8 dagen
Aantal dagen
2 personen
Aantal personen
Italië
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
eigen vervoer
Vliegticket
Italië | Wandelvakantie bijzonder Toscane

Toscane is één van de populairste wandelgebieden van Italië. De combinatie van heerlijk weer, schitterende landschappen, prachtige stadjes, goede wijnen en  lekker eten maakt deze streek bijzonder aantrekkelijk.

Tijdens deze mooie wandelreis loopt u door een prachtig landschap en komt u langs vele goede wijnhuizen waar u natuurlijk altijd even binnen kunt lopen voor een bezoek of een proeverij.

De reis begint in het plaatsje Montalcino en eindigt in Montepulciano. Montalcino is een prachtig, hoog gelegen stadje, geheel omringd door vestingmuren en een indrukwekkende Middeleeuwse burcht welke in 1361 is gebouwd door de Siënezen. Het uitzicht vanaf de muren en torens is spectaculair. De burcht vormt het middelpunt van het historische centrum waar u eindeloos kunt dwalen door de smalle straatjes.

Wat Montalcino echter wereldberoemd heeft gemaakt is de productie van de kostbare Brunello rode wijn, één van werelds beste wijnen! Het eindpunt van deze wandelreis is het stadje Montepulciano, gelegen op één van de hoogste heuvels van Toscane. Ook deze plaats staat wereldwijd bekend om haar zeer goede wijnen, met name de Vino Nobile di Montepulciano, één van Italie’s klassieke wijnen rode. Het centrum van het dorp wordt gevormd door het Piazza Grande en aan dit prachtige  plein zijn enkele van de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden van Montepulciano te vinden.

De wandelingen zijn geschikt voor mensen met een goede basisconditie. U stijgt/daalt maximaal 500 m en de wandelafstanden bedragen 9 tot 20 km. Tijdens de wandelingen is er ook volop aandacht voor de rijke historie, de sterke wijncultuur en goede keuken die u onderweg tegenkomt. U verblijft in comfortabele hotels en bijzonder fraai gelegen agriturismo’s.

Accommodatie
U verblijft tijdens deze reis in de volgende hotels:

MONTALCINO : HOTEL AL BRUNELLO
SAN QUIRICO D’ORCIA: HOTEL PALAZZUOLO
PIENZA: HOTEL CORSIGNANO
MONTEPULCIANO: HOTEL DUOMO

Mocht er één van de hotels geen plaats hebben dan zullen we voor u een gelijkwaardig hotel boeken. Bagagevervoer is inbegrepen zodat u alleen met uw dagrugzak hoeft te wandelen!

Maaltijden
Wij hebben voor u op dag 4 en dag 5 een diner gereserveerd, op de andere dagen kunt u zelf een maaltijd te bestellen in een nabij gelegen restaurant. Het ontbijt is alle dagen inbegrepen; eten en drinken voor overdag verkrijgbaar bij horeca en winkels onderweg.
Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Verlenging
De prijs voor een extra nacht is op aanvraag, graag dit opgeven bij de boeking. bel ons gerust als u nog vragen heeft over deze wandelvakantie.

1

Dag 1

Aankomst in het Middeleeuwse stadje Montalcino waar u heerlijk kunt dwalen door het prachtige oude centrum. Vanaf burcht Rocca heeft u een prachtig uitzicht over het landschap waar u de komende week doorheen wandelt.
2

Dag 2

Rondwandeling.

Na het ontbijt start u met een mooie rondwandeling door het mythische Val d’Orcia! Middeleeuwse kastelen, zonnige heuvels, oude dorpjes, wijngaarden en olijfgaarden zijn slechts enkele hoogtepunten van het fantastische landschap van Valdorcia. Uw loopt naar de abdij van Sant’Antimo, een unieke benedictijnen abdij en één van de beste voorbeelden van Middeleeuwse monastieke architectuur. Hier kunt u (als u op het juiste tijdstip aankomt) luisteren naar de indrukwekkende Gregoriaanse gezangen tijdens de mis. Diner in het hotel in Montalcino.

Wandelprofiel
20 km +500 m / -440 m

3

Dag 3

MONTALCINO – SAN QUIRICO D’ORCIA

Na het ontbijt start u de wandeling over het Toscaanse platteland naar San Quirico d’Orcia, een dorpje op de top van de heuvel tegenover Montalcino. Het dorp is gelegen langs de pelgrimsroute Via Francigena waardoor veel pelgrims hier halt hielden om uit te rusten of een maaltijd te nuttigen. U stopt bij een wijndomein voor een hapje inclusief wijn en brood en enkele speciale delicatessen uit dit gebied!  Aankomst in San Quirico d’Orcia, verblijf in hotel in het centrum van het stadje.

Wandelprofiel
14 km +320 m / -364 m.

4

Dag 4

Rondwandeling van SAN QUIRICO D’ORCIA – BAGNO VIGNONI – SAN QUIRICO D’ORCIA

Vandaag volgt u vanuit Bagno Vignoni het steeds nauwer wordende dal van de Orcia. U wandelt  langs droge rivierbeddingen en door bossen. U geniet van schitterende uitzichten op de Val d’Orcia en de Monte Amiata (1732 m). U komt u uit bij één van de meest bijzondere  plekken in Toscane, een gehucht genaamd Bagno Vignoni vanwege de thermale baden die hier zijn. Bagno Vignoni is een piepklein middeleeuws dorpje met slechts 30 inwoners maar met een groots verleden. Illustere personages waaronder paus Pius II, heilige Catharina van Siena, Lorenzo dei Medici en in een recenter verleden Charles Dickens en Gabriele D’annunzio genoten hier van het ontspannende effect van het warme water van de natuurlijke bronnen. 

Wandelprofiel
20 km +280 m / -280 m

5

Dag 5

(BB) Van SAN QUIRICO D’ORCIA tot PIENZA. Ca. km 9.

Na het ontbijt start u met de wandeling naar Pienza; een van de mooiste steden van Toscane en ook de hoofdstad van de Pecorino-kaas. De stad Pienza dankt zijn naam aan Paus Pius II die van Pienza de ideale Renaissance stad wilde maken, dit resulteerde in enkele prachtige monumenten. Pienza istaat vooral bekend om haar schapenkaas, Pecorino genaamd, te verkrijgen in verschillende vormen en rijpheid. Een aanrader is de pecorino stagionato in barriques, hierbij wordt de kaas te rijpen gelegd in eikenhouten vaten.

Overnachting in Pienza, Diner inbegrepen

Wandelprofiel
16 km +860 m / -644 m

6

Dag 6

Rondwandeling Pienza – Pienza.

Na het ontbijt maakt u een mooie rondwandeling door het prachtige heuvellandschap van dit unieke gebied met eindeloze wijngaarden en oude dorpjes..

Wandelprofiel
12 km wandelen – eenvoudig

7

Dag 7

PIENZA – MONTEPULCIANO

Vandaag is uw bestemming het prachtige Montepulciano vooral bekend om de heerlijke delicate wijnen. Deze stad ligt op een heuvel in het zuidoosten van Toscane, dicht bij de grens met Umbrië. Het oude Montepulciano heeft één langgerekte hoofdstraat met allemaal zijstraten en het Piazza Grande is het belangrijkste en grootste plein van deze bijzondere stad.

Overnachting in hotel,

Wandelprofiel
Wandeling: 12 km +331 mt / -355 mt

8

Dag 8

Na het ontbijt, vertrek van MONTEPULCIANO met openbaar vervoer (of privé transfer) – naar uw eerste hotel.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN alle overnachtingen
alle ontbijten
1 wijnproeverij in Montalcino
1 wijnproeverij in San Quirico d’Orcia
1 diner in Hotel in Montalcino (dranken niet inbegrepen)
1 diner in Pienza (dranken niet inbegrepen)
bagagevervoer op dag 3,4,5 en 7 (20 kg p/p)
kaartmateriaal
GPS-tracks om te downloaden voor Garmin, IPhone of Android-telefoon
NIET INBEGREPEN Versnaperingen onderweg
Toeristenbelasting (ca. € 1.50 p.p.p.n.)
Afdracht reisgarantiefonds
Bijdrage Calamiteitenfonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Leeftijd en samenstellingen van de groepsreizen

Deelnemers aan onze reizen zijn over het algemeen tussen de 40 en 65 jaar oud met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Van deze deelnemers is gemiddeld 70 % vrouw en bij de uitdagendere reizen ligt de samenstelling redelijk gelijk. Bij een gegarandeerde reis kunt u de globale leeftijd en samenstelling zien als u de blauwe link aanklikt.

Kalender legenda
Voldoende plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
Niet meer beschikbaar