Le Marche

In samenwerking met de gerenommeerd beeldend kunstenaar Will Schropp bieden wij een creatieve en actieve 8-daagse reis aan in Le Marche (de Marken) in Italië. Tijdens deze week staat het werken met hout centraal zowel voor de beginnende als de geoefende houtbewerker. Tijdens de workshop kan er gewerkt worden met een thema of naar vrije keuze, al naar gelang de wensen van de deelnemers. We snijden en raspen daarbij met eenvoudige handgereedschappen. Wij werken op deze locatie met olijfhout, olmenhout en eikenhout.

Het scheppen van houten beelden in dit mooie gebied is een ervaring op zich! Will leert ons niet alleen de kunst van het houtsnijden eigen te maken maar laat ons ook delen in zijn bijzondere passie voor bomen. Zijn kennis, inzicht en gevoel zullen je zeker inspireren om het hout op eigen wijze te bewerken. De resultaten zijn vaak verrassend en origineel. De workshops worden afgewisseld met inspirerende wandelingen en andere activiteiten in de omgeving.

Om inspiratie op te doen dwalen we ter voorbereiding van de workshop door de mooie omgeving rond de accommodatie waar we verblijven, we bezoeken onder meer het plaatsje Pergola en het Museum van de Bronzi Dorati.

Wij verblijven deze week in Le Marche (De Marken) een nog relatief ongerept gebied met middeleeuwse stadjes gelegen tussen de Apennijnen en de Adriatische zee in midden Italië. Ca’Palazzo waar we verblijven ligt in de provincie Pesaro/Urbino van Le Marche. Dit is de meest noordelijke van de 3 provincies van Le Marche. Belangrijke steden in de omgeving zijn Fano, Pesaro, Urbino, Jesi en Gubbio. Ook zijn er in de buurt belangrijke Romeinse opgravingen (Sempronii, Suasa, Sentinum) en de Grotte Frasassi. Deze onbekende streek wordt ook wel het 2e Toscane of het best bewaarde geheim van Italië genoemd.

Accommodatie
Tijdens deze reis verblijft u in Ca’Palazzo een prachtig gerestaureerde boeren nederzetting. Gebouwd op de laatste heuvelrug  vanaf de zee met schitterend uitzicht over het grote zwembad op de Apennijnen. Wijnand Luttikholt heeft de streek daar al weer meer dan 10 jaar verkend en faciliteert deze reis van Will.  Ca’Palazzo is de originele naam van de paesino en betekent Ca van Casa (huis) en Palazzo dat zoveel als groot huis betekent. Ca’Palazzo ligt tussen de twee historische stadjes Pergola en Cagli.

Vertrekdata

17/05/2023
€ 1275.00
1

Dag 1

Vlucht naar Perugia waar we worden opgewacht en naar Ca’Palazzo worden gebracht. Verblijf in gastvrije accommodatie gelegen op een heuvel, uitkijkend over de vallei op de Apennijnen. Avondmaaltijd in de accommodatie.
2

Dag 2

In de ochtend maken we een rondrit door de omgeving en verkennen Pergola. Omionspiratie op te doen bezoeken het Museum van de Bronzi Dorati. Daarna gaan we het hout bekijken dat aanwezig is dat we gaan gebruiken en zien we de verschillende soorten bomen die hier groeien. Na de lunch zoeken we een mooi stuk hout uit om mee te werken en beginnen we met onze workshop
3

Dag 3

Na het ontbijt beginnen we de dag met een rondwandeling vanuit de accommodatie richting Pergola. We lopen deels door bossen en genieten van de uitzichten als we over de heuvels lopen. Na de lunch gaan we verder met ons werkstuk.
4

Dag 4

Vandaag kunt u de hele dag aan uw beeld werken of een deel van de dag lekker aan de rivier ontspannen.
5

Dag 5

We ontbijten wat later en voor wie wil kan al vast onder begeleiding nog even werken. Na het ontbijt is er nog even tijd om te werken en dan wandelen om ca 11: 30 voor een lunchwandeling naar het nabijgelegen (1,5 uur) kasteeldorpje Frontone. (wien niet zover kan wandelen kan gebracht worden) Na de lunch worden we (afhankelijk van het aantal deelnemers) in twee groepjes teruggebracht en vervolgen we de workshop.
6

Dag 6

Na het ontbijt gaan we naar het plaatsje Fossombrone waar we ons laten inspireren in een 5 hectare groot park van Land Art in Furlo ! Na de lunch vervolgen we de workshop.
7

Dag 7

Vandaag vindt de laatste sessie van de workshop plaats. ‘s Middags worden de werkstukken gepresenteerd. Daarna maken we ons op voor een gezamenlijk diner waar we deze bijzondere week uitvoerig zullen bespreken.
8

Dag 8

Na het ontbijt hebben we nog even de tijd om aan de werkstukken te werken en ‘s middags worden de werkstukken gepresenteerd. Later in de middag sluiten we de workshop af en hebben we een transfer terug naar het vliegveld van Perugia voor onze vlucht terug naar Rotterdam. Mocht u willen dan kunt u natuurlijk deze week altijd met één of meerdere nachten verlengen.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.
INBEGREPEN Vlucht Rotterdam – Perugia (Transavia)
Vervoer Perugia – Accommodatie v.v.
Handbagage 10 kg
Verblijf in fijne en bijzondere accommodatie met privé badkamer
Workshop beeldhouwen
Hout
uitstapjes en wandelingen
7 x ontbijt
7x diner
7 x lunch
Nederlandstalige gastheer
Engelstalige Italiaanse wandelgids
NIET INBEGREPEN Ruimbagage € 52,- v.v.
korting 2- persoonskamer (indien met 2-personen geboekt binnen 1 boeking) € 75,-
Drankjes tijdens de maaltijden
Bijdrage Calamiteitenfonds
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar