8 dagen
Aantal dagen
2-4 personen
Aantal personen
Italië
Bestemming
kamer op indeling, éénpersoonskamer
Kamerindeling
Individuele reis
Reistype
Italië | Wandelvakantie Via Francescana

De Midden-Italiaanse regio Umbrië is een bergachtige streek met beboste hellingen, meanderende rivieren en meertjes. Dit gebied noemt men het groene hart van Italië. Het is minder bekend dan Toscane, maar qua schoonheid en ruigheid doet Umbrië daar zeker niet voor onder. Tijdens deze reis wandelt u door prachtige plaatsen in Umbrië, wandelend over een stuk van de Sint-Franciscusroute (Assisi-Rome) tot aan Spoleto.

De Franciscusroute “Il Sentiero di Francesco” loopt van La Verna naar Assisi. Deze in Nederland nog redelijk onbekende route is in Italië erg populair. Het gedeelte van de route dat wij aanbieden staat bekend om zijn prachtige natuur, u wandelt door plaatsen die verbonden zijn met het leven van Franciscus. Veel wandelaars lopen deze mooie pelgrimsroute als bezinningstocht waarbij men loopt langs mooie oude kloosters door bossen, langs koele meertjes en middeleeuwse steden. Wie weet heeft u na deze week de smaak te pakken en wilt u de gehele route lopen!

Deze reis start in Assisi en rond Assisi treft u veel inspirerende plekken aan die met het leven van Fransiscus verbonden zijn. Zo kunt u beginnen met een bezoek aan de onder- en bovenkerk van de San Francesco met de adembenemende fresco’s van Giotto en het graf van Franciscus. Bezoek ook het geboortehuis van Fransicus en de plek waar hij door zijn vader in de kerker werd gegooid, het is nog allemaal te zien. Met deze wandelreis wandelt u over het zuidelijk deel van de Via Francescana, Assisi via Bevagna en Trevi naar Spoleto. U geniet volop van het prachtige landschap van Umbrië. Tijdens het wandelen heeft u het rijk alleen, want rust en stilte regeren in Umbrië. Het heuvelland is niet hoog. De wandelingen zijn echter niet vlak. De routes lopen over goed beloopbare paadjes over de heuvelruggen. De lengte varieert van 4½ tot 6½ uur wandelen en de hoogteverschillen bedragen maximaal 500 meter. Overal waar u komt vindt u de sporen van Sint Franciscus. U overnacht in sfeervolle hotels, pensions en agriturismo’s.

Wij bieden op dit moment een 8-daagse reis aan over dit bijzondere pad, de gehele route is opgedeeld in 34 dag-etappes. Mocht u geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Sint Fransiscus en ook in het Fransiscuspad dan is de gids ‘In de voetsporen van Franciscus’ van Gerard Pieter Freeman een aanrader. Deze gids beschrijft geen route, maar behandelt de geschiedenis van Sint Franciscus met talrijke anekdotes. In detail vindt u er de verschillende plaatsen die worden aangedaan. Deze reis kunt u boeken van eind maart tot eind oktober.

Accommodatie
U verblijft tijdens deze reis in de volgende hotels:

ASSISI : HOTEL DEI PRIORI 
SPELLO: HOTEL IL CACCIATORE
BEVAGNA: HOTEL BRUNAMONTI 
TREVI: HOTEL IL TERZIERE 
CAMPELLO: HOTEL BENEDETTI 
SPOLETO: HOTEL  CLARICI 

Mocht er één van de hotels geen plaats hebben dan zullen we voor u een gelijkwaardig hotel boeken. Bagagvervoer is inbegrepen zodat u alleen met uw dagrugzak hoeft te wandelen!

Maaltijden
Wij hebben voor u op dag 4 en dag 7 een diner gereserveerd, op de andere dagen kunt u zelf een maaltijd te bestellen in een nabij gelegen restaurant. Het ontbijt is alle dagen inbegrepen; eten en drinken voor overdag verkrijgbaar bij horeca en winkels onderweg.
Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Verlenging
Wij raden u aan om een extra nacht in Assisi te boeken om deze mooie stad te verkennen. De prijs voor een extra nacht is op aanvraag, graag dit opgeven bij de boeking. bel ons gerust als u nog vragen heeft over deze wandelvakantie.

1

Dag 1

Aankomst in Assisi, hier heeft u alle gelegenheid om Assisi met zijn vele bijzondere kerken en gebouwen te bezichtigenen. Bezoek zeker de prachtige kathedraal gewijd aan de heilige Franciscus en de fresco’s van Giotto! Diner op eigen gelegenheid
2

Dag 2

Vandaag wandelt u van Assisi naar Spello over het  Sint-Franciscuspad. Dit is het pad die hij gebruikte om de paus in Rome te bezoeken. Nu is het een zeer populaire weg voor de Pelgrimswandelaars en natuurlijk om de schoonheid van het platteland van Umbrië en vele artistieke schatten te ontdekken. Via een lange afdaling komt u uit in het middeleeuwse ommuurde stadje Spello waar u veel bezienswaardigheden kunt bezoeken. Van Assisi tot Spello heeft u twee wandelmogelijkheden. De eerste is het meest uitdagende pad naar de top van Monte Subasio. De tweede mogelijkheid is een stuk makkelijker maar minder aantrekkelijk v.w.b. uitzichten over het mooie landschap van Umbriët.

Wandelprofiel
Mogelijkheid 1: 18 km, 900 m stijgen en dalen, ca. 6 uur lopen.
Mogelijkheid 2: 13 km, 200 m stijgen en dalen, ca. 4 uur lopen

3

Dag 3

Van SPELLO naar BEVAGNA. Na het ontbijt vertrekt u vanuit Spello naar de prachtige Romeinse en middeleeuwse Bevagna, ook beroemd als een van de wijnsteden. Hier wandelt u over de Sagrantino wijnroute. Bij aankomst in deze stad eet een klein hapje op een mooie plek in het centrum. In deze stad moet u ruim de tijd nemen om de Romeinse mozaïeken te bekijken en het oude stadscentrum.

Wandelprofiel
12 km wandelen – eenvoudig

4

Dag 4

BEVAGNA naar TREVI. Prachtige wandeling langs de Sagrantino-wijnroute tot MONTEFALCO, een magisch gehucht met uitzicht over de vallei en de wijngaarden. Hier pauzeert u in een mooi wijndomein, inclusief wijnproeverijen en snacks. Na deze proeverij wandelt u door naar Trevi, dat zich in het groen van de olijfgaarden lijkt te hebben genesteld. Het dorp wordt niet voor niets la regina degli olivi, de olijvenkoningin, genoemd. De olijfolie zou een van de beste van heel Italië zijn! De stad is omgeven van olijfgaarden en heeft een fantastisch uitzicht over de heuvels en de vallei. Nadat u heerlijk tot rust gekomen bent op uw overnachtingsadres gaat u heerlijk genieten van een diner in een restaurant in het centrum van de stad met truffels, olijfolie en lokale delicatessen.

Wandelprofiel
17 km wandelen – eenvoudig

5

Dag 5

TREVI naar PORETA / CAMPELLO – U wandelt door een dal vol olijfgaarden en oude kastelen, mooie gehuchten, en luistert u naar de stilte van de omgeving! Wij adviseren u om over de officiële Via Francescana te wandelen naar Campello alto met haar prachtige vergezichten over het dal van Spoleto.

Wandelprofiel
14 km wandelen – eenvoudig

6

Dag 6

CAMPELLO naar SPOLETO – Nog een prachtige wandeling op het platteland van Umbrië. Bij het verlaten van Poreta hebben we 2 opties om bij Spoleto te komen, een gemakkelijk en mooi vlak pad van 11 km of een wandeling met wat meer uitdaging van 15 km! Spoleto is een verbazingwekkende stad die dateert uit het Romeinse rijk; gedomineerd door het fort van Albornoz en de Ponte delle Torri is het een elegante stad die zeer bekend is vanwege een muziekfestival met verschillende voorstellingen: toneel, dans, muziek, literatuur, beeldende kunst…

Wandelprofiel
11 km – 15 km wandelen – eenvoudig

7

Dag 7

SPOLETO rondwandeling. Vandaag wandelt u door deze stad en ontdekt u Spoleto met haar monumenten en om te genieten van de geweldige keuken van deze stad. Voor veel mensen is Spoleto de mooiste stad van Umbrië. Met als absolute blikvanger de Ponte delle Torri, het Romeins uitziende aquaduct dat maar liefst een afstand van 230 meter en een hoogte van 80 meter overbrugt. Deze dag sluit u af met een heerlijk diner  in een speciaal restaurant met een zeer bijzonder menu!
8

Dag 8

Na het ontbijt, vertrek van SPOLETO met de trein / bus (of privé transfer – met toeslag) naar uw eerste hotel.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

INBEGREPEN alle overnachtingen
alle ontbijten
1 diner in Trevi met truffels, olijfolie en lokale delicatessen
bagagevervoer op dag 2,3,4,5 en 6 (20 kg p/p)
kaartmateriaal
1 wijnproeverij in Bevagna met snacks
1 wijnproeverij op een typisch wijndomein langs de wijnroute Sagrantino
1 diner in Spoleto met een driegangenmenu (dranken niet inbegrepen)
GPS-tracks om te downloaden voor Garmin, IPhone of Android-telefoon
NIET INBEGREPEN Versnaperingen onderweg
Toeristenbelasting (ca. € 1.50 p.p.p.n.)
Afdracht reisgarantiefonds
Reis- en annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Kalender legenda
Beschikbaar
Gegarandeerd
Volgeboekt