8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Italië
Bestemming
2-persoonskamer
Kamerindeling
** Wandelervaring vereist
Moeilijkheidsgraad
Individuele reis
Reistype
Eigen vervoer
Vervoer
Italië | Wandelen in de Franse & Italiaanse Alpen

Bijzondere individuele wandelreis in het indrukwekkende landschap van de Franse & Italiaanse Alpen en de prachtige natuur van Piemonte in Noord-Italië. Hier kunt u in een schitterende omgeving mooie wandelingen maken en tijdens deze week ervaart u de stilte in dit bijzondere gebied dat nog redelijk onbekend is. Hier staat de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de bewoners nog met hoofdletters geschreven!

Cuneo is een van de grootste Italiaanse provincies. De westzijde wordt geheel in beslag genomen door de Zuid-Alpen die de grens met Frankrijk vormen. Vanuit hier lopen een aantal lange dalen richting de laagvlakte zoals het Valle Varaita, Valle Maira en het Valle Po waar de belangrijke rivier de Po zijn oorsprong vindt.

Het bergachtige deel van de provincie is dunbevolkt, en ontvolkt in een hoog tempo. Op de laagvlakte liggen de meeste grotere plaatsen waaronder de hoofdstad en Saluzzo. Aan de oostzijde van de vlakte ligt het heuvellandschap van de streken Monferrato en Langhe, bekend om hun wijn en truffels. In het zuiden loopt de bergketen van de Alpen over in die van de Apennijnen.
Tijdens deze week maakt u mooie afwisselende wandelingen. Sommige wandelroutes zijn uitdagend, maar er is altijd wel prachtig uitzicht waar men kan stoppen om een mooie foto te maken en te rusten voordat u weer verder gaat of afdaalt naar beneden.

Deze reis kunt u vanaf 2 personen boeken. U reist met uw eigen auto of u vliegt op Turijn of Nice en wij verzorgen eventueel een voordelige auto voor u. Een alternatief voor de mensen die liever niet willen vliegen, is om met de TGV naar Nice te reizen en vanaf hier met een huurauto uw weg te vervolgen.

1

Dag 1

Aankomst in Crissolo met een welkomstaperitief en ’s avonds een goed diner. Toelichting bij het programma van de komende week.
2

Dag 2

Wandeling over oude muilezelroute en langs mooie gehuchten naar het dorp Ostana, dat in de top 100 van de mooiste dorpen in Italië staat. Wandeling ca. 4,5 uur
3

Dag 3

Vanuit het pension wandelt u naar Pian del Re, gelegen op 2020 m.hoogte. Hier ontspringt de rivier de Po, de langste rivier van Italië. U vindt hier prachtige landchappen en een complex eco-systeem vol met vegetatie en wildleven. Een niet al te moeilijke wandeling van ca. 5 uur.
4

Dag 4

Wandeling naar het oude heiligdom van Sint Chiaffedo. U wandelt over het zogenoemde “gastpad “ welke het heiligdom met het volgende gehucht -Borgo- verbindt. Hier vindt u de karakteristieke Alpine architectuur. Het pad leidt langs mooie uitzichten en verder naar het oude dorpje La Font, welke door schaapsherders als zomernederzeting wordt gebruikt. U loopt verder en steekt de rivier de Po over, het laatste stukje leidt langs een bergbeek terug naar Crissolo. Wandeling ca. 4 uur.
5

Dag 5

Vandaag maakt u een uitstapje met de bus of auto naar Saluzzo, de oude hoofdstad van de Marquisate (gelegen op 30 km van Crissolo). U kunt  hier het mooie stadscentrum bezoeken met haar indrukwekkende gebouwen en monumenten zoals het Casa Cavassa en de kathedraal. In de middag raden wij u een bezoek aan het kasteel van Manta aan, welke belangrijke fresco’s heeft uit de Gothische periode. Indien gewenst kunnen wij een stadsgids voor u regelen en een lekkere lunch in een goed restaurant. U rijdt weer terug naar Crissolo.
6

Dag 6

U rijdt met de auto of bus naar Pian del Re waar een prachtige maar pittige wandeling op u wacht. U wandelt naar de Traversette pas en bezoekt de Viso tunnel, de oude muilezelroute die in de Middeleeuwen werd gebruikt voor de zouthandel. Dit is een prachtige plek rijk aan natuur en wildleven zoals marmotten, berggeiten en gemsen.Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de Franse grens en de Frans Guil vallei. Pittige wandeling van ca. 6 uur.
7

Dag 7

Vandaag bezoekt u de Rio Martino grot, op korte afstand van Crissolo. Het is een typisch karstfenomeen, vol met stalagtieten en stalagmieten. Een makkelijk pad van zo’n 600 m brengt u bij de “gran sala del Pissai’, een enorme hal van 45 m hoogte. Hier vindt u de prachtige waterval van Rio Martino. U loopt weer terug naar Crissolo waar u in de middag smakelijke typische lokale gerechten kunt leren maken, als u dat leuk vindt. Tijdens het diner kunt u o.a. van de zelfgemaakte gerechten genieten.
8

Dag 8

Na het ontbijt einde programma.
INBEGREPEN Alle overnachtingen in comfortabel hotel op basis van 2 pers. kamer met badkamer en toilet
7 x Ontbijt
7 x Diner
Kaartmateriaal en uitleg wandelingen
Kookworkshop op dag 7
NIET INBEGREPEN Lunches (u kunt vanuit de accommodatie een lunchpakket bestellen of onderweg in diverse restaurants lunchen)
Extra drankjes
Kosten lokale bus naar Pian del Re, Saluzzo en MantaEntree casa Cavassa (€ 5,-) en Kasteel van Manta (€ 7,-)
Eventuele niet genoemde entreegelden
Eventuele gids tijdens de wandelingen
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt