8 dagen
Aantal dagen
6-12 personen
Aantal personen
Italië
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
Groepsreis, voor singles
Reistype
Inclusief vliegticket
vliegticket
Italië | Wandelen en genieten rond het Comomeer

In het noorden van Italië ligt Lombardije, deze streek strekt zich uit van de Centrale Alpen, grenzend aan Zwitserland, tot de rivier de Po in het zuiden. Het biedt een grote diversiteit aan landschappen, bergketens, meren en vlaktes. Eén van van de bekendste alpenmeren en belangrijke toeristische bestemming van Lombardije is het Comomeer. Met deze reis maakt u kennis met de mooie omgeving van het Comomeer en verkent u de charmante stad Bellano en de bergachtige omgeving.

U maakt mooie wandelingen hoog boven het meer waar u kunt genieten van een weids uitzicht over het meer. U bezoekt mooie plaatsjes en ontdekt bijzondere gerechten. Het Comomeer is het diepste meer van Italië. Langs de westelijke arm ligt de schitterende zijdestad Como met haar vele kunstschatten en archeologische vondsten die terug gaan tot de Romeinse periode. Aan de oostkant vindt u de stad Lecco die bekend staat om haar natuurlijke karakter. De stadjes Menaggio en Varenna met hun kleurrijke huizen zijn ook zeker een bezoek waard!

Gastronomie en wijn
De geografische diversiteit is terug te vinden in de gastronomische cultuur en de keuken is dan ook sterk verbonden met de streek. Tussen de bergtoppen, temidden van mooie valleien zijn bijzondere producten te vinden. Een voorbeeld hiervan is “de bitto “, dit is een zeer oude traditionele kaas. Het recept werd van generatie op generatie in de herdergemeenschap overgedragen. De wijngaarden uitgestrekt op de terrassen langs de bergflanken van Valtellina zorgen voor rode wijn van hoge kwaliteit die internationaal wordt geprezen. Er is zelfs een Inferno bij!

Ontdekkingstocht door culinaire tradities en mooie natuur
Deze reis neemt u mee op een tocht door culinaire tradities en brengt u naar verborgen valleien en karakteristieke dorpjes rondom het Comomeer. De ambachtelijke producties lijken oneindig en het warme onthaal bij de families die wij bezoeken tijdens deze reis zijn op zich al de moeite waard. Een boottocht over het meer laat ons verder kennismaken met deze mooie omgeving. We wandelen over middeleeuwse paden en laten ons leiden door de geuren van wilde planten en kruiden die ons omringen. Het hooggebergte met haar vergezichten daagt ons uit tot verder avontuur.

Wandelingen
Tijdens deze reis wandelen wij door de bergen over goede paden. De duur van de wandelingen varieert tussen de 4 – 6 uur en zijn geschikt voor iedereen met enige wandelervaring en een goede basisconditie.

De prijs van deze reis is grotendeels inclusief zodat u weinig bijkomende kosten heeft.

Vertrekdata

14/09/2019
beschikbaar
1

Dag 1

Aankomst Milaan en vervolgens gaan we richting  Bellano. ’s Avonds bezoeken we een ‘enoteca’ in Bellano. We proeven er heerlijke wijnen en lokale traditionele gerechten. Via een korte avondwandeling keren we terug naar Oro. Er is een hoogteverschil van 80m, dus het is een beetje klimmen gedurende een twintigtal minuten
2

Dag 2

Na het ontbijt nemen we de bus naar het plaatsje Premana om vanaf daar naar de ‘berghut’ Casera Vecchia te wandelen, een prachtige route van ong. 5 uur. Onderweg genieten we dan van de picknick lunch van lokale specialiteiten. Rondom de ‘berghut’ grazen de koeien waarvan de melk gebruikt wordt om de beroemde Bitto kaas te maken. ’s Avonds wordt er een heerlijke traditionele maaltijd voor ons bereid. De overnachting is bij Casera Vecchia, waar meerdere kamers worden gedeeld. Het is primitief maar door de goede sfeer is het goed toeven hier.
3

Dag 3

In de vroege ochtend is het mogelijk om bij het melken van de koeien aanwezig te zijn. Na het ontbijt beginnen we aan de afdaling naar het plaatsje Premana waar een heerlijke lunch op ons wacht. Vervolgens gaan we met de bus naar Bellano voor onze overnachting. Diner is in een lokaal restaurant in Bellano. We worden weer verwend met traditionele lokale gerechten.
4

Dag 4

We gaan met de bus naar de stad Como de Nederlandstalige gids neemt ons mee om deze mooie stad te ontdekken. Het oude stadscentrum, direct aan het meer is omgeven door een oude stadsmuur. Het centrum is te voet te bereiken via een van de diverse toegangspoorten in de stadsmuur. Auto’s zijn in het grootste gedeelte van het oude centrum niet toegestaan. De dom van Como, de kathedraal Santa Maria Assunta is het belangrijkste religieuse gebouw van Como. De Dom ligt dichtbij het Comomeer en is een van de meest opmerkelijke monumenten van Noord-Italië. Het is de laatst gebouwde Gotische kerk in Italië. Het centrum van Como kenmerkt zich door een gezellig plein met uitzicht op de Dom. Vanuit dit plein kun je via diverse smalle straatjes het oude stadscentrum ontdekken, waar zich tegenwoordig leuke, moderne winkels gevestigd hebben. We keren terug naar Bellano met de bus.
5

Dag 5

We trekken de hoogte in naar afgelegen oorden. In de vroege ochtend nemen we de boot naar Menaggio. Vandaar wacht een bus op ons en brengt ons naar Breglia, ong. 7 km. van Menaggio en op een hoogte van 752m. Vanuit hier gaan we te voet naar de Rifugio Menaggio op een hoogte van 1.383m. Hier zullen we ook overnachten. Maar we gaan nog even iets hoger. We gaan richting de Forcoletta (1.627 m). Je hebt een prachtig uitzicht op het Comomeer aan de zuidkant en een uitzicht op de alpenweiden en Val Sanagra in het noorden, en al snel bereik je de kleine kapel van S.Amate.
6

Dag 6

Na het ontbijt wandelen we terug richting Breglia, hier staat de bus weer klaar en brengt ons naar de boot.
Nog even een mooie boottocht naar Bellano, waar we weer genieten van de omgeving en de prachtige wandeling.
7

Dag 7

Na het ontbijt maken we een boottocht over het meer langs de verschillende dorpjes te beginnen bij het adembenemende Menaggio, hier genieten we ook van de lunch. Vervolgens richting het chique Bellagio. In dit prachtige dorpje aan de oever van het Comomeer met haar imposante villa’s. In het dorp zelf zijn mooie nauwe straatjes, prachtige uitzichten over het meer en leuke winkeltjes te vinden. Na hier heerlijk rond te hebben gelopen gaan we met de boot richting heerlijke Varenna met zijn gekleurde huisjes, en nemen vervolgens de trein terug richting Bellano. Bij terugkomst in de B&B wacht ons een diner.
8

Dag 8

We maken ons klaar voor de terugreis of misschien plak je er nog een week aan vast aan het prachtige Comomeer.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN Heen en terugreis
Alle overnachtingen op basis van 2 pers. kamer met badkamer en toilet
7 x ontbijt
Alle  bezoeken met proeverijen zoals beschreven in het programma
7 x diner inclusief drankjes
7 x (picnick)lunch
Uitleg bij alle maaltijden
Alle in het programma genoemde vervoer en bagagevervoer
Engels/Italiaanse reisbegeleiding
NIET INBEGREPEN Extra drankjes
Eventuele avondmaaltijd op de dag van terugreis
Toeslag éénpersoonkamer € 175,-
Eventuele entreegelden
Vervoer naar en van Schiphol
Reis-/annuleringsverzekering
Bagagetoeslag voor 23 kg (€ 26,- per enkele reis)
Kosten reisgarantiefonds € 15,-
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt
01-06-2019
Volgeboekt