8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Italië
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
* Wandelingen voor iedereen
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Exclusief vliegticket
Vliegticket
Italië | Genieten in Piemonte

Wilt u actief op vakantie in Italië en een bijzondere vakantie ervan maken? Geniet dan heerlijk van de Italiaanse zon en ontdek Piemonte, een vergeten parel in Italië.

Maak op individuele basis kennis met de uitstekende Italiaanse keuken en de prachtige natuur van Piemonte in Noord-Italië. Deze reis kunt u vanaf 2 personen boeken. U reist met uw eigen (huur)auto of u vliegt op Turijn of Milaan en wij verzorgen een voordelige auto voor u.

Op culinair gebied klopt het hart van de regionale keuken in de Langhe, een prachtige regio in Piemonte. Een ruime variatie aan lokale producten en eeuwenoude tradities maken de streek tot een genot voor gastronomische fijnproevers. Wereldberoemde wijnen, olijfolie en kaas worden hier nog op ambachtelijke wijze gemaakt. Het gebied staat bekend om haar perziken, peren en bijzondere groentes zoals de vierkante rode pepers van Motta di Costigliole d’Asti, prei uit Cervere, kleine uien afkomstig uit Ivrea, asperges uit Santena en kardoenen uit Nizza Monferrato. Gedipt in bagnacaoda, een saus gemaakt van knoflook, ansjovis en olie zijn deze vergeten groenten een ware delicatesse. Maar de ware koning van de regionale keuken en de trots van Italië op culinair gebied is natuurlijk de witte truffel die hier veelvuldig voorkomt.

In de lente zorgt de witte bloesem van de in bloei staande peren- en kersenbomen samen met de roze perzikbloesem en de ontluikende wijnstokken voor een kleurrijke aanblik. In de zomer zijn het de aardbeienvelden en de bijenhouderij die de aandacht trekken.

Vooral de acaciahoning en de sterke honing met de smaak van hazelnoot worden zeer gewaardeerd. De herfst is oogsttijd: druiven, olijven, paddestoelen en natuurlijk hazelnoten worden geoogst.

Tijdens deze reis overnacht u 5 nachten in zogenaamde “agriturismo’s” en 2 nachten in een prettig hotel.

Bijzonder aan deze reis
– Genieten van goede lokale specialiteiten
– Proeven van de beroemde Piemontese wijnen (Barolo & Barbera)
– U kunt wandelen over de Piemontese historische paden (wandelkaarten beschikbaar!)
– Verblijf in 3 mooi gelegen locaties

Vertrek: begin mei tot half oktober met uitzondering van augustus. In het najaar kunnen accommodaties al vroeg volgeboekt zijn. Wij adviseren om deze reis op een zaterdag te beginnen. Deze reis is te boeken vanaf 2 personen. 

1

Dag 1

Aankomst in uw hotel in Turijn, mocht u vroeg in Turijn aankomen en bent u een liefhebber van musea, dan kunt u enkele musea bezoeken zoals het Filmmuseum in de mooie en unieke Mole Antonelliana of het Egyptische Museum met de grootste collectie na Caïro. Op maandag zijn veel musea in Turijn gesloten. 
2

Dag 2

Na het ontbijt heeft u tijd om Turijn verder te ontdekken. Turijn, de hoofdstad van Piëmonte, werd vroeger “De deur naar Italië” genoemd vanwege de strategische geografische positie. Het is van oorsprong de hoofdstad van de staat van Savoie. Uit die tijd stammen de weelderige koninklijke paleizen, de imposante kerken en de prestigieuze paleizen. Deze stad heeft een groot aantal bijzondere plekken die zeker een bezoek waard zijn: het Lingotto-complex, voormalige Fiat-fabrieken, nu o.a. een enorme ‘shopping mall’ met de slow food supermarkt “Eataly” en Pinacoteca. Turijn is inmiddels dé enogastronomische stad van Italië geworden, o.a. door de “Salone del Gusto “. Later in de middag rijdt u naar Cuneo (± 1,5 uur), waar u incheckt in uw hotel. ‘s Avonds geniet u van een diner met traditioneel Italiaanse ingrediënten.  
3

Dag 3

Na het ontbijt checkt u uit en heeft u gelegenheid om Cuneo te “ontdekken“. Op dinsdag is er een markt die zeker de moeite waard is om te bezoeken.  ‘s Avonds arriveert u in uw accommodatie in de Roerostreek waar een avondmaaltijd met lokale traditionele gerechten voor u wordt bereid.
4

Dag 4

Na het ontbijt rijdt u naar het hoger gelegen gedeelte van Piemonte: de “Alta Langa”. Dit gebied wordt gekenmerkt door de Alpen en de teelt van hazelnoten. Vandaag ontdekt u wat u allemaal met de hazelnoot kunt doen en waar deze allemaal voor wordt gebruikt. Wist u trouwens dat in Alba de fabriek van Nutella staat en dat Piemonte de grootste hazelnootproductie van Europa heeft?  U bezoekt een hazelnootfarm en na een bijzondere uitleg kan een proeverij natuurlijk niet overgeslagen worden en geniet u hier van een heerlijke “brunch”.  Na deze ervaring bezoekt u later in de middag een grappa-distilleerderij gevolgd door een proeverij (niet beschikbaar in de zomer periode – deze activiteit zal dan worden vervangen door een andere activiteit). ‘s Avonds geniet u weer van een heerlijk diner met lokale traditionele gerechten in uw accommodatie.
5

Dag 5

Na het ontbijt wordt u verwacht voor een kookworkshop. U gaat samen met een chefkok een typisch Italiaans gerecht klaarmaken en aansluitend geniet u van uw “eigen” producten tijdens de lunch! Na de lunch ontmoet u de “truffelprofessor”. Deze deskundige verteld u alles over de culinaire trots van Italië. Onder leiding van de “trifulau” en zijn truffelhond gaat u zelf op zoek naar truffels. ‘s Avonds geniet u weer van een heerlijk diner met lokale traditionele gerechten.
6

Dag 6

Na het ontbijt heeft u de gehele dag om naar eigen inzicht te besteden. U kunt vandaag bijvoorbeeld een optionele activiteit inplannen.
7

Dag 7

Na het ontbijt rijdt u naar Alba waar u de weekmarkt kunt bezoeken. Het is heerlijk wandelen door deze oude stad met haar vele torens. In de vele cafe’s kunt u genieten van een echte cappuccino en later kunt u in één van de restaurants heerlijk lunchen. Na de lunch kunt u door de mooie Barollostreek rijden en bijvoorbeeld het wijnmuseum in Barollo bezoeken. ‘s Avonds wordt u weer in uw accommodatie verwacht voor een avondmaaltijd met lokale traditionele gerechten.
8

Dag 8

Na het ontbijt einde programma.

Vertrek: begin mei tot half oktober met uitzondering van augustus. In het najaar kunnen accommodaties al vroeg volgeboekt zijn. Wij adviseren om deze reis op een zondag te beginnen.

 

Optionele activiteiten;

Volle dag wandelen met gids. € 110,- (p/p.)
Na het ontbijt komt de gids (Engelstalig) u ophalen voor een mooie wandeling in de omgeving (ca. 6 uur).

Halve dag wandelen met gids € 60,- (p/p.)
Na het ontbijt komt de gids (Engelstalig) u ophalen voor een mooie wandeling in de omgeving (ca. 3 uur).

Volle dag E-Bike tour met gids € 160,- (p/p)
Na het ontbijt gaat u met een gids op uw e-bike fietsen door de wijngaarden waarbij u ook een wijnbedrijf bezoekt. Onderweg geniet u van een (pick-nick) lunch. Duur  6 uur

Prijs is inclusief huur fiets, lunchpakket, bezoek wijnbedrijf en Engelssprekende gids.

INBEGREPEN 1 nacht in Turijn in een viersterrenhotel
1 nacht in Cuneo viersterrenhotel
5 nachten in eencomfortabele agriturismo in de Langhe/Roero streek
5 diners (speciaal samengesteld regionaal menu)
1 speciaal samengestelde Piemontese lunch
kookworkshop (uitleg in het Engels) met als afsluiting een lekkere lunch
Truffelzoeken samen met een officieel truffel-deskundige
bezoek en wijnproeverij in het wijnmuseum in Barolo (uitleg in het Engels)
Entree en bezoek aan een grappa-disteleerderij
Entree en bezoek wijnproeverij in wijnkelder (uitleg in het Engels) met Brunch
Bezoek en uitleg hazelnotenboerderij (uitleg in het Engels)
Genieten in Piemonte (1 exemplaar per boeking)
NIET INBEGREPEN Heen- en terugreis
Eventuele huurauto
drankjes tijdens diner
persoonlijke uitgaven & fooien
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt